Половин годинка мина, МАЙ-ската дружина

• 13 016
  • 295
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте  Grinning
Честито на всички месечковци и новоозъбили се  Hug
Много сладки бебоци и батковците и те и да се чудя кой пръв да нацелувам виртуално...  Hug   love001
айде и ние да се изфукаме ка вече почти не се климбарим  smile3521
Иначе по цял ден използваме хубавото време - излизаме сутрин прибираме се по тъмно и все не ми остава време да се разпиша иначе редовно си ви чета  Hug
Крейзи давах сладък картоф на Марти, но на външен вид нямаше нищо общо с този на снимката от линка  newsm78  newsm12 Имаше формата на круша - само, че доста голяма, цвят на мляко и доста остри бодли! Едвам го обелих и имаше изненадка вътре - ядка! А моят син реагира като на Кабранска Ивчо с тиквата  newsm62 hahaha Joy

# 166
  • Русе
  Честити 6 месеца на Лео и първо зъбче на Килиан!
  Ние днес не ходихме на разходка, тука беше мъгливо и облачно почти до обяд, после се показа слънцето за малко, но ние докато се приготвим се скри и така си останахме у дома...
  Тази сутрин бях сложила Дарито в креватчето й с играчките и отидох за малко в кухнята. Като се връщам гледам-по лицето й капки кръв! Shocked Много се изплаших, после открих, че е от венчето. Тя лапаше една играчка и сигурно от нея е станало. Така се надявах днес вече да имаме зъбче, но не Sad Явно наближава момента, защото днес и през деня вече беше много много кисела, пропусна си следобедния сън и плаче както като беше новородено бебе-със всичка сила докато почервенее цялата Cry
   Май-чета, със всички зъбки ли е така трудно или само с първото?
   След малко ще идват свекърва ми и свекъра да видят Дари и ще й донесат космонавт. Аз поне сто пъти им обясних, че няма нужда, защото си има зимно яке и термопанталон, но... Сега ще отида да приведа малко къщата в ред.
Приятна вечер на всички и спокойна нощ Hug

# 167
Ванила- мерси.Хайде купувай и показвай,че много обичам така да показвам и да разглеждам придобивки Crazy
Надя,Марти е невероятен бонбон  Heart Eyes Hug от нас с Жулката.Малее много сладък.
И тук беше облачно и хладно и минахме без разходка днес.

# 168
оххх....
Жули е страхотна  Heart Eyes

# 169
  • София
Аз да ви се оплача от няколко дни съм в ужасно състояние-боли ме всичко...кости ,мускули,все едно какмъни съм носила....предполагам,че организма ми се е поизтощил от кърменето и ако някой има идея как да вляза в кондиция,да дава акъл.... Спомням си ,че със Сами тоя период ми беше през лятото и с повече слънце и витамини се пооправих,ама сега....

Това все едно аз съм го писала... Но си мислех, че едва ли е от кърменето, отдавах го на умората от почти непрекъснатото разнасяне на ръце, будене нощем, тревоги като виждаш, че го боли (от зъбчета) и т.н. Tired
А и настъпващият сезон допълнително налива масло в огъня, с мрачното време идват и депресийките и застояването вкъщи... #Cussing out Цаката му е май да използваш всяка възможна минутка за почивка, да се храниш пълноценно (ако трябва по - ударно сега, важното е допълнително да не изтощаваш организма и пр.) И да се разсейваш, че с бебе (а и с още едно дете  #Crazy) напълно се изкукуригва. Трябва от време на време (дори за половин час) да поизлезе човек, да се оттърси от рутината и да си "проветри" главата... Mr. Green Кабранска, мила, пожелавам ти бързо да се вземеш в ръце и да си възвърнеш старата форма и оправност, че мъжете ти у дома са заникъде без теб. Heart Eyes
Мимето78, дано само с това зъбче е така. Ще мине и това, нашето второ не се усети, ама на първото лелеее майко ooooh!, не ща да си спомням как посиняваше от рев, горкото... Sad После като се озъбите пък ще си много горда и ще го показвате бисерчето на всеки. Wink
Кате, честито зъбе и на вас! Да е беличко и здравичко и всички останали бързо и неусетно да изкара! Hug
Жулката с тая шапка, Рали с тези "уши" и Марти как сладко седи ми напълниха душата. Heart Eyes Много сладки и милички дечица! Пу пуу, да са живи и здрави и все по - хубави да стават. Мимозке, те май /повечето/ моми рядко имат дълги мигли или пък супероформени вежди, тези неща, колкото и да ми е чудно повече мъжете ги наследяват и не си ги дават  Rolling Eyes /все едно ще им трябват, ама на... Crossing Arms/ И Велизар е по - тъмен тен от мен, тъмноок и тъмнокос, с много дълги мигли и ясно изразени вежди /много смешно ги бърчи и жестикулира с тях  hahaha/, а аз съм руса /и естествено/ и синеока, бяла и ни мигли, ни вежди имам.  Laughing Но той си е резнал главата на таткото. Аз така си исках ако имам син, да е мачо тип Sunglasses - сбъдна се и съм много щастлива.  Heart Eyes Вече за щерка ако "работим" дано се сбъдне и на татито ни мечтата - че той хем искаше мома, хем да е блонди и със сини очи, като мен.  Laughing Че сега всички ме питат дали съм сигурна, че това дете е моето...  hahaha А Жулката е наистина много чаровна, има нещо много миловидно в нея, с тези изразителни очи, ще я варди баткото с пушката, ще видите вие...  Joy
Да приключвам, че на мен клавиатура да не си ми в ръцете...  Embarassed
Да не забравя да честитя половин годинката на Лео, да е жив и здрав и все такъв образ! Heart Eyes

П.С. Сега по новините казаха, че в Св.София за първи път "стартира" раждането под вода... Ха, да ни е честито на замислящите се да повтарят (и потретят)  Mr. Green всеки пробив в закоравелите лекарски практики и теории!

# 170
здравейте, мами,

АКТИВНИ
сте, няма спор! Два-три дни да пропусна и после - няма наваксване! Само така! и сега, за да не пропусна нещо, което
ми е станало интересно, си чета темичката и пиша едновременно в ход, затова ще ме извинявате, че се връщам на неща, които вече сте изкоментирали, а пък аз чак сега се сещам!

КОЛКО КАША?
да попитам, давате Вие като количество? Ol4eto и Eunos, давате каша всеки ден - аз също, защото Жоро много си я
обича и само като види шишето с кашата, изпада в екстаз! Лошото при него е, че бързо я свършва и надава вой, налага
се да дохранвам! Чудя се обаче, дали да не му увелича дозата, само да знаех колко точно е тя, де! una, 250 ml? Но не се кърмите, или?

И НИЕ, И НИЕ,
имаме същото костюмче като на Максим на мама LaDiDa, само че още не ни става! Трябва допълнително да се расте, а вие как така стоите толкова красиво изправени?

ФЛУОР - (в)зима, не взима!
И аз много се чудех дали да давам! На нас не са ни изписали, но чувам, че някои майки, различни от този форум, го
смятат за важно! И са на мнение да се дава!Аз не давам! А зъби - никакви! Само още дъвчем всичко, което докопаме!

ЖЕЛЯЗО
казаха, обаче, да взимаме, заради нисък хемоглобин! Някой друг като нас има ли?

КРУСТИ гадни и досадни
Като са се лепнали на бебешката глава и няма отърване! От съвсем началото са си там, не помня вече кой месец беше, но още не се изчистват и определено ме дразнят! А най-вече тези, които са точно върху фонтанелката и ме е страх да ги пипна дори! Страшно се радвам, че започнахте темата, защото изчетох с интерес всичко споделено и ще действам по-борбено с тях!

ФИЛМОВИ ЗВЕЗДИ
се очертават още от сега в майската дружина! Велизар, Мариса овации! Страхотно присъствие пред камерата! Вроден талант! Само мениджър се търси!

МЕДИЙНО ПРИСЪСТВИЕ
четох, разбрах, че майските правят първи пробив като бебе-модели в медийни носители с висок тираж - ТРУД и 24 часа! БРАВО! Но не разбрах на какъв принцип! В смисъл кога да си купя вестник, че нещо сме назад с материала по този въпрос?

БЕБЕГЛЕДАЧКА
страшно актуално! Събирам информация всякаква за дете- и бебе- гледачки в Младост! Детски ясли, които гледат бебешоците от толкова малки и всякакви други форми на помощ, защото след няколко месеца и на нас това ще ни предстои! Ако имате отзивчиви лели, съсъдки, баби и познати, които да ми препоръчате, ще съм много благодарна! Rumya, отривисто стискаме палци да получиш работата!

ХАРТИЯ
хапваме на поразия! Само да ни падне в ръчичките! Даже вчера се и уригна след едно парче! Не разбирам, какво толкова вкусно намира в нея! Все едно е захарен памук! Добре, че го хванах навреме!

ТЕХНИЧАРЧЕТА
ще стават майче всички майски палави ръчички! Никоя играчка не е толкова интересна, колкото компютъра или ако падне, наякой кабел! току-що издърпа кабела на тонколонките от жака!

МЕНЮ
ще си го поразнообразим утре, защото леко сме се повтвърдили от сутришните дюли и вечерната оризова каша! Утре ще понаблегнем на крушите и тиквата, а зипичащите морковчета ще са само за фон, да видим дали ще уравновесим положението!

ЗАПИСКИ ПО МАЙСКИТЕ КЛЮКИНИ
Ol4e, и а аз не мога да се сетя за абсолютно всичко, което искам да кажа, затова много смешно, но си водя бележки докато чета, лошото е, че после забравям къде съм оставила листа! То голям срам, щом трябва според мъжа ми и клюките да си записвам!

ДРЕШКИ И ДЖАДЖИ
Честито на Велизар за новия стол, да си го ползва с удоволствие! А пък за майките, да си носите с кеф дрехите и парфюмите,

РАЗНИ ЦВЕТОВЕ И КРАСКИ
са багрите и в нашия памперс! Минали сме през почти всички жълто-оранжево до зелено-кафявата гама! А и уханието не е по-малко интензивно! Но явно зависи какво яде, а докато беше само на кърма - аз какво съм яла!

СХВАНАТА
като спомена kambanskа, и аз се присъединявам! Толкова не съм се схващала през живота си - хем все търча нагоре-надолу, не съм все пред компютъра, както докато ходих на работа, а като ме заболя един врат, не мога да си обърна главата! Хем смятах да ходя на фитнес, на аеробика, ала-бала ... нищо не стана! Но ще трябва да съм по-сериозна, защото мускулите имат нужда от отпускане, а после от правилно натоварване, а бебетата и техните нужди много претоварващи треньори! Най-често упражнение - мама ме кърми, аз си лежа и си цокам, а пък тя нека се гърби!

БЛАГОДАРЯ
на ira_d и denz за милите думи! Аз така си пиша, хем за улеснение на четящите, хем и за собствено по-лесно събиране на мисли ... че доста са ми поразхвърляни насам-натам!

РЪЪЪМ-РЪМ
mimozata, и Жоро ръмжи страшно! Bubble79 ще ти каже! Днес беше свидетел! Направо плашим мечките в гората, даже уличните кучета бягат!

Сори, мнооооого дълъг стана поста, спокойно можете да попропуснете това-онова, но да покажем, че форумчето ни е любимо четиво, нищо че сме тук от скоро!

# 171
Здравейте пак
Като не пиша......не пиша, ама като реша...по два пъти Simple Smile

Днес беше страхотен ден.....излезнахме в 10:45 и се прибрахме в 18:05 Simple Smile ...Сутринта обиколих околните магазини за бяла техника че останах без готварска печка......честно да ви кажа....повечето от предлаганите са като сглобявани в час по трудово.....харесах една Кьортинг, реших да я взема на изплащане, но ми отказаха защото имах глупоста да кажа че съм по майчинство....както и да е.....реших да похапна за да ми мине яда.....и....в МОЛа на Стамболийски.
Там се видяхме с Юнос.....много сладък Никола...осъзнах колко много и колко бързо е порастнал Мони....и колко ми е мъчно за останалите бебета......
Та ДА НАПРАВИМ ЕДНА СРЕЩА ПРЕДИ ДА Е НАТРУПАЛО СНЯГ Simple Smile

# 172
  • Велико Търново
Честита половин годинка на Лео!Да бъде много здраво,палаво и щастливо юначе и много да радва мама и тате![/size][/color]

Честито зъбе на Килиан!Всички те да са му здравички  и белички!

Lony13,да ви е жива и здрава племенницата!Да расте здрава и щастлива!

Аз,да си кажа не,че съм много напред с кашата,но като я давах,като махна от котлона врящата вода оставям да изстине 10 минути и тогава слагам сместа и не става на "вълци".Това ме подсеща,че утре за пореден път започвам захранването с домашно приготвено картофено пюре/горкото дете/.

Пак да си кажа и аз за крустите,такова нещо Божа я нямала.От осмия и ден я мия с пяната за новородени на Мустела.Крусти няма,ама и коса няма Mr. Green.

