Тема 4 - тема за обсъждане на корейски и китайски сериали, известна още като "Гоблин" ;)

• 23 136
  • 728
  •   1
Отговори
# 390
Интересно ми е кои са корейските актьори и актриси, които най-много НЕ харесвате?

# 391
  • Русия
Ли Минхо, Ли Чонсок и Чо Инсон.

# 392
Аз пък много го харесвам Мин Хо, любимец ми е Simple Smile
Не знам, не мога да се сетя за някой, когото чак да мразя. И да се сетя, сигурно ще е жена... От мъжете - има някои в отрицателни роли, които не мога да понасям. Примерно, имаше един, който участва в Лош и луд (там беше политик), както и в Скуид гейм - ето му страницата, но е..си снимката - въобще не изглежда така:
https://asianwiki.com/Lim_Ki-Hong

Още няколко подобни мога да измисля - като ги видя и ми става зле.

П.п. този от линка съм го гледала и в Деветоопашатия - там не беше толкова противен, но и ролята беше по-малка.

# 393
  • вятърничава
АЮ едва я изтраях в Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo заради ококорените очи, но в My Mister много ми хареса.
Ли Мин Хо не ми харесва, но в Pachinko прави добра роля.
Май е до роля,а не до актьор. Някой актьори са ми неприятни за гледане заради пластиките по лицата и странните носове.

# 394
Цитат на: Just mee [list
[/list]link=topic=1427019.msg44857926#msg44857926 date=1654265936]
Интересно ми е кои са корейските актьори и актриси, които най-много НЕ харесвате?

ami lee minho mn mi e nesimoatichen i neexotichen

# 395
АЮ едва я изтраях в Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo заради ококорените очи, но в My Mister много ми хареса.
Ли Мин Хо не ми харесва, но в Pachinko прави добра роля.
Май е до роля,а не до актьор. Някой актьори са ми неприятни за гледане заради пластиките по лицата и странните носове.

На мен лично тя ми е любимка, много хубави черти има и е много добра актриса, но като цяло аз предпочитам корейците, които са с по-големи очи, та може и това да е. Затова за нея не мога да се съглася в никакъв случай, но за Мин Хо споделям мнението! Не е мой тип и е леко странен.

# 396
Този разговор за Мин Хо ме подсети, че още не съм гледала Пачинко. Някой може ли да ми каже накратко за какво се разказва - има ли нещо по-завъртяно, или е само емигрантска драма?

На мен неговото лице ми изглежда съвършено - направо като от мрамор Simple Smile

# 397
  • България
Засега е само един актьор, много харесваният Gong Yoo.
Има очи на умираща крава, никак не ми допада. Grin

# 398
  • пак на Рив Гош
При мен не е сякаш нехаресване, ами по-скоро, да го наречем "липса на интерес" да погледна сериалите на даден актьор, макар че, ако в него играят харесвани актьори, ще се прежаля Joy
(непопулярно мнение Wink ) - Типичните за това примери са И Мин Хо, Хьон Бин, Со Джи Съб, даже и Гонг Ю и Сонг Джун Ки, все страшно харесвани лица като цяло.
От актрисите е Сон Йе Джин засега - не че не я харесвам, но не търся специално участията й.

Окончателно зарязах китайския геймърски The Strongest Men of God - сценарият не е кой знае какво (стандартен като цяло), а режисурата направо го доубива. Действието се развива мудно, актьорите играят вяло,  Главният и той не знае какво иска от живота, компютърните графики не са на особено ниво. Ако някой ден имам 15 часа за убиване, може да му дам втори шанс... ама надали.

За сметка на това нощеска стоях до 1ч30 да гледам втория сезон на Age of Youth (преполових го). Както си мислех какво ли толкова ще разказват в него, оказа се, че има какво. Joy - https://mydramalist.com/22516-age-of-youth-2

И като текущ китайски започнах от вчера в обедната почивка Who Rules the World (2022) - https://mydramalist.com/54851-try-the-world
За два изгледани епизода отговаря на очакванията - битки с мечове в бамбукови горички, нощни нападения от нинджи, търсене на магически артефакти, бойни изкуства във въздуха, Ян Ян е хубав и е с дълга коса и дълга роба с дълги ръкави Joy

# 399
  • вятърничава
Този разговор за Мин Хо ме подсети, че още не съм гледала Пачинко. Някой може ли да ми каже накратко за какво се разказва - има ли нещо по-завъртяно, или е само емигрантска драма?
Аз съм този някой Grinning
Чела съм книгата,хареса ми и се зарадвах като разбрах,че ще правят сериал по нея.Емигрантска драма е по-скоро.
За няколко поколения на корейско семейство, емигрирало в Япония от времето на японската окупация над Корея, та до близкото съвремие.Няма розово-бонбонени лигави романтики. Любов има.Препоръчвам ти първо да прочетеш книгата,защото там историята е разказана хронологично,а в сериала има постоянно прескачане напред-назад и е объркващо предполагам да се оправиш с това кой кой е. Също в книгата интересно за мен бе описанието на бита, бизнеса им,на историческите факти.В края на сериала имаше пък интересни интервюта точно с корейки, които като много млади са емигрирали в Япония и разказват колко трудно им е било,те са били деца,не са знаели езика,японците ги възприемат предимно като работна ръка,нискоинтелигентни с ограничени права.Те бяха между 90 и 100 годишни.Някой и не помнеха на колко години са.
Добре е заснет сериала, също и актьорския състав ми хареса.
pppqqq, имай предвид,че това е първи сезон ,обхваща може би половината от книгата.Готвят втори сезон.

# 400
Благодаря Simple Smile Ще си намеря книгата, но имам около 5 нови книги за четене на хартия и още толкова на четеца (пиша около, защото може и да забравям някоя в момента). Вече се обърках по какъв ред да ги подкарам, всички са желани (т.е. не съм си ги набавила по грешка) Simple Smile

# 401
  • България
И като текущ китайски започнах от вчера в обедната почивка Who Rules the World (2022) - https://mydramalist.com/54851-try-the-world
За два изгледани епизода отговаря на очакванията - битки с мечове в бамбукови горички, нощни нападения от нинджи, търсене на магически артефакти, бойни изкуства във въздуха, Ян Ян е хубав и е с дълга коса и дълга роба с дълги ръкави Joy
Значи да го търся, там ще е парад на красиви китайци.
 Приключих с Hwarang (2016).
Много красиви актьори, но наред с тях оцених отново Seo Yea Ji и тъй като съм си подредена, направих отделен списък за корейските актриси, като начело е ясно коя.

# 402
  • пак на Рив Гош
Значи да го търся, там ще е парад на красиви китайци.
А-хм, това може да се окаже китайският Hwarang Joy - засега всичките са хубави.

bb6, благодаря за отзивите! Книгата ме заинтригува, ще взема да я потърся (ако има превод на английски), че сигурно няма да стигна до сериала.

# 403
# 404
  • Русия
Изгледах "Предопределено от съдбата"/Decreed by Fate. 16-серийно китайско сериалче.
Героинята е принцеса, чийто баща е загинал за родината си. Предоставена сама на себе си, тя води свободен живот и хич не смята да се омъжва, пъди всички кандидати, така че желаещи вече не останаха. Обаче момата просто не е случила на красив мъж. Simple Smile И когато среща направо двама такива, не може да им устои. Simple Smile
В един момент идва императорски указ да се омъжи. Тук дърпане няма, но едва вижда мъжа си с друга жена, тя решава, че трябва да избяга, и точно това прави. Така и не видя лицето му.
В другия град, където избяга, се заема с разводи, надявайки се да придобие опит и да получи развод сама.
И тук тия двамата хубавци, които си е харесала преди, й се появяват на прага. Кого ще избере - това е голямата интрига Simple Smile. Аз на нейно място бих запазила и двамата. Simple Smile Тя в един момент май така и мислеше.
Дорамата започва много добре: весело и закачливо. Така щеше и да си продължи, обаче.... явно по едно време създателите решиха, че трябва да се съкрати, и почна един шантав монтаж за чудо и приказ. Серията, където героите най-накрая се обясняват в любов, е толкова претупана, че просто е неразбираемо кое откъде е дошло. И така до края на дорамата. Изхвърлени са големи парчета заснет материал, изисква се досещане за пропуснатото.
Много жалко, защото тук режисьорът е решил да прояви креативност в любовните сцени, и те са прекрасни. Още не съм виждала такова нещо по китайските дорами, дори подозирам, че режисьорът е тайванец Simple Smile, обикновено те така красиво показват любовта.
Още от минусите е актьорът в главната мъжка роля. Хубавец, ама не му стига енергия. Героят излезе много нежен. Което не е лошо за съпруг, но е странно с оглед професията на героя. Много хубаво гледа героинята, много е търпелив и разбран, ама в един момент ти се иска да я грабне и да я скрие от съперника. А съперникът му... ооо, това е наистина съперник! Изобщо не разбрах, защо героинята е избрала другия. Хубав, млад, енергичен, влюбен, с добро пасване (за разлика от главния герой). Актьорът макар и много млад, добре се справи с ролята.
Актрисата в главната роля много ми хареса. Естествена е, умее да играе, пък и хубавица.
Като резултат това е единствената китайска дорама, която не биваше да бъде съкращавана. Обикновено е точно обратното, доста ги затеглят. А тук... поне монтажът да не е бил толкова тромав.
Независимо от това, мога да я препоръчам като сериал с хубави любовни сцени, приятни актьори и хумор.

P.S. Да добавя, че тук има доста тактилност. Актьорът в главната роля е с красиви ръце, и режисьорът не пропуска да ги покаже. Героят постоянно пипа героинята, и го прави много внимателно и нежно, истинска наслада. Изобщо героите не се държат на метри един от друг, а се прегръщат и се докосват като нормални хора. Героинята го набара главния още в първата серия. Simple Smile И с втория мъжки не се свени. Simple Smile

Последна редакция: сб, 04 юни 2022, 20:01 от Naili

Общи условия

Активация на акаунт