Къванч Татлъту 💙- Yakamoz S-245/ минали и бъдещи проекти, партньори-101

• 34 336
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Добро утро Благодаря за всичко
Диве може да издадем книга от твоите постове Страшно подробни Благодаря
 И едно старо видео - 2005 година Сигурно сте го гледали

# 646

Хубав петък!! Hug

Фенче Kissing Heart, благодаря за споделеното!!
от итал. и американската фенка!! Hands Plus1 Blush
Цитат
Мен друго много ме съмнява - дали Къванч ще се съгласи отново да влезе в този водовъртеж на тел. сериали, особено сега, когато гледа да е всяка минута до семейството си и след като видя колко по-човешки условия за работа предлагат платформите Thinking
оо това ми е ясно....Hands V
Цитат
Намерих нещо, старо ли е, сега ли се е сетил ...
според мен е старо, но сега са го намерили, интересно е, не случайни хора/звезди от Холивуд/ са оценявали нашия любимец Hands Plus1
Цитат
Той дори похвали Къванч, като каза: "Красив мъж, добър актьор и водолаз“.
Той хареса Секиз, реагирайки : „Ооо, това е толкова хубаво“.
е ако беше видял и Кузей, и Музафер.....

особено смешно ми стана на това Laughing
Цитат
Уверих се, че Къванч Татлъту е истински гражданин на Адана. Изядохме по една пикантна наденица в Pink's, известния магазин за хот-дог в Лос Анджелис, където се редят знаменитости. Оставих си наденицата полуизядена, когато огън излезе от устата ми, а Къванч си изяде неговата. Нещо повече, добави допълнително лют сос към наденицата...

Диве Hug, опасна си благодаря!!
всеки детайл си отразила.
сега се чудя аз с какво да допринеса към нашите приказки за 3 еп,  но имам нещо наум.

Терзи, мерси, да гледали сме ги! Blush
тук има малко превод...
https://docs.google.com/document/d/1r6t36Kyud-8cpNAkFtuwKLaKivi1 … -C2zulFs3Z7c/edit

Пепи Hug, още малко предполагам и ще дойде почивката.

.......................
снимката е от онова откриване, да.
Heart Eyes

време е за нови!!
....................
ДК може да се гледа и на Amazon Prime

https://www.primevideo.com/detail/0K59QB4KOXWKQOE86VW4104WPJ/ref … es_ES&ie=UTF8
Много се радвам на популярността, която набира в последно време.

По НФ вече излъчват в един месец- и сериал, и филм от Турция, надявам се скоро да дойде време и за Денят на влюбените.

.......................
още едно ново видео

превода съм  го вземала от група на Берен - ВК

Цитат
Берен Саат и Гюлджан Арслан на представянето на марката за бижута Mevaris
Вчера Берен потвърди слуховете за предстоящия филм за трети път и че в момента са в предпродукционна фаза на филма и че сценарият и всичко е завършено.

Снимките ще започнат през лятото.

На въпроса на журналистите дали ще гледа сериала "Забранена любов", който ще се излъчва отново, Берен, смеейки се, отговори, че ще има още една забранена любов през лятото и продължи, че, разбира се, ще гледа и гледа постоянно и се радва, че хората продължават да гледат този сериал.

Последна редакция: пт, 27 май 2022, 14:44 от Airra

# 647
Привет, момичета 🤗🤗🤗
Преспах, писах половин час и...без да искам изтрих поста си 😓😥😢

Благодаря ви за всичко споделено.
Значи днес трети път за щастие Берен е потвърдила новината. Може и скоро да започнат снимките. Тя изглежда прекрасно в момента, много ми харесва така, с бретон. Къванч също изглежда прекрасно в момента, остава само да чакаме хубава история.
Утре ще се опитам да кача линк от рускините, те са обобщили цялата информация, която до сега е дадена за филма. Само се чудя как Къванч ще остави малкия и Башак и ще тръгне за другия край на света. А може би ще изчакат още малко да поотрасне и те да отидат с него в Америка. Надявам се наистина да скоро да има официално изявление и така гадаенето да приключи. За Удавеният Ной нищо не казаха, но той се снима от АУ , докато впечатлението ми е, че ОМG винаги дават някакъв анонс в началото.
По този повод се сетих, че още в началото на снимките на Якамоз образа на Арман беше сравнен с Ахил, но аз все още не мога да си отговоря, защо? Вие имате ли някакви предложения?
За ролята на Краля... въобще не мисля, че това ще бъде отрицателен персонаж, а по-скоро сложен и противоречив. Все пак нали в края на книгата всички му прощават и обикват.
Терзи, едното клипче не го бях гледала, благодаря. Ще се радвам да качваш и някои по неизвестни снимки на Къванч.
Фени, на теб шапка ти свалям, че ни превеждаш всичко толкова бързо. Аз толкова много мразя да пиша на лаптоп.😜

Диве, много, много благодаря за трета серия. Най- късата, но пък много динамична. Сега всъщност разбрах защо Дефне на прояви очакваната мъка към Кенан. Та те непрекъснато влизаха от една ситуация в друга. Отношение на хората на подводницата, като че ли ги накара още повече да се сплотят. Но пък и всеки показа своя характер и възпитание. Феликс показа немската си прецизност, Рана е една мърморанка, на която ще и се наложи бързо да порасне, Джем само тялом е там, но Алтън го усети и затова започна тормоз върху него. Видя се, че Дефне крие нещо, но и че е свикнала да взима решения, да ръководи хора, общо взето нейното да става. При разговора с капитана ясно се видя.
Арман все още не се е "определил" като безспорен лидер на групата учени и това е нормално, защото това хора на Дефне.
Много ми харесаха сцените при разговора с капитана и когато говореше пред всичките войници и офицери. Погледнете ги още веднъж, вижте изражението на Къванч, чуйте гласа му.

Спирам до тук. Утре ще продължа.

Лека 🤗🤗🤗

# 648
Добро утро! Hug

Пепи, ако знаеш колко пъти ми се е случвало да си изтрия пост, че и превод, много е гадно Worried Благодаря ти за всичко споделено! Kiss Да не искаш да кажеш, че този пост си го писала на телефона ??? За мен това е абсурд, просто абсурд! Къде по лесно ми е да пиша на клавиатурата на лаптопа ...
Защо оприличиха Арман с Ахил ... трудно е да се каже, аз поне не мога. Историята е друга, краят също е съвсем различен ...
Честно да ви кажа, обсъждането на Якамоз ми върви трудно Wink Някак серията свършва много бързо, много динамично е всичко, много ми харесва, а на края едва две изречения мога да вържа по нея Thinking А като се сетя какви есета направо Smile съм писала за Кузей на времето ... Да, страшно са дълги сериите по телевизията, но пък успяваме да опознаем и разберем героите отлично, а тук не успявам да си създам мнение за Дефне все още Thinking Някой има ли подобен проблем ?
Не зная как ще стане, сигурно няма да му е лесно на Киво да остави Башак и Ефе за поне 2 месеца. Зависи колко време ще снимат в Ню Йорк, ако изобщо снимат там. А може да си ги вземе със себе си, бебчетата до 1 годинка се променят всеки ден, уникално време е това, не трябва да го изпуска.
Айре Heart Eyes благодаря! Kiss Вай бее, тези двамата с каква ли история ще ни изненадат ? Thinking Вярвате ли, че отново ще ни поднесат същото ? Неее, Берен сигурно се шегува Thinking Ох, само разпалват любопитството на хората, не им е жал Smile

И аз много се надявам, че скоро ще ни пуснат Денят на влюбените.
Терзи, много обичам да си припомням стари видеа, благодаря ти! Kiss
Хубава събота ви пожелавам, дружки! Hug

# 649
Привет, момичета 🤗🤗🤗
Успях да копирам линка от групата във ВК за бъдещия филм. Хареса ми, че всичко са обобщили. Дано се отвори.

https://m.vk.com/topic-48803098_48514329

После повече. Отивам да работя 🤗🤗🤗

# 650

Хубава събота!! Blush
Пепи Hug
благодаря за линка Hands V
и аз съм следила какво излиза като инфо за филма, но от към факти-знаем само сценаристката, продуцентите и Ню Йорк, като не е ясно дали целия филм ще се снима там, може да е само част, примерно за 2 седм. Къванч не вярвам да вземе Башак и малкия с него, няма нужда от такива авантюри.
Хареса ми какво си споделила за 3 еп Hands Plus1, аз ще си напиша домашното следобед.

Фенче Kissing Heart, и за мен е абсурд Stuck Out Tongue Winking Eye, като си пиша от лаптопа е много по-малка вероятността да се изгуби пост, плюс това аз съм си отворила няколко прозореца/таба, понякога чета какво сте споделили преди мен. правя цитати, гледам си инфото в ТТ примерно, копирам си линкове, снимки, търся нови....но всеки както е свикнал. Wink
Къванч наистна е хубаво да наблюдава как се променя Ефе....а Башак предполагам ще й правят компания- майка й и сестра й.
Охх снощи много се изкефих на едни постове в ТТ/по наша тема Wink/ще ти ги постна, като си на линия във ФБ.
Цитат
Честно да ви кажа, обсъждането на Якамоз ми върви трудно Wink
май и на мен...но няма как да оставим толкова чакан проект без да му обърнем някакво внимание.
За първи път обсъждаме сериал за НФ, сериите ги пускат наведнъж, няма момента на изненада -какво ще се случи в следващата серия, действието е много динамично. Докато в дизитата се набляга много повече на емоциите, отделяйки повече екранно време за отношенията м/у героите.
Липсват качествените сериали от близкото минало. Heart
Цитат
Вай бее, тези двамата с каква ли история ще ни изненадат ? Thinking Вярвате ли, че отново ще ни поднесат същото
въобще не вярвам и според мен се шегува.

рисунка..........

Последна редакция: сб, 28 май 2022, 13:32 от Airra

# 651
Айре, за да си напишеш домашното 🤗😜
Аз имам още малко работа и по-късно ще се включа.

# 652
  • AMS

Привет, мили дружки!!!
Благодаря ви за споделеното!!!

Вчера не писах с намерението да си подредя бръмбарите.
Единият от тях беше - кога съм гледала ЗП за пръв път.
Наложи се да правя справка с укито >>>

Цитат
Gümüş - 2005 - 2007 - Перла
15 юни 2009 г. по bTV и завършва на 14 януари 2010 г.
На 25 януари започва повторно излъчване и завършва на 1 юли.
На 14 януари 2012 г. започва повторно излъчване по Диема Фемили,
и завършва на 6 май. През 2014 г. бива повторен и по Нова телевизия.

Menekşe ile Halil - 2007 - 2008 - Двама за винаги
В България сериалът започва на 2 юни 2010 г. по bTV и завършва на 31 август.
На 9 май 2012 г. започва повторно по Диема Фемили.

Aşk-ı Memnu - 2008 - 2010 - Забраненият плод
Започва излъчване на 1 декември 2010 г. по bTV и завършва на 1 юли 2011 г.
На 28 януари 2012 г. започва повторно излъчване по bTV Lady и завършва на 24 юни.
Беше ми много объркано, защото за кратък период 2009 - 2010,
изгледах много дизита - 1001 нощ, Аси, ... Листопад, ..., разбира се и Перла.
Та за първото гледане на ЗП ми беше много трудно да намеря сериите.  
А, когато започна по bTV, макар да знаех финала, пак го гледах отначало.
Четях обсъждане в сайта и в 2011, когато свърши по bTV,
открих темата и пак го прехвърлих.
Вече бях изгледала първи сезон на Фатмагюл и продължих втори вече във форума.
Но 2018-та, от начало до край, смятам за истинско ми гледане на ЗП.

