Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 23 968
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
Дайте идея за сутрешна напитка. 20 годишния ми син също е с ИР. Досега сутрин пиеше гранулиран чай или мляко с нескуик и сега след като  е на режим му е трудно да измисли какво да пие сутрин. Кафето не е вариант. Билков чай едва ли ще чака да изстине, че обикновено няма време преди университета.

Изцеден лимон, вода и щипка сода за хляб.

# 571
Дайте идея за сутрешна напитка. 20 годишния ми син също е с ИР. Досега сутрин пиеше гранулиран чай или мляко с нескуик и сега след като  е на режим му е трудно да измисли какво да пие сутрин. Кафето не е вариант. Билков чай едва ли ще чака да изстине, че обикновено няма време преди университета.
Не е нужно да се чака да изстине. Правите го по-концентриран, сипва си половин чаша и после добавяте студена вода.

# 572
И аз така си правя чай по бърз начин. 🙂
Давам отчет- след ден 4...-200 грама. Или общо -2,2 кг. 🙂 Имам усещането, че и наближаващият МЦ вече започва да ми оказва някакво влияние, но и вчера пих най-много течности от 4-те дни, може да не съм била източника още всичко, когато се претеглих. ☺ Ядох в 17 30 ч. Направих си...нещо като чеснова пърленка/блат по-скоро, защото изпекох на фурна и повече прилича на нещо като хляб/. Отрязах си една част, после я разрязах на още 2 и с малко моцарела си направих нещо като сандвич. Добавих и разреден айрян /с повече вода/ и малко салата от маруля, земна ябълка, моркови и зелен лук. Наядох се добре, като в същото време изобщо не чувствам никаква тежест в корема. Нямам никакви неприятни ефекти от храносмилателната система засега. 🙂 Не знам дали ще ям още нещо днес...ще преценя по-късно.

Истинският цвят е по-скоро такъв:

Смесих 3 яйца Л, 1-2 с. л. зехтин, по 1 препълнена лъжица кокосово брашно, бадемово брашно, смляно ленено семе, ленено семе (несмляно). Имам предвид под препълнена лъжица, че се образуваше не просто връхче, а голяма купчинка над супената лъжица. Добавих малко бакпулвер, риган, сух чесън, чеснов пипер, лют червен пипер, сол, а отгоре поръсих с чубрица. В тиган с малко масло, зехтин или друга подходяща мазнина би станало още по-хубаво и с коричка, според мен, но не ми се занимаваше с тигани...😃
Бих предпочела риба или яйца (без "брашната"), но риба нямам размразена, а с тигани не ми се занимаваше, както казах вече. 😅

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 00:36 от dolce miele

# 573
Ако човек иска да пие чай сутрин, не виждам къде е проблемът да метне бучка лед в него за да не е толкова горещ и да не го чака. Освен ако не се има предвид и чакането да се запари самият чай де.

# 574
  • Бургас
Ще предложа този начин за пиене на чай, и аз го охлаждам с лед, но малко се съмнявам, че младежа ще се занимава.  Той търси нещо бързо и веднага.

# 575
Има и термоси...А чаят може да бъде и държан в хладилника като студен чай. 🙂

# 576
Е, пишеш че е на 20 години, не на 2... Щом пък му е толкова зор да посегне за бучка лед или каквото и да е, ми да пие една студена вода и да ходи за където е тръгнал, ама ха Grinning От това по-полезна напитка няма, със или без ИР.
На такава възраст по-нормално ми се вижда сам да си търси решение, а не мама да му приготвя нещо, много лошо ги учите тия момци... после снахите има да ви кълнат до девето коляно Grinning

# 577
Натка, баш същото си помислих Grinning
Моичкият е на почти 17 г. и закуска от мама не е виждал от 2-ри клас. Към момента пазарува и готви каквото му се яде и пие - хич не ме търси за това. Щото съм го научила, че утре ако ме няма той трябва да може сам да се оправя, а не да чака някой от някъде. Освен това, щом аз мога да ставам в 5 ч (на работа съм от 8 ч), значи и той може да стане навреме и да си приготви каквото му се иска (на негова си фитнес храна е и не избягва вх). И се оправя!
Долче, благодаря за рецептата - изглежда много апетитно и ще се пробва още тази вечер Hug

# 578
Беки, на мен ми беше вкусно. 😊 Търпеше още време да постои във фурната и да хване повече загар, но аз му дадох 15 минути на предварително загрята фурна. И в тиган ще е още по-добре и хрупкаво, моето беше меко като хляб. Ухаеше чудесно от чесъна и подправките.🙂 Може да се добави и сирене или някакъв настърган кашкавал...
И аз си помислих същото за чая и приготвянето от младежа. 🙂 Друга напитка, която мога да предложа, е да си купи доматено пюре в опаковка брик- аз купувам от Лидъл или Кауфланд обикновено- и да си го разреди с малко водичка. 😃 Може да се добави и малко зехтин, подправки...

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 07:32 от dolce miele

# 579
Здравейте и от мен!
С отстранена щитовидна жлеза съм от края на Октомрри 2021г.
Преди операцията се храних НВ както и Кето хранене.. След операцията преживях стрес, корона и разни филми в главата! Така от 60кг стегнах до 69, които за моят ръст са много и ми тежът!
Така еднокринолога препоръча обременяване с глюкоза! След резултатите ми каза че имам лека ИР и предписа Глюкофаж 500 вечер след хранене!
Забравих да спомена че приемам еутирокс 100мг.. също така от 3 седмици спазвам хранителен режим-не ям пакетирани храни, не консумирам глутен.
Не съм много в час, но привидно изследваниятя изглеждат добри, или аз съм в грешка ?
Благодаря за отделеното време!

# 580
А защо няма инсулин на 1ви и 2ри час?
Здравейте и от мен!
Преди операцията се храних НВ както и Кето хранене.. След операцията преживях стрес, корона и разни филми в главата! Така от 60кг стегнах до 69, които за моят ръст са много и ми тежът!
Така еднокринолога препоръча обременяване с глюкоза! След резултатите ми каза че имам лека ИР и предписа Глюкофаж 500 вечер след хранене!
Забравих да спомена че приемам еутирокс 100мг.. също така от 3 седмици спазвам хранителен режим-не ям пакетирани храни, не консумирам глутен.
Не съм много в час, но привидно изследваниятя изглеждат добри, или аз съм в грешка ?

# 581
Инсулин 10 на гладно не е ок. Добре е да е около 5-6. Жалко, че няма изследван инсулин и на първи и втори час.
Малко преди 20 ч хапнах чаша кисело мляко с няколко вишни. После излязох на пазар и разходка и не съм яла повече. Не съм гладна.

# 582
Нали 10 беше горната граница?

# 583
Момичета май няма крема сирене дето да е читаво. Е, да не казвам силна дума.
Може и да се открие.
Купих онзи ден малко от един специализиран магазин и бум - почерня направо.

# 584
Не знам, просто ми казаха да направя обременяване с глюкоза и HOMA индекс, не знаех че трябва да добавя и инсулин на всеки час..

А защо няма инсулин на 1ви и 2ри час?
Здравейте и от мен!

Общи условия

Активация на акаунт