Любов или отговорност?

• 10 163
  • 319
  •   1
Отговори
# 15
Брех, че противна история.
Започнал си връзка, когато детето ви е било на годинка. Кого заблужаваш, че детето ви е проблем за секса? Ние деца нямаме ли?
Не заслужаваш нито детето, нито жена си. Младата нямам идея.
Мразя лъжци, показват големи липси.

# 16
  • София
С години да оравя семейство, показвам загриженост, да обещавам и второ дете и след това да оставя жена си и да си тръгна... Освен това ще я оставя в лошо финансово положение. Чувствам дълг тя и детето ми да са щастливи, но не знам дали аз ще съм щастлив в това. Трудно ми е да я оставя и захвърля в нищото, тя не заслужава това.

djtriples, май не казваш цялата истина - пред нас или пред себе си. Според мен се чудиш кой избор ще ти донесе по-щастлив живот на теб самия и нормално да не си сигурен, защото в брака любовницата става също толкова "скучна", колкото и сегашната ти съпруга. Не е нужно да я оставяш в лошо финансово състояние, от теб зависи по колко ще отделяш за нея и детето ти. А и връзката "баща-дете" си остава. Уж си в ролята на "жертва", а жертвите са и двете ти жени. И двете не ги обичаш достатъчно според мен.

# 17
Защо зорлем си създавате проблеми? Имаш жена, която очевидно се грижи за дома и детето, не е шавлива, работи и пр. Само по себе си не е зле и е по-добре от мнозинството жени. Обаче си въобразил, че му е скучно и хукал.. Такива хора наистина не заслужават семейство. Ходи да си трошиш главата с малката и така.

# 18
А защо не кажеш на любовницата ти да ти даде 2 месеца гратис да решиш.През това време никакви чатове, нищо.
Опитай се да съживиш скучния си брак, ако не се получи тогава мисли кое какво.
Опитай се да прекарваш повече време с детето, рисувайте нещо, ходете на разходки.
Не се виждахме два месеца, докато тя заряза другия(те нямаха връзка даже просто се бяха виждали няколко пъти, може би ме контрираше с него и го използваше) , и отделих време на малката, опитах се да върша хобито си но всякак всичко беше сиво, нямах желание за нищо. Сега тя ми даде месец да реша, но се виждаме както преди. Може би след това ще разбера какво искам. Знам че другата ще ме чака някакво време, три години ме чака...

# 19
С другата имаш 3-годишна връзка. Размотаваш я и нея. Не знам какво си й говорил, та тя се е съгласила да си губи времето с обвързан мъж.
Прав си, нечовешко е, ти докато го играеш султан с харем, мамиш две жени и поставяш под риск комфорта на едно дете.

# 20
Може би имам нужда точно от критика, да прочета разни размисли. Още, когато любовницата тръгна да ме изнудва с другия ..я пуснах и избрах жена си, но все си пишехме и сме в изходна позиция, пак се виждаме. Знам кое е правилно и знам, че за сега другото е просто секс с някакви чувства...незнайни , просто ме успокоява да виждам и упреци и гледни точки , благодаря на всички! Не съм спирал да гледам детето си, обикновено излизам вечер, когато те заспят например, или се виждам с другата, когато детето е на детска, а жена ми на работа. Когато малката е болна си я пазя аз, че в работата на жена ми е сложно да почива. Не съм си зарязал семейството и не искам. Да, не е мъжко да не знаеш какво искаш , но съм зодия Близнаци, винаги съм бил на кръстопъти..... ама тоя път не е човешко. Знам, че и за другата не е лесно да си ляга сама мислейки си, че съм с жена си, и нея я измъчвам. Мъча всички, заедно със себе си ...

Избрал си жена си, защото ти е удобна и си страхлив мухльо.
Наистина. Съветвам те да я напуснеш за да може жената да прогледна що за човек си и да си търси щастието с някой по-нормален.
Съмнявам се, че си гледаш детето.

Е, само грижа ли е? Ако ме оставят без секс, никаква грижа няма да видят.

Все едно да обяснявам на циганче атомна физика. Не си струва.
Ама ще опитам.
Когато има проблем с половинката се търси причина и решение. Това когато обичаме жена си/мъжа си, детето и семейството. При теб разбира се няма обича, а просто ще има аре чао ма, писна ми от теб, да идва следващата.

Когато любовта се смята само за чукане има само бегане. Тоест пълен егоизъм и инфантилност.
Когато проявяваш грижа към някого е от обич /а ако я няма, може и да се развие/ и ни пука за този човек и проблемите.
А хора като теб и автора не обичат, защото те само взимат, но не дават нищо.

# 21
  • Бургас
Не знам дали си даваш сметка, че "мъже" като теб /в случай, че добиеш смелост да се разделиш с жена си, за което се съмнявам/ след време се оказват в същата ситуация, само че любовницата е на мястото на жена им...

# 22
Ти сигурен ли си, че си любовника в тази история? Разсъждаваш като любовницата, която е дала ултиматум и сега се чуди дали ще ѝ се отвори най-накрая парашутът (след като номерът с другия не е минал), или ще трябва да си търси друга ракета носител.

# 23
Нещо не разбирам заглавието "Любов или отговорност". Това към приятелката ти любов ли му казваш? Това към "жена" ти отговорност ли е?
Хъм.

# 24
  • София
Ох, бе човек, ако беше толкова влюбен в любовницата си, щеше да си на 100 % сигурен какво да направиш и нямаше изобщо да пишеш по форумите. Пускай я тази малката да си гледа живота, пък ако с жена ти не потръгнат нещата, продължавай на чисто.
Ще стане интересно, ако любовницата ти реши любезно да информира жена ти какви ги вършите зад гърба й. Класика в жанра.

# 25
на жена ти явно не ѝ пречи, че си имаш любовница...няма начин за 3 години да не се е усетила...
разберете се за отворен брак да си наваксате и двамата и станете "модерно" семейство...
така става като се жениш за детското си гадже, за да оправдаеш очакванията на роднините...
да си мислил навреме..
а онова за очакванията любовницата да изпълни обещанията си да обгрижва теб, детето ти, та чак и жена ти е много ...антимъжко..и презрително, че въобще го допускаш като вариант...

# 26
Аз предлагам да напуснеш втората работа и да си гледаш повече детето, щом така ти се къса сърцето как щяло да реве.
При две работни места любовница успял да свърти. И станиолът завива мармота в шоколад.

# 27
  • София
Ще стане интересно, ако любовницата ти реши любезно да информира жена ти какви ги вършите зад гърба й. Класика в жанра.

То, това е следващият "етап", затова човекът бърза да вземе решение. Лошото е, че не знае кое ще го направи щастлив в дългосрочен план.
... Освен това забелязах, че авторът небрежно спомена, че временният любовник на любовницата му бил "много богат". Пък той работи на две места, не иска да оставя жена си финансово, пък неремонтиран апартамент любовницата ще ремонтира... Нещо не е наред тук. Да не се окаже, че жена му носи парите в семейството. Smile

# 28
Може би имам нужда точно от критика, да прочета разни размисли. Още, когато любовницата тръгна да ме изнудва с другия ..я пуснах и избрах жена си, но вс

Е, само грижа ли е? Ако ме оставят без секс, никаква грижа няма да видят.

Все едно да обяснявам на циганче атомна физика. Не си струва.
Ама ще опитам.
Когато има проблем с половинката се търси причина и решение. Това когато обичаме жена си/мъжа си, детето и семейството. При теб разбира се няма обича, а просто ще има аре чао ма, писна ми от теб, да идва следващата.

Когато любовта се смята само за чукане има само бегане. Тоест пълен егоизъм и инфантилност.
Когато проявяваш грижа към някого е от обич /а ако я няма, може и да се развие/ и ни пука за този човек и проблемите.
А хора като теб и автора не обичат, защото те само взимат, но не дават нищо.

Искаш да кажеш, че любовта е само грижа? За мен любовта е неразривно свързана със секса, няма ли секс, няма любов (и грижи). Поправи ме ако греша.

# 29
Знаех си, че няма да стоплиш Joy

Общи условия

Активация на акаунт