Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 76

• 35 745
  • 750
  •   1
Отговори
# 720
Някъде бях чела, че поне 80 грама протеин трябва да се приема. Според кутията 2 лъжички са 16 грама. Разбра се не очаквам целия да си го набавя чрез протеина, но не знам една доза дали ще е достатъчна..
И това за 80те грама вярно ли е? Simple Smile

# 721
Звучи вярно, аз съм чела за диапазон от 60-70 до дори 100. Сто грама протеин.. Сигурно дори за спортуващ мъж е сериозно количество!
Но какво да се прави, на бебето му трябва протеин в храната ни, за да расте. Не мисля, че еволюционно е възможно да ядем листа, корени и плодчета и да родим големи бебета.
P.S. Аз съм от щастливките, на които не им се гади от месо, яйца и риба. Наскоро се зачетох, защото все ми казват, че бебенцето върви напред и се зачудих как го правя?! 😂 тогава осъзнах, че е от храненето ми. Предната бременност също се стараех да си ги набавям (и същевременно да ограничавам тесто и сладко!) - бебе се роди 3100 кг, а аз буквално не бях качила никакви килограми, като приятен бонус.

# 722
Аз нищо не пия, освен Фемибион 2. Бебето върви със седмица и нещо напред. През цялата бременност не съм се ограничавала. Както здравословно съм яла, така и с пълни боклуци Confused в 38 г.с. съм бебето го мерят малко под 3800

# 723
Звучи вярно, аз съм чела за диапазон от 60-70 до дори 100. Сто грама протеин.. Сигурно дори за спортуващ мъж е сериозно количество!
Но какво да се прави, на бебето му трябва протеин в храната ни, за да расте. Не мисля, че еволюционно е възможно да ядем листа, корени и плодчета и да родим големи бебета.
P.S. Аз съм от щастливките, на които не им се гади от месо, яйца и риба. Наскоро се зачетох, защото все ми казват, че бебенцето върви напред и се зачудих как го правя?! 😂 тогава осъзнах, че е от храненето ми. Предната бременност също се стараех да си ги набавям (и същевременно да ограничавам тесто и сладко!) - бебе се роди 3100 кг, а аз буквално не бях качила никакви килограми, като приятен бонус.
И аз така бях с двете бременности. Много ми се дояждаше месо, риба и все протеинови храни. Не се ограничавах от нищо. Бебе 1 се роди 3410гр, а бебе 2 -3400гр. и двете 50см. 😄

# 724
От коя седмица започнахте да приемате протеин?

# 725
Сега с бебе 2 бях с нисък белтък и албумин, отоци по краката. Бях си взела протеин Прегнако с вкус на шоколад от 7 м. Съответно ядях много извара и сирене. Но яйца месо и риба с триста зора. В изварата има много протеин. Така че хапвайте протеини, защото са важни за растежа на бебчо 🥰а и за вас също

# 726
Аз приемам протеина на Прегнако банан. Мин. месец общия ми белтък бе 62(минимума е 60),а албумина ми беше 36(при минимум 35). Един месец прием на протеин по една доза на ден АГ каза защото при мен бебета върви 7,8дни напред и щяла да дръпне уж повече ако вземем двойна доза,общия белтък ми е паднал на 61,но поне албумина ми  се е вдигнал на 38☺Аз също яйца не обичам,месо според зависи. Опитвам се да ги хапвам сега,но ми се гади. Забелязвам че доста почнаха да ми отичат ръцете и краката😥

# 727
Може ли повече информация на общ белтък и албумин. Изобщо не съм изследвала. С кръвна проба ли е или урина? Кога и защо се изследва?
Благодаря!

# 728
Може ли повече информация на общ белтък и албумин. Изобщо не съм изследвала. С кръвна проба ли е или урина? Кога и защо се изследва?
Благодаря!

На мен ми пуснаха общ белтък и албумин съвсем наскоро, защото откриха високо кръвно и да не се отключи прееклампсия. Оказа се, слава Богу, че всичко с тях е наред и са в нормата. Аз пусках тогава и ПКК и затова дадох и кръв, и урина, но мисля, че общият белтък е чрез урина.
Не знам за какво друго се изследват тези двете споменати, но на мен само заради високото кръвно ми ги пуснаха в 35 г.с някъде бях.

# 729
Благодаря!

На мен ми пуснаха общ белтък и албумин съвсем наскоро, защото откриха високо кръвно и да не се отключи прееклампсия. Оказа се, слава Богу, че всичко с тях е наред и са в нормата. Аз пусках тогава и ПКК и затова дадох и кръв, и урина, но мисля, че общият белтък е чрез урина.
Не знам за какво друго се изследват тези двете споменати, но на мен само заради високото кръвно ми ги пуснаха в 35 г.с някъде бях.
С кръвна проба се изследват.

# 730
Да попитам ако евентуално някоя знае нагревател на Лорели съвместим ли е с шишета на Авент? И как точно се борави с него?

# 731
Да попитам ако евентуално някоя знае нагревател на Лорели съвместим ли е с шишета на Авент? И как точно се борави с него?

Да, съвместим е, аз съм с него и с шишета на Авент. Мисля, че повечето нагреватели стават за различни видове шишета.
Сипвате малко вода и нагласяте степента, която искате.

# 732

Да, съвместим е, аз съм с него и с шишета на Авент. Мисля, че повечето нагреватели стават за различни видове шишета.
Сипвате малко вода и нагласяте степента, която искате.

Благодаря ви много за включването. Понеже има някаква чашка и няколко начина на ползване. Съответно нз кой начин е удобен🤷♀🤔 Даже съм взела и стерилизатор на Лорели,там пак съм пълна Индия. Едно време на сина ми изварявах в тенджърка☺

# 733
Не си спомням вече какви бяха степените, вижте в инструкциите, ако не ги пазите, сигурно и в Интернет ги има.

# 734
Бихте ли препоръчали по бюджетен вариант колички от които сте доволни ? 🙏🏻❤

Общи условия

Активация на акаунт