МОЛЯ ДА БЪДЕ ЗАКЛЮЧЕНА ТАЗИ ТЕМА!

• 5 318
  • 113
  •   1
Отговори
# 30
  • В ЛЮтеницата
Бубчето, нека Kabiv ми отговори, а другите не, за да не се получи отместване на хубавата тема за бебоците и наистина да станат скандали.
А предисторията я знам - някои се "отлъчиха" от "църквата" Kabiv - голяма работа.....

И пак казвам - Kabiv има безкрайно много положителни качества..., но нека да не клъцва периодично несъгласните с нея - всички сме различни и в това ни е чара.

Излизам на разходка с бебето и кучето. Използвайте и вие циганското лято!

# 31
Тц-тц-тц. Shocked Аз ще премълча, че съм представител на по-миролюбива зодия... bowuu

Исках за ЧНГ да пиша -  че ще сме с бебка то е ясно при нас. Ами се чудя дали да хващаме нанякъде за нова година или вкъщи да си я празнуваме. Все повече си мисля, че може да отидем някъде за няколко дни, че покрай бебето нито рождения ми ден празнувахме, нито годишнинината ни  Sad

punita, честита половин годинка! Честито и на другите празнуващи бебчета!

# 32
Здравейте момичета
Аз не съм писала цяла вечност и имам толкова много да споделям с вас-но ми остава време само да ви прочитам откакто се преместихме в другата стая ( а не при компа)Майка ми вчера пристигна и ще ни погустува няколко дни и аз днес се възползвам да влезна и да драсна някой ред.Първо да се отчета,похваля иоплача малко а после ще се включа и към някоя разисквана тема.
Днес бяхме на втория прием от ДТК ваксината.Ивка се представи що годе геройски.Поплака си детенцето ,а за малко и майка и с нея да зареве EmbarassedДадох и панадолче преди ваксината и си правим компреси с реванолче-дано като предния път нямаме странични реакции и проблеми след ваксината.Иначе сме пораснали и на кг и на см.Станала е 6.000 кг и 61 см.Добре-доволна съм.Фонтанелката ни не се  е позатворила добре и педи каза да увеличим какпите Вигантол от 2 на 3-4 броя.
Преди 3-4 дена ходихме на ортопед и той не ни хареса гънките на крачетата,наплаши ни с едни приказки от който на мен ми настръхна косата.Другия петък ни вика на ехограф.Нашето педи обаче като видя кой лекар така ни е изкарал акъла ни посъветва да отидем при друг и оглеждайки внимателно Ивка по крачетата каза че според нея му няма нищо на детето ,но ако искаме да направим ново посещение при друг ортопед..Записахме си час за вторник уж при най-добрия специалист в града.Стискайте палци да се потвърдят думите на педиатърката ни.
Това едно на ръка-малката не иска да си задържа главата като е легнала по корем-вдига я лекичко ,но много скоро след това главата и клюмва надолу.И не само това,тя изобщо не обича да лежи по корем-5 мин са си направо геройство ако издържи без да се е разплакала. newsm78.Досега я съжалявах обаче от утре почвам да я слагам през половин час по корем-тези вратни мускули трябва да заякват.Като я държа изправена също не и е много стабилна главата.Педи каза че и по-тежки случаи е виждала от нашия и каза да не се притеснявам и за това.
Най странно обаче ми стана като ни каза че вече да започваме да се храним с пюрета на обяд-и да започнем по малко да заменяме обедното млечно хранене с ПЛОДОВО ПЮРЕ.Аз книгата на Лиляна Трифонова вече наизуст съм я научила за това захранване-и там изрично пише че плодовото пюре се дава сутрин и следобед вместо сока,а едно млечно хранене се замества с ЗЕЛЕНЧУКОВО ПЮРЕ   и то не какво да е а МЛЕЧНО-ЗЕЛЕНЧУКОВО,такова което задължително съдържа мляко в състава си newsm78 newsm78
Е тук вече педи ни хвърли в трета глуха.На вас какво са ви казали вашите лекари по тази тема?????

punita да ти е живо и здраво слънцето и много много усмивки по детското личице.
Колкото до кенгуруто аз още не съм ползвала и ми се иска да закупя едно на Ивка-кажете по какво се различава обикновенното от другите?????Какво трябва да гледам купувайки кенгуру за детето си??
А за мама Иги и Лъчко доста сълзи пролях и аз-и от радост и от тъга.Наистина се надявам силно Лъчко да се оправи по бързо и да расте здраво и силно дете за радост на цялото си семейство.Моля се за тях двамата Praynig
На нас ни подариха градинска люлка,която естествено ползваме в къщи-в стаята вече няма място почти да се разминем.Но малката не и е голяма фенка защото я слагам легнала в нея,а тя обича да се разхождаме из апартамента носейки я права и да гледа през рамото ми.
Иначе вече си хваща разни дрънкалки които и подавам и в двете ръце и много им се радва и естествено веднага ги пъха в устат си,а за ръцете да не говорим-те са в устата до края на пръстите и.Постоянно и ги махам и тя се сърди и пак там ги набутва.Плюе биберона и си иска пръстите детето.
По повод предложението на Pouh Ивка се заглежда   и спира да плаче след като и пляскам с ръце или щракам с пръсти пред очичките и .
dani777k  желая ти успех за шезлонга.Дано попаднеш на свестни хора,но не я оставяй така тая работа.Има си места и инстанции където можеш да се оплачеш от некоректни търговци.Аз съм на мнение ,че не трябва с лека ръка да ги минаваме тези неща ,защото ние си страдаме от такива смотани търговци,които си пробутват боклуците-пък за бебенца и деца да не говоря-там контрола трябва да е още по строг. Crossing Arms Crossing Arms
Ох искам още малко да попиша ама май доста се поотнесох.Извинете ме за което ама не мога да си спра пръстите-сами ходят по клавиатурата. Sick SickДано ме прочетете и да не ви омръзна с дългия си постинг.Надявам се утре пак да мога да попиша -нали мама е тука Grinning Heart Eyes
Радвам се че ви има момичета  bouquet  bouquet

# 33
Първо да честитя месечинките на бебчовците, които пропуснах тези дни и да поздравя специално днешните месечинковци - Толга, Александър, Виктор и Явор, защото виждам, че повечето мами са ги забравили. Cry

Pepper ,  много бях щастлива, че цялата история за това, кой точно ще оформя темата, се беше развила, когато бях в болницата, затова не ми се иска отново да се започват груби и обидни постинги. В крайна сметка всеки има различни впечатления и отношение към мамите, пишещи тук, но смятам, че трябва да се запази добрия тон и взимното уважение, защото всеки има право да избере дали да пише в този подфорум или не.

Мами, аз започнах работа от вкъщи от понеделник, е само по 3 часа, но гледам да не се задържам повече пред РС-то. Сега ми е малко по-натоварено, но основната ми цел беше да се разнообразя малко, извън бебешките теми, и засега се чувствам по-изморена, но удовлетвоена. Grinning

Ралка, на мен кенгурото ми е много удобно, но все пак бебокът си тежи и честичко трябва да посядам, за да си почивам. Аз го използвам само когато ходя до центъра, тоест 1-2 седмично.

# 34
  • у дома
Здравейте мами

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА Явор на мама punita, Толгà на мама emelle, Александър на мама Славена и Виктор на мама milena12
мили бебчета, желая ви безгрижно детство, изпълнено с много смях и игри

punita, кутията ти е препълнена. моля те, да си разчистиш личните съобщения   bouquet

# 35
  • Sofia
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА Явор на мама punita, Толгà на мама emelle, Александър на мама Славена и Виктор на мама milena12. На всички бебоци желая здраве и мно-о-о-ого усмивки, а на техните мами и татковци да имат времето, търпението и щастието да се радват на бебоците!

# 36
  • София
Здравейте и от нас!
Яворчо днес става на 6 месеца Hug на мама слънчицето baby_neutral
Много борбено дете е, мина през толкова препятствия, дано всичко лошо остане в миналото и от сега нататък да има само радостни моменти.

Кога минаха 6 месеца? Да ти е живо здраво момченцето и много да те радва!

Честити месечинки и на Толгà на мама emelle, Александър на мама Славена и Виктор на мама milena12!

Относно играчките, на моето дете много му харесва тази:
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=73_102&products_id=1623
е най-много си харесва ръчичките, но това е друга тема.

