Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 76

• 35 759
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте момичета, към тези от вас приемащи Валтрекс - изписано ми е 2 х 1 хапче на ден, но по погрешка вчера съм изпила 1 в повече- според вас притеснително ли е?

# 691
Здравейте, момичета! В 32 седмица съм и като цяло от доста време имам обилно течение. Досега при изследванията не е излизало нищо нередно, но сега ми изписаха Миковаг гел. В опаковката пише, че не се прилага при бременни. Някой използвал ли е Миковаг или друг противогъбичен препарат? Може ли да се отрази негативно на бебето? Като цяло от месеци съм с обилен секрет а чак сега ми предписват лекарство.

# 692
Здравейте, момичета! В 32 седмица съм и като цяло от доста време имам обилно течение. Досега при изследванията не е излизало нищо нередно, но сега ми изписаха Миковаг гел. В опаковката пише, че не се прилага при бременни. Някой използвал ли е Миковаг или друг противогъбичен препарат? Може ли да се отрази негативно на бебето? Като цяло от месеци съм с обилен секрет а чак сега ми предписват лекарство.
То,на повечето лекарства така пише. Щом не сте си ги самоназначили,би трябвало да се доверите 🌞

# 693
На много от лекарствата пише, че не се прилагат при бременни, тъй като самата компания, която ги е разработва не е правила необходимите проучвания и опити за да напише "безопасно е при бременност". НО АГ изпистват и такъв тип лекарства, знаейки активните им съставки и дали биха има ли негативно влияние, до коя или след коя седмица могат да се прилагат и т.н. От голямо значение е и дали приложението е прерорално или трансдермално. През кожата на локално приложение много по-малка част стига до кръвта. Г/д това е накратко, така че щом лекар ви го е предписал би трябвало да се доверите, а и ако имате съмнения може да го попитате за какво е нужно и обяснете притесненията си. Simple Smile

# 694
Аз винаги съм имала вагинално течение, което през бремеността се засили. То никога не е било съпроводено с инфекция и съответно не са ми изписвали нищо. Тъй като термина наближава миналата седмица ми взеха секрет за лаборатория, като пак се видя че всичко е както трябва. При Вас инфекция ли има? Като цяло имате ли доверие на доктора, ако нямате потърсете второ мнение. Аз бих взела всичко, което моя ми предпише.

# 695
Как ви се струва този резултат? В 30 г.с. + 2 съм.

# 696
Момичета някой може ли да ми разясни резултата от микробиологията ми

# 697

Идеална

# 698
Здравейте, на феталната морфология ми измериха дължината шийката на матката само с коремен ехограф. Това ок ли е? Спомням си бегло, че май има разлика между двата вида измервания… и очаквах с вагинален, като по-точен?

# 699

Добре е. Заради кръвно ли е пуснато изследването?

# 700

Не, просто напоследък доста ми се подуват ръцете и краката, чак не мога да си свия пръстите, но не е ежедневно. Знам, че накрая е нормално да има отоци, а сега и жеги почнаха, но го пуснах за всеки случай.

# 701

Не, просто напоследък доста ми се подуват ръцете и краката, чак не мога да си свия пръстите, но не е ежедневно. Знам, че накрая е нормално да има отоци, а сега и жеги почнаха, но го пуснах за всеки случай.
Добре е! Моя е 61 при минимум 60 по-нисък от твоя,а съм в 28 седм

# 702
Здравейте, на феталната морфология ми измериха дължината шийката на матката само с коремен ехограф. Това ок ли е? Спомням си бегло, че май има разлика между двата вида измервания… и очаквах с вагинален, като по-точен?
Давам пример с мен за едно измерване при АГ:
през корема 2.7
вагинално 3.2
Вагинално е най-точно.

# 703
Ох, знаех си, че имаше нещо такова!
 Ама 4Д апарат и страшно препоръчан специалист, не посмях аз да му кажа как да мери :/ утехата ми е, че стойността е чудесна (4.5 см.) знам ли, може и за това да не е пуснал другия. (И да даде разлика пак ще е в норми за тази седмица, надявам се).

# 704

Идеална
Благодаря за отговора:)

Общи условия

Активация на акаунт