МОЛЯ ДА БЪДЕ ЗАКЛЮЧЕНА ТАЗИ ТЕМА!

• 5 308
  • 113
  •   1
Отговори
# 90
Много добре съзнавам, че тази тема е нещо като виртуален вариант на градинките, където се събират майки с колички и обсъждат неща от ежедневието на бебоците. Сигурно затова и се нарича Отчетна. Факт е обаче, че се превърна в сборен пункт на няколко майки, които говорят помежду си.
С предишния си пост исках да ви обърна внимание, че темата е изключително недружелюбна към хора, които тепърва имат желание да се присъединят към нея, както и към такива, които пишат рядко.
Има неписани правила, според които ако не отговориш по някакъв начин, дори и само с Браво, или с Много се радвам, миличка! на поне двама от писалите преди теб, рискуваш въпросът ти да остане без отговор.

Въпреки, че сигурно ще съм нежелана в тази тема, ще продължа да я следя, защото както вече казах в много отношения тя е интересна и поучителна. Особено се възхищавам на хора като Мама Иги и Айла, както и някои други майки. Не искам да започвам дискусия, просто споделих мнението си на един отчасти страничен наблюдател.

П.С.  Всички изследвания и тестове относно влиянието на прясно изцедени сокове на кърмачета и бебета под 6 месечна възраст са събрани и анализирани от СЗО, която публикува своите препоръки възоснова на тях. Мисля, че това е достатъчно. Организацията има сайт, на който може да намерите повече инфо.

# 91
Честито на всички празнуващи днес
Относно захранването мисля ,че всеки сам решава как да постъпи.Аз също съм от тези които дават сокчета от 2 мес,не мисля че има нещо лошо в това че аз и останалите като мен сме го споделили тук ,нали за това е този форум .Всеки споделя своите преживявания покрай отглеждането на малките слънчица.
Лека и спокойна вечер на всички

# 92
Mami, iskam da wi pitam има ли бебенца с ръст 64-65 см? Вчера бяхме на консулт. и педиатърката половин час се чуди как може Тарик да е толкова дълъг и,че не е виждала бебе на 3м. с такъв ръст  #Crazy. Тя е виждала мъжа ми,който е около 1.90м. Бебо е 6.900кг и 65 см. Аз не виждам причина за притеснение, явно ще се метне на баща си, но ми е интересно дали сме най-дългичките за сега  Grinning

# 93
Здравейте!Честито на всички бебчета,които празнуват!Не съм влизала толкова отдавна,ама с това хубаво време все по улиците!Ние също не сме започнали със захранването,само на гола кърмица сме Laughingмисля да започна от 5мес.,но всеки сам решава и всяко дете си е индивидуално,така че не мисля че трябва да се критикуват тези,които го правят.Марио е станал голям сладур вече гука смее се с глас,опитва се да си вкара и двете ръце едновременно в устата,още не се е обръщал, но надига глава.Момичета да попитам дали на някой му се е случвало,днес акото му беше зелено само на кърма сме и не съм му давала абсолютно нищо друго,може би аз съм яла нещо странно ама като не си спомням ooooh! Аз влизам във форума от скоро след като родих и не познавам никой,освен ely m, с която се запознах тук, но въпреки това ми е интересно и приятно да чета всеки един пост,като не се чувствам длъжна да отговарям или честитя на някого,просто ако имам мнение по въпроса и мисля че мога да помогна отговарям, а това което не одобрявам или ми е неприятно просто го игнорирам.Да се похваля вече и ние ходим на плуване с Дани на elly m, големи са сладури,само че Дани е по напред с материала Mr. GreenАми това отивам и аз да поспя,лека и спокойна  нощ на всички!

# 94
Здравейте мамчета и бебчовци!!!
Ние пак пишем по никое време  Crazy!

baloni baloniЧестити месечинки на Самуил на Гъбка 111, Виктор на Мимссс, Георги на Анди Б, Елеонора на Мадона, Елена на Карагьозовам, Кая на Тотели !!!!!!!!   baloni baloni

По отношение на захранването аз смятам да започнак към 6-я месец, но с оризова каша, тъй като съдържала желязо. А нали точно то се изчерпва около 6-я месец. Но не смятам до годинка поне да замествам кърмене с каквото и да било. Сокчета не даваме.
И ние сме само на кърма и към 17.10. бяхме 5850/64 см. Но си мисля, че сестрата ни е объркала малко със см.-те, т.като беше голяма галимация заради ваксините. Сега на 21-ви ще сме пак на консултация и ще докладваме.
По отношение на акото мисля че може да е зеленикаво или от колики, или от настинка (дано да не е това) и друго не се сещам.
Нашия немирник иска постоянно да е на крака и постоянно крачи напред назад или си подскача (естественно мама го придържа). Най-учудващото за мене е, че като се хване с двете си ръце за моите пръсти и си задържа цялата тежест на тялото, дори тръгва да подскача!newsm30 Абе направо лудвам с него вкъщи. Като сме в кенгуруто ако спра за момент започва моментално ритане, така че мама трябва да е нон стоп в движение.
Момичета така ви завиждам за плуването. Аз поне във Варна не съм чувала за такове нещо. А не се ли опасявате от някакви зарази??

Май това е от нас. Ако се сетим нещо ще пишем пак.

# 95
  • софия
Добро утро  Hug!
Дано днес е хубаво времето,за да джиткаме из южния.
Веси 78,ние също сме дълги 65 см и 7.200кг.Явно този випуск,ще са гиганти  Joy.
Дидка_недева,и аз съм решила да започна с оризовата каша някъде към 5.5-6 месец и  за сега сме само на мляко.И аз като теб се притеснявам от разни зарази по басейните и за това не водя бебка  Crossing Arms,не че не ми се ще,ама шубето от разни инфекции-гъби и разни други красоти е по-голямо  Rolling Eyes.
Хъни,разбирам те какво искаш да кажеш.Според мен има такъв момент на игнориране отначало,но сигурно е нормално знам ли  newsm78?Малко вярно е като затворено общество и трябва да си по-настоятелен и нахален,за да те забележат  hahaha.Ама на мен не ми пречеше,когато отначало никой не ми отговаряше аз и за това още не съм качила снимка на бебка,щото не знам как,а таткото не му се искало да качвам снимки на шушка и не иска да го направи .
Искам да ви пожелая един изпълнен с приятни емоции ден  newsm10!

Последна редакция: сб, 18 ное 2006, 08:29 от dani777k

# 96
  • софия
Честита месечинка на Кая на Тотели   bouquet!

# 97
  • София
Mami, iskam da wi pitam има ли бебенца с ръст 64-65 см? Вчера бяхме на консулт. и педиатърката половин час се чуди как може Тарик да е толкова дълъг и,че не е виждала бебе на 3м. с такъв ръст  #Crazy. Тя е виждала мъжа ми,който е около 1.90м. Бебо е 6.900кг и 65 см. Аз не виждам причина за притеснение, явно ще се метне на баща си, но ми е интересно дали сме най-дългичките за сега  Grinning

Марти го измериха 64 см на последната консултация. Съвсем нормално си расте детето. Как може да ти говори такива неща !?  #Crazy

Честити месечинки на Елена на мама karaqiozovam и на Кая на Тотели !

Честит рожден ден на SpRiNgOfLiFe! Бъди много щастлива и обичана!

Последна редакция: сб, 18 ное 2006, 08:40 от elen@

# 98
  • София
Веси78 и Калоян е 65 см и не мисля, че е много. Реално расте с по 3-4 см на месец, тъй като той се роди 54 см.
И аз да се оплача - тази нощ бебо реши, че не му се спи и два часа ни направи с баща му на  #Crazy Сега и двамата сме  Tired, а Калоян спи. При мен явно умората се е натрупала доста, защото дори в нощите, когато той спи по 6-7 часа без да става и аз спя, на сутринта съм като пребита. Май ще трябва някакви витамини да се купуват, че и косата ми взе да капе страхотно. Вие как сте с косите?
След малко ще ходим на рожден ден - на 2-годишната дъщеричка на наши приятели. Калоян е ВИП-бебето на купона Joy После ще ви пиша как се е държал.
И последно, за да не ставам досадна. От няколко дни Калоян доста повръща - не на фонтан, но след всяко ядене, въпреки че се е оригнал връща. Започнах да се притеснявам и се чудя дали не е от ябълковия сок, който му давам.  newsm78 Имате ли такъв проблем?
Ще ставам да изпия едно кафе, че иначе пак ще гледам  Shocked

# 99
  • у дома
Здравейте мами Hug
За последно ще пиша по темата и спирам. Защото наистина стана досадно. honey, не съм съгласна с повечето неща, които казваш. Тъй като не съм адвокат на никой, ще говоря само от мое име.
Да, съгласна съм че има мами, които пишат повече, има мами които пишат по-малко. но какво лошо има в това, имат време – пишат. А това, че темата е „изключително недружелюбна към хора, които тепърва имат желание да се присъединят към нея, както и към такива, които пишат рядко.”- абсолютно не е така! Ти сама казваш, че те дразни това, как някои мами, отговарят поименно, как всяка от тях непрекъснато честити някакъв повод и става досадно. Според теб, ако просто седна да напиша как е Ния, без да се обърна поименно към никоя мама – новата мама как ще разбере, че аз се радвам че си имаме още една мама и бебче в редиците, а друга как ще разбере, че точно на нея съм отговорила – да речем, че няма време да изчита постовете, а по-лесно е да погледне и ако си види името да прочете съвет или отговор. Не е ли така!
АЗ ЧЕТА АБСОЛЮТНО ВСЕКИ ПОСТ, ако мога да помогна или дам съвет, ще отговоря поименно и съм длъжна да го направя. но при положение, че няма какво да кажа, нормално е да си замълча. "Сигурно ще съм нежелана" – ето това обижда всички мами, сигурна съм, както и мен. Това, че не съм съгласна с мнението ти сега, ни най-малко не означава, че не искам да пишеш и споделяш!!!
Има мами, които по една или друга причина не ми харесват, но въпреки всичко аз се радвам, когато те пишат тук, споделят проблеми и радости и се радвам, когато всичко е наред с тях, чета и техните постове от – до!
Ти сподели своето мнение, аз споделих моето!
А това дали си страничен наблюдател или не – ти го решаваш! Факт е, че има мами които вече не пишат тук или го правят рядко, но си имат други любими теми, където пишат – това е техен избор!
Относно захранването – всяка мама прави това, което е най-добро за своето дете!

marulka_s, пия Лаприлен – сутрин и вечер по половинка. Аз също съм от мамите, които искаме второ бебче и с мъжа ми знаем, че ще опитаме още веднъж! Нека само да сме живи и здрави. dani777k, просто досега не си споменавала, че не можеш да качиш снимки. Пиши ми на лични и ще се опитам да ти помогна. nana77 и при мен положението е такова, не се наспивам и косата ми е зле, просто трябва да отида на фризьор скоро и да си купим витамини центрум  (много ги уважаваме с таткото). ние утре сме на детско парти в заведение - рожден ден на 5годишна дъщеря на наши приятели  Mr. Green

усмихнат и слънчев ден от нас с Ния  baby_neutral Heart Eyes Hug

Последна редакция: сб, 18 ное 2006, 10:43 от blueeye®

# 100
  • София
  Добър ден  и от нас  Simple Smile
  Надявам се времето днес отново да са задържи така хубаво за разходки. Следобяд сме на ваксинация и се надявам да нямаме проблеми ..
  dani777k къде искаш да качиш снимки, ако е тук на първата страничка това трябва да го свърши Блу а ако е в албумчето отиваш на нашето албумче и от началото на сайта си избураш албум avgustinki с парола 2006 и ще ти се появи опция за качване на снимки  Simple Smile