За Коледа ще сме вкъщи, но за Нова година сигурно ще заминем за няколко дни, с бебчо. Искам да сме заедно, пък и го кърмя. Дано само да не се провали плана, че така ми се пътува.Това лято по разбираеми причини не сме ходили никъде, освен два пъти на вилата, но това не го броя.

Лека вечер на всички!

Лека вечер от нас.

Последна редакция: чт, 16 ное 2006, 17:28 от elen@

# 37
Буб4е- спокойно мила! Хубаво е 4е вси4ко е приклю4ило благополу4но Peace.В такива ситуации се духа в лицето на бебо, за да си поеме въздух.Сигурно го знаете,но - аз да кажа.и на нас ни  се е слу4вало неведнъж.Снощи вклю4ително Sick.
Дани, какъв е този шезлонг?И как така няма гаранция #2gunfireТИ да не купуваш тъпа плюшена игра4ка от сергия #Cussing out.Все пак тъова се води един вид уред..
Пух, и аз приветствам идеята да споделяме тук опит от практиката с   разли4ни номера ,които действат за занимание.При нас ,за съжаление не са много.НО - имам една дрънкалка-тракалка на Чико( сфера) ,с която винги имам успех когато се разпищи Peace.Тя се дере, а аз се разшумявам с нея и ефекта е моментален.Ина4е-  акт. гимнастика  май мина като мода при нас.Гледа се в огледалото дълго и си говори,а в последно време прегръща и се мъ4е да тикне в устата едно меко зай4е,което и дрънка малко.Много е сладка.Засге акъм него проявява интересн да го държи с ръ4и4ки

# 38
  • София
Аз влизам,за да се похваля-вече съвсем нямаме температура,папкаме добре,но вече втори ден не иска да пие сок следобед,пие само около 20мл,а аз естествено цапам и мия Витала SickБяхме на хубава разходка със сетра ми,но пак се разминахме с мамите от Младост SadЗа коледа ще сме си вкъщи заедно с всички броеве баби дядовци,лели и чичовци LaughingА на Нова година мислим да сме в нас,но с  братовчедка ми,зет ми,племенника(който е на 8 месеца) и евентуално със сестра ми и приятеля й.Във всички случаи ще ни е много весело Laughing Laughing Laughing
Веси77,нашата лекарка също ни каза да започваме захранването по този начин!
АндиБ,важното,е че си удовлетворена,а с натоварването ще свикнеш,сигурна съм Peace
Аз днес установих,че количката ми не може да се качи в автобус SickГЕНИАЛНО,НАЛИ?!
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА Явор на мама punita, Толгà на мама emelle, Александър на мама Славена и Виктор на мама milena12.

# 39
Включвам се набързо докато ДАри си играе с баба си ( правят гимнастика Wink).НИе бяхме на разхода  цял селдобед- от 13 до 17 и тя спа през цялото време Shocked.О4аквах  със свито сърце да се събуди с боен писък от глас.Да- ама не- детето ме изненада  с усмивки HugПтибрахме се, хапнахме и сега  приказва и  играе.( пу-пу)
Веси 77 - нашето педи каза да запо4нем захранването с картофено пюре, а плодовите каза 4е се давали   вместо соковете( то4но както казваш ти).Аз оба4е запо4нах с плодове пюре- ве4е 3-ти ден й давам  пюре от ябълка и определено й харесва. PeaceИзбрах ябълката защото е пила ве4е сок от ябълка, а и исках да запо4на с едини4ен плод.( крушата  и сливата ни е противопоказна заради прекалено 4естото акане скоред мен  Crazy)
Ами - това е май от нас newsm78.Хйаде ако има и други захранващи да ес престрашат и да пишат,за да си споделям опит  и по този въпрос!
И не на последно място искам да 4еститя месе4инките на  сладките бебоци:Толга,Александър и Виктор, както и на баткото в нашия отбор Явор Hug  bouquet Heart Eyes

# 40
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА Явор на мама punita, Толгà на мама emelle, Александър на мама Славена и Виктор на мама milena12.   bouquet

# 41
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА Явор на мама punita, Толгà на мама emelle, Александър на мама Славена и Виктор на мама milena12! Да са живи и здрави и много щастливи!  bouquet  bouquet  bouquet

punita колко бързо минаха 6 месеца. Нека ти е все така борбено момчето и да ти носи много радост!  bouquet Може да сложиш снимка на Яворчо в нашето албумче.

Дано и Лъчко вече е по-добре и да се гушка в мама Иги!

Мамчета направи ми впечатление че при нас има родени бебчета в 5 поредни месеца, т.е. май, юни, юли, август и септември. Някои Августинчета бързаха, а други не толкова много.  Laughing Нека всички те да ни радват много! Hug

Относно захранването да кажа че плодовото пюре не замества 1 хранене. То се дава вместо сокче,т.е. за да може детето да усети кашава храна. В края на 4 и началото на 5 месец се започва млечно зеленчуковото пюре / най вече картофено /. Мисля че има и някакви готови пюрета, но още не съм разгледала подробно какво предлагат в магазините. Засега започнах плодови пюрета, но веднъж дневно, и веднъж сокче. На Тони му понасят много добре и вече ака през ден или всеки ден.

По празниците ще бъдем сигурно у свекърите, поне за Коледа. За Нова година още не сме мислили, но определено И Тони ще е с нас.

Надявам се че няма да започне отново спора кой да пуска темите. Всички се справят страхотно и полагат усилия, още повече че отделят от времето си за това. За което им поднасям своите благодарности, понеже се чувствам страхотно като пиша в нашите теми и заради това че открих приятели макар и да не се познаваме лично. Всеки ден се старая поне да прочета какво сте изписали, дори и да не мога да отговоря конкретно на някой въпрос. Харесва ми и да гледам албумчето ни и как растат нашите бебчета.

Относно любими занимавки - Тони сега се заглежда във въртележката над главата  му. Гледа я и понякога гука на мечетата, все едно им се кара. Иначе му слагам в ръката една дрънкалка, но засега я изпуска. Все пак ние сме по малки. Но държи доста стабилно врата като го сложа по коремче. За сега сме си отлрили ръсете и вече много точно си нацелва палеца в устата да го смуче. За сега не ми се сърди като му вадя ръката от устата,защото не ми се иска да свикне да сис муче пръста.

Спирам за сега че стана доста дълго.
Лека вечер на всички и целувки на всички бебчета! Hug

# 42
Здравейте момичета,
От доста време не съм писала, но си имам своите причини, които смятам да споделя с вас, поне от части, защото реших , че е тъпо да зачерквам всички заради едно две "зрънца".
Така, първо да ви се извиня, че ви зарязах така, но явно съм станала лесно обидчива след раждането. Та попаднах на един пост, на една мама от нашата тема, в  който пост продължаваше да се чепка спора за темата, която пуснах преди няколко месеца, за вече родилите августинки. Е, чесно казано стана ми доста неприятно, защото никога не съм искала да се доказвам пред никой, освен моите родители, а те не четат тук, а бях изкара "кариеристка" във форума. Правех всяка тема с огромна любов, защото ви бях благодарна за много неща, исках да ни бъде приятно и конфортно, красиво и тематично.  После се ядосах и си казах , че няма да влизам повече, но след като няколко мами ми се обадиха , притеснени за това, че не пиша преусмислих. Благодаря ви момичета за загрижеността, за милите думи, за вниманието , за всичко . Благодаря на всички , които се сетиха за мен. Обичам ви много.
Аз се предавам и смятам да не ми пука повече за тези неща, не можем всички да бъдем идеални и да се харесваме, важното е да се погаждаме.

Сега е ред да честитя на всички , които празнуват.  Бъдете много , ама много щастливи, здрави и обичани.

# 43
Честита половин година на Явор! Честита четвърт годинка на Виктор, Александър и на нашия приятел Толга!

Приятели, влязох за малко във форума, че ме гонят други задачки и набързо попрочетох пропуснотото. Не мога да ви позная! Все едно чета Клюкарника. Явно липсата на сън и лично време много ни изнервя. Аз напоследък се справям с обучението на бебчо да се оправя сам, така че мога да гледам още някой от време на време  Simple Smile. Ако имае нужда не се стеснявайте  Embarassed.
Трябва да бягам. До после.

Последна редакция: пт, 17 ное 2006, 00:57 от Ralka Balka

# 44
  • В ЛЮтеницата
Ralka Balka къде тръгна? Нали щеше да гледаш децата Laughing ?

Общи условия

Активация на акаунт