Тема 4 - тема за обсъждане на корейски и китайски сериали, известна още като "Гоблин" ;)

• 23 098
  • 728
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас
В момента гледам Again My life. Поостарял е И Джун Ки, но като му свикнах пак ми харесва.
Това го видях в Спирита. Много добър и като танцьор Simple Smile

"Джун Ки си е изпълнил обещанието, ако рейтингът мине 10, да танцува.
Направо може да им вземе бачкането на айдълетата танцьори. Няма само те да се правят на актьори я!"

# 451
  • вятърничава
Kiss Sixth Sense
Първите епизоди малко блудкави, главната все се спъва и пада, естествено върху главния, който и е шеф и е строг и все и намира кусури. И разбира се тя пада вурху него и го целува съвсем случайно и разбира, че ще има връзка с него. Понеже притежава някакво такова шесто чувство, при целувка получава видение за бъдещето. Понеже тези клишета са малко, та има и трето колело. Второстепенните са по-свежи като двойка. Има и 2 лигли, ама се траят. Обаче ми стана интересно :
Скрит текст:
Понеже Тя и Той се кандардисват да си легнат и да го отметнат това видение като сбъднато. Та кандардисването върви с пълна сила няколко епизода и така стигнах до 6-ти. Сигурно ще го изгледам, дано си легнат преди финала Joy
Sh**ting Stars също текущо си го гледам.
Започнах и японски Mothers in Love. Ще успея да го отметна този дъждовен уикенд. 9 епизода са.Съвсем житейски истории на 3 омъжени жени с типичните изневери, раздели, разводи, авантюри между колеги след 16г брак. Но има и нетипични и интересни ситуации.Синовете на трите се оказват съученици и влюбените майки си стават приятелки. Много добър сериал, ако харесвате подобна тематика. Заради този сладур го загледах.

# 452
  • България
Аз гледам ,, Under the power". Изгледахме с моята племенница два епизода, но за сега нещо не ме грабва. Дано нататък стане по-добре.
Харесваш ли главния?
Аз, например, колкото и да харесвам сюжета, не ми ли харесват актьорите в главните роли, не ми се получава гледането.
Ето сега Who Rules The World (2022), добър сюжет, фентъзи, събрали куп известни мъже, обаче точно главните са ми "не".
За жената писах, тя ми е една от двете неприятници от Китай, а Yang Yang, макар и красив и в списъка ми, не ми е магнетичен, харизматичен. Стои ми някак статично. Не е до мимики, чела съм коментари, че Ren Jia Lun е дървен, но за мен е много добър актьор, само че е от хората, които можеш и да намразиш, а може и да заобичаш.
Руският, дълъг сериал, за който споменах е супер, но пък сложили за главен някакъв повехнал, който не изглежда добре до младото момиче. Може би и само заради това, няма да запазя сериала за второ гледане.

# 453
  • гр. София
Кой е руският сериал?

На въпроса, визуално е добре, но чисто поведенчески е гадняр, самият сериал не е така лежерен като предишния.

# 454
  • България
След толкова китайско, а в последно време и руско, сериалът ми се стори лек и забавен. Grinning
Пак да пиша, нямам руски и китайски гени, даже нямам азиатски, съвсем чистичък европеец съм.
Пък който иска да вярва на тюркските алабализми.
Пиша го във връзка с твърдението, че руската душа била не знам каква, а и китайците са друг свят, но ето, хората сме различни понякога не според произхода си.
Руският сериал е Anna-detektiv. Detective Anna II
Момиче от добро семейство вижда мъртвите и може да общува с тях.

# 455
  • гр. София
Това руско сериалче ми привлече
вниманието Simple Smile Благодаря! А каква е руската душа всравнение с китайската?

# 456
  • България
Нали казват, че никой не разбирал руската душа, защото била една такава тежка, страдаща.
А за китайската нищо не съм чела, за нашите "глобалисти", светът не съществува извън Европа и САЩ. Joy
А, и "врагът" от първия ред.

# 457
Аз все се чудя защо като кажат по новините, че "целият свят" е приел определени мерки, се има предвид Европа и Северна Америка, в които живее по-малко от една седма от населението на планетата. Откъде накъде те ще задават тенденции - това е апартейд Expressionless

Колкото повече гледам Императрица Ки, толкова повече ми се струва, че тя не е особено страстна натура. Обичаше Уан Ю, но й помина бързо, това ако беше някоя героиня от турска или латино сапунка, щеше да се тръшка до побеляване.

# 458
  • България
Колкото повече гледам Императрица Ки, толкова повече ми се струва, че тя не е особено страстна натура. Обичаше Уан Ю, но й помина бързо, това ако беше някоя героиня от турска или латино сапунка, щеше да се тръшка до побеляване.
Заради корейската душа. Joy
Сигурно си има причини.
Ако той си има други жени, ако не я обича или ако са минали три години - нали толкова траела любовта. Grinning

# 459
Скрит текст:
Тя мисли, че детето й умря - т.е. това е разбило сърцето й. И все пак, ако беше друга жена, от друг тип сапунен сериал, нямаше да е толкова хладнокръвна.
А и свикна с другия любим. Който (неприятно, но факт) е мухльо, но пък я обича, освен това е император и може да го използва за целите си. А и е красив, не е някоай противен старец; освен това, по природа е добър - ако не беше, щеше да изтрови сума народ, друг на него място да го е направил в подобна ситуация.

# 460
  • пак на Рив Гош
Kiss Sixth Sense
Първите епизоди малко блудкави, главната все се спъва и пада, естествено върху главния, който и е шеф и е строг и все и намира кусури. И разбира се тя пада вурху него и го целува съвсем случайно и разбира, че ще има връзка с него. Понеже притежава някакво такова шесто чувство, при целувка получава видение за бъдещето. Понеже тези клишета са малко, та има и трето колело. Второстепенните са по-свежи като двойка. Има и 2 лигли, ама се траят. Обаче ми стана интересно :
Скрит текст:
Понеже Тя и Той се кандардисват да си легнат и да го отметнат това видение като сбъднато. Та кандардисването върви с пълна сила няколко епизода и така стигнах до 6-ти. Сигурно ще го изгледам, дано си легнат преди финала Joy
О, пуснаха ли го вече? Ще го потърся в драмакуул с английски събове. Аз следя уебтуна, по който е направен сериалът, ама тъкмо сега му свърши първият сезон, та чакам втория. Значи, ще гледам сериала тогава Joy
Но явно са променили доста неща спрямо уебтуна, най-малкото, актьорите са поне 10 години + в сравнение с рисуваните герои... дано и съдържанието на сериала да е по-... хм... като за възрастни Wink

Спойлер:
Скрит текст:
Друга явно промяна в сценария - в уебтуна хич не се кандърдисват да си лягат заради "отмятането", лягат си съвсем нормално... в последните 2-3 епизода на сезона, след серия доста сериозни флиртове Wink... така че има всички шансове, това да се случи преди финала и в сериала. Wink

Аз тази седмица приключих с два сериала:
- Page Turner (2016) - започнах го основно заради Ким Со Хьон, която много харесвам, а присъствието на Ким Джи Со беше бонус. Сериалът е кратък (3 епизода по 1 час), стегнат, гледа се бързо, няма празно. Има си малко драма, малко приятелство и никакъв явен романс (така че, ако търсите романтична драма, може с чиста съвест да го пропуснете). Приятно прекарване на времето, но нищо чак толкова впечатляващо като цяло. Дадох му 8*.
- Unrequited Love (2021) - типичната китайска ученическо-студентска драма, която можеше да бъде поне 10 епизода по-къса (в началото на всеки епизода даваха поне по 2-3 минути от края на предишния, някои сюжетни линии бяха малко излишни, плюс мноооого връщания назад във времето, и то почти едни и същи, та накрая започва да дотяга). Имаше си голяма част от стандартните клишета, но за щастие, някои все пак липсваха. Героите бяха съвсем нормални. Е, имаше я Оная-Гаднярка-Бившата, даже за по-интересно имаше още 2-3 Гаднярки, но претърпя все пак някакво развитие на образа и даже беше по-малко гадна от други Бивши-Гаднярки, които съм срещала по сериалите. Приятелката,-Която-Обича-да-Яде си беше истинска приятелка, с която си помагаха през годините, даже имаше и много добро развитие на образа в хода на действието. А най-Добрият-Приятел си беше направо сладурче. Тя беше уравновесена, умна и спокойна и, нещо рядко срещано, не се колебаеше да си изкаже мнението, вместо да се оставя да я тъпчат.
Е, сценарият търпи известна критика, заради разни дупки тук и там, както и за разтеглянето на действието...

