Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 23 934
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
Витаминче, чела си, ама явно имаш нужда от още четене, че нищо не си разбрала.
В 12 не ти е хубава форма.

Минерва, какво стана с книгите? Grinning

# 136
Аз очаквах коментари от сорта на "имаш за сваляне корем и паласки и като цяло от горната част на тялото".. защото се виждам как имам точно там излишък.
Долче, по принцип съм с размери 90/70/90, т.е. имам да махам 10 см от талия и 5 от ханш. Ето ме преди как бях. Някои от панталоните ми стават в кръста, но други все още не.

Тайс, идеята ми беше да не гълтам корема заради снимката и затова така явно съм застанала като бременна 😀 Иначе от упражненията най-много правя коремни преси, странични планкове и всякакви упражнения за талия. То нали при ИР там се качва

Аз влизам с питане. Бяхме на гости вечеря на свекървата. Нейният втори съпруг е с диабет 2. Та се заговорихме и го помолих да ми изследва кръвната захар преди храна и после след час пак. А в последствие ми предостави глюкомера за 2-3 дни да се тествам. 🙂Та сега тези дни ще ви занимавам, докато е в мен...
Та преди вечеря ми измери КЗ 4.7. и 1 час след хранене пак толкова. Питах дали може да има грешка. Каза, че е много малко вероятно. Ядох за предястие домашна телешка луканка и кашкавал, за основно  пържола с гъби, зелена салата от маруля и краставици, 5-6 маслини, 2-3 лъжици картофено пюре(картофи не съм яла около месец и исках да видя каква КЗ ще ми покаже). За десерт имаше кекс, но аз естествено не хапнах. Та според вас може ли КЗ да не се е покачила изобщо?

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 11:32 от Jupiter sea

# 137
  • Столичанин ама не в повече :D
Jerami,
Това ми е първият пролактин,  тогава имах и завишен андростендеон. Ендо ми изписа Инофолик комби.
Ноември 2021 пролактинът е добре:

Хм. А аз избягвах бобови храни, макар напоследък много вкусна да ми стана крем супа от червена леща.

Ето какви са ми добавките.
Но явно трябва нови изследвания на стойностите. Едните са от преди година и 4, другите от преди 4 месеца:

И на други марки съм пила вит.Д, но не ги помня.

П.П. Чела съм първи пост, но преди година и половина някъде.
И б12 и д не са ок, за б12 си вземи метилкобаламин, който е естествената форма (за разлика от цианокобаламина, който е изкуствена, трябва да го вдигнеш над 330 pmol/l), за д си вземи или такъв на капки (но такива в които една капка да се равнява на 400-500 iu и от него по 10 капки дневно за около 3 месеца и след това проверка като се търсят нива над над 40 ng/ml) или на спрей, в който има примерно 2500 iu в едно впръскване (съответно две впръсквания дневно) или ако е на таблетки да е такъв който в една таблетка да има 5000 iu (а не като сегашния ти 1000 iu, който просто е малко), к2 не препоръчвам и съм писал мноого подробно защо тамън няколко пъти. При бобовите има едно важно нещо, което трябва да се спазва не трябва да се варят в мазнина, след като се сварят може евентуално да се добави такава, червената леща (която всъщност отдавна не съм ял, щот в последно време съм на боб и нахут), наистина като се свари става почти като крем супа и без да се пасира. Yum

# 138
  • Burgas, Bulgaria
Добър вечер!
От седмица съм на  Меглю@он XR, след измерена кз на гладно 9,7 ; 8,6 ; 9,1   .
Ако има тук някоя от вас ,   която  го пие  - да е забелязала повишено уриниране нощем ? 3-4 пъти ставам . Не съм жадна ,не съм отслабнала . Профила ми добре реагира на хапчето .
Най-рано след  седмица ще мога да посетя ендокринолога .
Реших да попитам тук .

# 139
Скрит текст:
Цитат на: jerami

Здравейте, идвам и аз сред вашите редици.
Днес за пръв път направих обременяване с глюкоза, тъй като имам съмнения за Ир… е, потвърдиха се, поне на пръв поглед.
На 30.03 съм при двама ендо, искам да чуя две различни мнения какво ще кажат….
В понеделник и на гинеколог за биопсия, тъй като след Цитонамазката излезе IIIA , та ще видим и там какво ще се покаже в дългосрочен план .

Не искам да пия никакви лекарства и се надявам нещата да се подредят с хранителен режим и малко спорт (уви, много съм мързелива).

Според вас възможно ли е да се размине без медикаменти?

Скрит текст:

Пуснах и ТРАК .. на границата е .

Нещо са ти объркали референтните стойности на първи и втори час, защото сутрин на гладно стойностите на инсулина (че и на кръвната захар) са съвсем различни от тези след пиене на глюкоза. Според моите скромни познания ир ти нямаш, обаче имаш хашимото (и може би съвсем съвсем леки съмнения за грейвс, но по-скоро не), и там трябва да обърнеш сериозно внимание, задължително при ендокринолозите си направи ехография на щж.
[/quote]

Хм, не ми казаха че има различни реф стойности.

Първата ми глюкоза е 5.22 ;
После на 60 Мин - 5.51
А на 120 - 5.48 …

Инсулина ме притесни обаче - започна с 5.7 ;
На 60 Мин - 39.7 ;
 На 120 - 24.3

Ще видя какво ще кажат и док, правила съм преди година ехо на жлезата, нямаше изменения.
По принцип съм с наследственост от баба и татко.

Аз се притесних да не би да е Базедова болест, затова и пуснах Трак.

Иначе от четене на източници,  стигнах до заключение  че при мен е Хипо с Хашимото..

# 140
Мисля, че известно количество К2 има и в диво ферментиралите зеленчуци. 🙂 В зелениите е К1, доколкото знам, който е с други функции.
Аз днес пийнах кафе със сметана около обяд, към 18 ч си хапнах за пореден път микс от малко едам, моцарела, маслини+ 100 гр пушена скумрия. Излязох на разходка и като се върнах бях леко гладна, но не достатъчно, за да ям. Затова си направих едно капучино. 🙂
Купих си намалени моцарели по 1,29 лв от Кауфланд (много ги обичам, малката също😍) и случайно зърнах тази консерва със скумрия (купувала съм преди, в Италия също много често си купувах такива и знам, че са вкусни). Гледах за етикет с цена и за още консерви, но нямаше...🤔 Отцеждам от олиото преди консумация:

Витаминче, аз се чувствам добре след крем супа от червена леща. Само че КЗ скача минимум до 7,5 след една купичка...🙄🙄🙄

# 141
Аз очаквах коментари от сорта на "имаш за сваляне корем и паласки и като цяло от горната част на тялото".. защото се виждам как имам точно там излишък.
Долче, по принцип съм с размери 90/70/90, т.е. имам да махам 10 см от талия и 5 от ханш. Ето ме преди как бях. Някои от панталоните ми стават в кръста, но други все още не.
Скрит текст:

Тайс, идеята ми беше да не гълтам корема заради снимката и затова така явно съм застанала като бременна 😀 Иначе от упражненията най-много правя коремни преси, странични планкове и всякакви упражнения за талия. То нали при ИР там се качва

Аз влизам с питане. Бяхме на гости вечеря на свекървата. Нейният втори съпруг е с диабет 2. Та се заговорихме и го помолих да ми изследва кръвната захар преди храна и после след час пак. А в последствие ми предостави глюкомера за 2-3 дни да се тествам. 🙂Та сега тези дни ще ви занимавам, докато е в мен...
Та преди вечеря ми измери КЗ 4.7. и 1 час след хранене пак толкова. Питах дали може да има грешка. Каза, че е много малко вероятно. Ядох за предястие домашна телешка луканка и кашкавал, за основно  пържола с гъби, зелена салата от маруля и краставици, 5-6 маслини, 2-3 лъжици картофено пюре(картофи не съм яла около месец и исках да видя каква КЗ ще ми покаже). За десерт имаше кекс, но аз естествено не хапнах. Та според вас може ли КЗ да не се е покачила изобщо?
Не, не може. Няма да мръдне кажи-речи хич, единствено ако си яла само чиста мазнина. Може да не се е качила много или да си избълвала сериозноколичество инсулин и да я е свалил.
Едно измерване е крайно недостатъчно, продължи да мериш.

# 142
Или пък пикът на КЗ е бил по-рано или по-късно...При консумиране на мазнини с вгх може мазнините да забавят покачването на КЗ.

# 143
Alethea, това са стойности от натоварване, нали? А не кръвно-захарен профил? Защото ако е натоварване, стойностите ти са ок и не показват проблем. Единствено сутрешната кз би било хубаво да е под 5, но може да се е вдигала от ходенето да лабораторията и чакането.

# 144
Витаминче, аз пия метилирана форма на Б12 и ползвам спрей на Better You за това витамин Д 3. Също и метилирана форма на фолиева киселина, защото имам тромбофилни мутации, които пречат на усвояването на другите форми. По принцип зависи не винаги е добре да е с витамин К зависи от други фактори на здравословното състояние. Аз ги приемам един месец през ден Б12 и всеки ден Д3. След това почивам една седмица от прием и пускам изследвания.
По това, което прочетох ми се струва, че са ти стари изследванията, така че си пусни нови. Моя витамин Д също е доста нисък минах през какви ли не марки сега ще видя със спрея как ще се повлияе.

# 145
Alethea, това са стойности от натоварване, нали? А не кръвно-захарен профил? Защото ако е натоварване, стойностите ти са ок и не показват проблем. Единствено сутрешната кз би било хубаво да е под 5, но може да се е вдигала от ходенето да лабораторията и чакането.

Да, след изпиване на 500 мл вода с глюкоза.

Кръвно-захарен профил какво и каква е разликата с трикратото обременяване на глюкоза и инсулин ?

# 146
Профил е друго, по него ИР не можеш намери. Мери се няколко пъти в рамките на деня, няма глюкоза намесена, абе различно е, на нас не ни върши работа.
Цитат
Първата ми глюкоза е 5.22 ;
После на 60 Мин - 5.51
А на 120 - 5.48 …

Инсулина ме притесни обаче - започна с 5.7 ;
На 60 Мин - 39.7 ;
 На 120 - 24.3
На мен тези стойности не ми изглеждат страшни, честно казано. Не знам какво те стряска по тях. Повечето пишещи в тая тема банкет биха вдигнали ако видят такива или поне близки.
Останалото от изследванията там за щитовидната умишлено не го коментирам, защото не му разбирам хич. За щастие, не ми се е налагало да задълбавам и там да разучавам какво и що.

# 147
Миоки, ако бях избълвала инсулин, щях да съм гладна на втория час отново. Едва ли е от него. Може би нещо не е измерил глюкомера както трябва снощи. Не знам. Или пък е както Долче писа.

Тази сутрин не бях гладна, но хапнах от пусто любопитство. Баба беше правила баница и... Реших да пробвам с баница (като количество колкото обикновена баничка) и половин кофичка кисело мляко. Сега ми е тъпо, че ядох точно това. Чувствам се виновна
КЗ на гладно - 4.1
Час след хранене - 5.5.

Очаквах да съм гладна вече (закусих в 8:30), но съм добре. Пия кафе и умувам какво да готвя на обяд. И пак ще ви досаждам.

# 148
Момичета,
А има ли някоя с посинели нокти на ръцете?! Сега гледах моите, доста отдавна не съм слагала лак и със сигурност не е от това:

* кутрето и безименния най-вече. Показалецът е ок като цвят на живо.

# 149
Момичета, хапвате ли грах? Гликемичен индекс 15.
Витаминче, да не би да са ти студени ръцете?моите стават такива при студ.

Общи условия

Активация на акаунт