Тема 4 - тема за обсъждане на корейски и китайски сериали, известна още като "Гоблин" ;)

• 23 194
  • 728
  •   1
Отговори
# 345
Как се казваше самураят с котката? ......................
Kazuki Kitamura

Liu Ying, знам, че не си падаш много по драмите, но споменах това, което съм гледала с Т.Т.
А Люпен 3-ти го предложих, защото е забавна екшън-комедия за група крадци, които се събират, за да направят поредния удар. Филм, който се гледа, когато искаш да разпуснеш и да убиеш 2 часа пред екрана без да мислиш и да се натоварваш много-много.
За който му е любопитно да погледне ето го във vbox на български.

Честит празник на всички.

# 346
  • България
2в1, силна памет. Simple Smile
Както писа някой, не помня аз какво гледам, какво остава за другите.
И като писах "не помня", не бях го забравила, но сега продължих с китайската пародия на исторически сериали.
От забавните е, но от прекалено хиперболизираните - да наречем така ония с вече много пресилените подигравки.
Тук сляпата сестра прави страхотни оръжия, главната двойка са отлични воини, но се крият един от друг и т.н..
The Killer Is Also Romantic (2022)

Честит празник и от мен!

# 347
  • вятърничава
Kazuki Kitamura е много хубав в Hirugao: Love Affairs in the Afternoon
рррqqq, Neko Zamurai Animal Paw Prints

Честит 24 май и от мен!
Ако не знаеш откъде идваш,как ще знаеш накъде отиваш.

# 348
Между другото, видяхте ли филма Всичко, навсякъде наведнъж (Everything, everywhere, all at once - дано да съм го написала правилно) - много нашумял в момента, мисля днес да го гледам, свалих си го. С голямо азиатско участие е, затова го споменавам.

П.п. изгледах филма и не ми хареса чак толкова, жалко за хвалбите. В темата за филмите ще напиша по-подробно.

Последна редакция: вт, 24 май 2022, 17:50 от pppqqq

# 349
  • пак на Рив Гош
От забавните е, но от прекалено хиперболизираните - да наречем така ония с вече много пресилените подигравки.
Тук сляпата сестра прави страхотни оръжия, главната двойка са отлични воини, но се крият един от друг и т.н..
The Killer Is Also Romantic (2022)

Мерси! Отбелязах си го за гледане Grinning

Аз стигнах до 11ти епизод на Live Up To You Name - Ким Нам Гил е много добър, харесва ми и с чосонските мустачки, и без тях Wink . Ще го довърша сигурно тези дни (сериала, не Ким Нам Гил Joy).

The Strongest Men of God взе да ми доскучава малко. Надявам се да позавържат интригата след първите 10 епизода (докъдето стигнах), когато отборът започне да участва в състезанията.

# 350
  • Русия
Аз продължавам с "Есенната балада". Попрескочих няколко серии докато не започна романтиката. Ама все едно не мога да гледам тая дорама взахлас. Нещо им куца на актьорите, а и действието е леко мудно. Уж доста събития, но не мога да им се вживея в преживелиците.  Ще я догледам докрай, дано романтиката да оправи нещата.

# 351
  • България
12 епизода изгледах от Live Up to Your Name (2017).
Сериалът не е лош, но главния все така ви го отстъпвам без бой. Без брадичката и мустачките съвсем не ми допада.
Жената е по-хубава.
И като казах, че подкарвам всички вуксии без гейските, така и направих.
Не знам какъв е финалът на The Legend of Grave Keepers (2021), обаче сюжетът е добър.
Като във всяко добро фентъзи има приключения, търсят се разни неща, има и романтика.
Поне три двойки се очертават, има и поне едно трето колело.
Като изключим едната главна, която е твърда зъбата и писклива, другите актьори са много прилични, даже и в ролите на антагонистите. Зъбатата си беше дразнеща и в други сериали, но сякаш не беше толкова писклива. Нищо, ще търпя, и за по-лоши варианти се сещам.  Grin

# 352
  • Русия
Китайците още ли снимат гейско? Нали уж имаше забрана.

# 353
  • България
Забрана, то техните забрани са май по китайски.
Уж забранени, но си бълват и ги наричат "броманс", "Censored Adaptation Of Same-sex Original Work".
Ако имаше достатъчно вуксии за ретро мъже и жени, щеше да ми е безразлично.
А най-приятните актьори имат поне по една такава роля, включително и Song Wei Long. Frowning1
Сериалът ще е === и няма нито една жена в списъка с актьори. Премахнах заглавието, не искам да помагам за популяризирането на такъв тип.

Wang Duo, например, участва почти само в такъв тип сериали. За съжаление го гледах в Bloody Romance (2018), там беше страхотен и като му видях филмографията се наложи да го махна от списъка си. Можело е да си играе в неговите сериали, а тази роля да я бяха дали на Ден Лън, например. Grinning
Ако снимаха бизнес сериали с актьори, които не познавам, хич нямаше да се вълнувам.
Обаче виждайки, че този приема такава роля, започвам леко да се съмнявам в ориентацията му и така ореола около него помътнява.
Затова се старая да не чета клюки за личния живот. Дълго време не знаех, че Люк Евънс е гей. Откакто знам, не ми е толкова привлекателен. Grin

Последна редакция: сб, 28 май 2022, 10:34 от Liu Ying

# 354
  • Русия
Ех какви са. Нещо като последно китайско предупреждение е. Simple Smile
 Каква е тая тенденция с гейовете, откъде се е взела, за какво им е на китайците? При техния спад в раждаемостта изобщо не бива да имат такава пропаганда.
При това е предназначено за жени! Сума ти почитателки на тоя жанр има по форумите. Не го проумявам.

# 355
  • гр. София
Не съм писала известно време Simple Smile Вчера гледах една серия от китайското сериалче. Всъщност стигнахме до 24 епизод, не беше идвала отдавна. Още малко ни остана. Сериите са 28.

Аз броманса го разбирам като добро приятелство, закачка, както беше в Гоблин. Китайците влагат друг смисъл ли?

# 356
  • България
Аз броманса го разбирам като добро приятелство, закачка, както беше в Гоблин. Китайците влагат друг смисъл ли?
Влагат и още как.
Само един или два епизода гледах от един "броманс", то такива мазни погледи не си хвърлят и най-закъсалите сексуално мъже и жени.
Направо ми се обърна всичко в хетеро душата. Grin
При това е предназначено за жени! Сума ти почитателки на тоя жанр има по форумите. Не го проумявам.
И аз не мога да го проумея, само един отговор дотук получих от такъв фен.
Не искала да гледа жени. Flushed
Но да гледа как мъже се целуват и т.н. иска. Flushed
И то хубави мъже, които са истинска загуба за женския свят. Някъде там след всяка гей двойка остават по две самотни жени.

# 357
Така е - броманс е приятелство, но много хора влагат друг смисъл - като при ангела и демона от Добри поличби - в книгата няма индикация, че са двойка, но според шипърите, са. И това беше натяквано години наред, затова и в сериала има почти романтични сцени.
Аз не съм романтична и не се възприемам като много сексуална и ми е неприятно, когато в някой сериал или книга двама персонажи са близки и фенбазата започне да ги шипва. Значи, като са близки, задължително искат да се таковат?! Не ми харесва, че най-перверзните фенове са и най-активни в социалните мрежи - остава се с впечатление, че всички са такива.

А иначе, съм гледала и такъв "броманс", но беше в една манга - героите (млади мъже) непрекъснато си намираха поводи да се къпят голи заедно и пускаха разни донякъде мръсни шеги... Вярно, че японците си се къпят голи заедно, но това не би трябвало да е акцент.

П.п. имах предвид аниме, не знам защо съм написала манга.

Последна редакция: сб, 28 май 2022, 10:36 от pppqqq

# 358
  • Русия
Не ме бъркат гейовете, щом такива са родени, не е техен избор. Не виждам нищо ужасно в отношенията помежду им. Обаче не разбирам, защо трябва да ми го показват на екран.
Дорамите са предназначени за жени. Тия "броманси" ги снемат за жени, а не за мъже. И това, че има толкова много почитателки на тоя жанр, ме втриса. Какво има да им се гледа? Те са интересни само относително партньорката им на екрана. Ако актрисата е никаква, дорамата е опропастена. Ако актьорът е никакъв, може да се преживее, щото не е самостоятелен герой, а приложение към героинята. Избират ги по външност да се харесат на зрителките. Актрисите също ги подбират така, че зрителките да могат да се асоциират с тях. Но как може зрителката да се асоциира с мъж? Явно има нещо странно със сексуалността й.
Па да ги гледаш как се целуват... фууууу.... гадост!

# 359
  • България
И аз не съм от сексуалните тигрици, но пък съм романтична и представата за случващото се между двама мъже никак не ми помага на романтиката, да не бъда по-описателна, че ще ми излезе закуската.
Иначе, да, не са виновни за ориентацията си, ако не следват сляпо модните тенденции.
Но също не желая да ставам свидетел на тяхната любов.
Нека си имат актьори за тия работи, че да не ми развалят моята каца с мед.
Ако Сон Вей Лон приеме още една такава роля и то главна, ще отлети от първото място, а може и от списъка ми въобще.
Най-боли, когато любимият ти ти забие нож в гърба. Grin
Значи, като са близки, задължително искат да се таковат?! Не ми харесва, че най-перверзните фенове са и най-активни в социалните мрежи - остава се с впечатление, че всички са такива.
Така са направили клипове по сериала Ледена фантазия и са вкарали двамата братя в интимни моменти. Рязали, сглобявали и пуснали гей клип. Тотално ми прецакаха образите в главата. Пазя се да не гледам, но ми излизат като предложения, за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт