Юлските девойки и момчета папкат ту ръчички, ту крачета

• 13 519
  • 293
  •   1
Отговори
# 105
Nita, дано ти се размине болеста, но защо взимаш Панадол! Аз също съм болна и затова ме интересува! Sad И при мен започна с болки в гърлото и запушен нос! Много упорит този гаден вирус #2gunfire

Ми нали го кърмя. Идеята беше на мъжо, че не би трябвало да има проблем за него. И честно добре ми действа, особено на гърлото.
Иначе не съм звъняла на педито. Като излизахме бях по-леко облечена и сигурно ме е надухало, знам ли - дано да не е вирус.  newsm78

# 106
st.q Съжалявам за Цвети, дано се оправи. наистина секциото не е гаранция. Цвети седалищно ли беше?

# 107
Не имам 7 диоптъра късогледство и реших да не рискувам. Ще се оправи ортопедът каза че не е страшно но трябва да се отнесем сериозно и сигурно ще се разминем с гимнастиката

# 108
  • някъде
Nita, дано ти се размине болеста, но защо взимаш Панадол! Аз също съм болна и затова ме интересува! Sad И при мен започна с болки в гърлото и запушен нос! Много упорит този гаден вирус #2gunfire

Ми нали го кърмя. Идеята беше на мъжо, че не би трябвало да има проблем за него. И честно добре ми действа, особено на гърлото.
Иначе не съм звъняла на педито. Като излизахме бях по-леко облечена и сигурно ме е надухало, знам ли - дано да не е вирус.  newsm78
Нали е само за деца, как си определи дозата? newsm78 На мен ми казаха, че може да пия парацетамол! Peace

# 109
  • София
Честито на месечинките Вяра, Валери, Мартин и Бойко! Да са живи и здрави и да ви радват много, мами!   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Делфинче, ортопедът каза никакво сядане до шестия месец, а на мен Бойко ми се вижда седнал в това бънджи, или е като в кенгурата? Извинявай, че се меся, ама защото казваш, че не сте ходили на ортопед...
Нашата педи каза, че се полагат две направления за ортопед - в първия и четвъртия месец. А и нали на педиатрите не бил ограничен броя на направленията, кво се стискат  #2gunfire
Личи си, че в София е слънчево, няма ги софийските мами, само ние сме си в къши, че бяхме на масаж и Яна като се отнесе, не мога да я събудя, за да излезем  Joy

# 110
  • София
забравих да кажа, кърмещи и бременни могат да взимат парацетамол и съдържащи го - фервекс, ефералган и т.н. - това го знам от нашата педи

# 111
И аз знам за парацетамола, но за гърло трябва някакъв сироп, сигурно хомеопатичен. Панадола го пия като ме присвие гърлото - глътка, две. Пуснах въпрос в Кърмаческия, ще видим какво ще отговорят. На всичкото отгоре Калоян се подриска.  Sad

# 112
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Здравейте, момичета!
Влизам набързо да почерпя за порастващата си мома!

- за дечицата
- за мамите и татковците

Честито на празнуващите момци Валери, Мартин и Бойко! Да са живи и здрави!
Пък може някой от тях и да ни хареса, знае ли човек  Joy!
Ние днес си направихме разходка до Плевен. Времето беше страхотно и бебка много слушка.
За болки в гърлото, като бях бременна, лекарката ми изписа Хомеожен и Трахизан /и двете са за смучене/.
А може ли да ми каже някой какво значи да са различни гънките на крачетата? Че нещо ме съмнява  newsm78! И нашата лекарка твърди, че направление не се полага, но аз пак ще настоявам, щом казвате че на вас ви дават.
Лека и спокойна вечер на всички!

