Тема 4 - тема за обсъждане на корейски и китайски сериали, известна още като "Гоблин" ;)

• 23 182
  • 728
  •   1
Отговори
# 375
  • Русия
А случвало ли ви се е да се дразните на главни герои дотолкова, че после да не искате да гледате актьорите в други сериали/филми?
На главни герои не, а на главни актриси и актьори - да. Чжао Ли Ин, Чжан Ю Си - и двете ме дразнят от самото начало. С Дилраба гледах няколко дорами, поначалу търпимо, после все по-дразнеща, не искам занапред да гледам нищо с нея. От мъжете - Хуан Сяо Мин, откак разбрах, че на 40 години си е спретнал сватба в дисней стил, не го възприемам като нормален човек и не ща да го гледам. Ян Ян, Фан И Лун, Ли Минхо не са актьори, ужасни са. Ли Чонсок е толкова порязан, че е противно да се гледа. Рой Цю ме дразни със самодоволство си, което прелива от екран.
Мога да им дам шанс, ако се снимат с някой от любимците ми. На Чжан Ю Си дори й дадох, но тя опропасти дорамата. Sad
Пък на някой от героите - не, никога. Щом ме издразниха, значи, актьорът или актрисата добре са си свършили работата, и точно обратното - искам да ги гледам още.

Аз май го бях отбелязала не заради главните актьори, а заради Третото Колело (предполагам), Liu Rui Lin. Пък и в един от коментарите го определяха като "Агата Кристи среща Джейн Остин", та ми дрънна едно звънче в главата, ама може и напразно да е звъняло Wink .
Лю Руй Лин добре се представи, по-добре от главните. Като цяло ми харесва като актьор, запомних го от "Eternal love of dream", където играеше глупак и беше много убедителен. Simple Smile
Що се отнася до Агата Кристи, има нещо такова, има детективно в сюжета. Ако под Джейн Остин се подразбира Дарси, то и това със сигурност го има: предразсъдъците на героя срещу героинята, неговата арогантност и неговата подкрепа в неочаквани моменти.
То като замисъл не е лоша дорамата, изпълнението запецна.

# 376
  • България
А случвало ли ви се е да се дразните на главни герои дотолкова, че после да не искате да гледате актьорите в други сериали/филми?
Случвало ми се е, да.
Най-дълго и най-много мразих Luo Yun Xi в Ashes of Love (2018).

Три месеца не го добавях в списъка си, въпреки че е страхотен актьор и певец.

После изгледах всичко интересно с него, даже се мъчих с един много тъп бизнес сериал.

# 377
На мен ми се е случвало в западни сериали. Предимно с жени. Не ги гледам после, отбягвам проектите им Simple Smile

# 378
  • Русия
Добре, че азиатските звезди са длъжни да поддържат имиджа си, като не говорят за сериозни неща. Защото ако ме засегне някоя дума на политическа тема, или по отношение на мъж към жена - и не бих ги гледала после.
Така не гледам нищо с руския актьор Марат Башаров - защото е пиянде, което бие съпругите си, и не се опитва да го крие дори, като че ли се гордее. Той е умрял за мен като човек, камо ли актьор. Същото стана с Филип Киркоров - ударил е журналистка, после се оправдаваше с психично заболяване - отписах го. Единият е добър актьор, вторият е добър певец, но добрите професионалисти са много, а агресията не бива да се толерира.

# 379
  • пак на Рив Гош
А, определено, агресията не трябва да се толерира!
Не знаех за случая с Филип Киркоров (то аз и не гледам вече няколко години руска телевизия, де, откакто не ни е в абонамента, който бях взела основно заради "Что? Где? Когда?", което следя от години)

Аз дълго време не исках да гледам Hospital Playlist, защото в него играе Jo Jun Suk. Той играеше и главната роля в Jealousy Incarnate, който сериал изгледах на инат, толкова ме нервираха и тримата герои. Та, покрай това, не исках да гледам нищо повече с него. Добре, че се прежалих за Hospital Playlist, че щях да мина покрай любимия си сериал Joy. А Jo Jun Suk  в него е просто страхотен!
Но още не съм дала шанс на Gong Hyo Jin (главната актриса от Jealousy Incarnate). Май към мъжете съм по-толерантна Joy

Първият епизод на Age of Youth започва почти като типичния ученическо-студентски сериал, но в последните 5 минути вметнаха интрига за стари тайни... Да видим какви ще да са те и как ще ги развият. Поне сериалът е кратък - само 12 епизода.

# 380
  • България
На корейския фронт приключих с Live Up to Your Name (2017).
Много приличен, финалът също.
Жалко за Oh Ha Ra.
Сега отново започвам Hwarang (2016) и смятам да стигна до финала този път. Grinning
Тази картинка също помага за решението ми. Grinning

# 381
  • пак на Рив Гош
На корейския фронт приключих с Live Up to Your Name (2017).
Много приличен, финалът също.
Жалко за Oh Ha Ra.
Сега отново започвам Hwarang (2016) и смятам да стигна до финала този път. Grinning
Тази картинка също помага за решението ми. Grinning
И на мен ми беше мъчно за О Ха Ра, тя беше добър образ.

Ох, сериалът с най-много хубави мъже на единица екранно време Heart Eyes
(направо ми се прииска да си го "преговоря" Joy)

# 382
  • България
Не мога да смогна да гледам.
Попълвам корейския списък - двама мъже и една жена. Grinning

Сигурно ще има поне още един, само да догледам първи епизод. Joy

# 383
  • вятърничава
В момента Ким Нам Гил върти мечове по тв АМС.
Във филма Пиратите заедно с Сон Йе-джин.

Последна редакция: вт, 31 май 2022, 09:30 от bb6

# 384
  • България
Главният в Hwarang (2016) да не е някакъв претендент за престола или брат/близнак на краля?
На 6 ти епизод съм, има хубави гледки за целия китайски народ. Grinning

# 385
  • пак на Рив Гош
Култова сцена Heart Eyes Joy

Главният в Hwarang (2016) да не е някакъв претендент за престола или брат/близнак на краля?

Скрит текст:
По спомени, почти Sunglasses

Age of Youth неочаквано се оказа една скрита перла точно по мой вкус! Като му четох резюмето, си мислех, че е стандартният студентски сериал - пет девойки с доста несхождащи си характери, се оказват съквартирантки, заедно с произтичащите от това истории - смяна на дрехите, купони, свалки, истории с гаджета, почасова работа... леко, розово и неангажиращо. Е, това беше за първия епизод. После започнаха да задълбават в историите (и тъмната страна) на всяка от героините и стана доста добра slice-of-life драма с мело-елементи и не чак толкова много романс, но пък в развитието на действието се получи доста добър сисманс. Даже изоставих текущия китайски сериал, за да го изгледам. След малко започвам втория сезон! Но ако не си падате по драми тип "резени живот", не го започвайте Grinning

# 386
  • България
Канят се да ме уморят от смях.
Има и по-култова.

# 387
  • пак на Рив Гош
А други корейци освен Бан Рю (До Джи Хан) добави ли в списъка? Wink

П.П. Аз покрай Age of Youth добавих в моя списък Park Eun Bin - https://mydramalist.com/people/1897-park-eun-bin - това ми беше четвърти сериал с нея в главна роля и във всеки от тях играе различен тип героиня, но всичките ги играе много добре Heart Eyes.

Последна редакция: ср, 01 юни 2022, 22:05 от Роца

# 388
  • България
Да, шестима. Grinning

Ако Do Ji Han имаше хубави роли, можеше и да измести първиs в корейския ми списък.
Park Seo Joon визуално не ми харесва, но е добър актьор.

# 389
На мен Hwarang ми е един от любимите сериали Two Hearts
Много ме впечатли огромната промяна в главния герой, от първите серии до последните, то направо е друг човек... но промяната се случи съвсем закономерно де, не е някаква съшита с бели конци, просто имаше огромно развитие в тоя човек, във всяко едно отношение...

Да си допиша в мнението, че не мога да пускам второ веднага след първото.
Значи, аз почнах по списъците дето Роца и 2в1 така любезно ми направиха Simple Smile (още веднъж благодаря, момичета! Hug)
Something about 1% - изгледах голяма част от епизодите, но не стигнах докрая, омръзна ми.
Не е лош, но както каза 2в1 - малко блудкав и скучноват.
Какво не ми хареса:
- главната актриса - има ужасно големи ококорени очи.
Ето две снимки, не подбрах най-подходящите, но да добиете представа горе-долу:

Потърсих в нета дали си е правила пластична операция, пише, че не, от дете била известна с големите си очи.
Ама... ми е много съмнителна Grinning В някои сцени като я дадат отблизо, то просто ега си огромните очи, чак плашат Simple Smile
- скучноват - през цялото време чакам да стане нещо, но нищо не става, едно и също само - как главния тича по главната и толкоз
- предвидим - от 2-ри епизод всичко е ясно, то просто няма никаква интрига в цялата работа...

The Time We Were Not In Love - в момента го гледам, много по-добре е и откъм сюжет и откъм актьори.
Но... се ядосвам на главния - как може години наред да е такъв...ох, щях да кажа мухльо ама айде ще си го спестя, той много готин по принцип, не заслужава такъв епитет Simple Smile Ама се сещате какво имам предвид Simple Smile
Седи под дървото и чака крушата сама да му падне в устата. Ей това имах предвид Simple Smile

Последна редакция: чт, 02 юни 2022, 02:43 от Змей Горянски

Общи условия

Активация на акаунт