Визуално той харесва две жени Сашка и Марта. (и сигурно се дразните, ама ще вметна, че и двете са везни) За първата на мен лично ми е необяснимо, ама... те тия неща нямат обяснение. Марта обаче го държи на разстояние и той се чувства пренебрегнат. Сашка точно обратното - хили се като тиква, блести (както тя сама каза) като е около него и въобще не ѝ пука колко това дразни другите, важното за нея е, че с това поведение го кара и той да ѝ отвръща с блясък в погледа. А то е това, което ги дразни - че той ѝ отвръща. После като останат само жени, те я подбират за отмъщение и стават скандалите. Проблемът ѝ е, че тя не може да ги затапи с пет приказки и да зяпнат, нямайки какво да ѝ кажат, и това довежда до нейната истерия. Иначе много добре разбирам какво прави тя с него, защото съм същата когато искам един мъж за себе си. Мъжете се стараят повече и се ласкаят много когато една жена им показва колко се радва на присъствието им, ама не като му казват "колко са ти хубави зъбчетата", а като блестят в тяхно присъствие. Харесват мили жени в добро, лежерно настроение и много усмихнати, а не инфантилки, хищници, кукувици, скучни, мрънкащи или тъпи. Марта се държи също толкова лежерно и не го напряга, но не го допуска до себе си изцяло както Сашка.
Веднъж една колежка ми каза: ти за какво мислиш, че е тая върволица от хора из стаята цял ден когато ти си на работа? Заради мен? Не! Заради теб. Защото си вечно усмихната, винаги си в добро настроение, не ги занимаваш с глупости и на тях им е приятно. Чакат с нетърпение да дойдат и да изкарат известно време в спокоен и отпускащ разговор. Не се хваля или нещо подобно, обяснявам, защо хората предпочитат да общуват с усмихнат човек. Усмивката топи ледовете. За мен лично, тя е най-голямото ми оръжие.
Ако ме видят същите тези хора когато съм бясна, което е другата ми крайност... леле мале! Няма да ме погледнат! Защото хванат ли ме бесовете ставам безпощадна в думите си и груба. Да, ама те това го спестяват на Виктор! А моят мъж ме видя и бясна, и все пак реши да остане с мен. Нека и Виктор види Сашка в друга светлина и ако тогава пак му харесва, аз съм ок. Но, Сашка още не се е научила да се защитава подобаващо, за да не позволи на онези чуми да я разплакват. Ама то това се научава при някои хора с времето.
Ох и моето стана дълго, ще го сложа в спойлер, пък на когото му е интересно, да го чете.
Честит петък! 🌺