# 113
при нас е същото никой за нищо не ти обяснява ако не попиташ или не прочетеш
исках само да кажа на болните мамита да си мерят редовно Т  Illзащото ако имат не трябва да кърмят знам го от личен опит първо когато родих Марти вдигнах Т  Illот мусколното напрежение и не ми дадоха да го кърмя и после когато се разболях и вдигнах Т също не ми разрешиха
за гърло единство съм се оправила със билковите лукчета (зелената опаковка) смучех ги едно след друго и друго отидете във аптеката и си купете пчелен клей и си мажете гърлото ако не можете си правете гаргара (от дете майка ми ме леува така тогава тя сама си го приготвя )
ние във къщи също сами си го правим и Марти когато порасна (около3.5-4г.) също му го мажем и много рядко се налага да стигаме до антибиотици
лека и спокойна вечер  love001 smile3522 smile3524

# 114
Pepi, да са различни гънките значи като погледнеш крачетата на бебето горе, гънките от вътрешната страна да са симетрични. Но не се притеснявайте излишно!!!! Едно време свекито (е тя не е истинска де щото не сме женени де ...) така се нашашкала, че не били симетрични и изтърчала при доктора и той я изгонил hahaha И до сега, повече от 30г по-късно му няма нищо на татито. По-скоро аз се бях попритеснила, че в нашто семейство баба ми е с изкуствена тазобедрена става повече от 20г, сега и леля ми не е добре ама слава богу на първия ехограф лекарката каза, че всичко е ок.

Иначе за настинки, най-вече за гърло аз знам топъл чай с мед. За съжаление аз съм алергична и мед не мога да понасям - дори и миризма Sad Така че се лекувам със сладолед Mr. Green

# 115
  • София
Честито на всички месечинки,да растът здрави и щастливи.Благодаря на всички за поздравите вчера към нас с Люси.Аз два дни бях без компютър и днес не мога да ви изчета.
Pepi111 различни гънки означава да не са симетрични гънките на крачетата - отпред и отзад.Например на едното да има две,а на другото три.В този случай се предполага,че може да има някакъв проблем.Ние на ортопед ходихме преди 2 дни и то при частен,нашето педи каза,че сме нямали нужда.За щастие всичко наистина е наред,но ортопеда каза,че без преглед на ехограф никой не може да е сигурен.Освен това прегледа трябва да се направи до третия месец,защото освен,че трябва да се реагира навреме при нужда,колкото повече бебчетата растът,толкова по-неясен става образа на ехограва,защото от мазненките по крачетата се получават сенки.
Ох,пак много писах,извинете ме.

# 116
Аз пък знам че е хубаво и при температура да се кърми(От Асето) А пък и какво ще стане като имаш температура и кърмиш и детето ли ще хване температура?И какво да му давам АМ като съм с Т? newsm78

Който е болен или е пред разболяване да взима осцилокопциум минава за 1 ден!През 6 часа по 1 се смуче под езика!Не вреди !Сега взимам по 1 всяка седмица профилактично! Peace

Оправиха ли се всички атопични ние се оправихме!Да чукам на дърво! smile3555

wavey wavey wavey wavey

# 117

Обещах, не съм се отметнала за черпането Wink
Иси Кам,аз последно като бях болна -кърмих(с маска),много се чудих дали трябва или не,но тук във фоума пише, че може.Хм...луда работа.
На Марти много му се изпотява главата,не само когато яде-постоянно  Shocked Не го навличам и пускам климатика в краен случай ThinkingЩе питам педито....Много въпроси имам тоя месец за нея, ще си водя записки и аз като st.g  , та да не забравя нещо.Ние също като Ренка сме с една ваксина назад, заради нтибиотичните капки за очи.
isi_kam ,има ли добър хомеопат в Ямбол? Thinking

# 118
здравейте и от мен
нашето дупе не се оправя вече два дни я мажа с тоя мехлем а няма резултат! дадох 11 лв а педи вика*ако до понеделник не подейства друг* а другия е 20! ама кво да правиш...вадиш и плащаш Crazy

# 119
Сега се сетих като се рових из нета, някой ползва ли освежител за въздух.Отзиви? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт