Половин годинка мина, МАЙ-ската дружина

• 13 000
  • 295
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте и от нас!
Най-после успях да се добера до компютъра и да пусна няколко снимки от рождения ни ден,а четенето после!
За протокола днес бяхме на консултация....66см.,7.300кг.,хемоглубин в норма ooooh! Whistling
а ето и снимките:

Е това е за сега1
Честито на месечковците!
Честито на всички нови зъбки!

# 256
  • Варна
ААААААА, ако знаете как съм възмутена!!!! По-скоро мнооого учудена.
Вчера дадох месно пюре на Максим - пилешки гърди с картофи, моркови, карфиол и ориз. Очаквах съответно разхлабващ ефект. Ама то това не се търпи!!!!! Малкия днес пълни памперса на всеки час!!!! Писна ми да го преобувам. Че той първия месец като беше само на кърма така не е пръцкал и пълнел мапмерса  #Crazy

Та да знаете, карфиола има силно разхлабващ ефект явно!!! Щото ние иначе а*аме само с помощта на термометъра.....

# 257
Е пак съм аз...Успях да изчета всичко пропуснато и...
paizy добре че е било само само колики,че другото звучи много страшно... Sick
Браво на бебчовците,които си стигат пръсчетата на краката...много им се кефя Joy hahaha...моята госпожица още не проявява интерес към това smile3518
А н и радвам се че операцията е минала успешно
lusmar голяма сладурана имаш и каква е дунда пу-пу-пу,а и наборка smile3525  party041
vif не знаех за карфиола,още не съм давала,но ще пробвам,че и при нас а*то става трудно
 #Puppy dog#Shocked
Може два косъма дълги да има ама да са щръкнали smile3534ха-ха-ха много сладка снимка smile3532
е приятна вечер на всички
Отивам да сменям пампа,че нещо домириса и се нервим.... smile3514 smile3515 newsm61

# 258
didi_r , много ти е сладка Симонка  Heart Eyes И много интересна торта!
Аз за 6-те месеца онзи ден отидох да купя някаква детска..направиха ми с цар Лъв за 15 минути  Mr. Green bowuu Нали Леонардо=Лео=лъв  Wink Но за годинка сигурно ще купим като вашата или подобна  Peace Ако не се сърдиш, де  Grinning
Виф, аз за карфиола съм чела, че разхлабва, но не знаех, че до толкова. Тъкмо се чудех какво да готвя утре, вдругиен.. с акото сме същите откакто ахраних - трудно, трудно...
Ама аз защото чета, че ябълката разхлабва и давам 8 дни ябълка основно.. А то се оказва, че сварена ябълка на пюре затяга  #2gunfire Явно прясната ще разхлабва, незнам  Rolling Eyes Я споделете наблюдения за ябълково пюре, моля!
Иначе в комбинация с тикв или с друго си го разхлабва леко....., ама от чисто домашно се запича  Thinking

# 259
  • Бургас
Привет сладурки!
Много сте продуктивни, не мога да ви изчета, ей! Влизам за малко, защото трябва да къпя Бубу, да папка и в 9 да е в леглото, че тази вечер съм си наумила и аз да се опъна пред телевизора с книжка в ръка, че този Нет ми разказа играта- всяка вечер до посред късните доби и сутрин не мога да отлепя, ужас! Confused

Я споделете наблюдения за ябълково пюре, моля!
Иначе в комбинация с тикв или с друго си го разхлабва леко....., ама от чисто домашно се запича  Thinking
Утре ще докладвам, Крейзи за ябълковото пюре аз. Днес майка ми за първи път й е дала в 15 часа едно цяло ядене плодово пюре (малко бурканче и половина на Хип-ябълки за бебе). Досега давахме само на обед зеленчуково пюре, обаче от вчера реших да редувам един ден каша, три дена плодово пюре следобед. АМ остава сутрин в 9, следобед в 18 и вечер в 21. Не знам дали е много правилно, но така го реших! Тази каша ми се струва адски калорична, затова ще я давам по нарядко. Освен това искам да се оплача, че откакто вече не сме на кърма, Краси страшно напълня, направи едни бузиии, ужас! Така ме е яд, ама това е положението! Ще се подлагаме на диети явно!  Cry

# 260
 Много сладки бебоци си имаме, страхотни снимки  love001 Ама като гледам кака Жасмина, то вече дечици стават. А Килиан как плува много ме изкефи  Hands Clap
bdbaloniБабълче, с малко закаснение. да си жива и здрава!
 Аз се опитвам да давам по-вече твърда храна, сутрин плодово, на обед зеленчуково и вечер каша. Но си яде по 20гр. от тези неща. А ако давам нещо ново , давам само него 3 дни подред, за да се видят алергични реакции, за сега няма Praynig
  Пейзи, надявам се да ви се размине докторска намеса и Ради да е добре вече.
  Симби, ще следя как се справяте и вие с шишето, щото и ние правим някакви опити, неуспешни. Май направо ще си почне да пие от чашка, а аз ще трябва да поизчакам с работата. Thinking

# 261
И аз го гледам това мойто дете от няколко дни какви бузи е направило. Аааа, вечерната каша вече ще е през ден-два-три, а може и да я спра за известно време. Другата седмица ще видим какво ще покаже кантарът.
И това запичанееее... имам чувството, че при нас сега пък е заради месните пюрета - 2 дена давах пуешко. Правя сокчета от круша, давам и пюрета от праскови и сини сливи и като че ли засега овладяваме положението. Ябълките не са ни запичали. За тях знам, че действието им е индивидуално, но може би зависи и от начина на приготвяне.
Много хубави снимчици на Симонка. Едни такива сладки муцунки прави. Сладуранка  Hug !

# 262
  • Перник
Здравейте и от мен!

Всички бебоци са страхотни!

И аз се включвам по въпроса с ак....то. То и при нас беше голяма мъка, един рев като акаше, защото явно я болеше. Нищо не помогна. Когато я оставих на кърма се оправи. После като се запече пак и вече опитах всичко, отидох и купих Дуфалак. Добре че подейства веднага.
От два дни обаче се поакваме много добре и то нощно време. От 3 дни купих каша на Блевит ориз и царевица - разхлабваща се води, така че може би е от нея, а може би защото понамалих тези дни пюретата.

При нас темповете на захранване са такива че до 1 година може да заместим хранене. Колкото
и да й харесва повече от 60-70 гр. не яде.

Олче, Кате това е снимката на Нели за страничката. Много ви моля да я намалите.

Лека нощ за сега от мен. ...и неревлива.

# 263
  • Русе
   Добър вечер!
   Колко много и все прекрасни дечица гледах днес на снимките! Heart Eyes
   Аз отдавна не съм ви показвала Дари, затова ето я и нея:

# 264
Здравейте! Благодаря ви за милите думи. Племенника ми е понесъл много добре операцията. Пак ходихме да го видим, много добре изглежда , държал се е геройски! Вече всички сме спокойни.

Да се включим и ние в отбора на 8 килограмовите сладури. Обаче Ради на Пайзи ме разби. То уж най-малкото , но не се дава! И да се похваля , от една седмица съм научила Иван да ми отваря вратите като преминавам от стая в стая. нали ще става кавалер. Като му кажа :"бутай, бутай,бутай" и то протяга ръчичка и бута вратата и много се радва. А понякога като забравя и премина набързо , го виждам че протегнало ръка да бута, ама тя отворена вече и да не му чупя хатъра , пак затварям и Ивко бута. Само да спомена че у нас врати плътно не се затварят, всички стоят притворени.  Mr. Green

Да поздравя с добре дошли мама Таня Стефанова и бебе Криси и мама Е Върбанова и бебе Дея.   bouquet

Крейзи , за ябълките! Аз всеки ден му цедя по една и му давам сок, а често често и като десерт яде плодово пюре от ябълка и резултата е всеки ден има най-малко по едно съкровище в пампата.
Сега аз да питам за дюлята. Ако я пусна в сокоизстисквачката дали ще изкарам сок или да се мъча на пюре да я правя?

А на снимките и клипчетата всички бебоци са страхотни. Голяма веселба!

# 265
Здравейте и от нас!
Днес бях решила да се разпиша още сутринта, ама кога му е вървяло на сиромаха – цял ден нямахме интернет. Щях да се побъркам. На това отгоре моя мъж само седи и играе карти на компютъра и още повече се вбесявам. Но нали е в отпуска – той бил с предимство.
Добре дошли на новите мами – Таня Стефанова и бебе Криси и мама ЕВърбанова и бебече Дея! welcome
Храна – и аз вчера кулинарствах /ако може така да се нарече/. Имах доста ябълки и 1 тиква и реших, за да не съхнат и накрая да ги изхвърля, да ги сваря, после ги пасирах и ги замразих в пласмасови чашки. Доста излязоха – в близкия месец няма да имаме грижата за плодовите пюрета. В тази връзка Крейзи, явно всичко и тук е строго индивидуално – ние от домашно сварена ябълка и тиква /поотделно и смесени/ пълним пампи в несвяст. Аз и за това се запасих с повечко. Защо пък не пробваш със сини сливи – при нас също имат ефект. Ама като се замисля, при нас май всичко има такъв ефект newsm78. Абе, де да знам, вече се обърках… newsm12
Лусмар, напълно те разбирам за свекито и чичото. И нашите са такива едни тактични, мили, съобразителни. Абе, вече думи нямам. smile3505
За да не пропусна някой – всички бебчета са много сладки и големи веселушки. Да ги нацелувате по дупетата!
Резултати - на нас днес ни излязоха резултатите от кръвните изследвания. Не зная точно колко е хемоглобина /татито ни ходи да ги взема/, но педката е казала, че всичко е в норма.
За уменията – ние отдавна си лапаме крачетата, а вече даже и с обувките, но не щем да пълзим. Примамвам го с какво ли не – но не ще. Претъркалва се и така стига до предмета. Той мързела на акъл учел. Иначе с проходилката сме фурии. Но и от приказливите не сме. Само се хили като ряпа. Гледам другите душички „та-та” казват, а ние – нищо. Е, днес поне "боц-боц" направи, дано утре да го помни, а ако не - с начале!
Прическа - тази вечер отново подстригахме Гого. И не плака много. Ама много беше почнала да му се заплита отстрани косичката, а отзад няма нищо. Беше много смешно. Та с тати решихме да го пооформим и то с машинката. Свекито /отново беше на гости/ каза: „Луди хора!” blahblah. И нейният ужас ме амбицира още повече. Ама сега дечко придоби човешки вид. Може би утре ще мога да приложа снимков материал.
А тук ето една снимка от изписването на племенницата ми. Гого беше стегнат с мъжки пуловер и бели дънки /не зная дали се вижда добре/, но беше и доста шашнат. Като му покажат бебка притихва целия, не мигва и не трепва.

От мен спокойна нощ на всички мами и сладки сънища на малките сладки бебоци!   smile3524

П.С. Добре, че се изхитрих и си написах поста на Word, защото преди малко нета пак нещо се скапа. Скоро не съм им звъняла на техниците.

Последна редакция: ср, 22 ное 2006, 22:51 от lony_13

# 266
Гледам А н и се е отчела,та мога и аз по-рано да се разпиша и да отиам да лягам по-ранко тая вечер,че днес ме споходи отдавна забравеното месечно щастие и цял ден съм на автопилот...но поне разбрах,що съм била такща нервна и непоносима в последно време...жалко само,че ни се размина надеждата че сме си направили сестричка...та от другата седмица ще трябва пак да се упражняваме......
Иначе,аз пак да похваля броколито-и днес имаше незабавен ефект..макар,че днес дадох от пюретата на Хип/с ориз,но ние нали ориза сме го въвели/ и впреки,че нещо не му се зарадвахме като на вчерашното/от замразеното и мама го направи/,пак напълнихме пампата с връх...а за ябълките и аз знам,че запичат...и кой питаше за дюлята....мисля,че ако е сок трябва да е много добре прецеден,че тя е доста трудно смилаема...а и също запича....

Лека нощ и сладки сънища от мен и Ивчо,дето от одеве за 1258път си събу чорапите....

# 267
Благодаря ви за бързите отговори  Hug
Аз ще чакам мъжо да се върне от мача Левски - Барселона, че е голям фен .... Към 4 май ще са тук, та ще ви наглеждам дотогава  Wink

Ани, ябълката варена или сурова на пюре даваш? Или готово...те се подразбират като сварени.
Лони, в комбинация тиква+ябълка на Ам-Ам и ние пълним пампи с връх, както вика Кабранска.
Ще взема и аз да въведа броколи като Люба, пък да видим... Ама първо карфиола ми е на ред, пък тогава...
Любе, съжалявам за сестричето! Другия път да се стараете повече  Twisted Evil На мен вчера ми свърши и едвам се понасях сама, ужас..  #2gunfire Sick

А пък Даринчето каква коса има, лелееее  Crazy Второто КАТО ми е момиче, искам такова като Дарито  Heart Eyes Мимето78, казвай каква е тайната за такива хубави и рошави кукли  Mr. Green

Последна редакция: чт, 23 ное 2006, 00:53 от crazybrat

# 268
Ето и Йоанка как се кефи на люлките в парка:

Шофьорка hahaha

# 269
добро утро майски мами и бебоци  bouquet
не съм се отчитала скоро защото пак имахме екшън с димана ooooh! не стига че си отказва  все повече млякото а и повръщането от инцидентно се превърна в традиционно. Sad в крайна сметка вчера я заведох на лекар и в резултат ще сме 1 седмица само на мляко.доки каза че е абсолютно здрава и просто нещо в храната не й понася,не е обезводнена,не е със зачервено гърло само малко сме върнали в теглото ама няма проблем.според нея няма нищо обезпокоително и с малко диета ще се оправим.също каза че за мое успокоение може да ни прати при гастроентериолог ама аз отказах-вярвам й абсолютно.
поздрави на всички празнували и празнуващи
а на малките бонбони по снимките една голяма целувка Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт