МОЛЯ ДА БЪДЕ ЗАКЛЮЧЕНА ТАЗИ ТЕМА!

• 5 306
  • 113
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте мами,
Влизам в любимия форум и какво да видя отново на дневен ред е въпроса за това кой да пуска нашата темичка Confused
Понеже и аз не съм от тези които си мълчът да попитам Peper знае ли как се ползват личните съобщения?Защото ако това ще е задочен спор между нея и Kabiv,нека ако обича да не въвлича всички в него.
Аз също познавам лично Kabiv изградила съм си впечетления за нея ,определено положителни,дори мога смело да кажа че сме вече приятелки.На никой не искам да натрапвам това си мнение ,но от известно време имаше атмосфера на търпимост и мир ,който беше нарушен.Нормално е едни майки да си допаднат повече от други ,но всички до сега се стараем да си помагаме и да поддържаме добрия тон,така че ако ти Peper смяташ да пишеш тук би било добре да е по темата,а не заяждания на личностна основа,които са най-малкото неоснователни.
Много съм благодарна на Блу за темите докато бях бременна и на Обърквация за темичките ни досега в Родени 2006.Според мен и двете се справят чудесно и съм им благодарна за старанието и отделеното време!  bouquetАз нямам никакви претенции кой ще прави темата бих искала само да няма грозни нападки и наистина да се запази мира.Защото аз ,а може би и другите отваряме форума за да получим подкрепа,помощ,съчувствие или просто да споделим чувствата и мислите си,поводите са различни,но според мен нито един не е за да не натоварим негативно,тези емоции може да ги получим в изобилие и извън Интернет.
Това е което исках да кажа.Съжалявам че ми се наложи.

# 46
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА Явор на мама punita, Толгà на мама emelle, Александър на мама Славена и Виктор на мама milena12.    bouquet  bouquet  bouquet

БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ МИЛИ ДЕЦА!ПОЖЕЛАВАМ ВИ ДА РАСТЕТЕ УМНИ ,ПАЛАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ!

# 47
Здравейте,
punita честита половин годинка на Яворчо! Браво на малкия юнак! Да ти е много здрав и да расте щастливо хлапе Heart Eyes
Честити 3-ти месечинки на Толга, Александър и Виктор
Бубче, как си заспала след снощната случка не знам. Сигурно не си мигнала за да държиш под око Инчето. Дано не се случват такива неща вече Praynig
Пух, предложението ти за споделяне на опит е чудесно. Чакайте и аз да ви кажа един-два номера Wink Ники се залива от смях, когато му подухвам лекичко в лицето. И при нас номера с огледалото действа - гледа се и се смее на себе си и даже вече протяга ръчички да си хване образа hahaha
elen@, ние по традиция от няколко години празнуваме коледните празници в Трявна, където имаме къща. И тази година смятаме да ходим с бебо. За няколко дена ще се лишим от някои удобства, напр. креватчето, но нека свиква и в нови среди.
Ралка, ние се носим в кенгуру още от първия месец и дори сега ортопеда ни каза да го юзваме колкото може повече. Знам, че важното е кенгуруто да е с гащи и кора за да укрепва добре гръбнака. Ние с мъжа ми сме му големи фенове Grinning
AndyB, успех със съчетаването на работа със грижите за Гого

Ники явно е в криза на растежа в момента, защото от два -три дена почти не спи през деня, мрънка, плаче, не ще да лежи в количката и трябва да го държа на ръце. Снощи толкова много плака, че след като заспа още цял час хрипа след това #Crazy #Crazy #Crazy
Спокойна нощ ви пожелавам!

# 48
Здравейте мами
Честити месечинки Яворчо,Толга, Александър и Виктор.Да са здрави и много послушни и да бъдат радост за мама и тати .
Относно пюретата,плодовото пюре замества сокчетата,а не обедното хранене.Обедното хранене се замества отначало с зеленчуково,а по късно и с месно-зеленчуково.Аз давам пюре от около 10 дни,като него го давам към 10.00 сутрин,а след обяд давам сокчета.Досега съм давала пюре асорти с ябълка ,ябълка и тиква ,и ябълка и праскова.Дани ги харесва много ,вчера съм си направила домашно пюре от ябълка,морков,тиква и круша,понеже имам от село .
Иначе Дани се смее с глас когато го гъделичкам под брадичката.Имаме едни дрънкалки над леглото,той си играе с тях ,хваща ги,и само някой да започне да му говори започва да гука и се кара направо като спреш да му говориш 
Май стана много дълго Simple Smile
Много целувки на малките слънчица и спокойна вечер на всички

# 49
  • София
Честити месечинки Яворчо,Толга, Александър и Виктор!
Момичета, тъй като виждам, че на дневен ред е темата за захранването искам да ви пусна един цитат:
"През 90-те години няма провеждани национални проучвания, съобразени с международно приетите от СЗО стандартизирани  дефиниции, индикатори и методи, за определяне на честотата и продължителността на кърменето (изключително кърмене, доминиращо кърмене, смесено хранене, изкуствено хранене). Проведените локални проучвания сочат, че около 90% от новородените, изписвани от родилните домове, са кърмени, но не и хранени единствено с кърма. Няма национално проучване относно честотата и продължителността на “изключителното кърмене”, което означава хранене единствено с кърма, без да се дава вода, сокове и други течности. Нито майките, нито здравните работници са добре информирани относно неговите преимущества. Съществуващите практики в повечето родилни, неонатологични и детски отделения, както и организацията на работа в тях, не създават условия за ранно започване на кърменето и успешното му провеждане. Не без значение е и твърде голямата активност на производителите на адаптирани млека, включително практиката за предоставяне на безплатни мостри на здравните заведения. Поради това се установява, че едва 30% от децата на 6-месечна възраст все още са кърмени. Като една от причините за прекратяване на кърменето може да се посочи липсата на необходимата социална подкрепа с нейните конкретни емоционални и образователни компоненти, както от страна на семейството и обществото, така и от страна на здравните работници и здравните организации.
Практиката на захранване на кърмачетата в България не отговаря на международно приетите препоръки. Докато препоръките на СЗО са до 6-ия месец бебетата да са на “изключително” кърмене, у нас вода се дава още след раждането, а в края на 2-ия месец се въвеждат плодови сокове. Това намалява приема на кърма и оказва неблагоприятно действие върху хранителния статус и имунитета на кърмачето. Поради неинформираност или липса на средства, някои майки въвеждат рано краве мляко в храненето на кърмачето, което създава риск от алергия и желязодефицитна анемия."

Този цитат е от НАЦИОНАЛЕН ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ “ХРАНИ И ХРАНЕНЕ” 2005 - 2010, изработен от Министерския съвет на р България. На който му се чете повече, ето линк към него:http://www.mh.government.bg/doc/Plan_hrani_hranene_19_08.doc
Не искам да давам акъл на никого, всеки сам носи отговорност за живота и здравето на детето си, но ранното захранване е твърде остаряла практика. Чудя се само как има педиатри, които откакто са взели специялност явно не смятат да се информират за новостите. Аз лично не давам никакви сокчета и възнамерявам да захраня малката след Нова година, т.е. в края на 5ия месец.

# 50

Аз също познавам лично Kabiv изградила съм си впечетления за нея ,определено положителни,дори мога смело да кажа че сме вече приятелки.На никой не искам да натрапвам това си мнение ,но от известно време имаше атмосфера на търпимост и мир ,който беше нарушен.

Извинявайте че се намесвам, ама се чувствам отговорна за споро- скандала. Аз пък не познавам лично Pepper, но имам само положителни впечатления от нея и смятам , че сме приятелки. И чесно казано една лоша дума не съм прочела от нея, едно менение не е натрапила и още по - малко не се изказва по всички въпросни, независимо компетентна или не.  Освен това не забелязвам атмосферата да е нарушена, просто някой казват каквото мислят и чувстват, нещо което направи и ти в твоето изказване, за което никой не те кастри, нали?

Мисля, че не съм адвокат на Pepper, и че тя ще ти отговори, ако сметне за нужно. Май просто някой вече 3 месеца не могат да преживеят , че  някой прояви инициатива, и о!ужас! ,няколко мами , казаха че нямат нищо против. За мен това е комплексарщина, но това е моето мнение.
Сега е време всички да си кажат какво мислят, по въпрса със сметището в Суходол и други наболяли въпроси. Аз повече не смятам да се занимавам с това.

# 51
Ама сте ми мн. сладки, с тези спорове.  Joy Да споделя, че харесвам темите и на Обърквация  Heart Eyes, и на Блу Heart Eyes. Милички и на двете съм ви безкрайно благодарна за  това, което вършите  за нас  bouquet  bouquet
[/size] Мама Марго,  не може вс. да си се харесваме, такъв е живота, а и си мисля, че доста културно си разговаряме,  Simple Smile /нямаш си на идея какъв спор се беше разразил преди месец в юлските мами срещу Асинка,пак по въпроса с пускането на тема, и то със доста сериозни обиди, беше страшно, четях и не можех да повярвам, как някой може да напише такива неща/ а, и  да споделя, че аз вс. ви обичам  Heart Eyes Hug, а това, че някой мен напр. не ме харесва, ами свикнала съм и на такова отношение  Laughing, не се ядосвай от такива дреболии.  Heart Eyes
gabi32, ние с Айла се опитахме да пуснем инфо за вредата от ранното захранване, в предишни теми, но вс. сам има право да определя, по какъв начин ще се грижи за детето си. Ние с Крис от догодина ще се захранваме, даже се замислям и за педагогическо захранване, ама още не съм решила, в период на проучване съм  newsm78.  А соковете ще ги оставим чак за на пролет.
AndyB, сигурна съм, че ще се справиш с вс., в нач. е трудно, но след това нещата се подреждат.    Grinning
Кайли, радвам се, че адашчето е вече добре, и от тук нататък само ще те радва.   bouquet
[/color]

Сега е време всички да си кажат какво мислят, по въпроса със сметището в Суходол и други наболяли въпроси. Аз повече не смятам да се занимавам с това.
Peace, абсолютно ЗА, изказах се , защото бях предния път от мамите , отцепнички,  Mr. Green, подкрепили ентусиазмът ти.   Laughing
 Thinking По въпросът със сметището в Суходол, ще си замълча Laughing, че току виж Б.Борисов, ме атакувал словесно  Joy

# 52
Здравете и от нас мами и бебчовци!!!!

Честити месечинки Яворчо,Толга, Александър и Виктор!!!

Ние отдавна не сме писали, но въобще не ни оставаше време за това. Едвам ви попрочитах!
Относно захранването и аз мисля да го направя след 6-я месец.
Кенгурото и ние го използваме, откакто малкия Владимир започна да си държи успешно главичката.
Благодаря ви момичета за споделените упражнения, които правите! Определено са ни от полза!
Днес докато къпах малкия немирник и забелязах една леко синкава подутинка на лявата му ръчичка и малко се поизплаших. Някой знае ли дали това е заветната паричка, а и тя с коя ваксина се оформя, тъй като на нас са ни правили 2 в АГ-то и  една от педиатърката.

Дано и Лъчко вече е по-добре и да се гушка в мама Иги!

Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

Хайде, за сега толкова от нас, че трябва да ходим да  smile3524

# 53
Дидка НЕдева- това на рамото ви е от БЦЖ-то ( май от болницата).На нас все още не ни се е появило и аз се притеснявам малко Rolling Eyes
По въпроса с авторството на темите ни  няма  да вземам страна и мнение,тъй като смятам това за абсолютно излишно Naughty.МОми4ета- нека не превръщаме прекрасната ни теми4ка в дребнава клюкарница Praynig.МОля ви - нека запазим добрия тон и не се впускаме във вихрушка от спорове и нападки.Благодарна съм на Блу,Кабив и Обърквация за прекрасните теми4ки ,които са ни правили през вси4ките тези месеци  bouquetАМи - който може- го може  bouquet.Аз не съм от тях и много ценя труда и времето,което отделят за да се грижат за това  да си имаме и ние поле на изява и да споделяме радости и тревоги заедно - както до сега.Аз спирам до тук!  Peace
ЖЕлая на вси4ки един хубав,слън4ев и усмихнат ден!  bouquetНека се възползваме от хубавото време навън  и се заредим с положителни емоции Hug
Поздрави на вси4ки Grinning

# 54
Здрвейте! При нас продължават безсънните нощи  Tired Този път причината беше, че не се е изаквал 2 дни и беше крайно неспокоен. Не помогна Дуфалака и посреднощ се наложи да се "бъркаме"  ooooh!
Инаече- днес се каним да ходим на театър с таткото в Русе /а това е на 60 км. от тук/. Имаме си една голяма тайфа от предимно семейни приятели и рядко- рядко се наканваме да направим нещо подобно.
Ние нали се кърмим /и аз не мога да съм далече от бозайничето за повече от 4-5 часа/, ще са наложи да изготвям сложен план на действие- да придвижим до Русе и Виктор, и майка ми /която ще го гледа/, а и Георги /който да се види с братовчед си за няколко часа  ooooh!/ Както се оказа и през село ще минаваме...  Thinking Мъжът ми ме обяви за луда  Whistling Като си помисли човек каква какафония  предизвиках с нещо толкова обикновено- отскачане до съседния град за няколко часа #Crazy

# 55
Здравейте мами,
По повод захранването, нашата педи ме кара в края на третия месец да започна картофено пюре. Аз обаче засега не смятам да му давам.....в крайна сметка това си е моето дете и аз решавам кога и какво Grinning
Иначе през последните дни с Ники се радваме на хубавото време и по цял ден сме навън. И без това само навън спи, та малко и аз да си поема въздух.....
За Коледа ще сме си в къщи, понеже мъжо има имен ден, но за НГ още не сме го измислили... newsm78
На бебчо за подарък все още няма нужда май, но все пак съм харесала един костюм на дядо Мраз за бебета-много ще е сладък baby_neutral
 Иначе ние още се забавляваме главно с дрънкалката на количката и едни пеещи пилета над леглото. Най-весело му е да се гледа пред огледалото, много се харесва hahaha
Искам да ви попитам вашите бебчета вече обръщат ли се и посягат ли към разни предмети?

# 56
Здравейте, не съм писала от цяла вечност.
В това хубаво време сме все навън!
За съжаление аз съм на път да приключа с кърменето заради кърмаческата стачка, от която видях, че се оплакват и други момичета. Не можах да изляза на глава с Ерик, въпреки че в продължение на две седмици се борих с ината му. Оказа се, че в третия месец сме качили само 400 гр., а предишните два качвахме по над килограм.
Радвам се поне, че бебокът яде АМ без проблем, няма запек , а и откакто започна да се наяжда спинка по цяла нощ от 8 до 6-7 часа сутрин и на разходките е спокоен. Все пак сутрин, вечер и ако се събуди през нощта от нещо се кърмим, дано да запазим поне тези кърмения за повече време.

Вече му повдигнах малко нивото на количката и сега с интерес разглежда наоколо като го разхождаме. Гука, смее се щом някой му говори, посяга към играчки, понякога ги хваща, щипе се по краката и ръцете.
Дрънкалки имаме много, но любимата му играчка в момента е една празна кутия на чай Хип в която съм сложила стар биберон, за да дрънка.

За захранването, аз съм категорично против соковете и не съм давала. От няколко дена започнах със зеленчуково пюре морков, морков и картоф. Яде ги с удоволствие, за разлика от тиквички, които вчера отказа с рев. Знам, че хранене се замества със зеленчуково или месно пюре, но не и с плодово. Започнах със зеленчуци, защото са по-солени и има риск да ги откаже, ако свикне първо със сладките плодови пюрета.

Бях много дълга, за което съжалявам. Поздрави на всички и честито на празнуващите майчета и бебочета!

# 57
  • варненка от София
Добро утро и от нас със Стефаначето. Два дена бяхме самички, че нашият тати е командировка и ние се справихме успешно, бебка е послушна. Днес дори не се събуди за хранене в 6 сутринта, а чак в 7:20. Така, че спахме си двенките непробудно smile3524, сега отново спи и я чакам към 10 да се ококори, да хапне и да поемаме по разходки. Вчера цял ден бяхме на вън, взех си кърма изцедена и се хранихме в градинката. Вече компанията ни от бебчовци и мами набъбна и ни е доста забавно. Иначе вчера махнах и последната лепенка от пъпчето и с пъпната херния до тук  newsm68. Измъчихме го детенце с тези лепенки от около два месеца, не можахме да го къпем нормално, но пък си струваше, избегнахме операцията. Сега чак април ще отидем на контролен преглед при хирурга и да се надявам, че всичко е ОК.
За захранването моята докторка ми препоръча да захраня в 5-ти месец навършен и така и смятам да направя. Сокове почнахме от 3-ти навършен месец, продължавам с тях и в 4-ти, та да захранването има време, давам два пъти на ден по 10 мл, т.е 20 мл е дневната й дажба, в 4-ти месец ще ги направя два пъти по 20. Аз смятам да захраня с пюрета на Хип и после да започна да си й готвя аз. Тук в детската кухня разнообразието не е добро и с една вече захранила мама се консултирах, че е по добре да си приготвям аз сама манджичките   chef.
Относно новата година и Коледа ще сме си в София при баща ми, а и брат ми със семейството си ще дойдат от Америка, така че ще се съберем и ще се веселим здраво. Татко е много щастлив, защото ще се съберат и тримата му внуци, направо като си представя какво му е и се просълзявам, защото ми се щеше и майка да е сред нас Cry Hug, но милата не доживя да види две от внучетата си, но такъв е животът, едни умират, други се раждат.
bebun Стефаначето вече почти се обръща самичка newsm32, но за посягането още не е започнала, давам й да държи разни неща, тя ги държи, но несъзнателно, още не им се и радва. За сега най-голяма радост са ръцете и ако може да са постоянно в устата, то ще е най-щастлива.
elia_gg за акането ферман мога да напиша. Исках да ти кажа, че Дуфалакът, за да подейства трябва да се приема 2 дена, от един прием не става работата smile3550. Ние вече сме изпили шише и половина, но от 3 дена спрях да давам, защото давам сок от круша вече. Успя да се изака за един ден 2 пъти във вторник, но от тогава чакаме ново изакване. Тя обаче и с Дуфалака акаше на 2-3 дена, така че не съм се притеснила, а и няма изгледи да има дискомфорт.
Мама Иги не пише от няколко дена и предполагам, че вече е при Лъчето и си го гледа, дано да остават малко перипетии и малкото бубче да се справи с проблема и да се завърне вкъщи.
honey защо не пробваш да се цедиш, за да не спира кърмата, а щеденото го давай на бебчо, така и гърдите ти ще произвеждаг млекце, а и бебчо ще яде кърма.

# 58
бебун,кажи моля те къде си го видяла този костюм Praynig.Аз търся на джудженце,ама каквото и да е с коледни мотиви щ еми свърши работа.
Ние още не сме мислили по въпроса за празниците.В София сме си само ние с мъжа ми.РОдителите са на по 200 км от тук. Rolling EyesНяма как да дойдат при нас за празниците,защото няма къде да ги настаня вси4ките.А  не ми се п ътува в студове и снегове по пътищата с бебка NaughtyОт няколко дни  се чудя дали да не пътуваме за Плевен събота .КОфтито е 4е ще тръгнем не по-рано от 18ч   в събота,и в неделя трябва да се върнем и става малко..." да види гъз път " Crazy.Но пък ве4е полудявам в тази София  #Cussing out
Аз обожавам да пътувам,а не съм мърдала от тук от 1.07 . ooooh!То така или ина4е която и седмица да решим да пътуваме ситуацията ще е такава с ти4ането набързо,та поне сега да  използваме докато времето е хубаво.Абе- ще видим- още не сме решили .Има ли ве4е пътували с беб4етата на по-дълги разстояния Thinking?МОля- споделете отзиви от пътуването и някакви съвети Rolling Eyes.Дари по принцип  обожава да пътува в кола,но не знам как ще се държи на дългия път TiredА много ми се иска  да я видят и нашите, 4е и свекъра даже.В4ера майка ми се обади да коментира снимките,които й изпратих на Дари .Ами - как се разказва по телефона как изглежда вну4ката й Sad.Много е гадно в такива моменти....
Хайде- стига съм писала ве4е.Ина4е аз и днес възнамерявам да обикалям парка с беба.Желая ви хубав и усмихнат ден!   bouquet

# 59
Марулка, и аз мога ферман да напиша за запека, и ние сме на второто шише Дуфалак. Само че в деня на ваксинирането ака 5-6 пъти и на другия ден не дадох Дуфалак. Резултатът- същият ден не ака, а и вчера след Дуфалак - не  Shocked А признаци на безпокойство си имаше... какво безпокойство- така рева, че сигурно огласяше целия квартал  ooooh!
А ние за празниците ще сме тук- с толкова малко бебче не ми се пътува надалеч, а и трябва да съм 100 % сигурна в условията на новото място, в колата, в пътищата...
За напролет кроим планове за по- голямо пътуване... но до тогава има много време.

Общи условия

Активация на акаунт