Уна,и аз като отида в нашия парк се чудя да се смея ли да плача ли,то не са космонавти,дебели одеяла,то не бе шапки и за капак чувалите на количката.И майките като кажат оле Божа пак гола,как Божа живеела с котка,ами ей тъй много лесно.

Мимоза,аз благородно ви завиждам за тази хубава шапка,аз нали загубих нашата и съм номинирана от Георги за "Загубена на годината".А Митко е много хубаво момче,а както чувам и много добро.

Lusmar,и Божа върви на отбиване.Честно ви казвам никога не съм си мислила първо,че ще кърмя,а още по-вече ,че ще ми липсва кърменето,ама това е живота Grinning.

Наде,тоз  моя зет има най-хубавите очи където съм виждала.Сега предполагам,че спи,но утре го нагушкай и нацелувай от мен Grinning.

Деспет,ще имаш да вземаш,че няма да ти четем целия пост,тук нищо не се пропуска Heart Eyes.А ти наистина пишеш много подредено,за разлика от мен Mr. Green.

Ако,съм пропуснала нещо на някой да честитя,моля да бъда извинена!Спокойна нощ от мен!

# 173
  • Велико Търново
Забравих да кажа колко са сладки Ванилката и Миа Laughing!
Ей,сега ще пусна няклко снимки-на едната Божа е с бъщ.си свекърва само вижте на какво я учи,на другата е с мен в кухнята,а на третата да видите баща и каква шапка и купи,като загубех хубавата,ама момата реве и тя не знае за какво.

# 174
Сиска много сладка Божа ,а ти си много забавна  Peace
За крустите да ти кажа и баткото нямаше ,ама и коса нямаше.Миех го с Джонсън&Джонсън -то тогава това беше най-хубавото и Пенатен. Сега ще опитам на ЛадиДа метода да видим.Те сега нещо намаляха и почти не си личат.
Деспет -бебе Макси не е на  ЛаДида ,а на ВИФ,а на лаДиДа бебето е Краси. Wink

# 175
  • Варна
И аз няма да пропусна и ще напиша няколко реда...
Нас лошото време днес не ни уплаши, че имах работа в банката на два пъти. Макси втория път реши да прави цирк за всички присъстващи /а не бяха малко  Embarassed / и то не беше викане, пищене, смях, мъркане. Не ще в количката, с една ръка го държа, с другата пиша. Системата им на всичкото отгоре отказа, и само дето не ни изгониха май, че ги и прередих хората /то сигурно щото не му издържаха на виковете на малкия и ни пуснаха да минем/. И след играта в банката, като излязохме на минутата заспа човека  Laughing

Аз да кажа и аз за баткото на Жулката - Митко /да вляза в ролята на циганката  Mr. Green / едно, че ще сваля гаджета на ред с тия очи, ами и един общителен, загрижен, приказлив, добричък. Абе Мимозката си има две големи съкровища в къщи - една принцеса и един джентълмен!!!
Миа пак в цялата си прелест!!! Браво, браво!!! Абе всички бебенца едни хубавки - вече са си оформили физиономийките, че в началото ни бяха едни мишоци малки. А сега какви са красоти  Hug

Честито на Лео - да е много весело и усмихнато бебче, и да радва много мама и тати!!!
Честито зъбче и на Килиан!!! Скоро и другарче да си има!!!!

Хайде лека и спокойна нощ на всички   bouquet

ПС: Мимозка, мерси за уточнението. Ама то едва ли някой ще се разсърди за объркването ... поне аз не Simple Smile

# 176
  • Плевен
Здравейте и от мен!
Честита половин годинка на Лео! Здрав и палав, за радост на мама и татко!
Честито зъбче на Килиан! Да е здравичко и беличко и да излизат и другите бързо и безболезнено!
Вчера имаше мъгла, но днес макар и хладно компенсирахме с разходката. Положението при нас е все същото, денем си е моето дете, а нощем сякаш е някое друго. Заспиване , рев , събуждане и все това. За капак пъпките на дупето ни се увеличиха. Утре сме на консултация, да видим какво ще ни консултират, че на предното посещение казаха, че е памперс дерматит, а според мен си е алергичен симптом поради захранването.Цяло лято в жегите нямахме никакъв дерматит, а сега... Но ще видим утре. Стискайте палци, че ще има ваксина и взимане на кръв.
Много хубави бебета по клипове и снимки - напълнихте ми душата.
И аз се събудих яко схваната тази сутрин, а от известно време съм като парцал, но го отдавах на безсънието.
Деспет и аз всичко чета и най-много се радвам на дългите постинги.
Мойта мома във физическите упражнения не е много напред, но си тренира гласните струни усърдно. Премина набързо през аммаммммаааа, след това аддаааайдедаа, и сега сме най - често на ясно и отчетливо баба и бабу. Майка ми се разтапя като я чуе.
Сякаш имаше и още нещо , но... newsm78 ще прощавате.
Дано да е лека и безревлива поне вашата нощ!  smile3531

# 177
ВИФ    newsm51    love001    newsm51     понеже ми стана много мило ..и жално,че аз все го  хокам баткото  Thinking Сега ще отида да си го гушна.
Ей това моето дете преди 23 ч не иска да заспи ooooh!
Кажете колко пюре трябва да изяде бебето на обяд ако му се измества цяло хранене?
Честита половин годинка на Траяна    bouquet

# 178
  Направо ме наплашихте с тези кървави зъбоникненея Shocked Аз всеки ден си мисля, че вече ще избие някой зъб, но не би Tired
   Със захранването сме до никъде. Яде 1/3 от най-малките бурканчета. Най и хареса едно пюре ягода, банан и ябълка, не повярвах че си отваря устата и иска още Laughing Сега хапна сладък картоф, Крейзи, тук се препоръчва за първа храна и уж много го харесват бебоците, но не и Йоната. Абе доста си ни е претенциозна момата newsm56
  Честити зъбчета на Лео, както и половингодишнина baloni
Честити зъбчета и на Елла,Килиян, както и на всички останали зъбчовци moresmile

Честита племенница на Лони, да ви е жива и здрава!
 Сиска, Лусмар, как така ще се отбиват вече бебоците, какви са признаците newsm78 Аз упорито се опитвам да накарам Йоанка да пие от шише, пълен провал и от чашките с накрайник не иска Confused кво ще правя, как ще почна работа незнам, вижда ми се мисията невъзможна Rolling Eyes

# 179
Ураааааааааа най-сетне прочетох всичко дето сте го изписали. Ама писали,писали то аз ли чета бавно или вие много сте се постарали не знам.
Честита половин годинка на Лео и на всички останали от изминалите дни
Честити ново поникнали зъбчета. Да са и белички и здравички. Е няма да изброявам, че да не пропусна някои. То напоследък зъбките ви никнат много бързо. В този ред на мисли ние още нямаме  зъбчета, но днес беше много неспокоен. Само се опъва назад и ръмжи става мораво червен, а след малко ухилен до уши. Аз си мисля, че или а*а или са зъбчета. Ама няма запек, ходи по  3-4 пъти на ден и то не като козле /имам предвид барабончици твърди/. Извинете за темата, ама мен много ме вълнува и да си споделя.
Днес от 11,30 сме в парка та чак до 17 часа и после детето в кенгуруто и пак навън с една обиколка на блоковете с кучето да не се стиска  докато се прибере тати от работа.
Lony_13 честита ти племенница. Да е жива и здрава и много да ви радва.
Ирка, радвам се че вече си по спокойна и Елла папка повече.
Олче, адашът да го нацелуваш от мен. Много е сладък направо следващата тема той да я пуска, ама да му дадеш клавиатурата в люлкостолчето и да действа.
Bubble79- аз давам Зимафлуор и то от няколко месеца и в упътването си пише, че е препоръчително да се дава още преди да са излезли зъбчетата. Е от време на време забравям, но не е фатално. Всеки сам ще си прецени дали да дава или не.
Диди-р – относно купона от фирмата на мъжа ти. Аз лично никога не съм ходила на служебните купони на мъжо, както и той на моите. Е може би ако всички колеги са с половинките си може, ама само аз да се изтъпаня там при колегите му ще се чувствам много неловко. Не че не ги познавам лично, но.... Не искам да те разколебавам, но ти казвам моето мнение.
ГаляГ- Анито е голяма кукла, като манекенка е /пу-пу/.  Честита ви половин годинка много ви е вкусна тортата.
Жулианка, Мия и Божа са много сладки с тази шапки /пу-пу/ като на ревю. А Марти какви хубави големи очички има / да го поа*ат коките – нали така се казваше/.
Много се радвам като пускате снимки на бебчовците. Всеки ден стават все по-големи сладурчета.
Оххххххххххх нещо се отплеснах и стана много дълго ама който не чете навреме му се събира много.
Чао и лека, че всичко мъжко у нас вече кара 5-ти сън, а аз трябва пак да спя бързо за да наваксам.

Общи условия

Активация на акаунт