Тема 4 - тема за обсъждане на корейски и китайски сериали, известна още като "Гоблин" ;)

• 23 023
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
  • България
Ех, грозничък.

Xing Zhao Lin е вторият в китайския ми списък. Ще му изпратя едно писмо, че е грозен, може да се натъжи и да ми пристане. Joy
Чакам превод на The Unknown: Legend of Exorcist Zhong Kui (2021) с него.
До 15 епизод са превели от 40, но може и да го подкарам с автопревод.
Скрит текст:
След некрасивия главен герой в Perfect Couple (2014) имам нужда от промивка на очите. Grinning
Започвам 12ти епизод и имам чувството, че няма да запазят темпото до края. Май 45 епизода ще са твърде много.
Не знаят кога да спрат тия китайци. Това е предимството на корейските сериали, около 16 епизода и финал.
Liu Ying, покрай Tomorrow (който ни напредва бавно, но сигурно), щерката стана голям фен на Lee Soo Huyk Grinning
Не сте ли гледали The Scholar Who Walks the Night (2015).
Започнах го като фен на И Джун Ги и бързо се преориентирах.

# 616
  • Русия
Xing Zhao Lin е вторият в китайския ми списък. Ще му изпратя едно писмо, че е грозен, може да се натъжи и да ми пристане. Joy
А, видя ли, след Ден Лун вече е вторият, за чиято външност сме на различно мнение. Светът става все по-добър. Grinning Само не пиши писма на Лин Гън Син Simple Smile

# 617
  • България
Naili, с теб май още не сме харесвали един и същ, все се разминаваме, което е прекрасно.
Lin Geng Xin е симпатичен, но не знам точно на кое място съм го добавила в списъка. Щом не е от първите 20, няма шанс да му пиша. Grinning
На 76 е. Grinning
На кого беше любимец Neo Hou?
Той е сладур.
С Роца ще имаме проблеми, сега и дъщеря ѝ се намесва лошо. Joy

# 618
  • Русия
Как да не сме харесвали? Ами Лю Сюе И и Ни Хан Цзин?

# 619
  • България
Вторият кой трябва да бъде?
Не ми излизат така написани в гугъл и не мога да ги разпозная. Grinning

# 620
  • пак на Рив Гош
А, хич не е грозничък за мен, не бих го върнала, нищо, че не ми е в любимците. Joy
Иначе аз също харесвам сюжетите с брачни договори, но доста зависи как са поднесени.

Не сме, защото в платформите го няма за Франция Cry. Като си дойда август ще пробвам да го потърся из торентите във формат, който да може да се гледа на телевизора ни. Че ние гледаме табиетлийската - на голям екран, удобно настанени на канапето и сами вкъщи, че да може да се възторгваме на спокойствие от хубавите мъже и тоалетите на жените. Та в този ход на мисли, влюбена съм в обувките и ботушита на госпожа Ку в Tomorrow Heart Eyes
За Lee Soo Huyk не се притеснявай, на щерката номер едно е Kim Ji Soo, та няма страшно Joy

Аз съвсем зарязах My Secret Hotel, въпреки че страшно харесвам двамата главни актьори. Нещо сюжетът почна да тръгва във всички посоки и да ми дотяга. След някоя и друга седмица може и да му дам втори шанс, само заради Намгунг Мин и Ю Ин На.
На негово място сигурно ще започна Ghost Doctor - https://mydramalist.com/688213-ghost-doctor , освен ако в последния момент не си сменя решението.
А като текущ китайски подхванах Love at Night - https://mydramalist.com/75103-when-the-darkness-falls - понеже освен сюжетите с брачен договор, харесвам и такива с one night stand Joy

# 621
  • Русия
Ни Хан Цзин е тоя, дето е все мустакат: Ni Han Jin.

В "Любов в нощта" one night stand е с доста интрига. Да му се не начудиш, защо и как тая нощ го удари героя право в сърдцето.

# 622
  • България
Роца, олекна ми.
За другите не, обаче за първите двама в двата списъка ще има битки. Joy
И аз обичам да гледам на големия телевизор, обаче това става само когато съм у дома, както е в момента.
Лошото е, че тук освен сериали, чета книги, а и ходя по кафета с приятелки и все съм недоволна, че не ми стига времето за всичко.
Обаче на телевизора гледам с кабел, като самият сериал си ми е на лаптопа. Взех си някакви донгъли, обаче накъсват и с кабел ми е най-добре. Бяха драми докато наместя и лаптопите, и кабелите. Grin
Изтеглила съм My Secret Hotel и като те чета се чудя дали да го започвам.
Докато се чудя изгледах три епизода от Grid (2022).
Добре е засега, главният ми се струваше познат, обаче се оказа, че никъде не съм го гледала. Joy
Seo Kang Joon
.
За този Love at Night (2021) ще чакам отзив, дали е много захаросан. Харесвам актьорите и заради тях бих опитала да гледам, ако не е прекалено лигаво.
Naili, а според теб как е сериалът, че единият ни общ любимец е там?

# 623
.............
Докато се чудя изгледах три епизода от Grid (2022).
Добре е засега, главният ми се струваше познат, обаче се оказа, че никъде не съм го гледала. Joy
Seo Kang Joon
Скрит текст:
..................................
Значи е време да погледнеш Are You Human Too? Wink.

# 624
Ох, този с андроида ми звучи страшно познато, мисля, че съм го гледала, но не помня никакви подробности Flushed

# 625
  • Русия
Naili, а според теб как е сериалът, че единият ни общ любимец е там?
Ами аз съм писала отзиви в процеса на гледането на дорамата, ще се самоцитирам:

Скрит текст:
Аз пък почнах "Любов в нощта"/Love at night, заради Лю Се И, разбира се. Божке, че е хубавец, пък и създателите решиха да угодят на дамите, дават го разсъблечен от време на време (има какво да покаже), чак по бански го докараха. Ех, ех, надявам се да има повече сцени в басейна.

Съвременна дорама, с бизнес антураж. Винаги са ми смешни, когато почват да разнищват бизнеса по дорамите.
Та значи, тук темата е инвестиране. Добре, че бъкел си нямам от такива неща, та не ме дразни много-много. И все пак шефка на отдел да раздава флайъри по улиците и да търси случайни хубавци из улиците вместо да наеме професионални модели е върхът на тъпотията. Какво искаха да ни кажат? Че е много всеотдайна?
И това "22.00 е, тъкмо е време за работа" с най-сериозно лице... ъъъъ... ма какво си правила цял ден? Що за шефка си ти, щом не можеш да си уредиш времето?

Е, това са второстепенни неща. Иначе героите са приятни. Тя не е тъпа, той също не е. Конфликтът произлиза от това, че и двамата са разочаровани от любовта: на нея й изневери годеникът, него го е изоставило без обяснение гаджето. И сега, той много я харесва изначално, но не си признава. Все се върти покрай нея, помага й с каквото може, но не рискува да я ухажва. Още повече, тя не може да се реши да скъса с годеника. Тъй че героят е в положение на третото колело. Досеща се, че тя го харесва, но не успява да я накара да си признае и да обърне гръб на годеника. Иначе искри хвърчат, момчето го разголват, тъй че искрите стигат и през екрана, напред, актьори и режисьор! Годеникът също е интересен: човек, който съвсем хладнокръвно манипулира бъдещата съпруга, защото я смята за най-подходяща за себе си.
Лю Се И ми харесва тук, както ми харесваше и в предишната дорама. Добър актьор. Момето (Чжан Юй Си) е никакво. На външност си е практически европейка, обикновена по европейските мерки, но сигурно, много хубава по китайските. Гледала съм я в друга дорама, там беше съвсем ужасна, тук може да се гледа. Но все пак главните роли не са за нея. Има химия между актьорите, но той очевадно тегли каруцата.

Актрисата в "Любов в нощта" наистина е никаква. Аз заради актьора гледам.
Тъкмо почнах 16 серия. В отзивите много хора пишат, че сериалът е муден, но на мен ми харесва. Те и двамата главни са травмирани и трябва да проработят травмите си. Затова се сближават толкова бавно. Пък и той е ревнив, тя още не е преживяла раздялата с годеника. Добре са, според мен.
Единственото, което лекинко дразни, е че екранното време на втората двойка е повече от времето на главните. Понякога и смешки има: тя все под дъжда и три пъти си е увреждала глезена. Ама как иначе ще ни показват, че той е загрижен и грижлив? Като все се докарва студен и се подсмихва гадно?

Ох, доизмъчих я тая "Любов в нощта". Добрият сценарий имаше всички възможности да стане вторият "Моята кралица на преговорите". Но актьорите убиха всичко. Тя с нейния лековат имидж на непораснало момиче никак, ама никак не става за сериозна бизнесдама. Той е по-добър, и докато се въсеше, беше готин. Но героят му се отвори под силата на щастливата любов, и някак си съвсем безинтересен стана. Не знам, дали вината е на актьора или на режисьора.
Втората двойка също. Изобщо никаква искра, камо ли любов не видях при тях. Ужасни са, ужасни. Превъртах ги яко, толкова много екранно време за втората двойка не съм виждала.
При това имаше доста основи, върху които можеше да се изгради нещо интересно. Но не, сладникавата боза от втората половина уби всичко хубаво от първата.
Разтеглена, с лоша актриса дорама. Още предишния път когато я гледах, си дадох зарък да не мяркам нищо повече с нея, ама не си удържах на думата, дадох й шанс.
Хубавите целувки не спасиха дорамата. Колко по-добра можеше да бъде тя с друга актриса!

При това тя самата изглежда съвсем нормален човек, но какво създава на екран... втора Дилраба, същите похвати, много дразнеща. Направо развали дорамата.

# 626
  • вятърничава
И аз съм писала, дет китайско не гледам.Този май ми беше първият.
Върни се назад и прочети, обсъждахме го с Naili.

# 627
  • България
Значи е време да погледнеш Are You Human Too? Wink.
Благодаря! Веднагически го пуснах за теглене.
bb6, вчера точно твоя пост четох, че преглеждах темата по друг повод, но като не пускате картинки, не запомних кой е сериала - твоят първи китайски.
Naili, единия ти пост го помня заради главната, аз си я харесвам (20 то място), а ти явно и жените ми не харесваш. Joy

А там и за първата няма да се бия. Grinning
Но като няма картинки и коментарът е за съвременен сериал, не си отмятам, въпреки че заради недостатъчно фантастики и фентъзита започнах да гледам и съвременни драми понякога.

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 15:16 от Liu Ying

# 628
  • вятърничава
Не,че се заяждам ,Liu Ying,но в интерес на истината,както е модерно в последно време да се казва, и снимка съм пльоснала Wink Тя вярно не се вижда много, защото Той е по-хубав.
Liu Ying, много е ветровито на върха в твоя списък 🤣 Добре, че в живота не си така!

Добре си се целуват китайците в Love At Night (2021) / Среднощна любов , не мога да не им го призная. Съвсем нормални целувки, милувки, закачки и отношения като за 30 годишни.

Но г-ца Сю е ужасно слаба. Трябва да и забранят да се появява в трикотажната рокля на бели и сини раета, която облича у дома. Хоризонтални раета, хора, хоризонтални! Scream

# 629
  • България
Скрит текст:
pppqqq, мерси за новата тема и за чудесното оформление! Браво на теб! 🤗

Ей, какви хора сте вие, заради вас и аз изгледах първия си китайски сериал😃 "Любов в нощта" /Love at night.
Е и защото е с превод на бълг.език,направен от Индира, която пишеше преди в темата и ми беше нещо като сродна душа. Индира, ако все още четеш - Благодаря за превода!
Всъщност съм на 13 епизод, с доста превъртане, гледам го без звук, докато слушам нещо друго. Пуснах звука да чуя какво свири и пее главния - бозица, не е моят тип музика, не е моят тип сериал. Клише до клишето от начало до край предполагам. Но поне няма драми за сега и не натоварва.
Скрит текст:
Тя пияна се хвърли на врата на случаен гражданин, то пък се оказа, че работят заедно. Той сериозен бизнесмен, строг и справедлив. То не бяха случайни срещи, засечки, басейни, квартири, токчета. Абе тая жена да вземе да си купи чадър, до кога ще търчи той след нея все да я пази. Другата двойка нуна и сладък младеж.
Главният е хубавец, вярно е, но е малко слабоват за моя вкус, а Тя наистина е с европейски черти, но не блести с талант. По-симпатична ми е приятелката и.
Този прочетох, до другия ти не стигнах.
Отписала съм сериала още при тези коментари. Така съм го отписала, че чак съм го забравила. Sweat Smile
Жалко за загубеното време на актьорите.
Да де, не че се заяждаш. Тъкмо хвалех темата пред дъщеря ми и я навивах да пише, че липсва модерното незаяждане и ми се наложи да се обяснявам, като ученичка, защо не помня всеки коментар. Joy

Общи условия

Активация на акаунт