Тема 4 - тема за обсъждане на корейски и китайски сериали, известна още като "Гоблин" ;)

• 23 436
  • 728
  •   1
Отговори
# 120
  • Русия
А преди малко видях трейлъра на новия сериал на Ян Ян - костюмирана драма, която, поне на трейлър изглежда много добре - Who Rules the World,
И аз го чакам, ама заради Чжао Лу Си. Simple Smile

Чакам още Master of my own заради двамата главни, отдавна го заснеха, вече го промотират, но все не го пускат на екрана. Аз все чакам ли, чакам...

# 121
  • пак на Рив Гош
И аз го чакам, ама заради Чжао Лу Си. Simple Smile
Нея я харесах в Delicious Destiny (партньора й, доста по-малко). Сега забелязах, че и трите й сериала тази година са с актьори, които са ми в списъка с китайски тръпки... добре, добре Joy

# 122
  • Русия
Аз виждам 4 нови дорами с нея. Бих гледала Love Like the Galaxy, където е с У Лей (много е талантливо момчето), макар че 66-те серии ме плашат. Но повече очаквам Hu Tong, където се е снимал и Лин И, като се надявам, че там ще са двойка, мнооого бих искала да ги видя двамата заедно на екран, защото са ми любимци.
Но тя май не е участвала в Delicious Destiny.

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 22:46 от Naili

# 123
  • пак на Рив Гош
Ох, извинявам се, объркала съм с Dating in the Kitchen Blush (нали все за готвене става въпрос Blush)
От афиша на Hu Tong, обаче, оставам с впечатлението, че май ще е по-скоро двойка с Нео Ху...

# 124
  • България
Не харесвам Zhao Lu Si, но свикнах донякъде с нея. За съжаление участва в сериали, интересни за мен.
Аз и Leo Wu не харесвам, но започнах Tomb of the Sea (2018), че звучи обещаващо.
За да балансирам по везняшки, ще се мъча и с Beautiful Reborn Flower (2020).
Бизнес романсите са ми много скучни, но за съжаление май това ми остана негледано с китайския ми любим.
Сега ще проверя кое по-бързо ще ми омръзне - да гледам сериал с интересен сюжет и нехаресван актьор или да гледам най-любимия в нехаресван сериал.
Това

или това

Хамлет е нямал проблеми. Joy

# 125
  • Русия
Ох, извинявам се, объркала съм с Dating in the Kitchen Blush (нали все за готвене става въпрос Blush)
Гледах откъслеци само. Актьорът ми хареса. Но тая 18-годишна разлика... не, не и не.

От афиша на Hu Tong, обаче, оставам с впечатлението, че май ще е по-скоро двойка с Нео Ху...
Да, най-вероятно. Sad Поне ще са в една дорама.

Аз и Leo Wu не харесвам, но започнах Tomb of the Sea (2018), че звучи обещаващо.
Но защооо? Хем хубавец, хем талант.

Сега ще проверя кое по-бързо ще ми омръзне - да гледам сериал с интересен сюжет и нехаресван актьор или да гледам най-любимия в нехаресван сериал.
На мен би ми омръзнало второто. Казвам от опит с To Love, който гледах заради Лин Гън Син и останах много разочарована.

# 126
  • България
Но защооо? Хем хубавец, хем талант.
Не знам, не е моят човек.
Безличен ми е някак, не го харесах още в Magic Star (2017), а там пак беше в главна роля.
Мислех, че е защото бяха събрали страхотен актьорски състав и Leo Wu бледнееше.
Но и тук в първите два епизода не ми изпъкна, то и сериалът зле започва.
Genres: Action, Adventure, Mystery, Supernatural - ще се помъча още няколко серии, дано потръгне.

# 127
  • пак на Рив Гош
Гледах откъслеци само. Актьорът ми хареса. Но тая 18-годишна разлика... не, не и не.
Аз го добутах до края, ама и на мен разликата във възрастта ми беше тегава, не ми стояха правдоподобно заедно. По принцип не ме притеснява, ако има разлика (в едната или в другата посока), но поне героите да са в хармония “на акъл“. В този сериал определено не бяха.

Снощи довърших Shopping King Louie - резултат 8.5* (половин звезда бонус само заради Со Ин Гук Heart Eyes). Започнах го малко несериозно, първите 2-3 епизода ми бяха леко “кринджави“, но после ме увлече и даже зарязах текущия китайски, за да го догледам. Сюжетът не е кой знае какво (дори имам някои забележки към него), но е развлекателен като цяло. Малко хумор, малко клишета, малко преиграване, малко драма... точно както си трябва. Двамата главни актьори имаха много добра химия заедно (не харесвам особено Нам Джи Хьон, така че си е комплимент), а Со Ин Гук беше направо бонбон Heart Eyes. Половината време ми се искаше да му издърпам ушите и да му вкарам в главата 2-3 житейски истини, а другата половина - да го нагушкам, глезльото му с глезльо Joy Joy Joy

....
Хамлет е нямал проблеми. Joy
Joy
Liu Yin, и аз съм почти на твоята вълна Grinning - снощи започнах като текущ корейски The Producers (2015) - https://mydramalist.com/13445-the-producers , главно защото ми е в списъка за гледане в Нетфликс и видях съобщение, че ще го махнат след 15 май.
Откъм каст нямам особени любимци, сюжетът като цяло би могъл да е интересен, ама все пак малко се чудя защо ми е в списъка Joy. Но явно по някое време ми е привлякал с нещо вниманието, за да го отбележа за гледане... Ще му дам 2-3 епизода шанс и ще реша.

