ПЕТИЦИЯ СРЕЩУ НАСИЛИЕТО ВЪРХУ ДЕЦА- отзвуци и коментари

• 6 118
  • 145
  •   1
Отговори
# 120
Додо е съгласна да отиде, но нека тя да се включи и да каже.
Утре в обедните новини по БТВ ще кажат за протеста и това дето сме решили всички заедно със сдруженията: "Детство без сълзи", " Сдружение настоящи и бъдещи майки" и фондацията "Движение на българските майки" да запалим свещички на прозорците ни.

# 121
http://www.focus-news.net/?id=n600214/ - Утре- конференция под егидата на Държавна агенция за закрила на детето
http://www.focus-news.net/?id=n599876/- Декларация за правата на детето

# 122
  • София, в полите на Витоша
Аз също съм я подписала, но не съм писала в темата. Не се поддавайте на песимизъм, много от момичетата са направили така! Следим развитието и сме готови да се включим!

Нямам предвид настоящата тема, а другата, а и следя броят на подписалите се. В началото бяха по 200 дневно...
А отгоре на това и сайта с петицията нещо не работи днес.....

ПИПИ, СВЪРЖИ СЕ НАЙ-НАКРАЯ С МЕН! пОЕЛА СИ АНГАЖИМЕНТ ЗА КОНТАКТИ С МЕДИИТЕ, А НИКАКВА ТЕ НЯМА. ОТ ЧЕТВЪРТЪК ВЕЧЕРТА НЕ СЪМ ТЕ ЧУВАЛА. ИМАМ ВЪПРОСИ!

Няма нужда от крещене с главни букви! #Cussing out
Не съм поемала ангажимент за контакти с медиите, напротив, изрично написах, че не искам и не мога да се занимавам с това. Моята роля беше да координирам, напиша и пусна петицията. Не съм искала медиини изяви.

Утре в обедните новини по БТВ ще кажат за протеста и това дето сме решили всички заедно със сдруженията: "Детство без сълзи", " Сдружение настоящи и бъдещи майки" и фондацията "Движение на българските майки" да запалим свещички на прозорците ни.

За инициативата за свещичките аз изпратих мейл на Векилска, така че не си права да ме виниш, че не правя нищо по въпроса....
А и съвсем не  ми е приятно да ме нападат непрекъснато.... Sad
Нали точно за това говоря.. аз не пиша и не съм у дома, значи нищо не става....

Бинито, страхотно е , че си поела инициативата!А за телефона, мисля , че ти писах защо не отговарям ... newsm78, а и на домашния рядко можеш да ме намериш, той седи при мъжа ми в сервиза....Нали за това направих тази тема, да не се издирваме!

Освен това имам доста лични проблеми и за сега абдикирам от лидерските позиции. Това го реших сега и моля да не ми се сърдите. Две дини под една мишница не става... Чудесно е, че има и други мами, готови да помогнат. Hug

Ето, Марияна Векилска пита за срещата ти с журналиста от БТВ. Пита кой е и да знае дали да се бори с нас или той поема темата?

За уговорката с Борислав Петров от БтВ- всичко съм написала по- нагоре, а и ти го казах по телефона- ето пиша го пак- нямам нищо конкретно като среща, само се уговорихме да се чуем в сряда и да му кажем какво става от тук нататък като развитие. Ако Мариана иска да следи темата, няма проблем, той каза че това не му пречи, но трябва да се разберат кой какво ще прави. Той каза, че са приятели даже, така че кажи й кой е и нека се уговорят двамата.
Ще дам телефона му на тази, която ще го поеме и в сряда ще се свържете с него и ще се разберете.

Това е от мен, следя темата, но не мога да пиша активно през деня, така че дерзайте и дано да доведем нещата до край!
Това, че ще съобщят в новините за свещичкатае  чудесно!!!

Честит Ден на християнското семейство на всички!  Heart Eyes
Родителите ми днес правят 41 години семеен живот Mr. Green

Последна редакция: вт, 21 ное 2006, 03:40 от pipi67

# 123
Ето какво написах в темата за инициативата за свещичката на прозореца

Честит празник, мили момичета и момчета!Желая ви дълъг и щастлив, пълен с щастие семеен живот!

Инициативният комитет , организирал Петицията срещу насилието над деца , взе решение да запалим довечера в 8 часа на прозорците си по свещичка в знак на протест срещу малтретирането на деца и като подкрепа на Петицията!

Присъединете се и вие, инициативата ще бъде съобщена в обедните новини по БтВ!

# 124
Сайта на петицията още не работи. Поне аз не мога да го отворя  Rolling Eyes

# 125
И аz мисля, че не може един единствен човек да се оправи с всички ангажименти . НЕ мога да помогна zа съжаление, zащото не съм в София, но наистина има нужда от повече ангажирали се . Това е моето мнение  Hug

# 126
Честит празник, скъпи момичета!  bouquet
Дано и тези малки душички, заради които е тази тема, намерят един ден своите добри семейства, в които да растат здрави и щастливи Praynig

Пипи, много некоректно. Голям човек си, кажи така и така- не мога, никой няма да ти се разсърди. Ти едва днес се появяваш с някакво становище. Ето в събота и аз писах имейл на Марияна Векилска за инициативата днес. Можех нещо друго полезно да свърша, вместо да творя имейл с много точки и да се повтаряме с теб.
Нали затова си разменихме телефоните?!
На Лавендър ти беше писала, че ако от медиите ни търсят за коментари, да ти дават твоя телефон. Помниш ли?
Щом няма да се виждаш с Борислав Петров, дай ми координатите му.

Единственото, което искам е да помогна да се направи нещо за децата , малтретирани от родителите си. Ще се радвам да има повече хора, които да споделят нашата кауза.
Момичета, налегнал ме е песимизъм относно инициативите ни Sad  Нали сте тук?
А, ако имам вашата подкрепа за разни медийни изяви и др. ще ходя и ще представям Комитета, ако няма друг желаещ, а може да сме и двама, и трима, и четирима?
Додо, обади се.

# 127
Моля за извинение всички, които стават свидетели на размяната на реплики! Embarassed

Последна редакция: ср, 22 ное 2006, 00:01 от pipi67

# 128
Момичета, прави ли ви впечатление, че откакто напусках линка в Отчетните по градове, много хора от провинцията са се подписали? От всяко усилие има смисъл! Hug

# 129
  • Sofia
Binito, тук съм.
Имате моята подкрепа и с каквото мога ще помагам - казах ви.
Но друго в момента ме вълнува. Искам да ви помоля диалози от подобен тип да бъдат провеждани на лични бележки. Peace Разбирам и двете ви, всяка е права за себе си. Но в крайна сметка организационните ни неуредици прерастващи в конфликтна ситуация едва ли биха направили добро впечатление на който и да е попаднал на темата за петицията. А това смятам, че ще компроментира цялата идея.
Затова ако споделяте моето мнение, бих замолила модераторите да изтрият последните постинги.
И за да ви въдхна кураж ще кажа, че всяко начало е трудно. Вярно, че малко хаотично се стичат нещата в случая. Но това е неминуемо, с оглед формата на комуникиране и координиране. Та ние дори не се познаваме всичките. Затова е и нормално да възникнат разминавания и някой да не е разбрал нещо.
Затова ви предлагам ако все още подкрепяте тази идея да подходим малко по-систематизирано и да стегнем редиците. На първо място смятам, че за да върви работата трябда да се изчисти кои са ядрото на този инициативен родителски кометет. Т.е. всички ние родтителите подписахме петицията, но кои са движещите фигури. Затова предлагам да бъдат определени тези хора конкретно.
След което следва да се уточнят функциите на всеки един от тях. Така всеки ще си движи неговите задачи и пак няма да има недоразумения. Ако се наложи  тези хора и ще се виждат и ще обсъждат. Решенията ще се гласуват.
Мисля, че това е пътят да не провалим акцията. Иначе хаоса, който е почнал вече ще продължи да се вихри и нищо няма да излезе от цялото това нещо.

# 130
Додо, права си- трябва да се определи ядрото на Инициативния комитет.

За срещата в Парламентарната комисия трябва да се срещнем и да обсъдим подробно нещата, защото те може би ще искат готови и ясни предложения по точките, т.е. трябва да обсъдим какво представлява тази програма за реинтеграция на МТСП; Каква е процедурата по отнемане на родителските права; Структура и дейност на ДАЗД и връзките й с други институции; Социалните работници на кого са подчинени; Защо няма осъдени родители за малтретиране на децата си?
Това са точки по които можем да разискваме или всеки да прегледа даден проблем и да може като се срещнем да обсъдим какво може да се направи за разрешаването му по сегашната нормативна база и как да се промени, ако трябва. Тук могат да се включат и момичетата, които работят и могат само по Интернет да помагат- да прочетат и да го обсъдим в темата.
Додо, кажи и други точки, по които да се залавяме и да мислим.
С Марияна Векилска се разбрахме другата седмица- петък или четвърък / когато заседават/ да отидем, ама подготвени.

# 131
  • София и там където не се пуши
Момичета, прави ли ви впечатление, че откакто напусках линка в Отчетните по градове, много хора от провинцията са се подписали? От всяко усилие има смисъл! Hug

Аз от вчера не виждам да е мръднала номерацията 1261 - аз също съм подписала тогава ми излизаше че са я подписали 381, но никъде ме няма и други познати също ги няма.

# 132
На мен днес ми направи друго впечатление.В Бургас всеки ,който пожелае може да се разпише на тази петиция в един детски магазин в центъра на града.Само за днеска са се подписали 50 човека за което  bouquet.НО........имало е и такива майки,които са отказали да се подпишат.Незнам как да си го обясня това наистина.Толкова ли защитени се чувстваме и недосегаеми,че отказваме да дадем подписа си за нещо толкова важно???

# 133
Казвам само,че всички майки, на които пуснах линк по меила докладваха,че са се подписали. Дори емигрантките.

# 134
Но друго в момента ме вълнува. Искам да ви помоля диалози от подобен тип да бъдат провеждани на лични бележки. Peace Разбирам и двете ви, всяка е права за себе си. Но в крайна сметка организационните ни неуредици прерастващи в конфликтна ситуация едва ли биха направили добро впечатление на който и да е попаднал на темата за петицията. А това смятам, че ще компроментира цялата идея.
Затова ако споделяте моето мнение, бих замолила модераторите да изтрият последните постинги.

Т.К. съм напълно съгласна с това мнение, изтривам текста на постинга си!
Ако иска и Бинито можа да направи същото.

Аз от вчера не виждам да е мръднала номерацията 1261 - аз също съм подписала тогава ми излизаше че са я подписали 381, но никъде ме няма и други познати също ги няма.

Мръднала е , мръднала е , сега са 1277!

Мръднала е , мръднала е , сега са 1277!

На мен днес ми направи друго впечатление.В Бургас всеки ,който пожелае може да се разпише на тази петиция в един детски магазин в центъра на града.Само за днеска са се подписали 50 човека за което  bouquet.НО........имало е и такива майки,които са отказали да се подпишат.Незнам как да си го обясня това наистина.Толкова ли защитени се чувстваме и недосегаеми,че отказваме да дадем подписа си за нещо толкова важно???

Без коментар....

Казвам само,че всички майки, на които пуснах линк по меила докладваха,че са се подписали. Дори емигрантките.

Браво , момичета, ще станат нещата, макар и трудно! Колкото мога- ще помагам!

Общи условия

Активация на акаунт