Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 76

• 35 747
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
Ох, знаех си, че имаше нещо такова!
 Ама 4Д апарат и страшно препоръчан специалист, не посмях аз да му кажа как да мери :/ утехата ми е, че стойността е чудесна (4.5 см.) знам ли, може и за това да не е пуснал другия. (И да даде разлика пак ще е в норми за тази седмица, надявам се).
Стойността е супер!

# 706
Здравейте, на феталната морфология ми измериха дължината шийката на матката само с коремен ехограф. Това ок ли е? Спомням си бегло, че май има разлика между двата вида измервания… и очаквах с вагинален, като по-точен?
Давам пример с мен за едно измерване при АГ:
през корема 2.7
вагинално 3.2
Вагинално е най-точно.

И при мене така беше:
През корема 3.7
Вагинално 4.3

# 707
Здравейте момичета! Последният МЦ при мен беше на 15.03.22г април разбрах, че съм бременна и около 26.04.22 отидох на лекар който потвърди бременост и наличие на сак, но каза, че все още е рано и да отида пак след две седмици. В събота отидох, но нещо нещата не ми се виждат ОК, защото не се е развил ембриома и тя каза, че може би е още рано, има вътре отделни частици така ги нарече тя, но не се е оформил ембриом, а ми направи впечатление, че сака е доста по голям.. Confused Каза след 10 дни пак да отида. Прикачвам ви снимкя от първият преглед и снимка от събота. Моля ви кажете мнение Sad

Последна редакция: пн, 16 май 2022, 20:51 от AnMary

# 708
nadia96t, на снимките не се вижда на коя седмица отговаря сакът, а само наличието му. Предвид, че техниката не е последен писък на модата бих проявила още малко търпение. Може просто да не се засича от тази машина. Възможно е да сте била с по-късна овулация. И третия вариант е да е кухо яйце. За последното обаче още е рано да се каже.
Ако и при следващия преглед не де види ембрион потърсете и второ мнение.

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 08:02 от fillme

# 709
Здравейте!
Бременна съм съвсем в началото и имам следния въпрос , ако някой е имал подобна ситуация.
В 7с3д бях на преглед и се останови според лекаря, че емброна или е със забавено развитие  или съм забременяла по късно ( бременна съм след инсеминация на 01.04 или секс на 02.04. )
Отговаряше по размери и сър.ритъм на 6с5д.
Утре съм на преглед и съм ужасно притеснена , че може да е спряло развитието.
Имали някой с подобен случай?

# 710
Здравейте!
Бременна съм съвсем в началото и имам следния въпрос , ако някой е имал подобна ситуация.
В 7с3д бях на преглед и се останови според лекаря, че емброна или е със забавено развитие  или съм забременяла по късно ( бременна съм след инсеминация на 01.04 или секс на 02.04. )
Отговаряше по размери и сър.ритъм на 6с5д.
Утре съм на преглед и съм ужасно притеснена , че може да е спряло развитието.
Имали някой с подобен случай?
Зависи 01.04 колко дни около овулацията ти е.
Аз съм с инсе на 10ти ден, тоест овулацията ако се смята на 14ти ден, моето бебе върви с 4 дни по-голямо от данните на ехографа, заради тези 4 дни по-ранно забременяване.
Кога е датата на последния ви цикъл?

# 711
33hope  20.03.22г

# 712
Момичета, да ви питам има ли някоя от вас да пие или да е пила протеин Pregnaco?
Днес си взех ето този:

АГ не ми препоръча конкретна марка, реших, че след като този е за бременни ще е най-изчистен и подходящ като вариант, но попаднах на стари теми из форума с ужасни коментари за странични ефекти и т.н.
Също така някоя ползвала го мама,  може ли да сподели дали е имало ефект и ако да след колко време употреба и при каква доза?

Благодаря предварително 🌸

# 713
Момичета, да ви питам има ли някоя от вас да пие или да е пила протеин Pregnaco?
Днес си взех ето този:

АГ не ми препоръча конкретна марка, реших, че след като този е за бременни ще е най-изчистен и подходящ като вариант, но попаднах на стари теми из форума с ужасни коментари за странични ефекти и т.н.
Също така някоя ползвала го мама,  може ли да сподели дали е имало ефект и ако да след колко време употреба и при каква доза?

Благодаря предварително 🌸
Аз съм пила този и розовия няколко пъти и да си кажа,не съм имала никакви странични ефекти. Даже ми беше вкусен,иначе и аз бях прочела преди това ужасни неща 🤔😀 Аз имах нисък PAPP и тогава реших ,че ще си го пия ,но бебето и преди протеина си вървеше напред . За съжаление не мога да кажа до каква степен точно ми е помогнал,но не мисля че е навредил.

# 714
  • Sofia
Аз също съм пила  Pregnaco (банан и ягода). Нямах странични ефекти.
Пих го защото бебето вървеше все назад.
Правих си по един шейк на ден. Не си спомням колко време съм го пила, бяха месеци.
Не знам колко е имало ефект, малката се роди 2300гр.

# 715
При нас за момента няма изоставане. В 35 седмица съм, но общия ми белтък е паднал, също така плацентата узряла. Месо и яйца не мога почти да ям… по начало мразя, 8 месеца се мъча с тях и вече накрая в жегите започна пак да ми се повръща много от тях - писна ми. Надявам се с все пак някаква консумация на месо и протеина да не започне да изостава последния месец.

# 716
Аз го пих по същите причини - нисък общ белтък. Малко ми се гадеше от банана, шоколада беше по-поносим. Иначе помогна и имах по-хубави изследвания след прием.

# 717
Аз го пих по същите причини - нисък общ белтък. Малко ми се гадеше от банана, шоколада беше по-поносим. Иначе помогна и имах по-хубави изследвания след прием.

На мен пък много ми хареса, а чета повечето хора не го понасяли 😀 явно пак аз не съм в час 😀

Каква доза приемахте?

# 718

На мен пък много ми хареса, а чета повечето хора не го понасяли 😀 явно пак аз не съм в час 😀

Каква доза приемахте?

По една доза дневно - 2 лъжички май беше. Док не ми беше конкретизирал нищо...Опитвах се да хапвам и повече месо и яйца де, риба трудно понасях.

# 719
  • Пловдив
И аз пих Прагнако, по препоръка на лекаря, беше ок като вкус, даже приятно. Имах нисък общ белтък, според мен помогна. Мисля, че като вариант е доста добре, повечето АГ го препоръчват.

Общи условия

Активация на акаунт