Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 23 954
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, отдавна не съм писала.
За 20-годишния - моят син също не си приготвя нищо. Рядко готвя аз за него, общо взето неща, които и той и сестра му биха яли (за да стане 2 в 1). Но той сам да хване да си направи нещо - абсурд. Ще яде навънка джънка и това е. Ама той е по-малък де, още е на 16, дано да се промени това нещо след няколко години.
Днес готвих леща за домашните, колебая се дали да не хапна и аз с месото и да тествам на 60 минута. Напоследък забелязвам, че бобовите не ми качват КЗ. Ама нали може да е за сметка на инсулина пък. Брррх.
Връщам се да ви чета, че вече 13 дни почти не съм.

Crocus, на кой час са тези стойности на КЗ след ябълка и сирене. На 60 мин. ли?
От колко време си на режима? На мен ми беше писнало около 30-тия ден, месец по-късно вече бях влязла в крачка и дотолкова свикнала, че не ми хрумва изобщо въглехидратна храна да папкам. С което искам да кажа, че е основно въпрос на промяна на навиците, после става лесно. Идеите и рецептите ще дойдат от само себе си после. Патладжан с домати звучи мммм...

# 601
Минерва на 60 Мин, но и на 120 нямаше кой знае каква разлика.От 18 януари съм на стриктен режим. Месец някъде след това премахнах млечните, защото не свалям килограми. Въглехидрати не ми се ядат, ни сирене и ожсвам.Някой друг път обаче ще е. Тези дни имах и малко ядове с детето, че си нарани лошо крачето. Сутрешната захар ми е към 8. Предполагам съм с диабет. Ще правя обременяване в началото на другия месец.

# 602
Здравейте, няколко дена пропуснах през седмицата имах много работа 🙈
Килограмите са 64 много искам да видя 5 на кантара но ще отнеме доста време .
В Бурхас ще отварят Пулс така че се завръщам в залата при отварянето до месец два.
Закуска - кафе
Обяд свинско със спанак
Вечеря - филе ципура със зелена салата

# 603
Какво по - хубаво от чай без захар? Преди 3 години като започнах за първи път режима и започнах да го пия без захар осъзнах колко е хубав. От тогава и да не съм била на режим не му слагам захар.
Дояли са ми се кюфтета от тиквички. Ще трябва да слагам бадемово брашно май..

# 604
А на мен ми се прави кето пица.
Абе около празниците ще спретна нещо.

# 605
Какво по - хубаво от чай без захар? Преди 3 години като започнах за първи път режима и започнах да го пия без захар осъзнах колко е хубав. От тогава и да не съм била на режим не му слагам захар.
Дояли са ми се кюфтета от тиквички. Ще трябва да слагам бадемово брашно май..
Аз нали все съм наобратно на всички хора, цял живот харесвам чайовете да не са ми подсладени, дори и преди като си правех кафето с толкова захар, колкото успея да разтворя в него Grinning Обикновено хората ако подслаждат само едното от двете, това е чаят примерно с мед, а кафето чисто. Ама то аз кога ли съм била с хората... Наскоро разправях тук докато бях болна и лекарката ми настояваше за чай с мед - хапвах малко мед на върха на лъжичката и после пиех чая Joy
Спомням си преди години толкова здраво прекалявах с кафе и покрай него и със захар съответно, че се заинатих и го спрях, че тогава не си представях да го пия без захарта. Смених го със зелен чай, че на него захар не си и помислям, с години си карах така.

За кюфтетата от тиквички мярках някакъв вариант ама като не помня с какво беше и къде го гледах... може би хуск да е имало, той обира много влага и се държи малко като глутен в такива смеси. Пък и да не сгъстиш достатъчно за оформяне, винаги можеш да сложиш по 1 пръст смес във форми за мъфини и да ги опечеш така.

# 606
Старото ми аз също пиеше чая без захар или мед. Но е имало случаи да си слагам.
Обикновено зимата слагах мед и лимон, че нали уж полезно.
Зеления чай не ми харесва много.
Занесох си на работата една останала кутия. Много горчив бре, зверски горчив.
Ама го пия чат пат. Може и за година да го изпия и не мисля повече да взимам.

# 607
Странно, на мен не ми е горчив но пък те са много видове зелен чай.
И запарването му е малко с чалъм, не с вряла вода че тогава става наистина гаден. И не за дълго колкото билковите.

# 608
Ама ти какъв зелен чай взимаш? Насипен ли? То има много видове.
Нещо такова бях взела

Но вътре са няколко вида. С лимон, с джинджифил, мента и не знам си още какво.
Едвам се пие, едвам.
Иначе и друг път съм взимала, ама това е зверски горчиво.

# 609
Опитай да не ти е толкова гореща водата за запарване, аз като си правех и на рабта си бях свикнала колко да я изчакам да поизстине като я налея в чашата. Разликата и на вкус,и на цвят беше голяма. С вряла вода няма и намек за зелен цвят запарката. И не се държи дълго да се запарва. Билковите носят но зелен не.

# 610
Някой наскоро питаше за сърцебиенето след хранене и дали може да има общо с ИР:

# 611
Санджай Гупта е неврохирург, не кардиолог. Случи се така, че преди 2-3 седмици прочетох една от книгите му, може би единствената /поне преведена на български/, която е художествена литература. След тази сериозна грешка не четох поста нататък.

# 612
Здравейте!
Благодаря за отговора.. Сега съм объркана, понеже някъде прочетох, че не е хубаво да се прави често това обременяване.. Какво трябва да изследвам, за да се разбере, имам или нямам - от Октомври до сега качени 10кг-, а нямах промяна в храненето!
Сега от две седмици и половина съм на хранителен режим, както и на глюкофаж и имам свалени 3кг, започнах да спи по-добре и не изпитвам зверски глад ..
На база инсулин на гладно над 10 не може и да се твърди, че няма ИР. Виждали сме тук много хубави стойности на КЗ на първи и втори час, но за сметка на повече инсулин...Съгласна съм, че трябва да се обяснява на хората как се прави ОГГТ и да се провежда правилно. Не е зле и изследващият се да прочете за изследването, но често не се случва...
Nosugar, прочети основно поне първия пост. 🙂
Иначе може да се пие чисто кафе, на повечето не им пречи. Има хора, които твърдят, че от кафе им се вдига инсулина, но са (може да се каже) рядкост и вероятно при тях става дума за повлияване нивата на кортизола и оттам и на инсулина...Не е желателно обаче да се прекалява с кафето, за да не се задейства същият механизъм. Недоспиването (независимо по каква причина) може да е една от причините за ИР. Със сигурност е фактор.
При режим могат да се видят резултати в инсулина още след месец- два, но поне 6 месеца трябват за по-значителна промяна, понякога даже и години.
Ендокринолог не мога да препоръчам.
Аз днес съм още -900гр. 🙂

# 613
Старото ми аз също пиеше чая без захар или мед. Но е имало случаи да си слагам.
Обикновено зимата слагах мед и лимон, че нали уж полезно.
Зеления чай не ми харесва много.
Занесох си на работата една останала кутия. Много горчив бре, зверски горчив.
Ама го пия чат пат. Може и за година да го изпия и не мисля повече да взимам.
аз вече и турски чай /който е черен/ пия без захар, но трябва да ми е с повече вода, иначе ме удря в петите направо 🤣🤣🤣

# 614
Крокус, ти не пиеш ли лекарства?
От януари досега и аз има 5 кг. свалени. Общо за 5 м. 10 кг., добра скорост е, повече от 20 за година, ако се поддържа темпото.
5 кг. за 3 месеца прави 20 кг. годишно с това темпо, не бих казала, че е лошо. Моето ендо ме съветва точно толкова да е, не повече от 2 кг. на месец. Скоро станах свидетел на ужасно увиснали кожи в резултат изглежда на бързо отслабване, след това хирургии, чудеса, мисля, че не ни трябват.
Но ти имаш и други заболявания, прегледах ти постовете, може би има някаква връзка.

И последно - когато не броя калории /т.е. не се ограничавам/ не отслабвам. Да, апетитът ми понамаля, но пак си ям и не свалям. С фаст свалям и след 2 дни кг. са си там обратно, то няма как да е иначе, предвид че вечерта след това и на следващия ден ям доста повече, аз винаги съм така, ако единият ден ям повече, на следващия - по-малко, просто не съм толкова гладна. Т.е. откъм калорийна стойност не намалявам с фастовете, не ми помагат.

Тук в темата твърдят, че си е нужно време и че апетитът намалява, така че смятам да проявя още търпение и да не започвам с броенето на калории за момента. Ако още 2-3 месеца продължи така с бавно темпо ще опитам и с ограничаване на количеството, но не ми се иска, защото за мен това има психологически ефект на лишение. Не обичам да съм гладна.

Но високите стойности на КЗ не можеш да ги оставяш така, тичкай при лекар да коригира лекарствата. Или опитай ограничаване на калориите наистина. Моята ендо казва "Гладът е стрес за организма, а ние не искаме стрес", и едновременно с това "Брой калории". Ми нали като намаля калориите ще гладувам бре. За мен това е противоречие, но нейсе.

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 12:47 от Минерва

Общи условия

Активация на акаунт