Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 10

• 67 095
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Applegarden,а на ехограф гледаха ли те с пълен и празен мехур? Остатъчна урина има ли?

# 616
Гледаха ме, нищо не са ми казали за остатъчна урина, значи предполагам няма. Даже напротив, преди 3 дни нефроложката не спря да ми обяснява, че на ехограф всичко е перфектно. Ама на мен не ми е перфектно.

# 617
Здравейте момичета,

След дълго четене в темите реших да споделя и за моя случай, който ме измъчва от август 2022г. От тогава активните инфекции са 6, като бактерията винаги е Ешерихия коли и малко по малко стана резистентна към повечето антибиотици.
При всяка инфекция пускам и микробиология на вагинален секрет, като почти винаги бактерията се изолира и там. Всеки път пия антибиотик по антибиограма 7 или 10 дни, след това пускам контролно урина и микробиология на вагинален секрет, излизат чисти. И повтаряме след месец и половина - два. Непрекъснато пия пробиотици, червена боровинка, чайове, хомеопатия. Предписаха ми и Уроваксом, но по време на приема пак получих инфекция.
Уролози и нефролози ми казват, че инфекцията идва от вагиналния секрет и без да се премахне тази причина ще се повтаря. Партньорът се изследва всеки път - само един път имаше и при него бактерия и пи антибиотик.
При мен непрекъснато излиза, че лактобацилите във влагалищния секрет ги няма (разбираемо след толкова антибиотици). Пробвах Гинофилус и Лактажин, както и пробиотици през устата - не се постигна ефекта. Ако някой има съвет или сподели опит, ще съм много благодарна. Simple Smile

# 618
Сега с бактерии ли си?Пила си,но без опашка от уроантисептик.Има ли открита причина за образуването на бактериите?
Пандорина,как си?

# 619
Да, сега отново имам бактерии, и в двата секрета. Нямам болка, само лек дискомфорт и мътна урина (обикновено това са ми симптомите). Днес ми изписаха п@елосептил.
Не се вижда проблем на ехограф с бъбреците и пикочния мехур, няма и задръжка на урина, пия много вода. Единствената причина, до която съм стигнала, е нарушената вагинална флора, която не се въстановява.
След последния антибиотик пих Уробиотик и Неоренал, не съм сигурна дали това са уроантисептици.

# 620
Пиелосептила в каква доза е и за колко време?

# 621
2х100 мг, 7 дни. Гинеколожката каза, че няма нужда и от локална терапия, но мисля утре пак да питам за всеки случай.

# 622
Това е по-скоро противовъзпалително доза и то за кратко .Дано изчисти е.колито,но много ме съмнява.

# 623
Това е по-скоро противовъзпалително доза и то за кратко .Дано изчисти е.колито,но много ме съмнява.

И аз не знам вече на какво да се надявам и на кого да вярвам.

# 624
Аз също последните месеци имам бактерии в урината -най-често ентерококус фекалис. Пих какво ли не. Пак излизат. Мисля, че е заради фисура, която имам от година и се предават към уретрата. Вчера ми излезе обикновената урина. Никога PH не й е било толкова ниско -5. Четох, че това PH й киселата среда, която създава благоприятства развитието на бактерии и какво ли още не. Почнах лимонена вода сутрин и минерална вода с голям процент на минерализация. Чудя се за алкамин. ...Но наистина имам всички симптоми на човек с кисело ,PH.

# 625
whatever_223    , Applegarden

пробвали ли сте Vidermina prebiotic?Вагинални овули са, на мен много добре ми се отразяват при всякакъв вагинален и уринарен дискомфорт.
Когато има проблем и там, според мен трябва да се лекува и по този начин.
Въпросът е, че на всяка жена различно и влияят глобулите.Примерно, за мен е направо панацея Гинофилуса(който за съжаление вече не се внася...).Толкова добре се чувствам от него, че направо не мога да ви опиша.
Но ето, че не при всеки има ефект.
Видермината също за мен е много добър продукт и за това го препоръччвам.
За съжаление явно всичко става на принципа проба-грешка.

silvi_7878 PH-то е важно, трябва да е поне 6, оказва си влияение това.
Не спирайте водата с лимон, няма да ви навреди Simple Smile

# 626
Аз също последните месеци имам бактерии в урината -най-често ентерококус фекалис. Пих какво ли не. Пак излизат. Мисля, че е заради фисура, която имам от година и се предават към уретрата. Вчера ми излезе обикновената урина. Никога PH не й е било толкова ниско -5. Четох, че това PH й киселата среда, която създава благоприятства развитието на бактерии и какво ли още не. Почнах лимонена вода сутрин и минерална вода с голям процент на минерализация. Чудя се за алкамин. ...Но наистина имам всички симптоми на човек с кисело ,PH.
Отвара от мечо грозде със сода и ентерококцинум.

# 627
Здравейте, аз съм с цистит или поне симптоми на такъв. Утре ще пусна урина обикновена и стерилна
Обаче имам и възпаление на микробиология на ваг секрет. Обикновено когато имам такова възпаление на микробиология имам и симптомите на цистит. Проблема е че генеколозите не обръщат внимание като им кажа че съм с често уриниране и болки в таза.
Ох много е объркано.
Какво е това урокултура? И на какъв специалист да отида за цистита?
Ходих на УВ нямам проблем с пик мехур и бъбреци

# 628
Урокултура ти е микробиологично изследване на урина.Нефролог и уролог са за мехур,бъбреци и лечения .
На аг също можеш да отидеш и да изискваш микробиология.
Това за алкализирането е мит с лимони и сода,игра на минерали е В случая калций и най-вече кофакторите ,които се занимават с метаболизма му.Магнезий в цитратна или хелатна форма.Сол- келтска или редмондс,богата на минерали и която минава през стомашния сок с ph -3-3,5.

# 629
whatever_223    , Applegarden

пробвали ли сте Vidermina prebiotic?Вагинални овули са, на мен много добре ми се отразяват при всякакъв вагинален и уринарен дискомфорт.
Когато има проблем и там, според мен трябва да се лекува и по този начин.
Въпросът е, че на всяка жена различно и влияят глобулите.Примерно, за мен е направо панацея Гинофилуса(който за съжаление вече не се внася...).Толкова добре се чувствам от него, че направо не мога да ви опиша.
Но ето, че не при всеки има ефект.
Видермината също за мен е много добър продукт и за това го препоръччвам.
За съжаление явно всичко става на принципа проба-грешка.

silvi_7878 PH-то е важно, трябва да е поне 6, оказва си влияение това.
Не спирайте водата с лимон, няма да ви навреди Simple Smile

Тези не съм ги пробвала, ще си взема. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт