МОЛЯ ДА БЪДЕ ЗАКЛЮЧЕНА ТАЗИ ТЕМА!

• 5 307
  • 113
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте, мамчета!  Hug
Честит празник на всички сладурчета, които тези дни са станали по-големи! Да бъдат здравички, щастливи и весели!Не съм писала скоро, а вие доста се напреднали  ooooh!
Ние имаме малко проблеми, на Ивчо му забра БЦЖ-то, д-ра каза че е алергична реакция - организма му много бурно се съпротивлява срещу ваксината  Tired Явно го е наследил от мен - и аз имах същия проблем, но при реимунизацията в у-ще. Дано не е взел и други алергии от мен, че не са малко...  Rolling Eyes
Има и други неща, които ме тревожат, въобще - много съм ревлива, тъжна и адски депресирана. Но първо ще изчакам да видим резултатите. Стискайте ни палци!  Praynig
Виждам че и тук прехвърчат искри и направо не мога да повярвам! Не е ли форума място за позитивни емоции и споделяния?  За мен няма значение кой води темите - въпреки че познавам лично Блу и много ми харесваше как тя ги правеше, но това не значи че и на Обърквация не ме радваха, а не я познавам?!  Crazy Благодаря ви за отделеното време и усърдие!   bouquet И всъщност виждам, че проблема май не е между тях двете или се лъжа?  newsm78 Аз също съм изпуснала Големия спор преди, защото бях в Шейново, (за което се радвам) и недоумявам сега защо пак се правят такива изказвания!

# 76
Гледам, че сме тръгнали да споделяме мнения за форума и по-конкретно отчетната тема, и аз не мога да се въздържа да споделя своето.
Значи правят ми впечатления няколко неща:
1. Досадните честитки на месечинките и последващите благодарности. Аз самата го правя рядко, и то по задължение. Цялата тема се напълва с честитки, за някои може да е мило, но за мен е досадно.
2. Още нещо като традиция - да се отговаря поимено на всеки, дори и да е символично и да не казва нищо съществено.
3. Рядко се обсъждат неща, които биха били от полза. Прочетох поне три-четири момичета, които обясняват как бебетата им с радост пиели ябълков сок от втория месец! И никой, включително и аз, не им обърна внимание, че това е отживелица и отдавна е доказана вредата от соковете за бебешкия стомах.

И все пак държа да отбележа, че с изключение на горните неща, много често прочитам в темата полезни мнения и ми доставя удоволствие да я следя.

# 77
Здравейте, милички! Simple Smile
Не съм писала от преди да родя, но когато ми оставаше мъничко свободно време, ви четях, така че задочно познавам бебчовците. Надявам се да ни приемете отново!  Wink Аз нямам почти никакво свободно време, защото имам един малък пършинг вкъщи  /освен бебето/ и се побърквам с режимите на двамата, излизане на разходки, готвене, чистене и т.н... Но вече се надявам да влезем малко по малко в релси!
Тези дни влизах често, за да следя новините за Лъчето на Иги, плаках с тях и се радвам за всяко подобрение, колкото и малко да е! Мила Иги, толкова се моля за вас и токова се възхищавам от силата и волята и на теб, и на малкото лъвче Лъчко! Горещо те прегръщам и стискам палци за бързото възстановяване на малкото мъжле на мама! Целувам ви!  Heart Eyes
Не знам дали да започвам от самото раждане... Само с две думи - беше доста тежко, защото нашия любопитко реши да излиза с лицето напред, т.н. лицево предлежане. Не знам дали не го е видял доктора, че е така или в пооследния момент тръгна така, но... Абе голям зор си беше! След това четох, че при такива случаи се прави секцио, но както и да е. Нали сме живи и здрави!
Сега малко за бебчо - роди се 4кг без 20 гр. и 53 см, сега последно бяхме на консултация във вторник, ден преди да навърши 3 мес. и беше 7,450кг и 62 см. Не знам дали на нас се пада приза за най-голямо бебе до момента? Бебчо е само на кърма, не давам вода, сок, чай и т.н. В началото му предложих водичка, но той не пожела и така си караме. И нямаме проблеми с пълнене на памперса, рядко пропуска хранене без да се наака. Баткото започнах да захранвам след 4-я месец и го кърмих до 1г.4мес.. Сега мисля да дочакаме до 6 мес със захранването. За соковете съм против да се дават толкова рано, въпреки, че с първото дете давах след 4-я мес. Иначе мъничкия е кротичък /засега, защото и батко му беше, но сега ела го виж/ Нямала съм кой знае какви проблеми с колики. ДТК-то сложихме тази, която поема държавата, по съвет на доктора и слава богу я понесе добре. Гука, смее се, чак на песен я докарва. Виж, до обръщане май сме далеч. Дидката се обърна на 3,5 мес от гръб на корем, но малкия ще го видим...
Май ще спра до тук, че става много дълго, а и мъничкия е буден в кошарата. До сега гука, пя, но започва да се бонтува...
Ами това е, момичета! Спирам дотук и ще влизам по-честичко, че да не пиша след това такива романи! Извинете ме за дългия пост, но сега ми се е паднало малко време!  Mr. Green
Целувки на всички!
P.S. Няма да взема страна в развихриялия се спор по разбираеми причини.

# 78
  • София
  На мен лично вече с тези обсъждания не ми се пише.. Но толко лесно няма да се откажа от любимия си форум
  Относно честитките и на мен вече ми е трудно два следя и да честитя на всички .
  За сокчетата е споделяна информация, но мамите които са взели това решение също са запознати и все пак тяхно право е да решат какво да правят със своите деца. Не мисля че има нужда да се критикуват или обвиняват. Не искам да има спорове, а напротив аз лично с удоволствие чета за захранилите вече мами защото така получавам нагледна информация как се развива захранването и какво мога да очаквам. Това че аз съм решила да захраня по-късно е съвсем отделен въпрос.
   Не мисля че трябва да се опитваме да налагаме мнението си. Отговарям само на конкретно поставени въпроси от мами.
   А общите приказки са си неразделна част от форума и е много приятно да има с кой да споделиш. Основната тема разбира се е бебчетата.
   Днес се сетих да попитам нещо след разговора ни с Бубчето. Оказа се че май нашата педиатърка пропуска доста от рутинните прегледи на малките. Може ли да споделите при вас  как протича прегледа?
   При нас е едниствено кг, ръст, прислушване на гърдичките и биене на ваксината и това е .. Днес за пръв път чух за преглед на двигателните умения, ушенцата и гърлото.. При нас такива неща няма  Sad Тъкмо сега е момента да се сменяват лекарите и ако наистина при повечето от вас педиатрите са по - усърдни мисля да сменя нашата.
   Благодаря ви предварително за отговорите  Simple Smile

# 79
  • София
  divas добре дошла  Simple Smile
  МамаИги не е писала отдавна предполагам че е в болницата с Лъчко. Дано скоро да е добре и да чуем хубави новини за малкото лъвче.

# 80
  • София
Аз вече обясних в поста си,в който отговорих на Пепър,че форума е място,където всеки да споделя какво му се случва,какво мисли и какво преживява.НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА Е КАТО ДРУГИТЕ!!!
Хъни,къде във правилата на форума пише,че си длъжна да честитиш месечинки или да благодариш на тези,които са се сетили за вас?!Аз съм от "момичетата, които обясняват как бебетата им с радост пиели ябълков сок от втория месец",а освен от ябълка Ина пие сок от круша,грозде и морков.Би ли ми пратила ако ти е удобно доказателствения материал с точни данни и изследвания,че това е отживелица?
Съжалявам,че ми се налага да мина малко границата,ама смятам,че тази тема просто се провали.Смятам,че всички трябва да прочетем заглавието й и да си дадем сметка,че има много по-тежки неща от тези,които започнаха да се подхвърлят  и да си дадем сметка,че този форум е създаден не за да изнервя,а за да помага.Нека просто игнорираме това,което не ни харесва и да отговаряме на тези,които ни интересуват и на това,което е близко до нашите лични проблем.А останалите постове просто да се пропускат.На мен лично досега нито един пост не ми е бил досаден или скучен,защото става въпрос за хора,които споделят собствени я си личен живот.Единственото,което се иска от всички ни е уважение,а не критика.И дано това да е последния пост по този въпрос,не защото искам последната дума да е моята,а защото дълбоко вярвам,че всичко това е неуместно!!!

