Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 23 939
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
На Глюкофаж съм. Сега си взех някакъв чай за детокс, на Фитолек.

# 616
Старая се да пия по - малко кафета тк на работа пия доста. Обичам вкуса му и ме събужда, новзе да ми действа зле.
Пия чай лайка , зелен чай Времената на царицата, обичам и мента

И лайка на Ахмед Тий

Обяда от днес

# 617
Ще сте шампиони , ако и овесените ядки (който яде) консумирате чисти. Отне ми седмици но свикнах...чудя се що ли си го причиних))сега ги намалих де.

# 618
Овесени ядки едно време съм яла и директно от пакета, и само с вода. Въобще не съм била претенциозна към тях, а не съм се считала за шампион. 😉 От експеримента ми преди време с овесени ядки в чиста водица и глюкомер- около 50 гр овесени ядки (около 3 с.л. някъде) ми вдигнаха КЗ от около 5 до 7,3 (по спомен)...Аз си знаех, че не са за мен и без това. 🙂 А иначе подлъгващо се чувствах доста добре след тях...
Минерва, пуснах скрийншот, който съм си запазила от някоя от темите във форума преди няколко години.😉 Може да е полезна информацията в него на някого. Дали е неврохирург или кардиолог няма огромно значение; в случая мисля, че обяснението на механизма звучи разумно (пък да не забравяме, че и то е преразказ на някой друг потребител- но който се интересува, може да се разрови и да прочете повече по въпроса).🙂 Относно художествената литература- едва ли ще е единственият лекар, който е писал и нещо извън медицинската тематика...
По отношение на фастовете, точно снощи гледах това видео на д-р Фънг.
https://m.youtube.com/watch?v=r6vkEIeBj_E#
Та, според него, грешка номер 1 при фастовете е да се яде много след тях. Трябва храненето след фаст да е горе-долу едно нормално хранене, евентуално малко по-обилно, но не такова, че да компенсира фаста. Т.е. ако за ден фаст и ден хранене се изяжда едно и също количество, то тялото не посяга към "склада" си.

# 619
Овесените ядки с мляко ги ядях, не мога да си представя без. Кисело, прясно, със сирене, чия, мед, масло, абе .. така, богати. Иначе за какво са ми? Wink Още не съм пробвала, никога не са ми били любими, ядяла съм ги ей така, щото ги водят полезни. Има някакви витамини в тях, които мога да си доставя и от други източници, ако реша толкоз.

Ами уж посяга към запаса в интервала 16-24 час.
Посяга, но ако след това изядеш повече, го възстановява запаса.

Моят организъм така работи, ако ям повече в единия ден, ям по-малко в другия и обратното, апетитът се регулира автоматично. Ако се напъна да ям малко на 24-тия час, ще ям повече на следващите 2-3 дни и танто за кукуриго става. Това важи за мен, това е анализът, който съм направила на себе си и на своите фастове, за някой друг може да е друго, споделям личния си опит. Написах на минзухарчето с високата захар, да пробва я гладуване, я намаляване на калориен прием, че не ме кефи тази захар, и то с прием на лекарство.

Пак казвам, не се стремя да ограничавам количества, ям колкото ми се яде, мразя да гладувам. Нали това е идеята, по естествен начин без глад да смъкваме. Иначе с глад знам как, правила съм го едно поне .... 5-6 пъти. И след 1-2-3 години съм обратно на същото положение.

Та, Минзухарче, килограмите не вървят хептен зле, но стойностите са ти лоши.

Вчера не направих експеримента с лещата. Т.е. направих го, но не измерих, че се наложи да изляза след това. Нищо, следващият път /след месец сигурно, че горе-долу на такъв интервал го готвим туй чудо/.

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 15:44 от Минерва

# 620
"Ако се напъна да ям малко на 24-тия час"...Не става дума човек да се напъва да яде малко след фаст. А да е сравнително нормална порция, дори и по-обилна нормална порция. Не количеството, което човек би изял иначе за цял един ден. 🙂 Но и съм наясно, че фастовете не е хубаво да се правят насила, ако човек не е психически настроен да ги прави. А същото важи и за количествата, които се ядат след фаста. Наистина с времето нещата не е изключено да се променят; аз имах нужда от време, за да започна с фастовте, първо бяха по-кратки, после започнах да свиквам с по-дългите...Апетитът с времето, а и дори в различните сезони или под влияние на други фактори, също се променя. На мен ми се получават много лесно фастовете през пролетта, донякъде и през лятото. 🙂
Колкото до лещата- моят опит беше горе-долу като с овесените ядки. Обаче поне количеството беше купичка червена леща (не знам на колко грама несварена леща се равнява)...
Днес ще съм с ранна вечеря. Затова реших да вместя 2 хранения. Реших да се поглезя към 15 ч с няколко вишни, неузрял банан, 100 гр кисело мляко. Онзи ден купих бананите тъмнозелени, днес са все още зелени отвън, но по-светлозелени. Учудващо вкусен ми беше този банан, почти стипчив, много леко сладък...т.е. за режимното ми Аз беше направо идеален. 😃😍 Не помня откога не бях яла банан...😄 Част от вишните натроших с лъжицата и добавих и малко био цейлонска канела (не държа да е био, но такава е имало, когато съм я купувала от Кауфланд).

