Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 24 041
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
Е, защо така експресно😅 Може ли по-подробно за рецептите?

# 181
Добре, добре, довечера ще го питам и ще ги пусна, обещавам!
Днес направих тегел от училището на малката в центъра до Младост, 9000 крачки, 5,6 км., час и нещо, но една част от времето зяпах в телефона, че ми доскуча.
Преди 5 месеца се затруднявах с 15-минутната разходка на кучето около кварталното училище.
Похвалвам се. И през последните дни имам по няколко дни с 13 000, 14 000 крачки. Ама времето се затопли и е по-готино де.

# 182
Аз не харесвам блат от тиквички.
Дояли са ми се кюфтета от тях. Може да взема да си направя с малко режимно брашно.
Аз пък нещо не ям достатъчно и изпитвам глад на моменти.

# 183

Когато направихме обременяването (заради аборти), направо нямах търпение да ям накрая. Тогава стойностите бяха такива.
КЗ                                              Инсулин
4.6                                              5.9                   (реф. 2.6- 24.9)
5.5                                              87.9                (тука реф. е трикратно на с-та на гладно//над 40)
3.9                                              21.6                 (тук реф. е под 2 пъти от с-та на 60минута)

На базата на тези стойности, някой лекар/ендокринолог диагностицирал ли ви е с ИР?  Това с 75г глюкоза или 100г?

# 184

Когато направихме обременяването (заради аборти), направо нямах търпение да ям накрая. Тогава стойностите бяха такива.
КЗ                                              Инсулин
4.6                                              5.9                   (реф. 2.6- 24.9)
5.5                                              87.9                (тука реф. е трикратно на с-та на гладно//над 40)
3.9                                              21.6                 (тук реф. е под 2 пъти от с-та на 60минута)

На базата на тези стойности, някой лекар/ендокринолог диагностицирал ли ви е с ИР?  Това с 75г глюкоза или 100г?

Честно казано 3ма ендокринолози казаха, че резултатите са ми добре, че сме млади и ще си имаме бебе. Единият от тях само ми вметна нещо от сорта на: "Малко височка едната стойност, но, абе добре си"  Имам диагноза СПКЯ и овариална дисфункция. Отделно друга: хипофункция и нодули на ЩЖ, които са 7-8 см. А те са доста свързани с ИР. Все пак всичко е ендокринна система.
Една млада АГ (която има ИР) ми обърна внимание на стойността на 60 минута на инсулина и падналата КЗ от него. Според нея съм с ИР, но нямам официално поставена диагноза от ендокринолог. Просто след това тя ми изписваше хапчетата и забременях. Не съм ходила още на ендокринолог оттогава.
Всъщност ходих при Ива Куманова след това и тя се съгласи с АГ, която вече ми беше изписала метфогамма, защото високият инсулин скапва яйцеклетката.

Не си спомням точно, но мисля беше 75 гр. глюкоза. То не знам от 100 има ли...

И да добавя, че и за тромбофилията обиколих няколко лекари, докато попадна на моите.. Та им е лесно на лекарите да казват: "Добре си. Нищо ти няма. Случва се".

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 16:46 от Jupiter sea

# 185
В България са 75 гр глюкоза, доколкото знам. Ако в някоя част на света са 50 или 100 гр, то и референтните стойности вероятно ще са различни...

# 186
То това беше като сироп за баклава.
Пълна отврат.

# 187
Аз не харесвам блат от тиквички.
Дояли са ми се кюфтета от тях. Може да взема да си направя с малко режимно брашно.
Аз пък нещо не ям достатъчно и изпитвам глад на моменти.
Аз си направих с бадемово и не ми харесаха, ама сложих и 2 яйца вместо 1, може и това на е причината. Изядох си ги, де 🙂.

# 188
Хаха. Аз бях подготвена. Снаха ми беше правила обременяване, заради предположение за гестационен диабет. Но  всичко беше наред. Та тя ми каза, че е гадно и да гледам да съм жадна, за да си го изпия на екс ,😀  та аз спрях да пия вода предишната вечер и на сутринта бях жадна. И си го изпих

На мен пък ми се хапват магданозени кюфтенца с чеснов сос... Някой правил ли е режимни?

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 17:35 от Jupiter sea

# 189
То това беше като сироп за баклава.
Пълна отврат.
Не съм правила никога обременяване с глюкоза, обаче ми се гади само при мисълта за нещо такова сутрин на гладно...🤪 Представям си го по-гадно от сиропа на баклавата, веднъж ми даваха да пия малко вода със захар (лъжица за цялата чаша- естествено, не можах да изпия повече от няколко глътки) на гладно и щях да повърна. 😆

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 19:11 от dolce miele

# 190
  • Пловдив
Хумус хапвам понякога, но не слагам сусамов тахан, не ми е любим и не ми допада в хумуса. Естествено не е оригиналната рецепта, но ми харесва как се получава, слагам лимонов сок, чесън, зехтин, нахут , червен пипер, куркума също. Не се отразява върху КЗ, мерила съм, за да видя, но при мен и след червена леща няма драма. Знаете, че всеки организъм реагира твърде различно.
Кюфтета от тиквички искам и аз да направя, благодаря за идеята! Ще видя с бадемово брашно дали ще се получат.

# 191
  • Пловдив
Проблем ли са варивата? Нас ни казаха, че може..

# 192
Значи..някой ден ако ми се дояде нещо сладко, да си направя обременяване с глюкоза, и да си представя че ям баклава хахахах.....като чета всички как пишат че е отврат започва да ме човърка какво е усещането Simple Smile НОоооо ве1е толкова време не изпитвам глад за сладко и си ми е много добре така....доволна съм от себе си.......на 2 поредни рожденни дни бях събота и неделя, и нямах изобщо желание да опитвам тортИте Simple Smile Сервитьорката в заведението идва втори път да ме пита дали съм сигурна че не искам торта Simple Smile)))))Само аз отказах .....

# 193
  • Sofia
Три пъти съм правила ОГ,нищо особено не усетих,малко по-сладка течност,нито ми се гадеше,нито лошо ми е ставало...

# 194
Аз по принцип, ако изобщо ям сутринта, не харесвам много сладки неща...даже предпочитам солено и кисело в ранната част на деня. А, ако ще пътувам...още повече. На мен често ми става лошо в превозни средства, ако надуша миризма на бензин или при вибрации...дори и когато другите хора не ги усещат.😁

Общи условия

Активация на акаунт