Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 24 031
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Точка 2 са протеините.

# 211
Нати, ти оправи ли се вече? Губиш се тези дни....
Като казахте мед...аз много обичах......и ми беше много зор да свикна да пия чай БЕЗ мед....слагала съм си по една препълнена супена лъжица на чай....много ми беше вкусно, но сега вече не смея и да си помисля.....
Ами... водя се че съм се оправила вече уж. Две седмици изкарах обратно на работа вече, че и съботите работих, определено по-лесно се изморявам все още. Ама това да ми е кусурът, ще мине и то. И обонянието още си чакам да си ми се оправи. Прокашлям чат-пат през деня но не се чувствам болна вече, само батериите ми стигат за по-малко неща от преди Grinning Още няколко дни хапчета и ще мога да се върна към две хранения на ден, нямам търпение вече. Не е "моето" да ям сутрин и това си е.
Ще се нормализирам и още, няма къде да ходя. Сега поне е хубаво времето и гледам да си намирам причина да ходя тук и там, пеша естествено.

Чай с мед са ми давали като малка, когато пораснах да си наливам сама, спрях да го подслаждам че не ме радва. Слагала съм мед само ако съм с някаква настинка или от сорта, ама примерно от кофа чай дето ще изпия, ще подсладя 1 чаша и нея ще я изпия със стиснати очи като лекарство Grinning Последния ми метод ми харесва повече, а и се надявам да не ми трябва скоро пак...

# 212
  • Sofia
Мед слагам само в бъркоча с лимони и джинджифил,който правя през зимния период и при дразнене в гърлото.Когато съм на лунната фаза също понякога слагам по малко мед в кафето,че леко ми прималява цял ден само на течности.

# 213
natka, ама съвсем ли не ти се е върнало обонянието още?

# 214
Днес малко ми се гади🤔...минах почти без вечеря- парченце едам хапнах и един айрян със сол. Не съм гладна...Нямам лентички да проверя как е КЗ.

# 215
natka, ама съвсем ли не ти се е върнало обонянието още?
Няма промяна откакто се "повреди" още през първата седмица дето бях болна... Не е да нямам обоняние изобщо, но някои миризми просто ги няма. Един месец вече, по дяволите. Писна ми, но не е като да мога да направя нещо. Когато - тогава.

Долче, да не си лепнала някой вирус? Гледам че и някакъв такъв върлува дето има и стомашни симптоми. Ако съдя по това дето чувам да купуват по цял ден на работа. Не съм отпред където са касите, но е отворено пространство и ща-не ща чувам разговорите дето са на по-висок глас.

# 216
Натка, не се чувствам изобщо като с вирус. Просто леко ми се гади и не съм гладна. Иначе съм си добре, с енергия. По-скоро си помислих, че може КЗ да ми е леко по-ниска от обичайното и да е от това, но няма как да измеря.

# 217
А забелязала ли си някаква закономерност, кои миризми не разпознаваш?
Помня като бях бременна, ми се беше променило драстично обонянето и неща, които ми миришеха хубаво преди, не можех да понасям. Преди да забременея пушех, после не можех да понасям миризма на цигари. Иначе стандартните ежедневни миризми не бяха променени но изкуствените парфюмни и цигарите ми бяха противни.