Вечерята ще е яйца със салата. Като кг съм точно, колкото вчера. Т.е. задържам си -3,2 кг след фастовете.🙂

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 16:17 от dolce miele

# 621
"Ако се напъна да ям малко на 24-тия час"...Не става дума човек да се напъва да яде малко след фаст. А да е сравнително нормална порция, дори и по-обилна нормална порция. Не количеството, което човек би изял иначе за цял един ден. 🙂
Е да де, значи говорим за едно и също. Нормално си ям, не повече, но 'по закон' е по-малко всъщност. Въпросът е, че и три хапки да добавя, на следващия ден на всяко ядене по три и свалените кг. след 3 дни са върнати. Това е положението.

Чета сега назад, че нали по време на отпуската не ви четох, много ти е хубава мусаката ... Не знам как му викаш, аз бих му казвала на Долчето мусаката - морков, брюкселско зеле, кайма и какво беше там, запазих си го.

Снощи ММ сготви пиле с патладжан /т.к. аз обичам много патладжан и от няколко месеца, откак им вдигнаха цените всъщност, не сме правили/, направо си облизах пръстите. И цялата гюрултия беше 15 минути + отцеждането на патладжана преди това. Следобед го наряза и посоли и вечерта го метна в тигана, заедно с купеното нарязано пиле и мазнинките. Много бързо, лесно и вкусно.
Преди това сварих сърца и ги ядохме така, сварени към салатите за вечеря, че нямаше време за повече. Преди това пилешки дробчета. Това беше предишните дни. След като се върнахме от почивката - спагети болонезе от тиквички.

# 622
Азара, благодаря ти за включването по въпроса за операцията на ЩЖ. Това ни е слабото място на нашето семейство. Бабите са с операция, лелите на хапчета, та имам все пак някакви наблюдения. Аз съм на хапче, като идеята е жлезата да е "приспана", за да не се мъчи и да не образува нови възли. И така да изкарам определено време и пак тогава да се оперира.. Не ми е изпъкнала гушата, навътре са възлите.
Щерката как е? Свикна ли с храненето?

Елора, този зелен чай с различни видове в опаковката съм си го купувала. На мен ми хареса. Аз винаги съм си пила кафето и чая без захар. Е. Като дете съм слагала захар в попарата си. И първото ми кафе в 9 клас беше със захар, защото така го пиеха всички. Второто беше по погрешка без и то взе че ми хареса повече. Та съм си на кафе и чай без захар от време оно...

Долче, супер резултати имаш от фастовете. 🙂
Аз правя като нямам време да ям. Тази и предната седмица изкарвах летните дрехи да ги пера и подреждам. И ги пробвах. Много съм доволна.
А за омазняването на косата си взех балсам с протеин и се надявам да помогне. Оставям ви, че малкото се събуди и ще излизаме 🙂

# 623
Старая се да пия по - малко кафета тк на работа пия доста. Обичам вкуса му и ме събужда, новзе да ми действа зле.
Пия чай лайка , зелен чай Времената на царицата, обичам и мента
Когато пиех по-редовно зелен чай, мо беше заместител на кафето, той също ободрява макар че в нормални количества не изнервя колкото кафе. То и затова сега почти не посягам към него, ако искам зелен чай ще трябва да се откажа от едната чаша кафе. А пък кафето не си го давам Grinning
Говоря за две малки чашки еспресо на ден или едно еспресо сутрин и едно разтворимо следобед на работа. На всеки толерансът е различен, разбира се. Но не всеки отчита че и зеленият чай е ободряващ, не само черният.
Аз си намерих насипен ройбос в едно магазинче днес и съм много щастлива. Супер ми е за жегите охладен, катэ ми омръзне водата.

# 624
Минерва, за коя мусака на Долчето става въпрос, че не се сещам? 🙂 Това запеченото с кайма в голямата тава на фурната ли? 😃 Аз редовно правя подобни неща и така хем "пробутвам" всеки зеленчук, хем веднъж сложено да се пече, само' си се готви...
Аз още не съм открила сезона на спагетите от тиквички, нито на патладжаните. Все ги хващам или в много лошо състояние и с вид почти на дунапрен (намалените), или са скъпи...Решила съм, че няма да ги купувам на ненормални цени. Някъде имаше тиквички по 2,50 лв/кг, та може да взема и да открия сезона. 😃
Юпитер, благодаря, и аз съм доволна този път от фастовете. Дори не толкова от свалените кг, а от начина по който се чувствам. А ти чела ли си за протеолитичните ензими? Тук във форума има тема за тях и на някои хора са им изчезвали възли в ЩЖ и др.