# 128
  • България
Kim Soo Hyun е сладур и са само 12 епизода.
Аз си се мъча с двата китайски.
Заспивам на всеки епизод, но поне на този с любимеца спя с усмивка. Joy
А и Beautiful Reborn Flower (2020) се оказа и не толкова лош, поне в първите пет епизода няма банална офисна история.
Нещата се въртят около произведения на изкуството, поне засега.
И преди всичко:

# 129
  • Русия
Аз пък се чудя, дали да гледам Oh My Lord с любимеца ти, Liu Ying, или Poisoned Love с актьори, за които нищо не съм чувала до сега.

# 130
  • България
Не ми е топ любимецът, но си е ок.
Обаче сериалът е за хора, които скучаят и търсят нещо наистина розово и без някаква кой знае каква мисъл.
Ето пресните ми впечатления от темата по-назад.
"И с китайския Oh My Lord (2022) не ми върви.
Гледам го единствено заради главния, като десерт.
Иначе сюжета е много лигав, розов сериал, маскиран като исторически.
Историята се върти около уж много умна женица, но се оказва и твърде проста, постоянно бърбореща нещо и мъж предрешен, като евнух, търсещ истината за баща си и престъплението, което му приписват.
Има наченки на разследване, но мнооого слабо, чак незаслужаващо да се спомене."

# 131
  • пак на Рив Гош
Не харесвам Zhao Lu Si, но свикнах донякъде с нея. За съжаление участва в сериали, интересни за мен.
Днес се сетих за тази твоя реплика, докато гледах едно клипче на МДЛ за 10тте китайски сериала, събрали над 20 млрд гледания (всеки!) в различните платформи. Ами тя участваше поне в 3-4 от тях! Joy
После гледах друго клипче за историческите китайски сериали... и си отбелязах ОЩЕ няколко за гледане Wink
Кога ще имам време за всички от списъка?! Joy

# 132
  • Русия
Не ми е топ любимецът, но си е ок.
Обаче сериалът е за хора, които скучаят и търсят нещо наистина розово и без някаква кой знае каква мисъл

Аз нещо го сбърках със Сон Уей Лон, един тип външност.

Oh, my lord си е доста блудкава дорама, но ще я изгледам докрай, че нищо друго от списъка ми засега не ме привлича. Момата е никаква. Момчето определено има талант, но е много грозно. Къде с тая жабешка уста на главна роля? Пък и женчо, много префърцунен и с гейско излъчване. Но талантливо, дорамата може да се гледа само заради него и "генерала" (актъора Ху Уей), когото съм виждала в еднотипна роля, но тук е по-добър, пък и играе не като на кино, а като на театър, излиза доста забавно.
Между другото, забелязвам, че това "Уей" доста често се среща в китайските мъжки имена.

Значи, героят е пълноценен мъж, но се преструва на евнух. Тя е скитница. Женят го насила за нея, мноооого пресилена завръзка. Защо, защо тоя форум няма смайлче за facepalm? Тя го следи и докладва на неговия враг. Той се влюбва, защото тя е първата мома, която го целуна. Много тъпо.
Поне сериите са по 25 минути и са само 15, иначе със сигурност щях да зарежа дорамата.

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 17:09 от Naili

# 133
  • България
Грозен и един тип със Song Wei Long. Joy
Няма начин да сбъркам този

с този

Търсих ги в една поза, на подобен фон и подобни прически.
За красота не споря, а пък за трудното разпознаване разбирам, така съм с корейците.
Както писах и преди, и сега все още разпознавам само първите трима в списъка ми.
Другите са ми като под индиго.
Явно всеки по различен начин възприема и разпознава хората.
Сещам се, че като много малка започнах да познавам майка си по черното лачено яке.
Ако ме вземеше от градина с друга дреха, не я познавах. Grin
Малки деца на няколко пъти са ме бъркали с майка си, ако бях мъж сериозно щях да се притесня.

# 134
  • гр. София
Това ми напомня на един виц Joy За учителката и вие сте баща на едно от моите деца Simple Smile
Разпознавам, когото трябва Simple Smile Имена може да не знам на артистите, но физиономии запомням.

Общи условия

Активация на акаунт