Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 23 609
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря за мненията, момичета.

На 31 съм. Това ми е последното изследване на Д3, май месец 2021

Ноември 2020:

* като се прибера от работа ще снимам шишенцата на добавките.

# 106
Долче, на 4 април съм на ендокринолог. Тя доста ме мачка за килограмите. Но ето пълен глад, карам крос тренажор, но резултат няма. Преди време бях на обикновен, не знам защо го смениха. Ще я питам да го сменим пак. Аз ходя почти всеки месец, заради метизола, но за една година лечение  на хормоните, нито веднъж не ми пусна допълнителни изследвания. Всеки път подпитвам, да си пусна захар и тн., но според нея нямало смисъл, докато хормоните не влязат в норма и пълненето  е от храненето. С моето заболяване трябва да се отслабва, аз качвах в началото и го отдадох на хапчетата.
Азара, от седмица ми е глюкомера. Началото на април ще засека с лабораторни резултати.Като ходя за жлезата ще пусна и захар.
Момичета благодаря Ви за препоръките!

# 107
Оф, ако правиш гладолечение с плодове  си за голям бой, да знаеш.
Иначе Д-то ти е ниско.
А дано сега като го пиеш оттогава да ти се е качило.

# 108
Витаминче, според мен тази диета с мед и чай не е за теб. Няма да се чувстваш ти самата добре от нея. Пиша го заради инсулина ти. По-добре спазвай тази НВ ВМ или поне някаква повече протеини за сметка на ВХ.

Днес в парка пак се видяхме с момичето, за което писах скоро. Прати ми всичко на скайп.
През ноември все още не е на режим и пуска за първи път в живота си тези изследвания.

Ноември 2021
Инсулин                                Глюкоза
0м. 10.64                             5.21
60м. 45.09                           6.20
120 м.  31.01                       5.59

Тсх - 4.15

Декември е проверила как се движи при режим 1 месец. Хранила се е с повече протеини - пържоли и салати, яйца...сутрин кисело мляко.

Декември 2021
Инсулин 4.36
Глюкоза 4.90
ТСХ - 2.45

Януари 2022
Инсулин 1.98
Глюкоза 4.56
ТСХ - 1.68

То даже не са три месеца, както бях писала, а само два. Какво нещо е правилната храна!
За инсулина не знам защо така й е паднал. То при всеки човек е различно. Тя фастове не прави. И не е увеличила мазнините, та не е точно на ВМ.

Накрая качвам моя снимка от тези дни. Сега съм с мерки 90 бюст, 80 талия, 95 дупе. По принцип нямам хубава талия, но за да стане като преди трябва да махна 10 см от нея. Ще махна снимката после.

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 22:19 от Jupiter sea

# 109
Ми добре изглеждаш. Даже много.

# 110
White Crocus, а защо трябва да сваляш заради заболяването...нещо съм изпуснал? 🤔 Според мен, ако се чувстваш по-добре с обикновен Глюкофаж (или друг метформин) вместо с XR, по-добре обикновен...🤔 Все пак, XT e и по-скъп...
Ето, горе-долу така изглежда талията на дъщеря ми /тези снимки са отпреди няколко години, но и сега е с подобни съотношения; направи през последната година леко бюст и почти незабележимо се заобли в ханша, но пак си е тясна на дупе засега....на всичките снимки е с панталонки с размер 5 г, на последните 2 снимки е на 8-9 г😁/:
Скрит текст:

Не са и' криви краката😄 Аз постоянно и' оглеждам талията...дали не качва на корем...

# 111
Как ще са криви. Много хубави крачка има даже.
Иначе доста тийнове съм виждала такива. И се оправят. То нали децата са по ир.
Просто тънко и манипулативно и говори за храната и ще разбере.

# 112
Имам предвид, че на живо са още по-прави краката и' 😅
Скрит текст:
Когато се роди, 2 от най-важните неща за майка ми бяха...дали има прави крачета и дали има бебешки гънки по крачета, ръчички...🤣  А тя беше с ръчички и крачета като пръчици, бебешките гънки с въображение трябваше да ги търся 😅
Тя корем няма, на снимките блузите са по-широки, просто я влече повече към сладкиши и чипсове...Но като повечето тийнове де (има съученици, които са доста по-зле откъм ядене на боклуци). 🤷‍♀️
Юпитер, добре изглеждаш. При 10 см по-тясна талия как изглеждаш в ханша? Не виждам там да имаш за сваляне...🙂

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 16:52 от dolce miele

# 113
Моя най-близка приятелка се кълне, че така цикълът й се нормализира. Сега, тя дали има проблем с инсулин, не е изследвано.

Аз не знам от къде да започна сега.
Чувствам се апатично, вечно изморена, всичко ми е едно..никакво, безразлично. Нищо не ми се яде (конкретно нещо, т.е.), имам неща за правене, но предпочитам да си цъкам на телефона. Либидото също ми е ниско.
Пия витамин Д, витамин В12, магнезий, желязо, кастус.
Цикъл - на 40+ дни
+ 4 кг за няколко месеца

При предишни изследвания ЩЖ май беше добре, т.е. ТХС 1.08

Сега, вярно, че не съм спряла въглехидратите (няколко месеца спазвах режим, но не издъжрах повече), но са ми основно от картофи (не всеки ден) или филия хляб, но намазана обилно с домашна маслинова паста. Почнах да включвам зелена салата в менюто си, при все, че не обичам никакви салати. Плодове ям рядко. Сладки неща бях увеличила, но от месец ги спрях пак.

* Другото е, че спя около 6.30-7 часа на нощ (от около 12 до 6.30-6.45); работя затворена, в неприятелска работна среда; работата ми е на телефон и компютър.
Картофите са доста въглехидратни, а на мен ми отне месец за адаптиране, през който не се чувствах добре. Ти с това хранене нито ще се адаптираш, нито ще се почувстваш по-добре. Така просто не става.

# 114
Долче, защо трябва да има гънки едно бебе Joy

# 115
Щото означава че наддава добре и не е недохранено Simple Smile
Разбира се в някакви граници трябва да бъде.

# 116
Аз мисля, че трябваше да са симетрични, за да няма луксация...🤔 Ама на моята девойка с голямо въображение можеха да се видят. Не е била недохранена, нонстоп сучеше и си наддаваше добре иначе. Просто типажът и' беше такъв...като ММ е- тънки крака, но се напипва много мускул под кожата (е, като бебе просто ни удряше здраво, малко след това като порасна започнаха да и' се напипват и мускулите)😀 Бая ритници съм отнесла от нея .. 🤣

# 117
  • Столичанин ама не в повече :D
Относно талията препоръките за жени е под 80 см.
Здравейте на всички,
Отдавна не съм писала в тази тема. Сега идвам със следния въпрос:
Има ли някоя, опитала гладолечение по Лидия (Ковачева?) - 20 дни на плодове и чай с мед?
Знам, че принципно плодове и мед са противопоказни, но попадам на инфо за изчестени кисти, регулирани хормони, и т.н. хубавини.
Може и положителните ефекти от него са категорични, но човек трябва да знае какво прави, защото като не знае какво прави се проваля с гръм и трясък и после заключава грешно, че това нещо (каквото и да е то) не помагало, а и е различно когато има съпътстващи проблеми, и все пак най-добрите гладувание са класическите само на вода (за които между другото ще издам една тайна най-добре е 24 часови гладувания да се правят на 11 ден след новолуние и след пълнолуние, тогава имат най-голям ефект и най-лесно се изкарват и при мен така се е случвало), трябва обаче да се разбере, че гладуването може да е 20 дни, но как човек се храни през останалите 345 от годината всъщност е важното. Не знам какви дози на б12 и д пиеш, но може да са малки, защото стойностите ти са ниски, препоръчително е да си пуснеш целия щитовиден панел плюс ехография, защото е мноого възможно да имаш проблем там (това тсх нищо не може каже), имайки предвид пролактина, проблема никога не е бил във въглехидратите, а във вида им, замени картофите и и хляба с цели зърнени храни от сорта на кафяв ориз, елда, киноа, също и боб, леща, нахут (растителния протеин е от огроомно значение за здравето).
Долче, на 4 април съм на ендокринолог. Тя доста ме мачка за килограмите. Но ето пълен глад, карам крос тренажор, но резултат няма. Преди време бях на обикновен, не знам защо го смениха. Ще я питам да го сменим пак. Аз ходя почти всеки месец, заради метизола, но за една година лечение  на хормоните, нито веднъж не ми пусна допълнителни изследвания. Всеки път подпитвам, да си пусна захар и тн., но според нея нямало смисъл, докато хормоните не влязат в норма и пълненето  е от храненето. С моето заболяване трябва да се отслабва, аз качвах в началото и го отдадох на хапчетата.
Азара, от седмица ми е глюкомера. Началото на април ще засека с лабораторни резултати.Като ходя за жлезата ще пусна и захар.
Момичета благодаря Ви за препоръките!
Оправянето на хиперфункцията е от огрооомно значение относно кръвната захар.

# 118
Jerami,  и ендото казва че докато не се укроти жлезата, борбата със захарта е непреодолима.На мен ми се струва, че все пак трябва да ми проследи и други показатели, освен ТСХ и ФТ4.

# 119
Сладко мече, значи...пиеш хапче само сутрин? И, за да го пиеш...закусваш? Е, не е ли по-лесно да пиеш хапчето заедно с обяда, примерно? 🙂 Филията хляб с маслини не е хубава закуска, а не е и кой знае какво като количество и нутриенти. Кебапчето също не е ок (като количество) за обяд, освен, ако не е инцидентно. Дюнерът...явно е заради пътуването, а и не е ясно какво точно е съдържал.
Просто бях 10 дни само вечер,а от днес сутрин и вечер. Но тази вечер ще пропусна хапчето след като се чувствам още парцал от сутрешното. Ще почна нов опит утре с по-силна и бавно въглехидратна диета. До сега спазвах по-скоро някаква измислена от мен
С риск да стана досадна на теб и на всички останали ... четете първи пост!
Четвърти месец съм на режима, неистовият глад изчезна, много е хубаво. Без лекарства. Бях с КЗ 11 на втори час. Ендото ме пита 'Диабет ли да пиша?' и аз бях 'Ъъъъъъ....'. Тя: "Имала ли си КЗ на гладно 7 някога?" отговорих "Не". Така и не разбрах какво е писала като диагноза... нещо дислипедемия като че ли....ама ние си знаем.

Аливи, понеже видях, че питаш по моя пост. Дъщеря ми е дребна, 123 см. и 23 кг. Талия 56. Слабо дете, само по себе и в сравнение с връстничките.

Гледах днес пак клипчето, пуснато от Азара. Много е хубаво. Ще взема да го пусна пак в темата, пък да го ковнем на начална страница. Навлизат нещата и в бг, дано и докторите да мръднат с идеите най-сетне.

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 18:38 от Минерва

Общи условия

Активация на акаунт