Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви изследвания трябва да се направят преди и след посещение при лекар за цистит?
Какви са препоръчителните лечения за цистит?
Какви са препоръките за изследвания и лечение на цистит след хирургично лечение на рак на матката?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви изследвания трябва да се направят преди и след посещение при лекар за цистит?
Преди да посетите лекар или след посещението, трябва да направите изследване на стерилна урина заедно с антибиограма. Това ще помогне за идентифициране на причинителя и неговата чувствителност към специфични лекарства. Освен това е желателно да се направи и обикновено изследване на урината, за да се оценят общите показатели. Другите препоръчителни изследвания включват ултразвук на пикочния мехур и бъбреците, за да се провери за потенциални проблеми с блокиране на урина, както и тестове за хламидия, уреаплазма и микоплазма, тъй като те понякога могат да бъдат причинители на цистит.
-
Какви са препоръчителните лечения за цистит?
Лечението на цистит включва различни подходи, включително антибиотици за бактериални инфекции и естествени добавки като Cyston, Urostiм, Cystoстоп, D-маноза, пробиотици, чай от мечо грозде , царевична коса чай и червена боровинка чай. Други лечения включват сребърна вода и противогъбични таблетки като микомкса и дифлукан заедно с фитолизин и неоренал форте. Важно е да се консултирате с лекар за подходящо лечение въз основа на индивидуалните нужди и цялостното здраве.
-
Какви са препоръките за изследвания и лечение на цистит след хирургично лечение на рак на матката?
След хирургично лечение на рак на матката, като хистероктомия и лъчетерапия, в случай на цистит е важно да се извършат изследвания с проба от стерилна урина и антибиограма. Освен това трябва да се направи ехография на пикочния мехур и бъбреците. Тези изследвания ще помогнат за установяване на причината за цистита и насочване към подходящо лечение, като се вземат предвид специфичните здравословни нужди, свързани с предходното лечение на ракa на матката. Препоръчително е да се консултирате с уролог или нефролог за подходящ план за лечение. При цистит след хирургично лечение на рак на матката лечението може да включва антибиотици, използвани за лечение на бактериални инфекции, както и естествени добавки и билки, използвани за облекчаване на симптомите и подпомагане на организма. Важно е да се консултирате с уролог или нефролог за подходящ план за лечение въз основа на индивидуалните нужди и цялостното здравословно състояние.
-
Какви са взаимодействията между алкохола и лекарството Монурал (фосфомицин)?
-
Какви са възможните причини за небактериален цистит?
Просто да не си тровя организма излишно. Идеята й е да не ми дава пак силен антибиотик като съм пила скоро фосфомицин, а и нитроксолинът имал влияние върху биофилмите, в които ешерихията често се крие. Не знам защо не ми изписа Фуролин, като са от една група, може би точно заради биофилмите. Лошото е, че не съм сигурна само ешерихия ли е, има ли нещо друго, лекарите и те, и на този етап всички гадаем. Вече толкова ме е страх да пия какъвто и да е антибиотик след шестте ми миналата година и просто се чувствам в невероятна безизходица. Четох, че и нитроксолинът разбива стомаха и това ми е другото опасение.