# 625
Минавам и аз да се похваля, пък макар и си нещо дребно. Напоследък ми беше трудно да закусвам в 7.30, преди да изляза и взех, че се отказах от закуската. Вярно само няколко дни са, но не съм зверски гладна, както преди. Остава ми половин кило, за да сляза най-после под 60.

# 626
Минерва, всеки организъм е различен.
Фастовете и при мен в началото бяха така. Свалях, но после качвах същото.
В един момент нещата си дойдоха на мястото.
Сега затова си правя 2 дни поредни. Да е повечко, че отслабването да ми е повечко.
И сега примерно мога да сваля 1.5, после да си върна 1, но 500 грама не връщам.
А с двата дни ми стават 1 кило.  За месец ежеседмични фастове съм 3 кила надолу.
А и съм съгрешавала. И сега идат развратни дни.
В събота е пълнолуние, ще си фаствам вечерно, в неделя също. Естествено няма да прекалявам с козунаци, отдавна вече не правя такива неща, но е факт, че ще опитам. И на работа ще донесат, ще чопна я.
Иначе си хапвам нормално след фастване. Понякога съм по-гладна, понякога не съм толкоз. Понякога единия ден ако съм на по-високи количества, на другия не съм. Аз не мога да си броя калориите, това ми е стрес.
Иначе едно време като си бях хищна хиена не знаех нормално количество храна какво е, но се научих с времето.
Освен това ти имаш още работа.
В последно време много се мотах с тибетците и ги правех по-малко бройки. Рядко правя 21.
Започнах вече по-сериозно. Резултата в корема е много добър.
Две от упражненията са за корема. Даже едното наподобява планк. И тъй като е йога се прави бавно с дишане и времето в позата е дълго.
Минерва, ти спортуваш ли? Ако да, какво, ако не - да почваш.
Тибетците ги почвай.
Може ли да ми дадеш три дневно нввмх меню да ти го видя.
Вода колко пиеш?

# 627
  • София
Привет-мривет Simple Smile

днес си спретнах едни контролни изследвания и съм леко озадачена.

Януари - КЗ 5.38, ГХ 4.93, И 10.17, ПК 380.

От около месец сутрешната КЗ се движи между 4-4.7. На два-три пъти се случи 3.8, 3.9.

Тази сутрин беше 3.8. Изследването в лабораторията  показа КЗ 3.82, И 3.8. ПК се е повишила. Имам кетони в урината. Холестерола е поспаднал.

Скрит текст:

Това спадане на КЗ и И ми се струва доста.....

Иначе се се храня на обяд и нещо леко за вечеря, спортувам сутрин през делничните дни, имам раздвижване в мерките и теглилките...

# 628
Минерва, за коя мусака на Долчето става въпрос, че не се сещам? 🙂 Това запеченото с кайма в голямата тава на фурната ли? 😃 Аз редовно правя подобни неща и така хем "пробутвам" всеки зеленчук, хем веднъж сложено да се пече, само' си се готви...
Това да, някъде назад по страниците е, като попадна пак на него ще го пусна още веднъж да обсъдим.
Елора, много ми е сложно в момента да ти дам тридневно меню, нали бяхме на почивка, там го поразбутах и още не успяваме да влезем в режим вкъщи. Ще гледам следващите три дни да позапиша и ще пусна.
И на мен смятането на калории ми е стрес, даже и записването на какво съм яла ми е стрес.

Магина, ми браво, ти си за медал направо, от какво се оплакваш точно? Simple Smile Кетоните вероятно са в реда на нещата при такива резултати.

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 18:51 от Минерва

# 629
Мagina, как се храниш и как се чувстваш? Предполагам, че е нвх или ВМ-НВХ, щом имаш кетони в урината...Ако се чувстваш добре, а и щом спортуваш, тези стойности на КЗ и инсулин ми се струват нормални. Холестерол, пикочна киселина и триглицериди могат да се повишат при отслабване. Често са такива около 6 месеца след отслабването. Не при всеки се повишават де. При мен се раздвижват предимно триглицеридите.
Какво мислите за стойности, измерени от кръв, взета "напосоки", а не от вена?! Не могли да намерят вена на нито една от двете ръце...Дали действителните стойности (от вена) ще са по-високи? Или пък по-ниски?🤔🙄 Аз мисля, че биха били по-скоро по-високи от вена...🤔

Общи условия

Активация на акаунт