Специално благодаря на Фенчето и Еванджелин за еп. 3 на Yakamoz S-245!!!
Само двете са в надписите за превода на тази серия.
Разбира се, благодаря и на Айрето и Алиннка!!!
Не знам за този, или за следващия епизод, се беше загубил превода.
Ох. Дано повече не се случва, но когато е най-важно, действа закона на Мърфи.
Оня, дето филията винаги пада с намазаното на пода.  
За обсъждането - защо по този начин го правя.
Не, не  съм толкова "опасна", а така съм научена.

Скрит текст:
Слушам и пиша, за да запомня по-добре още в училище.
А в университета нямаше учебници и ми откапваше ръката от писане.
После на работа, всяка сутрин трябваше да съм готова
с преглед - резюме на медиите от предния ден.
Нищо, че не ми зачитат трудовия стаж, имам го.
Та пишете ме  в графите - грешка на растежа и професионална деформация.
Защо не стана обсъждането за Атийе? Ами защото нямаше с кого.
Предложих по-лесен вариант -  щом времето не е линейно,
да е по герои, но и това не помогна.  
Защо Ахил? - Не знам, но намерих къде да прочета за
Ахил

Искам сериите в оригинал на Yakamoz S-245, за да си направя кивчета.
Стопкадрите ми не стават за показване.  
Започнах еп. 4 -ти  и имам вече началото, но ще ви изчакам.  
И сега едно допълнение.
Умут, след загубата на капитан Еренай вече е командир, но лидер е Арман.  
Наистина почувствах, че Къванч умее да сътворява свой свят, както се казва в интервюто.
В този свят увлича другите. Това за мен е харизмата му, която показва във всяка роля.
Това е частта от Къванч в героите му.
Режисьорите, целият екип са щастливи да работят с такава ценност като Къванч.
Да работят в света на Къванч.

И така, като се върна към филмографията на Къванч -
ЗП, КСШ, ДК и сега Yakamoz S-245 остават най-вече в съзнанието ми.
За филма с Берен, както тя като, че ли намеква,
че ще е забранена любов, съм с големи очаквания.
Берен също има и носи своя свят и харизма на снимачната площадка.
Дано се получи най-доброто!!!

Лека вечер!!!

# 653
Пепи, мерси Blush
Диве, благодаря за споделеното! и гифчетата Blue Heart
Цитат
Наистина почувствах, че Къванч умее да сътворява свой свят, както се казва в интервюто.
В този свят увлича другите. Това за мен е харизмата му, която показва във всяка роля.
Това е частта от Къванч в героите му.
Режисьорите, целият екип са щастливи да работят с такава ценност като Къванч.
Да работят в света на Къванч.
Hands Plus1
Най-ярко в съзнанието ми /свързано с форума/ са КГ, КСШ, ДК и Сблъсък.
В руските сайтове може да се намери сериала с озвучка/без суб-ри
http://seasonvar.ru/serial-32601-Podvodnaya_lodka_Yakamoz_S-245.html
https://hd.zetfix.online/serials/yakamoz-s-245/season-01-episode-01/
за да се свалят сериите за гифчета, аз пробвах с една програма ,ама ми даде греда Persevere

........................
От мен за 3 епизод, като си правех стоп кадрите стигнах до извода, че всеки момент е важен. много динамична серия.

Групата на Арман намира спасение на Якамоз, макар, че там почти никой не ги иска, обвиняват ги, че има носят проблеми, че заради тях са загубили колегите си.
на подводницата всичко е дефицитно-и питейната вода и храната.
Когато им се обясняват правилата всички са толкова стреснати и притеснени
Рана недовослства за работата, която й възлагат...

Арман проявява най-много здрав разум.
Дефне е подозрителна и с право

особено се страхува от Умут, но тя го видя в действие, когато бяха и на Кос.
Доста беше стресова ситуацията с пожара, и според мен Баръш направи нещо. Confounded

Много се изкефих, когато Арман стана причина за овладяването на ситуацията Hands Clap

Издържа си изпита.

и стана главен механик!

изрода Умут....не може да се побере в кожата си от поста, който му дадоха.

заядливия Алтан не ми се коментира много, толкова е противен Rage

погледа на Арман Hands Plus1

думите на Феликс, звучат толкова трагично....

и на Дефне й стана мъчно Disappointed Relieved

CloseConfounded

Дефне е истински разтревожена

но капитан Еренай, който е много разумен и ми е много симпатичен им обещава

всъщност Дефне си прави някакви скрити неща, и беше доста рисковано да се рови в каютите....

Думите на Арман пред всички много ме трогнаха!

.и т.н.......няма да ги скрийншотвам, че ще стане супер дълго, а и Дива ги е описала в нейния пост.
Много ми харесва характера, който показва до сега - сдържан, но и твърд, с реална оценка за ситуацията, без много емоции. Знае, че са зависими от военните на подводницата, не си позволява своеволия, предлага да си обединят усилията и знанията-за да останат Живи-това е най-важната им цел.  За никой няма да е от полза ако се конфронтират и влезят във война.
Накрая лудия Баръш и бомбата Head Band
Според мен тоя човек e имал ментални проблеми и преди да стане климатичното бедтствие.
как така е станал военен и то на такова отговорно и сериозно място?
Много мъчно ми стана за Еренай, че рискува живота си-заради другите Disappointed Relieved
от тук нататък става все по-трудно за  Арман и хората му....

Последна редакция: сб, 28 май 2022, 23:33 от Airra

# 654
Привет 🤗🤗🤗
Пак съм по нощите 😜
Фени и сега пиша на телефона 😂 Писането на лаптопа за мен е работа, до преди един час това правих. И сега в леглото спокойно мога да се отпусна.
Берен ни заинтригува, но едно нещо ми направи впечатление. В интервю около Нова година тя е казала, че е харесала проста история, която не е фантастика, нито драма. Аз имам две желания за бъдещия филм, да бъде с много хубави слънчеви цветове и да има щастлив край. Първото може би ще се изпълни, защото ще снимат през лятото, за второто ще почакам.

Айре и на мен как се развива образа на Арман много ми допада. Точно за това посочих разговорите с капитана и пред войниците. Не знам как да го обясня, но се усеща една" мекота" в героя. Трагедията вече е налице и търсейки спасение Арман върши каквото може по силите си, но в същото време се подчинява на правилата за доброто на всички. Всеки един от останалите от групата учени се опита да реагира по своя си начин на установените правила на подводницата, Арман действа най-адекватно в създалата се ситуация.
Диве, напълно съм съгласна с думите ти, че Къванч сътворява свой свят. Някак си ми се струва, че точно показаното в този сериал е може би най-близко и до неговия характер. Мил, внимателен, състрадателен, но за най- близките си би се борил до край и не би се спрял пред нищо.
Актьорът, който играе Алтън много добре се справя, намразваш го от първите сцени. Интересен ми е и образа на Йонджа. Тя е офицер, но се усеща нейната неувереност и в същото време загриженост към капитана, показано много добре чрез малките жестове, които прави, като поднасянето на кафето.Това, което аз разбрах, че капитанът е заедно с най- близките си хора, дъщеря му и Умут, за който се е грижили те са и най-близките му хора. Може би и решението да се затвори с Баръш и бомбата донякъде може да е било продиктувано и от желанието и тях да ги защити.

Да ви питам, капитана слушаше песен в каютата си, струва ми се позната, дали не е от някои друг сериал ?

Фени, сигурно е доста различно да се обсъжда за теб , а и за другите така поднесен сериала. Но пък ще трябва да се пробва. Нямам представа как е било при другите сериали от Нетфликс. На мен лично така както Дива започна много ми допада и мисля, че е добра основа за коментар.