спойлер:
Скрит текст:
в един момент недоразуменията между Него и Нея превишиха дори моят (доста висок!) праг на чувствителност. Имах чувството, че се чудеха какво сътресение още да сложат, че да добавят още епизод или два. Допълнителен аргумент защо сериалът трябваше да е поне 10 серии по-къс Joy
Краят също ме остави някак си "гладна" за повече - след 20 години несподелена любов, взаимодействия "напред-назад" и перипетии, някак си очакваш нещо повече от среща, поглед в очите, "Срещаме се отново" и многозначителна усмивка...
Но, като цяло, започнах сериала без особени очаквания и неочаквано за мен ме "засмука" в действието. Заради неследването на утъпканите клишета получи 7.5* .

Започвам Sh**ting Stars (2022) като корейски текущ, вече имам налични всички епизоди във Вики.

Напредвам полека и с Our Blues (2022), с по 2 епизода седмично - както очаквах, в различните епизоди показват повече от историята на един или друг от героите, но всички си взаимодействат като цяло. Харесва ми, от "моя" тип сериали е.

Гледам и Who Rules the World (2022), стигнах до 7ми епизод. Като цяло, мнението ми се покрива доста с това на Liu Ying (като изключим частта за Ян Ян Wink , аз него си го харесвам почти безусловно... не че не съм и зарязвала сериал с негово участие, де, имам все пак граници на търпимост и уважение към собственото ми време Joy) - сюжетът е на ниво, много бой, много хубави мъже, добре летят, ефектите ги бива, както и компютърната анимация. Само дето от още от втория епизод ме затрупаха с герои, които изглеждат почти по един и същи начин, та ми създадват трудности да ги различа кой кой е. Много принц, много нещо! Joy

# 461
  • България
Само дето от още от втория епизод ме затрупаха с герои, които изглеждат почти по един и същи начин, та ми създадват трудности да ги различа кой кой е. Много принц, много нещо! Joy
Е, то това ме крепи мен, а и без проблем си различавам китайските актьори. Joy
Тъкмо компенсирам липсата на красавци в руския сериал. Всъщност, появяват се, но в епизодични роли.
Сега успях да освободя 51 гб за Императрица Ки и това ще е корейският текущ, само да се изтегли.
Имам подготвен и японски, с красавец, но той ще е след руския сигурно.
Ех, единият ми външен диск нещо сдава багажа, сега го мъчим с едни програми, но вече е с червена точка в съзнанието ми.
 А имам и негледани сериали на него. Worried

# 462
  • пак на Рив Гош
Ох, много неприятно това с харда! Дано да успеете да го закрепите и да успееш да направиш бекъп на информацията в него!

Е, то това ме крепи мен, а и без проблем си различавам китайските актьори. Joy
Завиждам! Аз започвам да си мисля дали не страдам от лека форма на прозопагнозия (неумение да различаваш лица), понеже дори и европейци не различавам особено добре Joy.
Неочакваният страничен ефект на К-драмите - научавам нови неща. След като изгледах 3-4 сериала, където един от  главните герои страда от прозопагнозия, се запитах каква точно е честотата на това заболяване сред общата популация. Позачетох се и се оказа, че според различни изследвания, около 2% от населението (тоест, 1 на 50 души) страда от това заболяване в по-тежка или по-лека форма. Та може и аз да съм сред тях...

Кой е японският сериал с красавеца?
Аз подхванах преди около 2 седмици и един японски (който за момента ми е в застой, но ще трябва да го продължа) - Isekai Izakaya Nobu (2020) - https://mydramalist.com/55109-isekai-izakaya-nobu - леко фантастичен, понеже действието се развива в една изакая, чиито две врати се отварят в различни светове. Започнах го основно заради Shirasu Jin.

# 463
  • България
Tamayama Tetsuji в BOSS (2009). 2в1 го показа, но сега май не е много за гледане. Бил е обаче.
Завиждам! Аз започвам да си мисля дали не страдам от лека форма на прозопагнозия (неумение да различаваш лица), понеже дори и европейци не различавам особено добре Joy.
Има ли частична, с корейците съм така. Жените сякаш ги разпознавам, но от мъжете само около пет или шест, засега.

# 464
  • вятърничава
Роца, Sh**ting Stars много ми харесва, писала съм за него. Влюбена съм на главния в жилетките (люляковата, шартрьоз, синя на цветя).

Our Blues (2022) също текущо го следя.Харесват ми гледките от острова, гмуркачките, пазара, героите. Добре е направен сценария и не натежава, въпреки че темите не са леки.

Kiss Sixth Sense не бързат много, уж не се харесват много, а все се търсят. Той все се появява зад гърба и, Тя уж не го иска пък все гледа да го целуне. Няма да ти кажа в кой епизод Stuck Out Tongue Winking EyeЩе си легнат, вярвам в шестото и чувство, но ще ни мъчат още.

Общи условия

Активация на акаунт