# 218
Със сигурност определени подправки не мога да помириша - кимион и чубрица установих, че ядох кебапчета и не миришеха на кебапче изобщо. Чубрица слагах като готвих вкъщи, не можах да я помириша изобщо. Кафето не че не мирише на нищо, но явно само частично му усещам аромата и просто не е каквото трябва да е. Имах буркан билков мед, много ароматен. Ако не бях го опитала преди време когато го купих, нямаше сега да знам на какво мирише Grinning На някои храни не мога да кажа кое не им усещам, но "им липсва нещо", все едно че не са им сложени нужните подправки. Много е дразнещо но не забелязвам някаква закономерност.
Парфюми, козметика, перилни препарати поне моите си вкъщи не забелязвам разлика в аромата им.
Мента не усещам като аромат изобщо. Абе сигурно не е само това, сега за тези се сещам.
Всеки вдига рамене и казва "Тъй ще е то, все някога ще се оправи" или "Ми да, то и аз така бях, мина ми след 3 месеца", примерно. Ще си чакам и ще си мрънкам от време на време и така.
От една страна ми е тъпо като трябва да реша какво да ям, че не се знае кое ще ми се услади така и кое не. Освен нещата дето ям супер често и за тях вече ми е станало ясно. От друга страна, прави са дето казват че на човек му се ядат повече въглехидрати. Ама хич не се и занимавам, то ще ме е яд да се наям с нещо бадева, ако се окаже че дори и не ми е вкусно... Та гледам върху положителното да наблягам, поне има и такова в случая.

# 219
Чесън, пот, мръсни чорапи?Laughing

# 220
От точно тия усещам само чесън... ама ако е точно пред носа ми разрязана скилидка. Другите две или не ги усещам, или не е имало откъде точно тях да усетя Grinning Това май ще го броя към положителните неща, все пак ползвам и гладски транспорт, а пък времето се стопли... Joy
Оспамихме темата с моя повреден нос вече. Оказва се че не е чак толкова необичайно нещо, просто явно аз мрънкам повече по въпроса, а иначе много хора са така. Ще мине, не мога да го мисля все и това.
Някой хубав ден ще се събудя и ще усетя пълния аромат на кафето си. Остава да видя кой ще е този ден, това е всичко.

# 221
Тежко е да не усещаш миризмата на кафето и вкуса.
А вкуса поне усещаш ли на кафето?

# 222
Вкуса си го усещам на всичко, макар че без аромата не е същото де. Но не е както нормално става при настинки примерно, тогава съм губила и вкус и мирис напълно за по ден-два, когато съм най-хремава. Но то тогава хем за малко, хем не ми е точно до това, а и при отпушване на носа се оправя.
Сега е друго, то само колкото да ми е тъпо. Специално кафето ми е леко по-горчиво от обикновено и миризмата само частично я усещам и на него също му "липсва нещо"... Точно заради кафето го изживявам толкова тежко аз.

# 223
Здравейте Simple Smile Записвам се да следя темата, тъй като си пуснах профилактично TSH,FT3,FT4 и глюкоза и според гинеколога ми нещата отиват на към ИР. Или вече съм там Grinning Тепърва ще записвам час при ендокринолог, за да видя какво се случва. Отивам да чета първа страница, благодаря че сте синтезирали толкова много информация на едно място. Heartpulse Тепърва се сблъсквам с това и докато прочета всичко съм решила да спра захар и тестени на първо време.
Слагам изследванията ми в скрит текст ако някой иска да ги погледне.
Нямам някакви сериозни оплаквания освен световъртеж и замайване отвреме-навреме, но мислех че се дължи на това, че не пия особено много вода. И имам едни 10-12 излишни килограма още отпреди бременността, които си въртя нагоре-надолу..
Скрит текст:
Глюкоза 5.75 / Референтни стойности 3.60 - 6.10
Общо холестерол 3.67 / Референтни стойности До 5.20
Триглицериди 0.95 / Референтни стойности До 1.70
FT4 16.54 pmol/l / Референтни стойности 12.00 – 22.00
TSH 2.980 mIU/l / Референтни стойности 0.300 – 4.200
FT3 5.01 pmol/l / Референтни стойности 3.20 – 6.80

# 224
Блъд, само по глюкозата и симптомите ли ти казаха така? Т. е. нямаш изследван инсулин? Най-вероятно си с ИР, ако кръвната ти захар е такава не по изключение. Аз преди не мислех, че имам оплаквания /освен излишни кг и трудното им сваляне/, отдавах симптомите на умора, недостатъчно сън, стрес...😄

Общи условия

Активация на акаунт