Тема 4 - тема за обсъждане на корейски и китайски сериали, известна още като "Гоблин" ;)

• 23 029
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
  • Русия
И на мен не ми харесва тоя актьор, навсякъде е дразнещ. Иначе тая дорама е доста хубава, весела и забавна. Това беше първата ми псевдоисторическа китайска дорама с много серии, заради нея се престраших да гледам и другите.
Актрисата в нея добре се представи, после я гледах и в други сериали - скучна.

# 601
И аз виждам за първи път, изглежда странно. Не съм забелязвала досега. Стои малко като троен клепач.
Змей, твоят дълъг сериал ми е в списъка за гледане, ама все го отлагам, именно защото е дълъг. Заслужава ли си?
Роца, и аз не знам дали го препоръчвам, май по-скоро не.
Ще изкоментирам малко сериала, който му се чете да чете, който не - да прескача Simple Smile
Скрит текст:
В началото ми харесваше повече, но вече съм на 30-ти епизод от 50, и нещо взе да ми върви трудно.
Най-голямата ми забележка е, че в средата на сериала не мога да разбера каква аджеба е голямата драма, заради която главните не могат да се разберат... Добре, има някаква 10-годишна тайна (за която вече ми е трудно да следя кой знае и кой от кой я крие, ама нейсе), но не мога да разбера какъв е тоя велик проблем, който би се случил, ако се разкрие.
И не само ако се разкрие проблема, по-скоро не разбирам защо е недопустимо да се развият отношенията между главните, не разбирам какво толкова им пречат събитията от миналото.
И това ме дразни, много преекспонирани ми се виждат реакциите на героите, а то това е в основата на драмата.
Т.е. не че актьорите преиграват, всички са много добри. Но самия сценарий ме дразни и по-точно проблема, около който се върти всичко. Не го виждам като проблем. Та или е измислено тъпо, или просто аз не разбирам корейската душевност.

# 602
  • вятърничава
Змейчо, как можа! Сега само в клепачите ще я гледам Wink

# 603
Змейчо, как можа! Сега само в клепачите ще я гледам Wink
Хахаха, нали? И аз така.
Между другото, тая снимка, която качих, е от първата сцена, в която забелязах тая странна гънка.
Но веднъж като го забелязах, изведнъж почна да ми се набива много в очите и да дразни Simple Smile
Каква е тая мания по ококорените очи!

# 604
  • вятърничава
Каква е тая мания по ококорените очи!
Тъй де, за индийки ли се мислят тея?

# 605
От сериала Йонг До Йон разбрах (нещо, което подозирах отдавна), че Чосон е основана по-скоро на принципа на модерните монархии - кралят реално няма истински управленски функции, той само одобрява решенията на министрите. И това е заложено в самата държавна структура, не е изземване на властта от корумпирани министри.
Затова във всички исторически сериали за Чосон, кралете изглеждат като пълни смотаняци. А ако започнат да си позволяват много, са третирани като диктатори.
Кралят е символ - "баща на народа", а не управник.

# 606
  • пак на Рив Гош
Змейче, много благодаря за впечатленията! Може и да го пропусна тогава... или да го изгледам, като изляза в пенсия Joy
Между другото, и аз имам сериали, в които така и не мога да разбера какъв точно е проблемът. Типичен пример ми е Something in the Rain/Pretty Noona Who Buys Me Food - https://mydramalist.com/25173-pretty-noona-who-buys-me-food Така и не разбрах за 16 епизода какъв точно беше проблемът младите да се 'земнат, та бяха драми, сърцераздирания, страдания... Накрая го писах в графата "културни различия" и спрях дотам (впрочем, оттам и нещо не се спогодих със Сон Йе Джин - не харесах героинята й и дълго се чудех дали е от актрисата, или от образа).
Интересното е, че друг сериал на същия екип, и пак с Jung Hae In в главната роля - One Spring Night - ми хареса много повече, макар и пак да имаше драми, сърцераздирания и страдания - https://mydramalist.com/32977-spring-night

# 607
  • България
Perfect Couple (2014) e доста интересен.
Нямах големи очаквания, защото е доста стар.
Ето снимка от първата брачна нощ.
Забележете с колко колана се е увил младоженецът и не питайте защо. Joy

# 608
  • пак на Рив Гош
Прочетох му резюмето, изглежда интересно. Ще си го подредя в Списъка.
Я кажи защо са коланите, че сега ще ме гложди любопитството Joy (да не му простине кръстът? Joy Joy Joy)

# 609
  • България
Скрит текст:
Не иска да прави секс с нея, защото бракът е дарен от Императрицата.
Бъдещата му жена пък иска да му огледа тялото, търси родилен белег и тоя реши, че е много палава.
Поради тези причини е добре опакован с всички налични колани.
Обаче по нареждане на майка му имаше и афродизиак в питието.
Намеренията му рязко се промениха, обаче и двамата бяха вече твърде пияни и не можаха да махнат всички колани. До сутринта спаха в тази поза, имаше и кадри откъм гърба му, но пък не се виждаха коланите. Joy

# 610
  • пак на Рив Гош
Ааааа, ясно. Мислех, че ще е нещо подобно 🤣
Отбелязах си го все пак за гледане.

# 611
  • Русия
Изгледах Светът ми е длъжен първата любов / Lucky's first love. С прекрасни актьори, но... блудкав. И Бай Лу, и Син Чжао Лин са прекалено талантливи за лековат ромком.
Сюжет: той е основател на компания за производство на игри, тя е първият работник, когото е наел, негов талисман. Сега е успешен, и я цени много. Тя също го цени, макар че мърмори (така и не успях да разбера защо, той е почти идеалният шеф). Чувствата им се разкриват бавно, но сигурно. Хепи енд.
Може да се гледа за отмора, мозъкът изключва напълно, никакви силни емоции не изпитваш, лесно се заспива.
Актьорите са прекрасни. Останалото не го бива.

# 612
  • пак на Рив Гош
Naili, подкрапям напълно мнението ти за Lucky's First Love - двамата главни актьори бяха много добри, но имах известни забележки към сюжета (най-вече към образа на главната героиня), но като за офисен романс беше дори повече от приличен. За разлика от другия офисен романс с Xing Zhao Lin, който гледах след това - Cute Programmer, който толкова ме нервира откъм недомислен сюжет, че даже спрях да го гледам 2 епизода преди края.

Да ви похваля китайската ученическо-студентска пухкавина, която изгледах тази седмица. Направо като купа с пуканки я изцъках и даже й дадох 9* (май за първи път давам толкова на този тип сериал) - Forever Love (2020) - https://mydramalist.com/50395-forever-love
Хубавото (за такива като мен, които като започнат нова книга, прочитат почти веднага и последната страница Joy) е, че още от самото начало знаеш как ще свърши. Спойлерът си е в първите 2 минути на епизода... даже не спойлер, ами направо Развръзката. Оттам нататък - "не целта е цел, а Пътят" (по Лао Дзъ Grinning), тоест как точно ще достигнат до Тази Развръзка. Така че, ако предпочитате сериали, при които да тръпнете в очакване дали младите ще се вземат и любовта ще възтържествува, това не е сериалът за вас Wink .
Героите са нормални, имат прекрасни взаимоотношения, подкрепят се, вярват си, недоразуменията се изясняват в рамките на епизода, образите се развиват добре, актьорите стоят чудесно заедно, имат много добра химия. Романсът е с малко сложни геометрични фигури, Третите колелета са гадни в поносими граници, Приятелката е много сладка, клишетата са налице, но не прекомерно и не винаги там, където ги очакваме, продуктовото позициониране е почти незабележимо (спойлер - липсва маската за лице Joy), няма огромни големи драми и сътресения. Сюжетът се развива според очакванията, приятен е за гледане и много добре изигран. Сериал, точно какъвто харесвам.
За първи път имаше главен герой с толкова къса коса, обикновено са все с буйни перчеми, та това беше свеж полъх. Главната героиня не беше от недораслия тип - с къса коса и панталонки, а си беше с дълга коса още от началото и хубав гардероб.

Да вметна и добра дума за двете главни актриси - Julia Xiang и Pan Mei Ye . И двете ми бяха в графата "ох, май съм я виждала някъде" и едва като им проверих филмографията се усетих. Първата ми остави прекрасни впечатления в Our Times, където играеше една от двете главни женски роли, а втората ми остави прекрасни впечатления в Cross Fire, където играеше една от двете главни женски роли Joy Та и в този сериал двете бяха на ниво. Както и актьорите, впрочем. Единствени забележки откъм сюжет
спойлер:
Скрит текст:
- Гаднярите някак си пак не останаха потвърдено разкрити, макар и Нашето Момче да беше наясно с участието им в Подливането на вода и им простиха бързо
- можеше все пак да пропуснат клишето с раздялата

На корейския фронт тия дни имах добри новини (освен, че напредвам полека с Our Blues):
- видях трейлъра на Big Mouth с един от любимците ми, Lee Jong Suk - от резюмето на сюжета в МДЛ изобщо не очаквах това, което разкри трейлърът. Очаквах типична съдебно-адвокатска драма, ама май няма да се окаже точно това. Сега остава да видим къде точно ще мога да го гледам в края на юли. https://mydramalist.com/685801-big-mouse

- гледах и тийзърите на Poong, The Joseon Psychiatrist с друг мой любимец, Kim Min Jae - отива му чосонски вид, определено Heart Eyes С нетърпение чакам август! https://mydramalist.com/715271-joseon-psychiatrist-yoo-se-poong

- случайно видях, че трети мой любимец, Yang Se Jong ще участва в нов сериал, първият след като излезе от казармата миналата година - The Girl Downstairs, който е направен по уеб-туун. При това с една от харесваните ми актриси, Suzy Bae Също ще го чакам  с нетърпение, дано да не го снимат 100 години.

- също така друг от уеб-тууновете, които следя вече повече от година, Secret Playlist, ще бъде адаптиран на драма. Ще ми е интересно да видя как ще го интерпретират и с кои актьори. Само да не променят много сюжета, обаче.

Liu Ying, покрай Tomorrow (който ни напредва бавно, но сигурно), щерката стана голям фен на Lee Soo Huyk Grinning

Последна редакция: нд, 03 юли 2022, 14:50 от Роца

# 613
  • вятърничава
Аха, бебе на хоризонта Misc Baby Bottle
"Сон Йе Джин и Хюн Бин скоро ще станат родители!"

# 614
  • Русия
За разлика от другия офисен романс с Xing Zhao Lin, който гледах след това - Cute Programmer, който толкова ме нервира откъм недомислен сюжет, че даже спрях да го гледам 2 епизода преди края.

На мен пък повече ми хареса Cute Programmer. Харесвам сюжетите с фиктивен брак. И героинята е къде по-интересна. И актьорът играеше по-интензивно.
Между другото, колкото повече гледам Син Чжао Лин, толкова повече ми харесва момчето. Грозничък, няма чар, изобщо не е мъжествен. Но има талант, много добре играе, а и с партньорките добре си пасва. Надявам се да не му се случи някой тъп скандал, нека се снима повечко.

Общи условия

Активация на акаунт