Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 23 603
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
Взех си дроб от треска, мноооого ми хареса, едно такова нежно като консистенция. По колко ядете от това и колко често?

# 91
JoyJoyJoy

Ох, ами все пак новолудието ще си го спазя. Може би и новолунието.
Аз като бях коронована, накрая направих 2 поредни дни с вечерен фаст и наистина изчезнаха доста неща от корема, защото бая се поиздух от мързела.

Брия, аз закусвам нещо малко, примерно сурови ядки. Така съм свикнала. Може и 1 варено яйце с парче масло. Обядвам си стандартно, даже може и малко по-обилно и приключвам с храната до сутринта. 1 час след обяда, почвам с водата, само вода.

# 92
Здравейте на всички,
Отдавна не съм писала в тази тема. Сега идвам със следния въпрос:
Има ли някоя, опитала гладолечение по Лидия (Ковачева?) - 20 дни на плодове и чай с мед?
Знам, че принципно плодове и мед са противопоказни, но попадам на инфо за изчестени кисти, регулирани хормони, и т.н. хубавини.

# 93
Мда, аз съм опитвала.
Ясно е докъде съм го докарала.

# 94
Аз не съм и нямам никакво намерение да се "лекувам" така. Имам нужда от протеини и мазнини, не от захар. Бих предпочела пълен глад седмица, отколкото 20 дни изтезание. Simple Smile

# 95
Здравейте на всички,
Отдавна не съм писала в тази тема. Сега идвам със следния въпрос:
Има ли някоя, опитала гладолечение по Лидия (Ковачева?) - 20 дни на плодове и чай с мед?
Знам, че принципно плодове и мед са противопоказни, но попадам на инфо за изчестени кисти, регулирани хормони, и т.н. хубавини.
Това все едно да лекуваш алкохолик с бира......Аз мед не бих близнала , та камо ли да го ям продължително време.....не е за нас това нещо....а по мое мнение и за здрави хора не е ок....но всеки си знае. Има достатъчно информация в нета.

Елора, може спокойно да си осттавиш един ден на новолуДие,....и да ядеш странности през този ден хахахаха...идея нали Simple Smile

Оф....днес си засичах двата глюкомера...доста различни стойности показват и сега съм в чуденка.....новия го изпусках ...дали не се е разбъзикал от това......сутринта показваше 5.9/а снощи ядох риба и салата...абсурд да се събудя с такава стойност/.........до 13ч не ядох нищо...само 1 капучино.....преди да обядвам по новия глюкомер/Елит-а/ КЗ 4.2....по стария/контур +/ КЗ 5.0

# 96
Оф, то и аз го изпуснах.
Ама май нищо му няма. Поне тъй мисля де.

Новолудие имах с дюнер, сега ще е новолудие на водица. Вечерен фаст де.

# 97
Моя най-близка приятелка се кълне, че така цикълът й се нормализира. Сега, тя дали има проблем с инсулин, не е изследвано.

Аз не знам от къде да започна сега.
Чувствам се апатично, вечно изморена, всичко ми е едно..никакво, безразлично. Нищо не ми се яде (конкретно нещо, т.е.), имам неща за правене, но предпочитам да си цъкам на телефона. Либидото също ми е ниско.
Пия витамин Д, витамин В12, магнезий, желязо, кастус.
Цикъл - на 40+ дни
+ 4 кг за няколко месеца

При предишни изследвания ЩЖ май беше добре, т.е. ТХС 1.08

Сега, вярно, че не съм спряла въглехидратите (няколко месеца спазвах режим, но не издъжрах повече), но са ми основно от картофи (не всеки ден) или филия хляб, но намазана обилно с домашна маслинова паста. Почнах да включвам зелена салата в менюто си, при все, че не обичам никакви салати. Плодове ям рядко. Сладки неща бях увеличила, но от месец ги спрях пак.

* Другото е, че спя около 6.30-7 часа на нощ (от около 12 до 6.30-6.45); работя затворена, в неприятелска работна среда; работата ми е на телефон и компютър.

# 98
Здравейте, момичета!
При мен нашата продължават да са в сериозен застой.Резултатите от глюкомера са лоши.Сутрин на гладно 7 до 7.6. Вчера изкарах 24 фаст. След обяд реших да направя разходка, захарта ми беше 5,4. След разходката 6.2. Вечерях печена сьомга и зелена салата, сутринта 6.4.
За килограмите- в потрес съм. Откакто започнах режима се махнаха 4-5кг и от там застой. Всеки ден тренирам по 30 мин.
Бях махнала млечните, но днес мисля да взема кокосово мляко да видя как ще ми подейства.

# 99
Има хора се учат от чуждия опит.
Има хора въпреки всичко, правят каквото са решили и после, ама що така стана.
Всеки сам си преценЯ.
Лично аз си гледам мене си, не гледам коя приятелка какво прави. Аз съм с ир, не ми пука, че Пена кара житния режим, а Стоянка кара на плодове.
Е, същите от години се фукат, че правят тия неща, а после мрънкат, че имат здравословни проблеми.
Като бях дебела и болна имах 15 години кисти и проблемен цикъл.
Сега яйчниците са ми чисти и имам редовен цикъл.
То и една приятелка цял месец ядеше шоколад, отслабна 30 кила и се сдоби с диабет.
Няма голяма разлика м/у това и 10 дни на плодове с чай и мед. Безумие.
Да взема като нея да правя, само  щото ми беше приятелка Joy
Ама щом си решила да се прецакваш и да минаваш през ада, кои сме ние, че да те спираме.
Успех.

# 100
Тъй...като казахте за тези талиии...тръгнах със сантиметра из нас........голямата ми щерка прави 17 год/след 1 седмица/ тя е много слаба...като клечка е наистина .....нейната талия е 66 см/честно казано очаквах да е по-малко, висока е колкото мен 1.64/1.65 см.....моята е 80 см/беше над 100/...малката дъщеря е на 10год, около 150см е висока-талията е 74...но беше по-голямо шкембето й......надявам се още да смъкне от там...тя натрупа последните 2 години на корем и баджаци.....краката не са страшни, но корема.....ужас.

Витаминче, трябва да си пуснеш пълни кръвни за да видиш общата картинка....само ТСХ не е достатъчно за щитовидните, трябва целия панел Т3, Т4, ТСХ както антитела ТАТ и МАТ.....между другото аз имах същите симптоми, които описваш преди няколко години+ускорен пулс....тогава вече съм имала драма с инсулина........

White Crocus- ти приемаш ли метформин? Ако не, мисля че ти е време....той спомага отслабването....не е толкова страшно да се пие, докато не свалиш по-голямата част от кг..няма да имаш подобрение на КЗ....а резултатите ти никак не са добре.....освен ако глюкомера ти е неточен..../не помня кой беше писал че имаше точно такъв проблем/

# 101
Азара,
Само с инсулин ли имаше проблеми ти или и с ЩЖ?

Изследване от ноември 2020, на което
ТАТ <10 (реф. до 115)
МАТ <9 (реф. до 34)
F3 4.70 (реф. 3.20-6.80)
F4 14.70 (реф. 12.00-22.00)

ТСХ тогава: 1.520 (реф. 0.300-4.200)

ТСХ една година по-късно (т.е. ноември 2021) е 1,090 (реф. 0.300-4.200)
2021 не съм изгледвала другите маркери.

# 102
Азара приемам Глюкофаж xr  2 по  1000.  Не мога да открия причината на застой.

# 103
Витаминче, аз съм пробвала, но преди много години. Отрази ми се добре на кг, аз други проблеми, които да оправям тогава, не съм имала. Обаче ми се отрази зле на апетита и психиката 😅 Т. е. след това ми се отвори апетит за храна, даже и без да съм гладна, все нещо исках да хапна (подчертавам, че беше на психическа основа, едва ли тогава е било заради инсулина- не съм се разтрепервала, не съм имала истински, реален глад)...Всъщност, единствения път, когато съм припадала артистично, беше точно при това "плодолечение" (тъкмо щях да слизам от автобуса, обаче се пльоснах горе до стълбите😆 Много артистично беше, побърках хората около мен😄 От днешния ми опит, всякакви позитиви от "плодолечението" идват всъщност предимно от силно намалените калории и е по-добре само на вода и чай (пък дори и ден, два, три, а не 20) от време на време.
Витаминче, провери всички показатели на ЩЖ! Често се случва да започне хипофункция като Т3 е към горна граница или дори над, а след време пада...и тогава идват гадните симптоми. Може за година и половина да са се променили някои неща- антитела, хипо- или хиперфункция...Не искам да те плаша, просто трябва да знаеш как стоят нещата. Някои хора тук от картофи вдигат ужасно КЗ, дори от няколко парченца...Добре е да си изследваш вит. Д, Б 12, магнезий, можеш да видиш и железния панел (хемоглобин, желязо, феритин). Напиши какви точно добавки приемаш (дозировка, марка, форма на активното в-во)? Например аз цианокобаламин дори не поглеждам...
Елора, за житния режим...не съм чула някой познат да го спазва и след това да не качи около двойно на свалените кг, а и все са с вълчи апетит после...Ама някои упорито си го правят всяка година...🤔🤔🤔
Азара, ама ти си имаш голямо момиче, 17 г 😀 Моята дъщеря е на 10 г, а така ми липсва времето преди 4-5 г...🥰 Измерих талията на един неин клин от ХМ- 60-62 см е дебелият ластик (на нея мисля, че още и' е хлабав горе ластикът и не го разтяга). По размер е 140 см, 8-10 г, тя е на 10 г и половина...Ще и' премеря талията, когато се върне. Няма корем, структурата и' е фина, слаба, но без да е чак кльощава. Още се вмъква в бикини 110-116 см, но има и 134-140 отскоро. Предполагам, че е висока към 150 см вече, може би около 30-32 кг (не съм я мерила скоро).
White Crocus, бях ти писала преди...обсъди с лекаря дали да не минеш към обикновен Глюкофаж, Метфогамма или друг препарат (с освобождаване веднага).
При мен не е имало отслабващ ефект от Глюкофаж...но с режим и хапчетата подобрих показателите.

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 04:07 от dolce miele

# 104
Витаминче, аз сега се водя с диабет, но преди 6 год ми започнаха симптомите които описваш и тогава съм била с КЗ 6.8 на гладно....тогава отидох при кардиолог/заради ускорения пулс/ което между другото много хора забелязвам, че като мен се доверяват именно на кардиолог...а тя вместо да ме препрати на ендо..ми изписа бетаблокер, който първоначално ми намали пулса, но не задълго.......всичко е било заради инсулин и КЗ....убедена съм...тогава надебелях още повече....малиии като си гледам старите снимки...срам ме хваща...голям бизон бях станала по едно време
Това което описваш....трябва да си пуснеш непремнно КЗ и инсулин за да видиш там дали има проблем.....без да твърдя че съм специалист, но намаленото либидо е свързано и с  половите хормони....при мен честно казано го има на периоди....особено след като ми мине овулацията.....преди да ми дойде МЦ абсурд да допусна ММ да ме доближи.......Според мен най-добре да отидеш при ЛЛ да си искаш направление за ендо и от там да ти пуснат което може по ЗК ....вит Д защо пиеш..имаш ли доказан дефицит? На колко год си?
Аз проблеми съсЩЖ преди не съм имала....за тях се изследвах редовно....но отскоро ми излязоха леко завишени антитела МАТ, както и ТСХ то ми е доста различно на различните изследвания, но под 2 не съм го виждала.....при мен най-вероятно първо е бил проблема с КЗ а в следствие вероятно ще се сдобия о с Хашимото...те често вървят ръка за ръка.....

White Crocus, а има ли вероятност да не ти е точен глюкомера......7 КЗ за сутрешна ми е много....дори аз не се събуждам с повече от 5.9.....пия Метфогама

Общи условия

Активация на акаунт