# 101
Здравейте и от нас! HugДари  заспа и аз използвам да изпера,огладя и т.н... CrazyВсе пак реших да пътуваме за Плевен.Ще тръгнем 4ак към 18ч,защото аз съм на работа от 15 до 17..Сега приготвям и  мако багаж за престоя ни там.Татито ще се върне  към 14 ,за да я гледа докато ме няма .Ще оставя разходката на него9 за първи път Peace).Дано детето се държи добре,4е да не го откаже занапред hahahaДнес ДАрия ми бойкотира ябълковот пюре Thinking.Ама- така е- предпо4ита да виси на циците ми и да ми се смее - сега съм й паднала да съм си вкъщи и на разположение.
Виждам 4е коментирате косопада #Cussing out.Имам 4увството 4е ще оплешивея ooooh!.Пада на цели ки4ури.И аз проу4вам  артикулите за косопад.В момента  и "красива мама" коментират шампоани и ампули  Фито- хвалят ги - ще вема да пробвам newsm78.Ако някой има други идеи за ефикасни   продукти- нека пише Praynig
Ами - това е от нас.Желая ви хубав уикенд.Ще пиша като се върнем утре!Поздрави на вси4ки  bouquet

# 102
  • варненка от София
Да се включа за косопада и аз, вкъщи вече може китеник да направим от косата ми, която пада на снопове. Направо съм в шок от това, въпреки че знам, че се води за нормално явление след раждане и по време на кърмене. Аз си взех ампули на Фито от аптеката, но още не съм ги използвала, като ги приложа ще кажа има ли ефект. Дано докато ги сложа не остана тотално без коса.
Сега ще спирам, че ме чака чистене и готвене. Тук днес е мъгливо и тягостно, дано следобед да се разсее мъглата и да излезем.

# 103
Много добре съзнавам, че тази тема е нещо като виртуален вариант на градинките, където се събират майки с колички и обсъждат неща от ежедневието на бебоците. Сигурно затова и се нарича Отчетна. Факт е обаче, че се превърна в сборен пункт на няколко майки, които говорят помежду си.
С предишния си пост исках да ви обърна внимание, че темата е изключително недружелюбна към хора, които тепърва имат желание да се присъединят към нея, както и към такива, които пишат рядко.
Има неписани правила, според които ако не отговориш по някакъв начин, дори и само с Браво, или с Много се радвам, миличка! на поне двама от писалите преди теб, рискуваш въпросът ти да остане без отговор.

Въпреки, че сигурно ще съм нежелана в тази тема, ще продължа да я следя, защото както вече казах в много отношения тя е интересна и поучителна. Особено се възхищавам на хора като Мама Иги и Айла, както и някои други майки. Не искам да започвам дискусия, просто споделих мнението си на един отчасти страничен наблюдател.

П.С.  Всички изследвания и тестове относно влиянието на прясно изцедени сокове на кърмачета и бебета под 6 месечна възраст са събрани и анализирани от СЗО, която публикува своите препоръки въз основа на тях. Мисля, че това е достатъчно. Организацията има сайт, на който може да намерите повече инфо.

eх Хъни... толкова си права...
отдавна се канех да напиша нещо подобно, но прецених, че няма смисъл...

подписвам се обаче под всички казано от теб, вкл. и за захранването.
Ивчо е изключително кърмено бебе (само кърма) и смятам така да е до 5-6 месец.

Относно вниманието на редовните форум-ки то май си  е за между тях...
Моите въпроси, радости и болки почти винаги са без внимание..
Не помня да са ни честитили пустите месечинки които всеки ден пълнят темата...
Изключително пренебрежение към тези които не висят по цял ден на компа и не вписват постове от рода на:
"Ооо миличка съжалявам..." , "Браво толкова е хубаво..." "Честита месичнка", "Просто се разписвам" ... и други от сорта трупащи сървъра на БГ-МАММА с бих казала безполезни неща...

Затова си мълчах, защото знаех, че не само няма да бъда разбрана, а ще наскачат отгоре ми

и.. Хъни - ДА! това тук си е точно пейката в градинката пред блока където мамите просто трябва нещо да си бърборят ...за жалост

С най-добри чувства....   bouquet

Последна редакция: сб, 18 ное 2006, 12:19 от Gvendolin

# 104
Минавам само на бързо и отиваме днес на разходка в Борисовата. Ако някоя мама има път на там да свирка Grinning
Честит Рожден Ден на SpRiNgOfLiFe! Много щастие и любов ти желая и най-вече да ти е мнооооооооооооого здраво детенцето!
Айла, с нетърпение чакам да се отчетеш след прегледа следобед ... ти си знаеш защо fingerscrossed

Общи условия

Активация на акаунт