Лека 🤗🤗🤗

# 655
Добро неделно утро, дружки! Hug

Диве, благодаря! Kiss
Скрит текст:
Ох, не ми напомняй за превода ... Не, за 4 -та, за 5 и 6 серия беше, мамата тогава явно никак не ме обичаше Smile Пращам ЛС на Айрето Heart Eyes превод с по 30 минути от всяка серия, за да ги прати тя на Еванджелин и тя не го  получава! Weary Умрях!  Търсих го къде ли не, йок, няма го! Ама аз съм си виновна, че не съм го запазила. Е, щом съм толкова умна, хайде, давай отново Smile Тогава и тя и Алинка Heart Eyes дадоха по едно рамо, за да наваксаме с времето и се справихме. След този случай и на месинджър започнах да и пращам превода, за всеки случай Stuck Out Tongue Closed Eyes Но, и сега като се сетя ми прилошава, толкова часове труд отидоха зян ... За пръв път ми се случи такова нещо, нямам идея защо така се получи.
Благодаря ти за всичко споделено! Flowers Hibiscus
Айре Heart Eyes браво, джанъм! Kiss Много нагледно, супер! Според мен на Баръш всичко, което се наложи да преживее му дойде като гръм от ясно небе и заради това психиката му не издържа. Не вярвам преди това да е бил с проблеми,все  щяха да го забележат от командването. Така си мисля и аз, че той направи нещо, за да стане аварията с подводницата. И ако не беше там Арман, нямаше да се справят. Хареса ми как си описала героя, и аз останах с това впечатление от него. За другите герои също, единствено Дефне все още не съм я разшифровала Smile
Пепи, все още не мога да повярвам как пишеш такива дълги постове през телефона, явно си свикнала. Аз на две изречения по сто пъти трия, че все не натискам буквите, които трябва Stuck Out Tongue Closed Eyes Благодаря ти за линка и споделеното! Kiss Но, и в този сайт не става ясно нищо за филма ...
Цитат
Около сериала "Ако кралят загуби" се разгарят все повече нови слухове.
 Твърди се, че партньорка на Къванч Татлъту ще бъде актрисата Гюлсум Али Илхан, която напусна сериала "Планинско сърце“, за да работи с известния актьор.

В кулоарите казват, че Гюлсум с нетърпение чака среща с Къванч.
Припомняме, че участието на Kъванч Taтлъту в „Кралят...“ все още не е потвърдено от никого.

Вчера Берен Саат потвърди за трети път, че ще участва във филм с Къванч Татлъту. В момента те са на етап подготовка за снимките, сценарият на филма вече е завършен.
Снимките са планирани за лятото.
Журналистите я попитаха дали смята да гледа сериала "Забранена любов", който ще се излъчва отново? Берен отговори шеговито, че ще има още една забранена любов през лятото. „Не, разбира се, че не гледам постоянно, но виждам, че хората все още го гледат и съм много щастлива от това.“
Много се смях на снимката, която са подбрали за инфото за Краля Stuck Out Tongue Closed Eyes

Все по-любопитно ми става каква ли история са ни подготвили Thinking Само да не е забранена и този път, много моля! Smile
Пожелавам ви прекрасен ден! Hug

# 656

хубава неделя!!  Hug
Благодаря за споделеното!! Flowers Hibiscus
Пепи Hug аз знам, че пишеш от тел, сега ми стана ясно защо мразиш лаптопа, свързваш го с работа. Stuck Out Tongue Winking Eye
е на мен от лаптоп ми е много по-приятно за окото да разглеждам снимки, гифчета и клипчета с Къванч.Blue Heart
Цитат
Аз имам две желания за бъдещия филм, да бъде с много хубави слънчеви цветове и да има щастлив край.
Hands Plus1
аз пък имам някакъв спомен, че Берен каза, че ще е драма Thinking, не ги виждам в романтична комедия примерно:)
Цитат
Не знам как да го обясня, но се усеща една\" мекота\" в героя.
да, както и вродена доброта и чувство за справедливост.
Цитат
Някак си ми се струва, че точно показаното в този сериал е може би най-близко и до неговия характер. Мил, внимателен, състрадателен, но за най- близките си би се борил до край и не би се спрял пред нищо.
май има нещо такова.
Фенче Kissing Heart, радвам се, че ти е харесал начина, по който коментирах 3 еп!
за мен Баръщ е имал психични отклонения по принцип, ама да не задълбавам.
а актьора, който играе Алтан участва и в Хартиени животи с Чачо, там ролята му беше положителна.
оххх това, което си споделила за Краля....хич не намирам инфото нито в ТТ, нито ВК Angry
е разбрах къде си го видяла/моля те слагай руските източници Wink Hands Pray/
https://www.superhaber.tv/gulsum-ali-ilhan-bu-dizi-icin-gonul-da … uyor-haber-398246
още една статия за тая актриса
https://www.takvim.com.tr/galeri/magazin/gonul-dagindan-ayrilaca … onul-dagi-dilek/8
симпатична е и има мило излъчване

не вярвам особено на новината, ама го слагам като инфо.

май е ново за итал. списание

# 657
Здравейте , минавам да ви поздравя и Тенкю за инфото.

За филма и историята с Киво и Берен не искам да се повтаря същото ,но каквото са харесали това е.  С интерес ще следя и чакам това партньорство след толкова време. 
Режисьор кой ще е ?
Познато име и лице ли ?

Дано НФ ускорят нещата и да не бавят толкова с  конкуренцията Дисни. 
Аз си чакам определени проекти на актьори в НФ.

Айре Hug  видях снимки на Хазалка и Берен някъде са били и са ги щракнали. 
Надявам се лятото да видим Аркадашите на морето. Може и за Мармарис да е вярно.

# 658
  • AMS

Привет, мили дружки!!!
Благодаря ви за интересните постове!!!
Радвам се, че се спирате повече на героите, чувствата, емоциите, ...
Подробна съм от страна на фактите, но на вас оставам по-важното.
Доста време търсих песента, която слушаше капитан Еренай.
Много позната, но не я намерих. Емблематична е.
Сега, като ви прочетох за Баръш, смятам, че той е бил годен за служба,
като отговарящ за оръжията, когато се е качил на подводницата.
Били са под вода, когато са получили новата последна мисия.
Планът е бил да изплуват в Кос и може би,
ако не се бяха стекли така фатално обстоятелствата,
щяха да забележат, че Баръш има проблем.
Но дори и да бяха забелязали, нямаше вече къде и как да го оставят в Кос.
При апокалиптичната гледка паднаха и последните съпротивителни сили на Баръш.
Той осъзна, за разлика от нормалните, че всички са загинали. Всички.
А ония, в трезора дето вземаха парите, не го осъзнаха. Дафне забрави, ...
Той осъзна, че е загубил майка си и тя беше вече като видение.
Сега си задавам въпроса -  А как са взели Джем в експедицията?
Знаели ли са, че употребява наркотици?
Е, пак се отплеснах.
Не, то книга няма нужда да се пише и издава. Тук в архива остава всичко публикувано.
Та не се налага да слагам нещо на друго място, за да го запазя.
А иначе е вярно, че при мамма, ако пишеш много дълъг текс, се изнервя и те изхвърля.
Случва ми често. Та сега е момента да си запомня глупостите в gmail.
А и да добавя какво ми показа търсачката за евентуалната партньорка на Краля

Гюлсум Али Илхан

Дружки, направи ми впечатление, че сериите в първите десетина минути
представят развръзката от предишния епизод,
и едва след това продължава историята на ново място, с нови изпитания.
Та да си довърша еп. 3 слагам и продължението на събитията в  началото на еп. 4.  