# 81
Здравейте,
Честити месечинки на днешните бебоци!... и по-специално искам да честитя на Гого щото си ни е другарче Heart Eyes
И аз смятам да захраня Ники по-късно. Мисля да започнем през 5-ия месец със зеленчуково пюре, после с плодовото и соковете. Толкова време страдахме от коликите, че не ми се ще да му дразня стомахчето по-рано. Само още не съм решила дали пюретата сами ще ги приготвяме... ако има подходящи готови предпочитам да давам такива.
Днес за първи път чух Ники да казва "Агу-у" и много се изкефих. Сутринта много говори, пя и това "Агу-у" го повтори няколко пъти. А кризата му на растеж май отмина, защото днес е много по спокоен, спа 4 часа следобед докато се разхождахме с Бубчето и Айла.
Вчера пропуснах да пиша, че не ме притеснява пътуването с Малък Ники покрай Коледа, а повече ме тормози мисълта как ще го успокоявам като започне шоуто с фойерверки и пиратки Sick Вие мислите ли, че това ще ни създаде проблем (независимо къде ще бъдем все ще има такова "шоу")?
dani777k, такъв шезлонг и на мен ми харесва - не само да пее, ами и да вибрира. Много пъти съм си мислила дали не продават някъде такава глезня Laughing Хайде, моля те, казвай от къде си го купи Praynig
tedi79, дано Ивчо се оправи бързо и няма друго онаследено от теб Simple Smile Peace

Момичета, имам много кратък коментар на искрите, които прехвърчаха през последните постинги. Не се поддавайте на манипулации. Има много по-съществени теми, които да си коментираме, най-важната от които в момента е да чакаме Лъчко здрав и щастлив у дома. В тази връзка, някоя от вас има ли връзка с Иги за да й се обади, да предаде нашите искрени пожелания и да разбере как е нашия малък герой?

# 82
  • у дома
Здравейте мами  Hug
аз съм от хората, които честитят месечинките и празниците и отговарят поименно, това е така, защото уважавам всяка една от вас и ми си е иска поне мъничко да бъда полезна. а мисля, че във всеки пост има страшно полезни неща, понякога по-малко, понякога повече......опс! спирам  Naughty
сега ме извинете, че няма да напиша нищо полезно, а просто ще докладвам за моето здраве.  Mr. Green на този етап продължавам да си пия хапчетата за високото кръвно, доплеровата сонография ми е в норма (става въпрос за кръвоносните съдове), но от изследванията на кръвта се оказа, че си имам анемия - липса на желязо. на този етап е това.  Crazy
Ния в момента си говори на любимото жирафче и мама отива при нея. аааааа и да се похвалим, в неделя сме канени на детско парти, което ще е близо до южния парк, така че може да отскочим и до там.  Party
целувки от нас!  baby_neutral  Heart Eyes

# 83
Първо все пак ще благодаря за пожеланията (honey, до 6-тия месец се празнувам месечинките, така че остава още малко... Wink ) и да честитя на наборничетата ни Виктор ,Елеонора и Самуил!!!

honey, предполагам, че ако не познаваш никоя форумка, наистина е много досадно, но аз лично с удоволствие честитя на мамите, с които съм се срещала, както и на останалите момичета, с които ми е преминала цялата бременност.

.......,а не да си ставаме първи приятелки.Все пак сме на такива години,че жалко за тези от нас ,които до сега не са намерили Истинските Хора до тях и си мисля,че ще ги намерят тук  #Crazy.

dani777k, категорично не съм съгласна с това!!! Незнам, но аз лично немога да занимавам най-близките си приятели САМО с памперсите и повръщането на Георги, а в момента това са проблемите, които ме вълнуват и които мога да обсъждам само с момичета в същото положение. Освен това тук намерих наистина страхотни момичета, с които се радвам, че се запознах! Heart Eyes
А идеята за картичките е наистина добра!!! Peace

За захранването -- аз също смчтам да го захраня към края на 5-я, началото на 6-я месец, но засега ми е толкова удобно с кърменето, че въобще не ми се занимава с пюренца. Mr. Green

divas, радвам се, че отново си сред нас и се надявам да пишеш по-често! Hug

tedi79, аз също съм много напрегната тези дни и избухвам за съвсем дребни неща...явно е от смяната на сезоните, преумора и малко секс... Mr. Green

Мами, а сега да ви се похваля: днес купихме, след дълго умуване, тази гимнастика:

и Георги е възхитен от нея. Laughing

Последна редакция: пт, 17 ное 2006, 20:52 от AndyB

# 84
Пак съм аз Blush Дари спи по4ти цял ден Shocked.ПО4вам да се притеснявам..Абе- то детенцето спа в парка  после папка и пак заспа.И в един момент тръгна да се разбужда но на мне ми се доспа и полегнах го нея,подадох цица и... Whistling заспахме две4ките.татито си дойде,ве4еряхме, аз се изкъпах и сега си прехвърляме топката кой да я събуди.Той не искал да е лошия, аз пък си ровя в нета... Crazy.А накрая като с еправим на такива тарикати,ДАри ще ни извърти един номерн наре4ен" играе ми се цяла нощ..." Crazy и ще ни разкаже играта ooooh!
Хайде- спирам ве4е и отивам да бъда лошата... Joy

# 85
  • варненка от София
blueeye® какви хапове пиеш за кръвното, защото и аз съм с хепертония, но вече спрях да го следя да си призная, а и пия хапчета когато се сетя. Иначе трябва да ги пия по три пъти на ден. Изписан ми е Допегит, него го пиех и през бременността, тогава обаче бях изключително стриктна, защото се притеснявах за бебка. В края се "изложих" като направих прееклампсия, но слава богу родих напълно нормално, без проблем 20 дена преди термина.
Искам да те окуража, просто защото разбирам какво е високото кръвно. Понякога съм се чувствала виновна за това, че имам високо кръвно. Сега понякога усещам как ми бучат ушите и знам, че имам кръвно, но пия хапчето и се оправям. Като родя и второто, защото определено искам още едно бебченце, ще се заема със сериозни диети и ще предприема лечение за кръвното. Изнервена съм и аз понякога, снощи дори викнах на бебка, не ми издържаха нервите, тя се разплака и аз с нея. Чувствах се адски гузна за това. Всички сме хора и имаме своите слаби моменти, но не бива да се предаваме!  Hug

# 86
  • софия
Кабив,шезлонга го купих от "Марсел" -165лв.има го и в "Премама"но там е 179 или 189 не си спомням точно.

# 87
Велмарче, не знам какво им става на тия хлапета, но и Ники днес много спи #Crazy Кърмих го до 17 часа и от тогава като е заспал няма събуждане. Снощи ни направи пак този номер та си остана некъпан. Тази вечер сигурно пак няма да можем да го изкъпем. Между другото и Бубчето днес коментираше, че Инчето спи цял ден. Сигурно усещат промяната на времето и така реагират;-)
Блу, дано анемията не е сериозна, а само временно състояние и скоро се чувстваш по-добре.
Marulka, браво! Значи с теб ставаме 2 желаещите за второ бебче Grinning Ние с мъжа ми сме решили твърдо да работим за второ, но няма да е толкова скоро, разбира се Laughing

Последна редакция: пт, 17 ное 2006, 20:52 от Kabiv

# 88
  • София

сега ме извинете, че няма да напиша нищо полезно, а просто ще докладвам за моето здраве.  Mr. Green на този етап продължавам да си пия хапчетата за високото кръвно, доплеровата сонография ми е в норма (става въпрос за кръвоносните съдове), но от изследванията на кръвта се оказа, че си имам анемия - липса на желязо. на този етап е това.  Crazy
Блу,радвам се,че доклдва безполезно,защото вече се чудех какво става с твоте изследвания.Дано скоро се оправиш и да си съвсем здрава:pray:
dani777k, категорично не съм съгласна с това!!! Незнам, но аз лично немога да занимавам най-близките си приятели САМО с памперсите и повръщането на Георги, а в момента това са проблемите, които ме вълнуват и които мога да обсъждам само с момичета в същото положение. Освен това тук намерих наистина страхотни момичета, с който се радвам, че се запознах! Heart Eyes
PeaceСмея да твърдя същото и се надявам,че ще се запозная с още от вас.
Сега да ви кажа,че след всички неща след ваксината на Ина,днес сигурно заради противоалергичните капки,които имат приспивателен ефект,принцесата беше заспала толкова дълбоко,че първоначално не можах да я събудя.Откачих,момичетата с мен видяха на какво заприличах.Сега даже малко ме е срам,но на момента само дето не умрях #CrazyИ сега като се сетя пак и се насълзяват очите.

# 89
  • софия
Мисля,че нещо не ме разбрахте...нали и аз казвам същото Andy B?Не ми се иска да занимавам приятелите ми с това, Найа колко пъти е изгукала и колко пъти е акала, или не е изобщо не,че не го правя Joy,но гледам да се ограничавам.Това исках да кажа и аз,че тук е място за обмяна на опит,за разискване на темите които ни вълнуват!Мисълта ми е следната-Не може да ме засегне човек,който познавам в моя случай и не познавам от вчера.Може да ме заболи от изказване от постъпка на мой приятел,на човек който познавам добре и му вярвам,но според мен човек не си намира истински приятели под път и над път.Така мисля аз.Познати-колкото ще човек.Ох,много се обърках.С две думи-Не се ядосвайте за глупости  Peace!

Последна редакция: сб, 18 ное 2006, 08:25 от dani777k

Общи условия

Активация на акаунт