Тема 4 - тема за обсъждане на корейски и китайски сериали, известна още като "Гоблин" ;)

• 24 037
  • 728
  •   1
Отговори
# 300
  • България
Naili, с теб в реала бихме били идеалните приятелки - няма да се бием за мъж. Joy
Една от любимите ми "сентенции" гласи, че тайната на доброто женско приятелство е еднакъв вкус за вино и различен вкус за мъже Joy
Кой обича мерло, мавруд, бордо и подобни? Grinning
А този Kim Nam Gil и аз не съм го гледала.
Мустачките му стоят нелепо, но ще видим как е в движение.

The Autumn Ballad и Who Rules The World (заради Ян Ян, но не и заради главната Wink ) са ми подредени, ама засега са платени в платформата на Тенсент, та ще чакам да ги намеря някъде безплатно, че не ми се пуска трети абонамент за азиатски сериали...
Вече го има на руски:
https://doramatv.live/kto_pravit_mirom

# 301
  • вятърничава
А така, да си дойдем на виното! Wink
Our Blues (2022) си го гледаме текущо всяка седмица, заедно с My Liberation Diary и It's Beautiful Now.

# 302
  • Русия
Харесвам сладки и полусладки вина, особено белите. Simple Smile
Иначе най-добрата ми приятелка има същия вкус към мъжете като мен. Simple Smile Но наистина не познавам друга жена със същия вкус. Особено що се отнася до азиатите - като ги покажа на някоя позната, всички се кривят, били грозни. Щото са азиати. Дори тая колега, която е родена в Русия корейка, не харесва азиатските мъже, освен Ли Мин Хо. Simple Smile Ми то така е, трябва много да обичаш дорамите за да харесаш кльощав мъж с тесни очи. Simple Smile

# 303
  • България
Харесвам сладки и полусладки вина, особено белите. Simple Smile
 Ми то така е, трябва много да обичаш дорамите за да харесаш кльощав мъж с тесни очи. Simple Smile
За виното няма да се спогодим.
А и обичам дорамите, защото обичам слаби мъже с дръпнати очи. Stuck Out Tongue Winking Eye
Но най-много харесвам българи - слаби и дългокраки.
Като моите предпочитания за мъже май няма никъде по света. Joy

# 304
Сладурки Hug. За мъже и вино сте се разговорили newsm08.
Много любимци имам, но никой не ми е фаворит. Както казваше една героиня "Защо да избирам едно дърво, когато имам на разположение цяла гора" Grinning.

Ким Нам Гил е единият от корейските актьори, който възприемам с мустачки. Може би, защото първият ми досег с него беше в Bad Guy, където визията му беше такава. Другият е Ча Сънг Уон, който голобрад по не ми харесва. Межд другото и Хьон Бин ми харесваше леко брадясал в Снежната кралица. По принцип обаче не си падам много по брадати и космясали мъже, особено както сега е модерно с тези дълги бради. Сигурно за това си харесвам азиатците, че в това отношение при тях няма как да стигне тази мода.

Последна редакция: нд, 22 май 2022, 00:44 от 2в1

# 305
  • Русия
За виното няма да се спогодим.
Хубаво, значи, няма да ми вземеш питието. Wine Glass Kissing
Но най-много харесвам българи - слаби и дългокраки.
Харесвам от всякакви нации, особено когато не са слаби. Харесвам едри снажни мъже. Ако са слаби, да са с мускули. Много слаби анорексици с пръчки вместо крака и ръце - йок. Scream
Особено обичам съчетанието на снага, нормално тегло, мускули и леко коремче. Relaxed

Много любимци имам, но никой не ми е фаворит. Както казваше една героиня "Защо да избирам едно дърво, когато имам на разположение цяла гора" Grinning.
Ами да, ами да. Как може да харесвам само един, като са толкова много хубавите мъже?! Тез пусти красавци какво са се развъдили, няма да ги пренебрегвам я. Satisfied

По принцип обаче не си падам много по брадати и космясали мъже, особено както сега е модерно с тези дълги бради. Сигурно за това си харесвам азиатците, че в това отношение при тях няма как да стигне тази мода.
Между другото, има един китайски актьор, когото все го показват с брада и мустаци, много му отива: Ни Хан Цзин / Ni Han Jin. Много ми хареса в "Гаджето"/Girlfriend, където имаше второстепенна роля, но беше далеч по-красив и по-талантлив от главния (то там всички бяха по-красиви и талантливи от главния, де).

# 306
  • България
Ni Han Jin съм го гледала в три сериала и сигурно никой няма да се изненада, че ми е в списъка. Grinning
Планирала съм Zhe Ge Sha Shou Bu Gai Xu Qiu (2022) - там е в главната роля.
На някои мъже тънка брадичка и мустачки им подхождат.
Проверих си списъчето и намерих трима:

Харесвам от всякакви нации, особено когато не са слаби. Харесвам едри снажни мъже. Ако са слаби, да са с мускули. Много слаби анорексици с пръчки вместо крака и ръце - йок. Scream
Особено обичам съчетанието на снага, нормално тегло, мускули и леко коремче. Relaxed
Joy Ох, тия с мускулите и коремчетата са ми най-отвратителни. Joy
Предпочитам анорексичните, само да са по-високи.
Друго си е да е подвижен:

Този е малко късокрак, но как подскача, ехе.

# 307
  • пак на Рив Гош
Кой обича мерло, мавруд, бордо и подобни? Grinning
И червено бордо харесвам, и провансалско розе, и елазско бяло... абе, за вино не съм расист Wink

А азиатските актьори сякаш ги харесвам гладко избръснати, макар и на някои от тях мустачки и лека брада да не стоят зле. Виж, с европейците нямам проблем и да са брадясали Joy. Благоверният е с брада и за 21 години съм го виждала гладко избръснат само веднъж, и то защото трябваше да го оперират.

Намерих Who Rules the World в dramacool, ще го почна след седмица-две.

Току-що завърших Shuttle Love Millenium - и му дадох 9*, малко не му стигна за повече.
Wei Da Xun (главният актьор) прави невероятни роли в него. През цялото време имах чувството, че гледам двама различни актьори. Някак си двете девойки бледнееха пред него (особено тази от 1936 година... нейният образ стоеше някак си "недописан" - през първата половина на сериала беше сякаш за украса, а през втората - плачеше. Можеха да развият образа по-добре). Но като цяло добър сериал, леко се гледа (особено ако не се вторачваш в детайли, например, времевите парадокси Wink ). Накрая беше малко разтеглен, но в реда на нещата.
Скрит текст:
А сватбеното вино разби всички рекорди - то не го разливаха, преливаха, стоеше в полузатворена бутилка на стайна температура и на светло, по джобове, чекмеджета... Е как не се окисли и не вкисна това ми ти вино, направо чудо! Трябва да патентоват технологията Joy

Като текущ китайски започвам The Strongest Men of God (2018) - https://mydramalist.com/26761-the-strongest-men-of-god
От онези геймърските е, та не е за всеки вкус Wink. Актьорите не са ми познати, рейтингът му не е особено висок, но на хартия ми изглежда добре.

# 308
  • вятърничава
Мдам, пластичен е И Джун Ги. Виж какви ги върши във видеото в края :
https://korepo.com/archives/1063472

# 309
  • Русия
Ли Джунки имаше нормално тяло навремето, ама сега какво се направи, и лицето го опъна като череп, и тялото пфуй. Все иска да младее, а вече е на 40. Направо стана смешен. Колкото ми харесва като актьор, толкова ме отблъсква с тая изкуствена лъскавост.

Не си права, Liu Ying, не си права. Може да се поскараме: и двете харесваме Лю Сюе И и Ни Хан Цзин. Я дай целия си списък. Аз ще дам своя. Другите дами да не се крият също. Simple Smile
В списъка ми не влизат тези, които смятам за грозни, но секси, а също тия, които ми са любимци независимо, че са грозни, тоест тук са чисто естетически приятните за мен азиати независимо дали имат талант (списъка не го подрежам по хубост):
1. Ли Сян/Li Xian (Китай)
2. Лин И/ Lin Yi (Китай)
3. Фан И Лун/Fan Yi Lun(Китай)
4. Чжи Чанук/Ji Chang Wook(Корея)
5. Хьон Бин/ Hyun Bin(Корея)
5. Кан Донвон/Gang Dong Won(Корея) и Ким Йонде/Kim Young Dae (Корея) - двойници са.
6. Ямашита Томохиса/Yamashita Tomohisa (Япония)
7. Чо Инсон/ Jo In Sung (Корея)
8. Шивон/Choi Si Won (Корея)
9. Нам Джухьок/Nam Joo Hyuk(Корея)
10. Грейт/Grate Warintorn Panhakarn (Тайланд)
11. Дийн Фудзиока/Dean Fujioka (Япония) (Бих го сложила на първо място по хубост, според мен има идеална външност)
12. Пак Богом/Park Bo Gum (Корея)
13. Хон Джонхьон/Hong Jong Hyun (Корея)
14. Лю Сюе И/Liu Xue Yi (Китай)
15. Ни Хан Цзин/Ni Han Jin ((Китай)
16. Рой Цю/Roy Chiu (Тайван)

Тези, които са грозни, но секси:
1. Лин Гън Син/Lin Geng Xin (Китай)
2. Вейр/Weir (Тайланд)
3. Марк/Mark (Тайланд) - всъщност, не е грозен, а със съвсем обикновена външност, нито грозен, нито красив.
4. Аум Атичат/Aum Atichart (Тайланд)
5. Ванес Ву/Wanness Wu (Тайван)
Както виждате, за секси смятам предимно тайските мъже. Защото са мускулести. Лин Гън Син пък има коремче, пък е и спортен тип с мускули, нищо че е слаб.

Последна редакция: сб, 21 май 2022, 23:26 от Naili

# 310
  • България
Ли Джунки имаше нормално тяло навремето, ама сега какво се направи, и лицето го опъна като череп, и тялото пфуй. Все иска да младее, а вече е на 40. Направо стана смешен. Колкото ми харесва като актьор, толкова ме отблъсква с тая изкуствена лъскавост.

Не си права, Liu Ying, не си права. Може да се поскараме: и двете харесваме Лю Сюе И и Ни Хан Цзин. Я дай целия си списък. Аз ще дам своя. Другите дами да не се крият също. Simple Smile
В списъка ми не влизат тези, които смятам за грозни, но секси, а също тия, които ми са любимци независимо, че са грозни, тоест тук са чисто естетически приятните за мен азиати независимо дали имат талант (списъка не го подрежам по хубост):
Скрит текст:
1. Ли Сян/Li Xian (Китай)
2. Лин И/ Lin Yi (Китай)
3. Фан И Лун/Fan Yi Lun(Китай)
4. Чжи Чанук/Ji Chang Wook(Корея)
5. Хьон Бин/ Hyun Bin(Корея)
5. Кан Донвон/Gang Dong Won(Корея) и Ким Йонде/Kim Young Dae (Корея) - двойници са.
6. Ямашита Томохиса/Yamashita Tomohisa (Япония)
7. Чо Инсон/ Jo In Sung (Корея)
8. Шивон/Choi Si Won (Корея)
9. Нам Джухьок/Nam Joo Hyuk(Корея)
10. Грейт/Grate Warintorn Panhakarn (Тайланд)
11. Дийн Фудзиока/Dean Fujioka (Япония) (Бих го сложила на първо място по хубост, според мен има идеална външност)
12. Пак Богом/Park Bo Gum (Корея)
13. Хон Джонхьон/Hong Jong Hyun (Корея)
14. Лю Сюе И/Liu Xue Yi (Китай)
15. Ни Хан Цзин/Ni Han Jin ((Китай)
16. Рой Цю/Roy Chiu (Тайван)

Тези, които са грозни, но секси:
1. Лин Гън Син/Lin Geng Xin (Китай)
2. Вейр/Weir (Тайланд)
3. Марк/Mark (Тайланд) - всъщност, не е грозен, а със съвсем обикновена външност, нито грозен, нито красив.
4. Аум Атичат/Aum Atichart (Тайланд)
5. Ванес Ву/Wanness Wu (Тайван)
Както виждате, за секси смятам предимно тайските мъже. Защото са мускулести. Лин Гън Син пък има коремче, пък е и спортен тип с мускули, нищо че е слаб.
Да, И Джун Ги вече не ми харесва толкова, даже не му знам мястото в корейския ми списък. Годините му не са малко, а се опитва да изглежда на 20. Ами не става, възрастта винаги личи и е по-добре да се опитаме да приемем това.
А целите списъци при мен ще е твърде сложно. Като казвам, че харесвам китайците, не се шегувам. Joy
Пускам първите 9 - толкова хвана екрана, като корейският ми списък включва и жените.
При китайците са разделени - 260 мъже и 62 жени засега.

https://mydramalist.com/list/e10pPM71
https://mydramalist.com/list/1zEm6bQ4

# 311
  • пак на Рив Гош
При мен пък си личи, че харесвам повече корейците Joy - 26 корейци срещу 10 китайци Wink
Но моят списък е съвкупност от няколко критерия - външност (ми така, де Joy), харизма (важна част), избор на ролите (да харесвам сериалите, в които участват), да са ми направили добро впечатление поне в 2-3 сериала и, не на последно място - достоверност на екранните целувки (че има някои, дето направо се чудиш дали знаят за какво става въпрос... освен ако не е некадърно режисьрско виждане по въпроса, разбира се).
Ето ги първите места (колкото се събраха на екрана):

И пълните списъци:
- корейските актьори (допълнени тази сутрин с трима аджошита Wink ) - https://mydramalist.com/list/LQJDlwj3
- китайските актьори - https://mydramalist.com/list/1VKovVpL
- корейските актриси - https://mydramalist.com/list/1VKovNkL

Изгледах първите два епизода на Live Up to Your Name - харесва ми, забавен е, за което немалко допринася и Ким Нам Гил.
И първият епизод на Our Blues отговаря на очакванията ми. Радвам се да видя и Ким У Бин отново в добра форма Heart Eyes

# 312
  • България
Супер, и с теб няма да се бием за мъже, че леко се бях притеснила.
Изгледах четири епизода на Live Up to Your Name (2017).
Много забавен, хареса ми и че сменят епохите.
За актьорът няма да се бием, отстъпвам ви го заедно с мустачките. Grinning

# 313
  • гр. София
Сериалът е много хубав. Той ми е в любими Simple Smile Аз го гледах под името Deserving of the name.

# 314
  • Русия
А, не, аз говорех само за хубост. Талант и избор на роли са съвсем други списъци (обичам да правя списъци, да, признавам си го Simple Smile) Като говоря за хубост, забравих да впиша Шон Доу/Shawn Dou. При това за талант и харизма и особено избор на роли при него ще си мълча. Но е много красив.

Иначе от списъка на Liu Ying ми харесва само Хан Хьоджу. Simple Smile Която е сред любимите ми актриси, пък и хубавица. Няма да се бием за жена, нали? Grinning
Роца, има хубавци в твоя списък, хайде да се бием с теб. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт