МОЛЯ ДА БЪДЕ ЗАКЛЮЧЕНА ТАЗИ ТЕМА!

• 5 299
  • 113
  •   1
Отговори
# 60
Интересното е, че първите два месеца имах много кърма, гърдите ми се препълваха и течаха от време на време, но така и не успявах да изцедя повече от 20-30 мл. Бебчето обаче се нахранваше добре , като съдя по наддаването му в началото. Не мога, а и честно да кажа нямам голямо желание да се занимавам с цедене. Радвам се, че успяхме поне три месеца да сме изключително на кърма и се надявам да продължим да се кърмим сутрин и вечер по-дълго време.

Между другото, забравих да споделя радостта си от възстановяването на Лъчко! Въпреки че не съм писала отдавна тук, следях развитието на нещата. Мама Иги, голямо браво за куража и силата! Сигурна съм, че това е вдъхнало борбеност на малките ти юначета:)

Велмар, ние тримата кръстосваме България още от четиридесетия ден и то с автобуси. Според няма проблеми да пътувате, особено пък като сте с кола.

# 61
  • София
Честити месечинки на Виктор на мама MimSss, Георги на мама AndyB, Самуил на мама GYBKA111, Елеонора на мама Мадона!

Аз също съм благодарна на Блу   bouquetи Обърквация   bouquetза темите, които правеха.Блу през вълшебните 9 месеца на очакване, Обърквация през първите, вълнуващи месеци на нашите бебоци.Много ми харесват мотивите, които Обърквация вмъква .
Който и да води темите, надявам се всички да останем тук и да продължим заедно да се подкрепяме.

Относно захранването, аз също съм решила да изчакам до 6 месеца, в момента чета всичко от библиотеката в Кърмаческия ,но... се обърках.

Ами това е от нас, лек и спокоен ден на всички!

# 62
Привет и от нас!  Hug
Първо искам да честитя мини празниците на Гого, Виктор, Самуил и Елеонора!
Сега да ви благодаря за поздравленията за вчерашния ни мини празник.  Hug
И да се извиня на всички мами и бебета които пропуснах да поздравя тези дни.  Praynig
Ами ние вече нали сме големи и искаме игри.  Laughing Едва успявам да се добера да форума, че да съм в час с клюките  Mr. Green, а за писане не мога и да си помисля даже. Сега «зверчето» спи и аз се възползвам.  Blush
Вчера ходихме да си видим акушерката и тя много ни се зарадва. Все пак не ни беше виждала от цели 3-месеца.  Wink След това ходихме до офиса – голяма радост.  Party Държахме се много прилично, но нали растем и ставаме все по-добри. Но явно се беше изморил от многото внимание, новите хора и неща около него, че като се прибрахме към 17 часа такъв рев му дръпнахме – цял час. Изкъпахме го рано, рано – успокои се поиграхме си още малко и заспа блажено в 20 часа.
Токи вече се хваща за решетките на леглото, просто са му много удобни за хващане. Иначе много се радва когато изиграваме песента "Хей ръчички". Но най много продължаваме да обичаме, хората които ни закачат и си играят с нас. Радвам се, че поне засега се радва на непознати, дано да е така и за напред.  Laughing
anni78 – я ни светни сега за педагогическото хранене или дай някой линк, че не съм чувала, а ми стана интересно.
elia gg – беше ме питала за избелването – ами аз ходя на процедури в един салон за красота. Казаха ми че поне 4 процедури трябва да направя и освен това сега се мажа с един крем на Dr. Renaud. Купих си го от салона. Сякаш почнаха да намаляват петната, но не мога да преценя точно защото от разходките такъв тен съм хванала...  Mr. Green И ръцете ми едни почернели...
Ох, не мога да не се намеся в спора за пускането на темите.  Embarassed
Обърквация, blueeye, Kabiv познавам ви и трите и ви чувствам много близки, харесвам ви и затова не искам да обидя никоя от вас. Но да си кажа с ръка на сърце наистина си помислих това което Pepper събра смелост да «каже на глас» и то още като видях темата за работещите мами. Винаги съм била благодарна на мамите които намират време да се занимата с оформянето на нашата любима тема. Възхищавам се на Обърквация която още като излезе от болницата, намери време и сили да продължи така всеотдайно да се занимава с нас. Аз още не знаех на кой свят се намирам камо ли да седна пред компютъра. Мисля че има и други мами сред нас които биха се справили не помалко добре. Нека всеки който има желание го направи, просто се редувайте през няколко теми. Безсмислено е да се спори кой да е «модератор» на темата – всички имаме еднакви права.  Peace
Целувам ви всички!  Heart Eyes
Лек ден от нас и дано вече да намирам време да се включвам по често!  Hug   bouquet  Hug

# 63
костюмчето го има на Илиенци и в м-ните за 1 лев. Струва около 5 лева.
А за пътуването- ние още първия месец отидохме до Видин при дядо. Това са 250км. Ники спа през цялото време и едва го будих да го преобуя и нахраня. Затова мисля, че няма да имате проблеми-бебетата много обичат да пътуват. Една приятелка отиде на море с едномесечно бебче. Спала е през целия път до Черноморец Simple Smile

Незнам нищо за неразбориите във форума, но благодаря на всички, които са публикували теми  bouquet

# 64
  • София
Здравейте на всички!
Първо искам да изпратя пожелания скоро мама Иги и Лъчко да си бъдат у дома и да се разписват при нас.
Относно мнението на Pepper - адмирирам всяка проява на искреност и смелост в отстояване на собственото мнение. Така че мисля, че единствените, които би имало нужда да се изкажат по това мнение са останалите мами, които правят темите. Според мен не е нужно да има обидени, наранени или засегнати, просто защото всеки има право на собствено мнение и правото да си го изказва. А и междудругото не мога да разбера толкова ли е важно кой пуска нова тема? newsm78 Важното е да я има...
Иначе с Калоян сме добре, с изключение на факта, че аз вече съм като парцал SickМного уморена се чувствам, май работата взе да ми идва в повече. Но няма начин, с три заема сме и положението е  #Crazy
Ние пробвахме веднъж да ядем плодове пюре, но нощта след това беше ужасна и спрях. Сега се чудя кога пак да пробвам?Май ще изчакам до 25-ти, когато ще навършим 4 месеца и пак ще опитам.
Това е засега от нас. Ще се приготвям да го изведа, а после ще наваксам с новините. Приятни разходки на всички мами и бебоци!  bouquet

# 65
  • София
Ние сега се прибрахме от лекар.Добрата новина е,че гърлото,дробчетата и ушите са наред.Лошата е,че може да е алергична реакция SickСега ще давам антихистаминови капки Rolling EyesАз да питам мамите с Пентаксим след васинация наблюдавате ли понижен апетит?Ина яде доста малко след вторник newsm78
марулка,браво за хернията  bouquet
велмар,аз също смятам скоро да дам пюре от ябълка,даже съм го купила,но изчаквам Инчето да се оправи,защото не е хубаво да се въвеждат нови неща докато не е добре.А ти замести  ли хранене с пюрето или замести сока?
И аз искам такъв костюм,даже вече си я представям JoyТе и без това вкъщи ме смятат за луда,сега съвсем ще ме обявят за освиделстване hahaha

dani777k,сменихте ли шезлонга,какво стана?
Честити месечинки на Виктор на МимСсс,Елеонора на Мадона,Самуил на Гъбка111,Георги на АндиБ.Да растат много здрави,щастливи и винаги усмихнати!!!

Последна редакция: пт, 17 ное 2006, 10:59 от bubcheto15

# 66
  • Sofia
Честити месечинки на Виктор на мама MimSss, Георги на мама AndyB, Самуил на мама GYBKA111, Елеонора на мама Мадона!Влизам само за малко да ви прочета и поздравя празнуващите бебоци и техните родители. Надявам се, днес по-късно да ми остане малко време и да дресна и аз някой и друг ред.
Целувки и бягайте навън на слънчице!

# 67
Здравейте и от нас с Ники!
Ние сме добре, използваме максимално хубавото време да сме навън и затова нямам много време да пиша, но поне успявам да ви изчета.
Честито на всички бебенца, които имат празник днес!!!

Вчера бяхме на консултация и Ники е станал голям мъж - вече е 7кг, качил е 900гр този месец и пораснал с 5 см и вече е 62 см. Много се радвам, че качва така добре и то само на кърма.

gabi32 и аз мисля да захранвам по-късно, както anni78 и Айла, а сигурно има и други момичета в темичката ни. Докторката вчера ми каза, ако искам да давам вече сок, но аз твърдо мисля да не давам и да го захранвам със зеленчуково (най-вероятно картофено) пюре и то сигурно ще е след Нова година. Така че като дойде времето ще обменяме опит и ще се консултираме Grinning Започнах да чета в кърмаческия форум за захранването и дотогава дано да успея да изчета повечето информация там.

Ние също пътувахме вече с Ники и то преди един месец. Но за престоящите празници ще сме си тук, защото сигурно ще стане доста студено. Ще наваксаме през пролетта  Grinning с пътуванията, а и Ники вече ще е по-голям Grinning

Ники все още не се е обръщал сам, но вече си държи играчките, посяга да ги хване, държи ги и с двете ръчички. Много се радва на въртележката над леглото му, а най-много обича да се гледа пред огледалото и да се смее Laughing Започва на все повече неща да се смее с глас.

Дано малкия Лъчко вече да е по-добре и мама Иги да се успокои!!! Praynig

Лек ден на всички, извинявам се, че стана толкова дълго. Приятни разходки!!!

# 68
  • В ЛЮтеницата
Oooo, браво  Hug!!!
Най-накрая и нашата тема да е в челните редици. Ама аз така ще ви драскам клечката всяка седмица  Twisted Evil!
Първо да кажа на бубчето за пентаксима, защото тя милата наистина имаше проблеми тези дни, дано всичко да е приключило! И на нас втория прием беше със зачервяване и леко втвърдяване, ама е нормално все пак с първата ваксина вече е направен някакъв имунитет и е нормално тялото да реагира. И след двете ваксини - имах чувството, че ми се променя детето - след първата (ама още от лекарския кабинет) започна да спи дълго и спокойно, а след втората - вече има претенции кога и колко да яде. И на мен ми се вижда странно да има връзка някаква, ама ....

Mama Margo, личните съобщения ги използвам винаги, когато някой допусне неволна грешка, или грешка от незнание, с две думи когато ти се е "разкопчала цепката на панталона"  Wink, но когато някой в публичното пространство директно или индиректно, съвсем волно и целенасочено обижда или пренебрегва труда и усилието на някой друг, който е бил полезен на много голяма група хора, е, тогава мястото на такова съобщение е публично. И е редно този някой да застане зад действията си. И това, което очаквах от Kabiv, която не ме е засегнала лично, но ме е впечатлила с лошото си поведение беше да каже: Да права си, направих го нарочно, защото.... или: Да права си, така звучи, но не исках да е така..., или: Не, не си права не си ме разбрала... или .... да измисли нещо смислено, за да обясни поведението си, след като обижда августинките (всички или някои) в други форуми и се опитва да провокира настроения.
И разбира се, че смятам да продължа да пиша, още повече, че темата започна наистина да се различава от дневник и ще има и полезна информация за бебетата.

И накрая съм длъжна да се извиня на Blueeye@, че попадна в едни мексикански сериали, но тя е печена и може да отсява сухото и суровото!

# 69
  • София
Пак за захранването.
От прочетеното до сега, тази схема ми допада най-много.Понеже аз сега се запознавам с темата за захранване, ако някой има забележки или коментари, нека ги обсъдим, за да сме си максимално полезни.

# 70
elen@, съгласна см с идеята ти, ама да си си призная още нямам точно становище, и за сега само чета и проучвам  Laughing
Емел, ето линкове педагогическо захранване , захранване на кърмачето-педагогическо захранване, нехранен оцеля,
и тук

# 71
  • у дома
Здравейте мами. Hug
Честити месечинки на днешните бебчета! Бъдете живи и здрави, за радост на мама и тати.   bouquet  baby_neutral

Днес не ми е ден, затова просто ще ви се оплача малко, дано ми олекне. Също така няма да отговоря на всяка една от вас поотделно, ако се опитам да го направя, поста ми ще стане 1 страница дълъг. Извинете ме за което.    bouquet
Аз съм супер изморена и изтощена, също така изнервена  Tired (направо не мога да се понасям  Sad ). Възхищавам се на всички, които по цял ден сте навън с бебчетата.   bouquet Аз няма да издържа повече от 1 - 2 часа. Хубаво е, че имаме открита тераса и извеждам Ния там. Слагам шезлонга, върху стол и част от парапета (вътрешния на балкона, там стоят саксии лятото) и настанявам Ния на слънчице и въздух.  Mr. Green Последните дни нямам сили да излизаме с количката или на кенгуру (тя обожава кенгуруто и ние го използваме от доста време). Явно и ние имаме криза на растежа, напоследък нещо не яде както трябва  ooooh! т.е. гладна е, но се дърпа, реве, напъва.. но определено така си беше и преди втория прием на ваксината  Naughty забравих да споделя това с педиатъра. Също така е страшно кисела и почти не спи денем, а и нощем се размрънква по веднъж и ставам да й слагам бибата.  ooooh!
Много искам да й вземем активна гимнастика, но на този етап нямаме никакви излишни парички  Sad (аз съм направила нещо подобно, на една връзка съм сложила  играчки и съм ги закачила така че да са над нея,  тя си играе с тях, но все пак....става въпрос за в хола, защото денем лежиме на дивана в хола). Упражненията за преобръщане ги правим на спалнята, много й харесват.  Joy Смее се с глас и говори.  Mr. Green Има си две любими играчки (за съжаление не стават за ядене) едно жирафче и едно цветенце-лъвче, страшно ги обича.  baby_neutral
За бъдни вечер, най-вероятно ще бъдем при бабата и дядото, а за Нова година може би ще сме си вкъщи, ще си запалим камината и така.  Heart Eyes Не сме мислили сериозно за тези неща.
Относно захранването, аз не веднъж съм казвала, ама нека пак се повторя – аз съм ЗА по-късното захранване,  Peace също така се радвам, че нашия педиатър мисли по същия начин. Ния ще започна да я захранвам при навършени 5 месеца, а какво точно ще й давам, ще се доверя напълно на педиатъра ни.  Peace исках и друго да пиша, но нещо се отнесох и забравих.  Tired

Относно спора... ох, няма да заставам на ничия страна, смятам, че абсолютво всяка мама има право на мнение, има право да се изкаже.  Peace Така е направила Kabiv(също смятам, че работещите мами си имат ценна темичка за тях. определно те ще имат много по-различни проблеми от нас), така е направила и Pepper, така са направили и останалите мами.  Peace Нормално е всеки да има свое мнение, да мисли различно. Нали затова сме човеци, всеки е различен от другия. Също така е нормално всяка една, ако реши да си замълчи и да не вземе страна. Все пак това са темите на нашите бебчета, а не на изморените им мами. В тези теми трябва да споделяме нещата около израстването на всяко бебче, проблемите и радостите, разбира се и да се пооплачем малко, за да ни олекне, да се подкрепим или пък почерпим, макар и виртуално. Аз се радвам, че ви има всички вас  Hug нормално е да си обичам повече мамите, които познавам лично. Heart Eyes  Hug Също така съжалявам, че в моя квартал няма нито една от вас, има толкова много мами и бебета, но нито една от вас.
Това е за днес, стана мноооооооооого дълго, извинете ме.  Praynig Ще се опитам да пиша по-често, за да са ми по-кратки постовете.  Hug

Последна редакция: пт, 17 ное 2006, 13:00 от blueeye®

# 72
здравейте отново,моми4ета!Днес определено не ми е ден #2gunfireАбе- то цялата седмица ми е такава- още от понеделник ми тръгна на криво.Днес свеки си замина и аз тръгнах да я карам на гарата да си хваща автобуса.Навръщане спрях при една приятелка набързо да я видя на работа.Оба4е изветрелия ми мозък забрави фаровете вклю4ени  и... Mr. Greenми падна акомулатора ooooh!.По4на се едно бутане,а колата не ще и не ще да запали #Cussing out.Дария се разрева и а ве4е луднах съвсем.Накрая ми дадоха ток и плахо потеглих към къщи.Ка4их се само за да я нахраня и да взема коли4ката и  тръгнах към парка.Там се раЗхожбдах е една приятелка и беб4ето й.хапнах на крак там някакъв хот-дог,4е не бях яла от сутринта.Преди малко се прибрахме вкъщи.Дари се събуди и в момента папка.(а аз пиша с 1 ръка Crazy)Толкова съм уморена 4е ми иде да легна и да се събудя след няколко дни TiredЕдвам издържам- особено в края на седмицата.Чаксам с нетърпение утрешния ден когато ще спя 4ааааак до 7 ooooh!Ами - оплаках ви се!
А по задо4ния спор който се води- мисля да не се изказвам нито да взимам страна Peace.Аз пиша и в работещите,където също е приятно и си споделяме неща малко по-разли4ни от бебешките.Мисля 4е и такава тема има място във форума.
Сега  - по бебешките въпроси Grinning
Дари няма никакви реакции след Пентаксима.Оба4е след втория прием има едно малко втвърдено местенце там където са я боцнали.Мисля 4е Pepper писа за същото newsm78.При вас кога се разнесе?Храненето не си е променила.Дори от няколко дни папка пове4е Shocked
Бебун,мерси за инфото  bouquetЩе отско4а скоро до Илиянци.А ина4е аз не се притеснявам за пътуването толкова,защото Дари оби4а да се вози и 4есто го правим в града.Само малко  се 4удя дали има смисъл  за толкова кратко време- ще се разбие от път детенцето Thinking
Блу- и аз не съм взела н а Дари истинска активна гимнастика,а от тези пръ4ки на чиполино с висящите игра4ки.Принципа е същия само дето няма колим4е PeaceПолзва се с голям успех  при нас и струва 20 лв.И ние през деня сме в хола на дивана.А ина4е за компания в квартала- живот и здраве ще ти ставам съседка,знаеш и ще се разхождаме задружно HugАз и самия квартал не познавам,така 4е ще ми е по-гадно и ще раз4итам на теб да ме "въведеш" Wink
Аз ще спирам ве4е 4е стана много дълго Embarassed

# 73
  • софия
Здравейте,милички  Hug!
Вчера вечерта седнах за малко и ви прочетох и си умрях от смях  Joy!Явно е имал някакъв проблем преди аз да започна да пиша при вас не знаех,че ви има  Sad и четях само "Бъдещи и настоящи " и сега се до изяснявате  Wink.Не знам,за какво точно става въпрос и може сега някоя "по-опитна"мама да ме сдъвка,но според мен човек  НЕ трябва да премълчава,ако нещо го дразни  Naughty.Не мисля,че някой трябва да се обижда на друг,за нещо си,защото според мен всички ние пишем тук за да споделяме опит за дечковците,а не да си ставаме първи приятелки.Все пак сме на такива години,че жалко за тези от нас ,които до сега не са намерили Истинските Хора до тях и си мисля,че ще ги намерят тук  #Crazy.Не,че е невъзможно,но все пак пишем в форум за обмяна на опит за децата...никой не би трябвало да си въобразява,че сме едно голямо и задружно семейство.Няма място за комплексарщина.Не ме разбирайте погрешно....просто всичко това "Дай си ми куклата на си ти ..." е направо  smile3506.Понеже ви чета не от "край време",какъв е проблема?На мен ми харесва как Обърквация оформяше темите ни  Grinning!Не знам кой ги е писал преди,но на който не му харесва нещо-Да не пише,нали?Да си прави свой теми и да си господарства там  Mr. Green.
Това е моето мнение.Радвам се ,че ви има,не познавам лично никой от вас...не знам дали ще си допаднем,ако се срещнем,но НИКОЙ ЗА НИКОЙ НЕ Е ТРЪГНАЛ ДА СЕ ЖЕНИ,нали?Нека си пишем за бебчетата и да не си ядем кокалите въпреки,че аз съм много по-тази част.
Да ви се похваля-шезлонга работи.Таткото нещо не бил завъртял до край тон колоните и само,че червих в магазина  Embarassed.Излязох си с клепнали уши.
Велмар,шезлонга ни е на Фишер прайс-вибрира,пее,абе волна програма.Много е лачен  Laughing.
За захранването аз мисля да започна след петия месец и то със зеленчуково пюре.За сега сме само на мляко.
Ние сме с Пентаксим,но не съм забелязала липса на апетит.Яде ви казвам  ooooh!,направо няма изхранване.Тя за това е 7.200 кг.Сега при втория прием и се зачерви над боцканото малко,но вчера вече нямаше и след  Peace.
Найа си играе с играчките над активната гимнастика,хваща ги,държи ги,нещо им бърбори и с тези от шезлонга също се забавлява.
Още не се обръщаме,но много се набира като за ставане.И  то без да и давам да ме държи за пръстите,ами сама както е легнала си опъва напред ръцете и си вдига главата и раменцата и така стои сума ти време,как не я заболява вратлето не знам  newsm09?
Ще спирам с писането,но преди това искам да честитя на всички бебчовци ,които имат празник днес   bouquet!

Последна редакция: пт, 17 ное 2006, 17:32 от dani777k

# 74
  • софия
Това ни е шезлонга http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2011&e=detail&sel … bgb&pid=35264.
А ние сме също с такава от тези огъващите се пръчки на Чиполино,като на Велмар.Аз и беЗ това от нея си откраднах идеята да не се купува цяла гимнастика  Blush,още повече като на нас ни подариха килимче за игра,та сега само заклещвам дъгата над него...
Искам да ви споделя какво съм решила да направя за Коледа Grinning..,значи и аз ще потърся някаква джудже- ска шапка,ако пък има цял костюм е супер, ще снимам Найа и после мисля да изпратя по пощата не електронната  Laughing картички за Коледа и отваряйки ги вътре ще залепя снимката на джуджето заедно с пожеланията за Новата Година.Едно време беше много файско-Картички за Нова Година,мартенички за 1-март... Laughing.
Мисля да зарадвам всичките ми приятели по този начин.Друг е въпроса дали,ще стигнат до тях  Thinking.

Последна редакция: пт, 17 ное 2006, 17:35 от dani777k

Общи условия

Активация на акаунт