Апокалиптичната картина с изгрева на слънцето, мъртвата риба в морето и гмуркането на камерата в дълбините към Якамоз, пробойната в корпуса, паниката, виковете,  кърмъзъ алармата пищи. Арман се бори с всички сили да спре нахлуването на водата, целият екипаж се мъчи да овладее положението. Дърпайте. Натискай. Така няма да издържи. Давайте, момчета. Натискайте. Здраво. Внимателно. Тече. Задръж. Разбрах. Не мога. Арман, Арман. По дяволите. Безполезно е. Трябва лепенка / мисля, че с лепенка, няма да стане, а трябва с нещо специално да се запуши отвора, от където водата навлиза в подводницата./ Налягането на водата е твърде голямо. Не може да се спре с голи ръце. По дяволите. Трябва да се завари. Аварийната група в предното торпедно отделение - командва Умут. Заваръчната машина е тук. ... Каква е дълбочината? - 50 метра приблизително са равни на 164 фута.
Най-после Дафне стига до заключената Рана. Нали бяха заключени и цивилните. Рана пита колко дълбоко са под водата и дали ще се взривят. По изчисленията на Дафне, това вече отдавна да е станало. Път за аварийната. група. Дръпнете този клапан. Натискай. Умут с крака си натисни. Давай. Арман бие с чука. Измориха се. Умут с неимоверни усилия на лоста. Джем блъска по стената и  Алтан пак го докопва. Феликс се намесва в защита на Джем. Арман с последни удари с чука затваря пробойната. Спрете алармата. Прииждането на водата е овладяно. Пораженията от експлозията са големи. Добрата новина, ако въобще има добра новина, е че други повреди, освен тези в торпедното, няма. Дано. Но водата продължава да тече. И тук Арман обяснява на Дафне, че  външното налягане на водата е голямо, затова не може да се удържи. Не стига налягането на въздуха отвътре. Всичко до сега каквото направиха ще се окаже загуба на време. Има начин да се оправи, но няма да стане отвътре. Умут веднага кимва с глава.  Друг начин няма.   Якамоз няма да издържи дълго при това положение. Каквото и да се прави, трябва да се направи сега. Трябва да се излезе отвън на подводницата и да се завари пробойната. Дафне разбира опасността, пита колко е дълбочината - 56 метра - 184 фута. Според Арман не е невъзможно, но е особено рисковано. Умут се съгласява с това. А Дафне смята, че това е сигурна смърт. Но друг избор няма. Дафне настоява Арман поне да вземе някой със себе си. Извън подводницата е непрогледна тъмнина. Сам човек няма как да се справи и да плува със съоръженията и да заварява. Има ли водолази? Има, но за тази работа не е достатъчно да си минал само обучение по гмуркане.  Нужен е шампион.
А нашата шампионка Йонджа плаче в каютата неутешимо за загубата на баща си.  Пристиска до сърцето си снимката му. Ръцете ѝ треперят, държейки медальона. Още повече се чувства болката ѝ, когато поглежда униформата с отличията на капитан Еренай. В този момент Умут чука на вратата. Йонджа, трябва да говорим. Оперативен офицер! ...
Арман е готов вече за гмуркане. Не му е нужна мотивировка на него. Дафне - Нека един път го свърши някой друг. Това гмуркане не е като другите.  ... И Арман - Как е облеклото ми? ... Свършихте ли госпожо? Мога ли да тръгвам?  ... Йонджа също е готова. Мотивацията на Умут е била успешна. ...  Командир всичко готово ли е? ....  Там е тъмно ... Аз ще наблюдавам, но и ти гледай за мен. Проверявай подводния компютър и нивото на кислорода. Ако ти свърши кислорода , подай сигнал с фенера, ... Умут прави много важно уточнение - Слънцето е изгряло, не забравяйте. Стойте далеч от края на афотичната зона.  Имате 10 минути. На такава дълбочина да се гмуркате, още е равносилно на самоубийство ... Готова ли си? Успех втори командир! Бог да ви пази! Бъдете внимателни!
Следва подготовката за излизане от подводницата на Арман и Йонджа - затваряне на люка, пускане на водата Йонджа е взела за талисман медальона ба баща си, фенер, очила, шнорхел, остават им 9 минути и 57 секунди.  Eп. 4 > 8:40 > Yakamoz S-245 >  

Арман с това - Как е облеклото ми? - направо ме разтопи. Oтвя ме.  
Къванч е умопомрачителен в този момент. Невероятен чар.

# 659
Здравейте Толкова хубаво разказвате Благодаря от сърце
Фенче двойният  труд който се е наложило да  вложиш не е бил никак  приятен Благодаря ,че си го направила за нас

https://www.instagram.com/stories/umutarall/2848883312372642235/

Общи условия

Активация на акаунт