Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 10

• 67 722
  • 744
  •   2
Отговори
# 285
Съни благодаря, добре съм за момента. А ти как си? Това с антибиотиците е ужасно. А това са силни и гадни антибиотици и да се пият залудо е недопустимо. Не знам какво се случва та на антибиограма дават S, a после не действат. Откъде купи читавия АБ?

# 286
Сърбия , Турция,Гърция.
Аз съм с бронхит,разбира се пак на аб.Склонна съм да вярвам,че са част от всичко фалшиво,което ни заобикаля.Още преди години човек,работещ в една от големите фармацевтични фирми,ме съветваше да купувам всичко извън Бг...Противогрипни и обезболяващи купувам,но за аб имам някаква спънка ,чисто психическа....

# 287
Сърбия , Турция,Гърция.
Аз съм с бронхит,разбира се пак на аб.Склонна съм да вярвам,че са част от всичко фалшиво,което ни заобикаля.Още преди години човек,работещ в една от големите фармацевтични фирми,ме съветваше да купувам всичко извън Бг...Противогрипни и обезболяващи купувам,но за аб имам някаква спънка ,чисто психическа....
Какъв антибиотик пиеш сега?

# 288
Аугментин.

# 289
Здравейте, а можете ли да ми препоръчате лекар в София за цистит?

# 290
Д-р Милушев в Сити Клиник!

# 291
Здравейте, много се е изписало в тези теми и честно казано, нямам времето да го изчета всичкото. Аз самата имам от години проблеми с цистит, появи се в тийнейджърството ми и от тогава си ме мъчи. Пила съм какво ли не и билки и АБ и с т.нар “имунизации” съм правила три месечни курсове и пак се появява. Изолира се винаги едно и също - ешерихия коли. Преди няколко месеца, приятелка ми предложи нещо, което тя е пила и си е решила проблема. Може да се прави 5 дневен курс при остра инфекция, успоредно с АБ или без, може да се правят и профилктики - 2 в годината( есен и пролет) за 15 дни. Лекарството е Утипро плюс. Нямам идея да правя реклама, това е лекарството, което на мен ми помогна! Всички тук са пили какво ли не и продължават, не пречи да пробват. Ако вече е било обсъждано, моля да ме извините!

# 292
Шишарко,ако търсиш причина за цистита,отиди на уролог,но за лечение търси читав нефролог.Може по -дълго време да се наложи антибиотик с уроантисептици,фитопрепарати,но поне да е еднократно.

# 293
Здравейте. След 3 седмици мъки, опити за лечение с Ципрофлоксацин и боровинки, накрая ми излезе резултат от стерилна урина - Enterococcus Faecalis. Изписан ми е Уназин 3х1 за 15 дни... Урологът беше леко изненадан как съм го пипнала, и подозренията му са, защото лежах в болница преди известно време. Моля, ако някой се е сблъсквал с бактерията, да сподели кога му се е видял краят на тоя ад...

# 294
Добро утро, аз се бях сдобила със същата бактерия след морето.... с един курс Аугментин успяхме да я изтрепем...

# 295
Момичета, идвам при вас да попитам какво според вас може да се взима профилактично?
Кой вид лекарства са за профилактика?

# 296
Фитопрепаратите и уроантисептиците.Най-безобидни са първите.
Останалото е заздравява на общия имунитет с подходящо хранене,добавки,движение.

# 297
Каква точно е ролята на уросептиците и реално може ли да се лекува с тях, т.е., не само да се потушават симптомите? Беше ми предписан 14-дневен курс с 600мг нифурател (Macmirror) на осем часа, който уж имал влияние върху Л-формите на е. коли. Да кажем, че имаше подобрение за няколко дни и симптомите постепенно се върнаха, даже сега към края на курса се засилиха.

# 298
Уроантисептиците са опашка на антибиотици и имат статична функция.Някои и от тях във висока доза могат и да убиват и са антибиотици,но в ниска доза са антисептици ( бисептола,пиелосептил...)

# 299
А как беше схемата на бисептола за превенция?

Общи условия

Активация на акаунт