Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 23 892
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
Минерва, а колко червено вино? То по принцип сваля КЗ (не че е ок да се пие с тази цел). Но и неяденето също. Няколко дни без храна определено за КЗ са доста по-ефективни, отколкото по-кратки фастове.
Аз днес да се похваля, че МЦ се появи...и то повече, отколкото трябваше изведнъж...😅 Освен това, май ще си идва все точно около Пълнолунието...да ми проваля фаста точно тогава...🤪
Азара, аз пък обикновено сутрин имам по-висока КЗ от стойността вечер след вечеря...Но има и други фактори де, факт е, че минава доста време след вечерята преди да легна. А се чувствам толкова приятно активна точно в късните часове, тогава съм и по-концентрирана, идват ми страхотни идеи, изобщо...ставам много продуктивна, докато другите спят...😁 Чак след няколко дни фаст обаче (като съм мерила с глюкомера, сега нямам лентички) тенденцията се преобръща и започвам да виждам и сутрин КЗ като тази с която съм си легнала или пък по-ниска. Но имам откъде да черпя енергия и не съм изобщо склонна към "лесни" хипогликемии. 😄
Скрит текст:

П. С. Моята "тинейджърка" е на 10 г, уж още не е точно тинейджърка, но тя поне от 2 или 3 години си мечтае да е...и се държи като такава...🤪 За всичко си мени мнението, вкусовете, настроенията...Вчера ми избра един лак, бяхме до мола "по женски"...😃 Преди любимият и' цвят беше розово, също лилаво...после стана черното, а сега е решила, че и' отиват много пастелните цветове- бледи нюанси на зелено, жълто...даже и за себе си хареса един лак в много светъл жълт нюанс, почти е бял...😅 А миналата седмица  и неделя докопала едни мои гримове и хубаво си беше бронзирала лицето с руж и сенки за очи...🤣
A онзи ден се добра и до някаква случайно озовава се вкъщи напитка капучино от Лидъл и сега вече иска да пие кафе преди училище, че да и' давало енергия сутрин...Ама няма да го бъде това да пие кафе на 10 г...😄

Последна редакция: нд, 17 апр 2022, 15:18 от dolce miele

# 691
  • София

Твърдо съм решила да пробвам с алфа липоевата к-на....четох че е хубаво да е R форма....т.е биологичната форма....малко по-скъпи са, и пак за това четох, че е добре да се комбинира с коензим Q10....днес ще ровя по сайтовете, че искам да си поръчам и двете на по-ниска цена/ако успея да намеря/
Малко в повече ми стават добавките, ама ще пробвам да видя.....за сега вървят повече от добре нещата....честно казано бях подготвена за по-голям скок на КЗ , което ме радва още повече Simple Smile
Аз приемам тази R+ALA и този CoQ10.
Скрит текст:
В момента има 20% намаление на поръчки от 60 долара и нагоре.
Има две форми на CoQ10 - Ubiquinone и Ubiquinol.
Активната форма на CoQ10 е Ubiquinol.
Когато се приема Ubiquinone тялото го конвертира до Ubiquinol, в кол-во, най-много до 50%, зависи дали тялото успява да го конвертира, както и от възрастта - ако си на 20год. може да конвертира и 50%, но ако си на 35 год., може да са само 40%, ако си на 80год. - може и само 4-5%.
Това няма как предварително да се знае.
Ако CoQ10 е много важен за теб и трябва да приемаш определена доза - избираш формата Ubiquinol - тя се усвоява 100%.
- приема се след хранене, по-мазно
- с омега 3, омега 7, Астаксантин ... на един прием, са много добра комбинация.
При заболявания - добавки се приемат след консултация с лекар.
"

# 692
Минерва, фаст с червено вино ли? За бой си.
Аз пък вчера без да искам си провалих фаста. Несъзнателно беше.
Майка ми си изцежда сок от грейпфрут и аз викам - чакай да си джурна. 50 грама, не е много. 5 секунди след това се сетих какво направих.
Иначе и днес съм на фаст. Но сутринта някакви 500 грама. Може и да са по-малко.
Нищо де, аз и без това вече съм редовна с фастовете.
В четвъртък мисля пак да спретна.
Обаче в корема нещо съм подпухнала. Може и нещо да съм отслабнала там и сега да е задържана вода, знам ли.
Дано я изхвърля скоро. И друг път е ставало.

# 693

Твърдо съм решила да пробвам с алфа липоевата к-на....четох че е хубаво да е R форма....т.е биологичната форма....малко по-скъпи са, и пак за това четох, че е добре да се комбинира с коензим Q10....днес ще ровя по сайтовете, че искам да си поръчам и двете на по-ниска цена/ако успея да намеря/
Малко в повече ми стават добавките, ама ще пробвам да видя.....за сега вървят повече от добре нещата....честно казано бях подготвена за по-голям скок на КЗ , което ме радва още повече Simple Smile
Аз приемам тази R+ALA и този CoQ10.
Скрит текст:
В момента има 20% намаление на поръчки от 60 долара и нагоре.
Има две форми на CoQ10 - Ubiquinone и Ubiquinol.
Активната форма на CoQ10 е Ubiquinol.
Когато се приема Ubiquinone тялото го конвертира до Ubiquinol, в кол-во, най-много до 50%, зависи дали тялото успява да го конвертира, както и от възрастта - ако си на 20год. може да конвертира и 50%, но ако си на 35 год., може да са само 40%, ако си на 80год. - може и само 4-5%.
Това няма как предварително да се знае.
Ако CoQ10 е много важен за теб и трябва да приемаш определена доза - избираш формата Ubiquinol - тя се усвоява 100%.
- приема се след хранене, по-мазно
- с омега 3, омега 7, Астаксантин ... на един прием, са много добра комбинация.
При заболявания - добавки се приемат след консултация с лекар.
"

..Златна си Simple Smile))) Тъкмо видях, че и Q10има различни форми....и бях в туш.....а сега нямам време да чета подробно, но от инфото което си пуснала -разбрах Simple Smile))))))) Хиляди благодарности

Няма да е зле да започна да си водя някой дневник с тез добавки, че голяма главоблъсканица настана хахахахах

# 694
Имайте предвид, че най-често срещания негативен ефект от Алфа липоевата киселина е главоболие. Дано не ви се отрази така, но все пак ако се появи да си знаете.
Да си допиша, че забравих Neutral Face
Черен кимион от Айдън Мустафов

# 695
  • Пловдив
Минерва, с теб сме макар и виртуално, ще мине и това, бъди силна! Все си мисля, че човек среща различни трудности, за да дойдат по-щастливите времена. И сме имали, и сме нямали, но всичко е минавало. И ние сега с мъжа ми си говорим, че нещата след раждането на детето ще са трудни,  поради ред фактори не само разходи покрай него, и работа, намалени доходи и т.н., но ще минем и през това.

# 696
Момичета, свинска мас откъде купувате?
И със сол ли я продават обикновено?
Нещо не намирам никъде около мен.

# 697
Не знам в Лидл дали я скриха вече, сезонен продукт им е и я спират накъде през пролетта. Кофички по 1 кило са. Иначе питай по хранителни магазини, не големите вериги де. На някои марки е в кофички като кисело мляко, на други е като щафета салам, може и просто да не ги забележиш из хладилниците. На солена май не съм попадала. На Бони има, на Маджаров не се сещам но май имаха и те, виж където продават тези марки.
Пак нямате насмогване, утре ще се връщам да прегледам всичко изписано

# 698
Мерси, ще се оглеждам тогава по-добре по магазините.
Помня, че имаше в кофички.

И патешка ми се ще да пробвам. Имаше някакво голямо количество за 9 лв в Метро, но изпуснах.
Ако се сещате за патешка откъде, казвайте.

# 699
Патешка поне тук при мен няма от къде, дано в София да имаш по-голям избор, аз и Метро нямам наблизо. Вариант е също ти да си стопиш ако намериш някъде по-мазнички фенери или изрезки. Аз и това не намирам където пазарувам обичайно, иначе не е трудно или сложно.

# 700
  • Пловдив
Привет, дами!

Да се отчета и аз за младежа: за един месец режим, в началото с доста нарушения, сега вече по-сериозно, но пак има издънки, намалил е доста количеството храна и лееекинко е повишил движението, с метфогама от две седмици /2пъти по половин хапче/, но често и пропуска, забравя да го пие - резултат - 6кг надолу. Много е горд със себе си. Simple Smile
Притеснява ме дали не е бързо това отслабване, да не увисне кожа и т.н...
Дали да не спре метфогамата...Или да пие само при нарушаване на режима?
Ендото препоръча да го пие, ако не спазва строг режим...

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 14:53 от *Бенджи*

# 701
Според мен, няма смисъл да спира Метфогаммата точно сега...няма всеки месец да слабее с 6 кг. Пп мои спомени, инсулинът му си беше значителна цифра...А и нали не е стриктен с режима? За кожата е добре да спортува нещо, добре е за стягане, за тонус, не е нужно да прекалява чак...

# 702
  • Пловдив
Точно така е, да.

Не знам, затова питам. Нямам опит с това лекарство, не знам кое е по-добре...

# 703
Свинска мас - от месарница, домашна или от магазинските - на Маджаров - в кофичка е.
Патешка мас - трудно. В Метро чат - пат или си правиш сама от патешки фенер, а месото на супа.
В момента готвя с Маджаров.

# 704
Здравейте, според вас имам ли ИР?

Общи условия

Активация на акаунт