Тема 4 - тема за обсъждане на корейски и китайски сериали, известна още като "Гоблин" ;)

• 23 399
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
  • вятърничава
bb6, сега ако кажеш, че няма да си дърпаме плитките и за мистър Дарси (Колин Фърт), съвсем ще се разберем Joy

My Country, що рев му изревах на този сериал, ужас! Ама много ми хареса!
Покрай вашите препоръки Fated to Love You ми се изкачи с няколко места нагоре в списъка за гледане Hug

И, понеже днес ми е ден за признания, ще призная и, че не съм гледала и "класиките" Coffee Prince, BOF и Secret Garden Blush
Няма шанс! Шъ съ бием! Добре, че нямам плитки вече Satisfied

# 91
  • България

Три сериала и един филм май ще са като за мен.
Съвременният, който всички споменавате, ще прескоча. Нещо не са от моите тези съвременни драми.
И така живея без  Coffee Prince и подобни, но трудно преживявам Колин Фърт, като Дарси. Joy
Хм, хм.

# 92
Чакайте сега, да не стане грешка Simple Smile
Колин Фърт

Матю Макфейдън

И аз съм за Колин Фърт Simple Smile

# 93
  • България
Е, значи моят Дарси си е за мен.
Правилно си ги подредила, в моя пост погледът казва всичко. Grinning

# 94
  • Русия
На мен и двамата ми харесват. Съвсем различни се получиха, но и двамата интересни. Гледах още една версия от 60-те или 50-те ли, също интересен Дарси има там, но вече съвсем несъвременен, как гледа, как се движи - всичко изглежда някак странно.
А коя Лиззи ви харесва?

# 95
  • България
Всичко от тази екранизация ми харесва повече.

Специално трябва да погледна, за да се сетя как изглеждаше другата Елизабет.

# 96
  • пак на Рив Гош
За мен най-добрата екранизация е тази от 1995та с Колин Фърт и Дженифър Ейли (а съм гледала доста, включително и боливудската версия и тази с Лорънс Оливие от 1940г Joy ). Какво да се прави, болен мозък Joy . Преди 3 години даже си направих и самостоятелен роуд-трип в Англия, по местата, свързани с Джейн Остин и произведенията й (включително и до Пембърли от сериала с Колин Фърт Heart Eyes).

И, да върна темата в руслото на корейско-китайските сериали, Our Glamourous Times за 17 епизода ми харесва все повече и повече... пу-пу-пу, да не го урочасам! Blush

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 08:23 от Роца

# 97
  • България
Повечето харесват Колин Фърт и версията с него, но аз вече не се учудвам, че съм наопаки. Joy
И аз съм от почитателите на Джейн Остин, затова започнах и корейската версия на Гордост и предразсъдъци.
Нищо общо с оригинала, на практика само показаха книгата в библиотеката на единия прокурор.
Предполагам, че повечето сте го гледали. Pride and Prejudice (2014)

Затова няма да преразказвам.
Китайската версия, макар и жестока, беше много по-добра адаптация. Героите се разпознаваха, следваха и сюжетната линия.

# 98
Корейският "Гордост и предразсъдъци" не е адаптация и няма нищо общо с книгата на Джейн Остин. Заглавието подвежда. Сериала е на тема право, съд, прокуратура.
Същото е и с Усещане за жена. Нищо общо с американската класика освен заглавието.

Аз май няма нужда да си признвам, че всичките корейски класики, които споменахте съм гледала newsm47.
БОФ е първият ми азиатски сериал и този, който ме запали по тяхното кино, така че си е сантимент за мен. Нищо, че след това съм гледала много по-добри от него.

# 99
  • България
Даже не подвеждат, направо лъжат.
Сигурно за оправдание показаха книгата, но си е повече от тъпо това.
Ако човек е с настройката да гледа адаптация, като нищо може да се откаже от този иначе приличен сериал.

# 100
  • вятърничава
За мен най-добрата екранизация е тази от 1995та с Колин Фърт и Дженифър Ейли ...
Абсолютно съгласна!
Скрит текст:
Харесвам Матю Макфейдън и Кийра Найтли,но не ми бяха убедителни.Боже, в какво я обличаха тази жена през повечето време,защоооо? Но пък Доналд Съдърланд,Бренда Блетин,Розамунд Пайк, Джена Малоун и Том Холандър бяха чудесни.

Снощи гледах The Third Way of Love/третият вид любов/( 2015) с хубавото Хони.Пълна скука, 2часа той се разхожда като модел на костюми, китайката (с която в последствие имат връзка) е симпатична, но сюжета е доста елементарен тюрлюгювеч,сълзи и сополи и носни кърпички.Предполагам на китайските фенки се е харесал.Има го с бг превод,ако някай реши да се жертва.

# 101
  • Русия
Макфейдън създаде хубав образ, извърши по-добра работа от Фърт, неговият герой ми изглеждаше много по-убедителен. Обаче Найтли не можах да я гледам. Нейната Лиззи не е жена от 19 век, а е съвременничка. А и не биваше да я показват отстрани: много е прегърбена, изглеждаше страшно. И каква е тая странна сцена с първото му любовно обяснение? Откъде тоя сексуален подтекст? Нямаше такова при Остин.
Второстепенните герои в по-новата екранизация ми харесаха повече, освен Лидия. Нейният образ от сериала е незабравим и май ми остана в паметта като по-бляскав, отколкото всички останали.

# 102
Айде и аз като голям фен на "Гордост и предразсъдъци" (на Джейн Остин!) да се изкажа Simple Smile
Версията с Колин Фърт и Дженифър Ел ми харесва много повече - и като декори, и като актьори.
Много по-бляскава и по-близо до представата ми за начина на живот на т.нар. "висше общество" по онова време.
Версията с Матю Макфейдън и Кийра Найтли като я видях за първи път и изпаднах в шок.
Семейството на Елизабет Бенет ми се видяха много бедни, тя постоянно облечена в някакви дрипави дрехи, окаляна до коленете, в къщата влиза прасе?!...Направо в началото не можах да я възприема Simple Smile
Спомням си, че направо се потресох като видях първия "бал"- то не приличаше на бал, а на селска вечеринка.
Всичките много зле облечени, в някакви захабени дрехи, заличката една малка, набутани един до друг... абе ужас.
Не знам, аз не съм живяла по това време и на това място, та може би тази версия да е по-близка до историческата действителност, но определено не ми хареса...
Иначе като убедителност на игра... ами Колин Фърт рядко мога да го нарека "неубедителен" макар че чисто визуално не ми харесва особено... но Матю Макфейдън още по-малко Grinning Като го видях за първи път и се изумих колко грозен главен актьор са избрали. Като го погледах започна да не ми се вижда толкова грозен, висок, строен, хубави очи... ама първото впечатлиение ми беше такова...Ох много съм претенциозна...

# 103
  • Русия
Филмовата версия наистина е исторически по-точна. Най-малко дрехите отговарят на времето, когато книгата е била написана.

# 104
  • вятърничава
Хелоууу, май ще трябва да преименуваме темата Wear Tophat

Аз си я представям точно такава руменобузеста,сочна, провинциална английска мома.
Кое в костюмите в сериала от 1995г не отговарят на епохата?
Тези във филмовата версия ми се струват осъвременени.
И не бива да забравяме,че едното е сериал,другото филм.И че ги делят едни 10 години.
А има сериал и от 1980г.

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 15:47 от bb6

Общи условия

Активация на акаунт