Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 23 955
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
По повод обременяването с глюкоза, колко дена преди това се спира с безвъглехидратния режим?
Аз тези дни изядох половин ябълка и захар7.8. На следващия хапнах сирене и 8.7.
Няма да експериментирам повече.
Вече ми омръзна месото, но няма как.
За днес съм замислила да си направя патладжани с доматен сос.

# 586
  • Бургас
На младежа му се яви пробем напитката, точно защото мама не участва Laughing
Беше си намерил бързи разтворими напитки, но ще трябва да се преориентира. Иначе си бърка яйцата и с яденето няма проблем.

# 587
На младежа му се яви пробем напитката, точно защото мама не участва Laughing
Беше си намерил бързи разтворими напитки, но ще трябва да се преориентира. Иначе си бърка яйцата и с яденето няма проблем.
Не може сам да си направи напитка ли? Колко му е да стопли вода на каната и да добави малко лимон?
Или чай.
Разтворими трябва да ги забрави. Ако иска да е добре де.
Работата на мама е да научи всяко чадо /момиче или момче/ на самостоятелност. Никога не е късно да започнеш.
Моят брат беше свръх глезен от баба си, която така е възпитала и баща ни. На мързел и че той нищо не трябва да пипва, да не му стане нещо. Като му се наложи да живее с мен след 20-та си година научи откъде изгрява слънцето. Но в началото си му беше шок, че трябва да си пере, готви, чисти.

# 588
+2.5кг качени последните 3-4 седмици. Малко сън, много стрес и хапване на плодове. Мисля да премахна кис.мляко за тест както и кафето.
Започвам по темата, включвам спорт. Махам ориз и печени картофи, ябълки и мед.но леща, овес.ядки, грах ще останат. Яйца, зелени салати може да включа рибка, сурови семена от тиква, слънчоглед

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 11:44 от Didity02

# 589
Е, сега... то и аз съм по-щастлива ако ми се поднесе свещеното ми кафе в креватчето, особено зимно време Grinning Ама няма...
Да решава "детето" дали му се пие една студена вода или нещо друго, бих му дала и писмени гаранции че няма да се повреди нещо, ако сам си приготви напитката... Освен ако не сте отгледала принц дето цял живот ще живее в цял замък с прислуга, на тая възраст бива вече да се усети че не е за прислужване и обслужване. При простолюдието това се случва само съвсем в началото и съвсем в края на живота, в общия случай.

# 590
  • Бургас
Много съм далеч от идеята да му приготвям каквото и да е. Отдавна мина възрастта, в която беше обслужван. Просто попитах за идея, която да му дам. Иначе той си пие водата и не мрънка.

# 591
Монк фрута е отвратен на вкус, направих какао с бадемово мляко - още по-гадно и от предния опит. Ще отидат 40 лв. в кофата. Веднъж на месец горе долу ми се припива/прияжда нещо с подсладител - ще добавям плодове. Вчера смлях чия в бадемово мляко, изчаках да се желира и добавих 100 гр. ягоди - достатъчно сладичко ми е. С какаото ще мисля, ма може и захар да слагам в крайна сметка, преди тренировка или излизане пеша.
Последната седмица се усещам, че освен месото, яйцата и горските плодове ям само зелении. Чипс от кейл, краставици, чушки, алабаш и зелени салати. Мразя магданоз, но през ден си смилам с два чери домата и вода - сипвам яко оцет и си го ям като супа с много дъвкане - така става, даже ми е по-вкусно от копър, а копър обичам много.
Рядко ми се пие нещо различно от вода, но понякога правя чай каркаде в някоя кана и го държа в хладилника. Правих броколи на фурна с фолио и вода онзи ден, но нещо съм прекалила с водата и остана много неизпарена и си я оставих в чашата да изстива - ммм много вкусна напитка се получи.

# 592
Чай от ройбос също е много вкусен охладен, може да се държи в хладилник примерно приготвен от вечерта. Макар че по-често практикувам да е по-силна запарка и да метна вътре лед, ако искам студен. Има естествен леко сладникав вкус и може да допадне на доста хора, особено ако са свикнали да пият по-сладки напитки.

# 593
Аз чайове вече купувам само насипни.
Каквото имам на пакети изпивам и приключвам.
И без това тия в пакетите ги пълнат с боклуци.
Открих си много наблизо рой бос различни видове насипен и си правя.
Също така и други билки взимам насипно - мента, мащерка, черен бъз. Правя си смеска. Коренна разлика с пакетажните глупости дето слагат пясък, люцерна и  куп други простотии.

# 594
Мда, малко повече занимавка е но си струва. Израсла съм с билкови чайове от билки, глогинки и шипки дето ние сме си ги набрали, на родното ми място това не е проблем че наоколо има много. Липа, лайка, мащерка, дори еньовче. Друго не помня какво сме брали като бях малка, имаше и още със сигурност. Освен шипките, естествено, те си бяха традиционен чай през зимата заедно с липов цвят.

# 595
Alcarin, с магданоза трябва да се внимава. Съдържа голямо количество витамин К, който е опасен за хората, склонни към образуване на тромби. Така е и с копривата, спанака, зелето, броколито и брюкселското зеле

# 596
Не знам, просто ми казаха да направя обременяване с глюкоза и HOMA индекс, не знаех че трябва да добавя и инсулин на всеки час..

А защо няма инсулин на 1ви и 2ри час?
Здравейте и от мен!
С отстранена щитовидна жлеза съм от края на Октомрри 2021г.
Преди операцията се храних НВ както и Кето хранене.. След операцията преживях стрес, корона и разни филми в главата! Така от 60кг стегнах до 69, които за моят ръст са много и ми тежът!
Така еднокринолога препоръча обременяване с глюкоза! След резултатите ми каза че имам лека ИР и предписа Глюкофаж 500 вечер след хранене!
Забравих да спомена че приемам еутирокс 100мг.. също така от 3 седмици спазвам хранителен режим-не ям пакетирани храни, не консумирам глутен.
Не съм много в час, но привидно изследваниятя изглеждат добри, или аз съм в грешка ?
Благодаря за отделеното време!

Въпреки че е хубаво да е под 10, не може на база инсулин на гладно от 10 да се твърди че имате инсулинова ресистентност.  Също е несериозно да бъдете пратена на обременяване с глюкоза без изрични указания за тестване на инсулин на всеки час.

Глюкозния отговор в изследванията е перфектен и е доста малка вероятността за клинично значима инсулинова ресистентност. 

По повод обременяването с глюкоза, колко дена преди това се спира с безвъглехидратния режим?
Аз тези дни изядох половин ябълка и захар7.8. На следващия хапнах сирене и 8.7.
Няма да експериментирам повече.
Вече ми омръзна месото, но няма как.
За днес съм замислила да си направя патладжани с доматен сос.

Минимум 3 дена по 150г въглехидрати на ден преди изследването.  Желателно повече дни.

# 597
utro77, много благодаря за предупреждението. Ще взема да се изследвам за риск от тромбофилия, все отлагам. Зелеви растения, особено брюкселско се скъсах да ям зимата

# 598
Здравейте, съвсем скоро разбрах, че имам ИР и все още се ориентирам. Опитах се да изчета доста в темите до тук, но са прекалено много и се затрудних в намирането на информацията, която ми е нужна.
Ще съм благодарна, ако някой ми даде отговори.

1. Може ли да се пие чисто кафе? То нарушава ли чувствителността към инсулина и вдига ли кръвната захар?
2. Колко време е нужно за да се види промяна в инсулиновите нива, след промяната на начина на хранене? Видях, че доста лекари са споделяли с пациентите си за период от 6 месеца.
3. Можете ли да препоръчате добри ендокринолози специализирани в ИР, които не бързат с изписването на хапчетата?
Благодаря предварително!

# 599
На база инсулин на гладно над 10 не може и да се твърди, че няма ИР. Виждали сме тук много хубави стойности на КЗ на първи и втори час, но за сметка на повече инсулин...Съгласна съм, че трябва да се обяснява на хората как се прави ОГГТ и да се провежда правилно. Не е зле и изследващият се да прочете за изследването, но често не се случва...
Nosugar, прочети основно поне първия пост. 🙂
Иначе може да се пие чисто кафе, на повечето не им пречи. Има хора, които твърдят, че от кафе им се вдига инсулина, но са (може да се каже) рядкост и вероятно при тях става дума за повлияване нивата на кортизола и оттам и на инсулина...Не е желателно обаче да се прекалява с кафето, за да не се задейства същият механизъм. Недоспиването (независимо по каква причина) може да е една от причините за ИР. Със сигурност е фактор.
При режим могат да се видят резултати в инсулина още след месец- два, но поне 6 месеца трябват за по-значителна промяна, понякога даже и години.
Ендокринолог не мога да препоръчам.
Аз днес съм още -900гр. 🙂

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 21:23 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт