Сняг вали и вятър духа, а СЕПТЕМВРИЙЧЕТО щастливо гука

• 14 149
  • 295
  •   1
Отговори
# 210
Ей най-после и аз да се добера до компютър,току-що заспахме и аз бързам да се разпиша!
Ние в момента сме в онази прословута криза в 12 седмица и не спазва никакъв режим,плаче и се дърпа по време на кърмене!Днес на обяд се изцедих и бяха 120 мл,Вие по колко цедите и давате?,но като че ли повече няма Sad,пия чая на Хип,изцеждам се,но не знам дали му стига,иначе спи спокойно,но само вечер от 22.00-22.30 до 2.30 след това се събужда и иска да си играем Shocked,не е гладен,когато го взема при мен -заспива!
И аз нямам търпение за срещичката,но има още много време!Аз съм настроена доста предколедно и нямам търпение да купувам подаръци и да украсявам вкъщи,много го обичам този празник!
За килограмите- и аз съм с 10 отгоре,правя упражнения,свалила съм около 8-9 с раждането,но оттогава само 3-4,но все пак кърмя Laughing и не се ограничавам от храна!Има време,лошото е ,че моите дрехи не ми стават,купих си някои нови,но и те взеха да ми висят,само за 2-3 месеца! Peace
Добре дошли на всички нови мамчета! Hug
Денис,оправяй се по-бързо и хайде вече стига с тия болести! StopДа нагушкаш Арен!Валентин,бързо оздравяване и на вас! Hug
Момичета,не ви ли е страх да извеждате бебчовците на тази мъгла,все пак въздухът е доста тежък newsm78Ние излизаме,но само ,когато няма мъгла и дъжд!
Хайде,лек ден от мен и само положителни емоции.....

# 211
Яни, ние  май сме доникъде с мъжкото достойнство на Спаси.След като от престараване си докарахме леко зачервяване и се наложиха промивки с риванол и мазане с мехлемче, вече само почистваме докъдето можем по време на баня.- без да натискаме прекалено. Док ни каза да придърпваме кожичката колкото да я държим незалепнала. Главичка засега не се подава  Sad Дано да е наред всичко.
Дано и ти си по-добре. Пий витамини!

# 212
Здравейте момичета!
Мони заспа и бързам докато не се е събудил.Вече излизаме по-рядко най вече заради мъглата,а той не иска да спи вкъщи.Като е навън с часове може да не се събужда да яде.
Вчера бяхме на консултация и пак сме много пораснали.Педито вече ще ме побърка да му давам сокчета,да съм го кърмила само за по няколко минути че много качвал,да съм го хранила най-много по 5-6 пъти на денонощие...И аз практикувам "от едното влиза от другото излиза"!
Биха ни и първата доза Пентаксим.Не мога да повярвам колко добре го понесе.До сега имахме проблеми с две от ваксините и много се притеснявах.Нямахме температура нито плачеше.Първите часове му беше малко по сънливо,но бързо отшумя.
За чурката - мен ме беше страх да я заголваме и само леко подръпвах надолу колкото да се успокоя че правя нещо по въпроса,а всъщност нищо не съм правила.Лекарката ми показа как става и му се показа главичката и каза че всичко му е наред.Още вечерта вече по-смело и аз дръпнах,но ме е страх да пипам и да го почиствам.
За килограмите - аз продължавам да си качвам и скоро може да стигна килцата които бях преди да родя.Постоянно съм гладна и като никога не ми се е налагало да се ограничавам в яденето и сега не мога да спра да ям.Успокоявам се,че сега кърмя и по нататък ще ги мисля килограмите.
Бягам,че сладурчо се събуди и иска да си гукаме.
Лек ден!

# 213
здравейте  момичета Simple Smile
Аз докато  ви прочета  и ми свършва времето за занимавка  пред  компютъра  Crazy

Нямам никакво време покрай малката ми фурия  Heart Eyes
днес  хич не ни е  ден за хранене , ядем  по малко и на втория  час пак реве  за папане. Искам да направя  паузите  по-големи, за да хапне  повече , ама нещо не  ми се  отдава , ей го от  сутринта  вече  ще яде за  7 ми път  Crazy Само мия  шишета, цедя и пак се  храним  ooooh!

Чакам с  нетърпение утре , мама ще дойде  да  ми помага за  7 дни  Grinning

Много ми е тъжно, че  не  можем да  дойде  на срещата, очертава се да си спретнете страхотна забава Simple Smile Надявам се за срещата  по велик ден  вече да дойдем  Grinning

За килограмите  съм само с  2 кг повече, но варирам, така че все едно съм си на старите  килца. Вече всички панталони и дънки от  преди ми стават. Само ризите си едва едва закопчавам отпред  bombs

Добре  дошли и от мен на  новите  мами септемврийки  Hug

# 214
daludo, teletabis 2, mima kalina Добре дошли!!!  bouquet
Честит втори и трети месец на всички празнуващи!!!  party041
С нашата пишурка както и с цялото къпане се оправя тати!!! Още от първия ден той го къпе аз само помагам! Мисля че добре се справя с нея защото доста я подърпва и му се показва главичката леко! Аз не гледам като го прави защото ми става жал, но май не го боли защото все едно нищо не му прави и не реве! Мони вече спи по 7-8 часа през ноща и дано така да си остане! Будим се към 7 да яде и после пак сън до 10 часа.  Grinning Grinning Grinning
Вчера вечерта се обърна за първи път от корем по гръб и бяхме много щастливи!!!  newsm44 newsm44 newsm44 Жалко само че аз не го видях защото точно тогава ви четях във Форума! Само чух как тати се зарадва и веднага истичах да разбера какво става! Нищо надявам се днеска и аз да го вида!
А между другото измислихте ли подаръци за Коледа на вашите бебоци???Аз мисля да му взема постелка за активна гимнастика и вече нямам търпение да видя дали ще му хареса!

# 215
  • София - Бургас
Здравейте!
 Включвам се, за да поздравя всички нови мами с ДОБРЕ ДОШЛИ!  bouquet Heart Eyes
 Ирини,Вени ние също започнахме с покупките за Коледа.Днес купихме на Карина бънджи.Много мислихме с татко и какво да и купим, тя е толкова мъничка...., а и дрехи вече ми омръзна да и пазарувам.И така решихме бънджи.Тя разбира се е много малка, но живот и здраве след 2 - 3 месеца ще го използва.Смятам, че подаръкът е подходящ!
Утре ако е хубаво времето, пък с Кари ще търсим подаръци за баба и, дядо и и баща и!Малко по малко се подготвяме за настоящата Коледа.
   Сесилия, от утре ще започна да дохранвам бебка с Аптамил АР, по препоръка на педиатър и гастроентеролог.
Опа, чувам че бебка се събуди и ме вика......
Чао от мен, ако имам възможност по - късно ще се включа пак!

# 216
  • гр.Русе
Здравейте,майчета и бебчета!  Hug
Ето ме и мен...отдавна не съм писала  Embarassed
Добре дошли на всички нови мамчета!  Hug
Телетабис,не се притеснявай,че бебчето ти е на АМ и ние сме така почти от самото начало,но Крис си расте и всичко е ок,ние се храним с НАН1.
За пишлето и ние си мислихме,че правим нещата както трябва,но след консултацията миналата седмица се оказа,че нещата не са добре. Педито го подръпна малко повечко,каза, че по-добре сега да се оправи,защото след време момченцата получават несъзнателна ерекция и ако кожичката не е забелвана изпитват болка и при по-тежки случаи се стига до импотентност,така, че татковците да действат смело.  Mr. Green
Относно захранването и даването на сокчета и аз си правя пас. Тези дни по цял ден чета във форума темите за храненето и от сега се ориентирам с коя схема ще действам. Най-рано мисля да захранвам след 4 навършени месеца,но се чудя с какво да почна. Знам,че ни е много рано да мислим за това,но все пак-вие как ще захранвате? Четох,че оризовата каша е много полезна,но много помпа децата с излишни калории.
Майчета,давате ли Зимафлуор и ако да по колко и как,защото пише да не се дава с мляко или кърма?
Иначе,Крис е добре. Качил е 1200гр и 2 см за един месец,което малко ме притеснява като чета,че вашите бебчета растат с 5-6 см. И на мен вече ми е коледно,кроя планове за семейни събирания и партита с приятели и правя списък с подаръци.
Целувки от нас!  Heart Eyes

# 217
Ето ме и мен, най-накрая. Днес първо нямах интернет, после ходихме на 2-та имунизация и съм вече тук. Много съм доволна, защото Алекс никак не плака:), а аз се бях настроила да го боли много.

Ирини, няма нищо за отговора, аз се ориентирах в обстановката, а и въпроса ми май беше глупав Simple Smile Кажи ми как се справяш и организираш да ходиш на работа? Възхитих се. Аз имам много задачи, но не смея да се захващам, а и е трудно да намеря свястна гледачка. Хич ннямам време за други  неща освен за бебо.

Плами, благодаря, по-спокойна съм след днешната консултация с педито- каза че се развива отлично. Сега е 6100 кг. и е 61 см., моето момче ще е от високичките, но досега все ме плашиха, че ту не наддава, ту е с наднормено тегло. Сега беше на "диета" и сме в норма. Млакото пак няма да го сменям, защото пак ме увери че НАН на Нестле било едно от добрите и т.н. Акото му е зелено, но няма гаранция, че друго мляко ще е по-добре.

Сесилия, аз му давам НАН на НЕСТЛЕ - хипоалергенното/ няма алергии-профилактично/ и днес пак правих уговорки с док че искам да му го сменяв, но тя за 3-и път ми каза да не го правя, защото това било едно от хубавите и вече бил свикнал. Притеснявам се само, че ака зелено, а тя ми каза че можело да е от окисляването на акото като преседи, но сега като се прибрах се сетих че съм виждала в момента на акането пак зелено и се чудя дали да й се обаждам да я питам притеснително ли е това....
Плами радвам се че всичко е наред при вас. Кажи ми акото на бебчо какъв цвят е?

Здравей Далудо да ти е жив и здрав твоя Александър, ама хубави имена сме избрали а? Simple Smile

Денис, кажи ми за коледното парти къде да видя темата? Ще бъда благодарна някой да ме улесни и да ми прати линк към нея.

целувки за сега на всички от мен и Алекс

# 218
За отчета набързо, че сме неспокойни: 5230гр и 62см! Направо сме отличнички! Но малката ми е неспокойна днес, въпреки че няма температура!

Да я къпя ли след ваксината? Вие как направихте?

# 219
Калея, хубава идея да започна с покупките за коледа.
Плами, зимафлуор не давам на Алекс, но взимах през бремеността дълго. Лекаря ми каза че е достатъчно.

Кажете от къде да купя детски фитнес. Искам да е шарен и със музика. Гледах във Премаман, но бяха едни безцветни останали и в Комсет нямаше.

Алекс спи от педиатъра откакто сме дошли и вече пропуска с 2 часа хранене...чудя се дали да го будя.

# 220
Асита, ние днес бяхме също на ваксина и мисля да го изкъпя

# 221
Здравейте, момичета!

Добре дошли на новите мами и сладки бебоци, между които и двама адаши!  welcome Името Александър беше най-многобройно и преди новите попълнения, а пък сега - съвсем!!! Аз нарочно викам на нашия Александър Сашко, защото представяте ли си като се съберем всички на едно място и една мама викне "Алекс", колко деца ще се обърнат.   smile3503 Искам да сме малко по-различни. Със Сашко на Mertzy ще са двама.

Ние излезнахме и днес за около час. Видях слънчев лъч и хайде навън! Сашко е малко по-кисел днес, но се надявам това да е временно явление. Зимафлуор не му давам. А с пишката му не правя нищо по съвет на педиатъра.

Поздравления на всички мъничета, актуализирали своите мерки и теглилки - все така да растете!

Валентин, радвам се, че Нелито се оправя вече.

Яни, Асита, кураж! Сигурна съм, че с всичко ще се оправите! Аз лично се мобилизирам повече и съм по-организирана когато имам повече предизвикателства.

# 222
teletabis 2, daludo, mima kalina Добре дошли  Hug
Ассита и Телетъбис педиатърката ми каза да не я къпя след ваксината.Поставихме Пентаксим.Моя съвет е да пропуснете тази вечер.
Валентини и аз се радвам че каката е по добре.Дано Габи не е хванала шарката и вече всичко да е наред.
За зимафлуора-аз го давам от втория месец по 4 капки сутрин.Капя и ги дирекно в устата.Така процедирам и със вагинтола.
До скоро   bouquet че таткото си дойде и да му обърна малко внимание  Heart Eyes

# 223
  • София
Ассита, аз не я къпах след ваксината 2 дни. Педиатърката каза да не го мокря мястото и понеже беше леко зачервено и на втория ден, пропуснахме банята.

# 224
Резултати от консултацията, близо 600гр и 2см сме пораснали, по-добре ни е главичката, но още 2 седмици оставаме на 4 капки вигантол, превантивно, заради усиления растеж. И на нас днес ни биха ваксинка и ни казаха без баня тази вечер.

За пишлето ами аз като мама на двама Simple Smile този път по-добре се справям... главичката му е показана и още малко ми остава да я оголя цялата.

За Коледа... ооо много го харасвам и аз този празник и вече ме тресът приготовления, а сега с дечицата съвсем:)  С Ивайло само чакаме да стане първи декември ще пишем писмо на Дядо Коледа. Като го питам какво иска да му донесе ми казва "Дзип"... абе сладурчета:) Аз имам една теория защо септемвриичетата са най-хубави, но за нея друг път:)
Иринииии и ние много уважаваме тиквата и напоследък през ден ме карат да им правя, но ние най я тачим с крем карамел.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт