Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 23 610
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
Измерих талията на дъщеря ми- почти 60 см я изкарах, предполагам, че сутрин (преди да е яла) е малко по-малко. При мен сутрешната талия😅 обикновено е с поне 1 см по-малко. Съвсем ок си изглежда, така че явно е нормална тази обиколка.
Минерва, помня, че и ти в началото имаше разни терзания с режима. Но си е нормално, докато свикне човек.🙂

# 121
Интересно. Въглехидратна диета за лечение на ир. Гениално.
Ама като не и се чете си измисля. Еми, всеки си пати от мързела си.

# 122
Измерих талията на дъщеря ми- почти 60 см я изкарах, предполагам, че сутрин (преди да е яла) е малко по-малко. При мен сутрешната талия😅 обикновено е с поне 1 см по-малко. Съвсем ок си изглежда, така че явно е нормална тази обиколка.
Минерва, помня, че и ти в началото имаше разби терзания с режима. Но си е нормално, докато свикне човек.🙂
Мислех, че няма какво да се яде. Трудно намирах. Но обичам да експериментирам с храна, вкарах сума ти продукти за няколко месеца, много вкусни, които никога не съм вярвала, че ще проям, и не съм знаела, че съществуват даже.

Много ми беше трудно и мрънках, помня, но четях и ме ковяхте тук, че имало какво да се яде! Доверих се и не съжалявам! Откриха се много възможности!

Много съм благодарна на старите от темата! Имена няма да споменавам, знаете се кои сте! И на Азара, че ни даде този пример!

*И двете ми деца са слаби, но с прекомерна употреба на въглехидрати. Такива изследвания са им намислила....Wink
Ето снимка, ама ще я махна, че и глава хванах:

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 19:32 от Минерва

# 123
Да, "няма какво да се яде" или "яде се все едно и също" са най-често срещани. 😅 Също, колкото и "не мога без картофи, ориз, сладко или др. вгх".🙂
И аз помня, че като беше доста по-малка дъщеря ми, имаше талия над 50 см. Слабо дете с плосък корем.

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 02:50 от dolce miele

# 124
Ще ме уморите с талиите на малките госпожици ❤.Те докато заформят дупара и бюст, няма какво да им мерите.
Долче, чудна дъщеря имаш 🥰
Юпитерче, нарочно ли за снимката изпружи корме 😁.Да беше застанала в по- секси поза, кат се загащиш и си си екстра.

Брия, на мен единствен възможен вариант за фаст ми е вечеря, през деня всякак издрържам, но вечер не става. В предна тема споделих, веднъж опитах, през деня се налумках със 100 грама тахан бадемов, вечерта си гладувах успешно, но ок. 22 часа ми се разлупа сърцето в някакъв неистов протест, похапнах и се приключи.
На мен това ми е начинът, но аз от дете не закусвам, и без обяд мога, без вечеря - явно не.
Минерва, ти не пиеш лекарства, нали ?

# 125
Въпрос на нагласа са фастовете, обаче до нея обикновено не се стига лесно 😀
Тайс, мерси. 🙂 Но не съм много съгласна, че няма нужда да им се мери талията на момиченцата, хубаво е човек да си свери часовника. 😀 А и колко дечица с корем виждам...😕

# 126
Аз не виждам проблем с талията на Jupiter sea. Като на кукла барби няма как да е.

# 127
Аливи, от дроба от треска /изчислих/ по 1 консерва седмично /за мин. омега 3/. Инак ям колкото ми душа иска /ама аз я харесвам/ + сьомга и други риби + орехи.

Пак измерих талията на дъщерята, такова е положението, ръст 123, тегло 23 кг., талия 56... На вид слабо дете. Вече 9 години. Нормално към слабо е детето. Малко е 60 талия.

Тайс, втората ми докторка /след грандиозния провал с първия/ рече - само режим. Даде Берберин за смъкване на КЗ, пих го месец, Невена рече, че бил също толкова 'безобиден' като червения ориз за смъкване на холестеролите /който си е естествен статин всъщност/ и мен ми падна пердето и го спрях. И си карам натюр. Стресирам се от стойности понякога, но поне знам какво ми е истинското състояния.
Взимам магнезий, витамини Д и Б12, вече не много редовно. Още не съм си направила аларма и ги забравям.

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 19:33 от Минерва

# 128
Здравейте, идвам и аз сред вашите редици.
Днес за пръв път направих обременяване с глюкоза, тъй като имам съмнения за Ир… е, потвърдиха се, поне на пръв поглед.
На 30.03 съм при двама ендо, искам да чуя две различни мнения какво ще кажат….
В понеделник и на гинеколог за биопсия, тъй като след Цитонамазката излезе IIIA , та ще видим и там какво ще се покаже в дългосрочен план .

Не искам да пия никакви лекарства и се надявам нещата да се подредят с хранителен режим и малко спорт (уви, много съм мързелива).

Според вас възможно ли е да се размине без медикаменти?

Скрит текст:

Пуснах и ТРАК .. на границата е .

# 129
Аз нещо не разбрах, защо са по две стойности за КЗ и инсулин?

Консултирай се с лекар. Доста от жените тук взимат медикаменти и после ги спират /с намаляване/, и в това няма проблем, не бива да те притеснява прекомерно.

Аз карах само на режим и спорт /предимно много ходене пеша, със средно и бързо темпо, ежедневно, цел 10 000 крачки/, ама много ме е страх и не си падам по лекарства. Започнах от КЗ 6.2 и инсулин 12,5, но на първи час КЗ 11 и инсулин 174. На 0 мин.инсулинът не е трагичен, но КЗ и показателите на 60 мин. бяха много зле. На 120 мин. ми падаха почти до първоначални стойности. Скоро ще правя пак обременяване. За месец стигнах КЗ 5.2 и инсулин 8.8 със стриктен режим без отклонения.

Витаминче, /малко ме заболя клавиатурата да го 'казвам'/, но - чети първи пост. Има много хубави храни, които ще откриеш. Навиците си казват думата, но за месец-два се заменят с нови!

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 19:43 от Минерва

# 130
Аз нещо не разбрах, защо са по две стойности за КЗ и инсулин?

Три са стойностите. По-горе има на гладно.

# 131
  • Столичанин ама не в повече :D
Jerami,  и ендото казва че докато не се укроти жлезата, борбата със захарта е непреодолима.На мен ми се струва, че все пак трябва да ми проследи и други показатели, освен ТСХ и ФТ4.
О това го говоря откак пиша в тоя форум (защото аз започнах да пиша в друга тема и тя ми е основната, тука почнах да пиша след като няколко години по-късно и при мен се появиха стойности на инсулина и гл х които не ми харесват, макар и да не подкрепям изобщо нв-вхм режимите, а при мен абсолютно всички показатели без изключение се подобриха, но след оня пусти вирус, не знам как ще са нещата), фт3 винаги трябва да се изследва заедно със споменатите тсх и фт4, и надявам се, че си изследвала тат мат и траб, проблема е, че при хипер черния дроб непрекъснато бълва глюкоза, то и заради това с хипер обикновено има нарушен глюкозен толеранс (пък при хипо обикновено се появява ир).
Здравейте, идвам и аз сред вашите редици.
Днес за пръв път направих обременяване с глюкоза, тъй като имам съмнения за Ир… е, потвърдиха се, поне на пръв поглед.
На 30.03 съм при двама ендо, искам да чуя две различни мнения какво ще кажат….
В понеделник и на гинеколог за биопсия, тъй като след Цитонамазката излезе IIIA , та ще видим и там какво ще се покаже в дългосрочен план .

Не искам да пия никакви лекарства и се надявам нещата да се подредят с хранителен режим и малко спорт (уви, много съм мързелива).

Според вас възможно ли е да се размине без медикаменти?

Скрит текст:

Пуснах и ТРАК .. на границата е .
Нещо са ти объркали референтните стойности на първи и втори час, защото сутрин на гладно стойностите на инсулина (че и на кръвната захар) са съвсем различни от тези след пиене на глюкоза. Според моите скромни познания ир ти нямаш, обаче имаш хашимото (и може би съвсем съвсем леки съмнения за грейвс, но по-скоро не), и там трябва да обърнеш сериозно внимание, задължително при ендокринолозите си направи ехография на щж.

# 132
Чета ви през целият ден намерих книгата Код  Затлъстяване на руски и ще започна да я чета и нея.
Днес какво ядох
Закуска - кисело мляко - 4-5 лъжици малко боровинки и малини

Обяд 2 яйца  с малко масло, краставици с маслини салата.
Вечеря - наденица + салата домати и краставици

Ако огладнея хапвам 2-3 лешника .
Искам да се науча да пия повече вода.

# 133
Jerami,
Това ми е първият пролактин,  тогава имах и завишен андростендеон. Ендо ми изписа Инофолик комби.
Ноември 2021 пролактинът е добре:

Хм. А аз избягвах бобови храни, макар напоследък много вкусна да ми стана крем супа от червена леща.

Ето какви са ми добавките.
Но явно трябва нови изследвания на стойностите. Едните са от преди година и 4, другите от преди 4 месеца:

И на други марки съм пила вит.Д, но не ги помня.

П.П. Чела съм първи пост, но преди година и половина някъде.

# 134
Голямо мерене на талии падна хахахахха:)
Моите деца са коренно различни....голямата се роди 3.300/51см и наддаваше по 300гр на месец...кърмих я 1 месец, после АМ
Сега на 17год е 45 кг/165см - голяма "тупалка"..Simple Smile Винаги е била слабичка....
Малката се роди 3.450/49см..наддаваше по 2кг на месец...кърмих я 6 месеца...беше много "шошаво бебе"..сега на 10 год е 52 кг/150см.. беше повече кг...сега е свалила.....като малка си беше съвсем нормално телосложение.....в 1 клас забелязах че започна да се "налива"......

Витаминче....тази форма на Б12 не става....трябва да е метилкобаламин.....вит Д е най-добре да е в комбинация с К2, и да е на капки или спрей..има такива  готови с двете заедно или слагаш яко магданоз в салатата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт