🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 6 (27.03 - 03.04) 🌴

• 33 469
  • 934
  •   1
Отговори
# 705
Ще отбележа постъпката на Алекс, която предупреди Ганка, че е мишена. И двамата играят играта както им го диктува вътрешния им морален кодекс. Уважавам ги за това, но в Сървайвър това е много далеч от умно и оптимално.
Извинявай, но какъв по-добър ход, когато самият ти си основният кандидат за изгонване , да убедиш главатаря на противниковия отбор , че той ще е мишената. За това и Ганка събра цялата мощ на "звездата на смъртта" и този който ти точеше ножа е аут (Йо иска да гони Алекс, Алекс подшушва на Гани и Йо е вън ) Simple Smile
За мен тогава Алекс не знаеше, че тя е истинската мишена.

# 706
И тримата са ми били симпатични в определени периоди, но аз не мога с чисто сърце да подкрепя Зоран, Ванко, или Карин. Както съм отбелязвала не вярвам в дълбоки конспирации, че продукцията им снася информация като хора на БТВ, но вярвам, че тримата се познават преди това, или най-малкото Ванко познава двамата, дори Зоран и Кари директно да не се знаят. Та, не мога да подкрепям хора, които вече са имали кратък път към съюз. Да имаш двама, пък дори и само един човек на който да знаеш, че можеш да се довериш, заради приятелството ви отвън е огромен пряк път към победата, особено на тази фаза, когато и съюз от трима сигурни човека е огромно предимство. Само дето те го имат това предимство отвън , а не изградено вътре в играта, заради добри ходове, които са предприели.

Ще си позволя да съм кралица на драмата и преувеличението, но победа на някой от тримата ще е голямо фиаско за формата, дори и реално да не са влязли с привилегии от продукцията.

# 707
А защо така категорично решихте, че Зоран "лъже"? Дори да предположим, че "лъже" останалите за това, защо ще"лъже" Ванко? Не случайно преди време ви питах дали помните за излъчена уговорка между Зоран и ЙоБо, като имах предвид такава преди "тройната коалиция" и преди петорния "брак по сметка".

# 708
  • София
Много интересно тръгна гласуването този път, ще е оспорвано, а и определено анкетата затруднява, което е добре.

Значи,
за колибата искам да кажа (гласувах с 'не' а другите ми гласове може да видите чак в архив секцията след 3 дена, хихихи)
Та, не е ОК това. И веднага се аргументирам. Хипотетично какво би станало ако има една силна и здрава коалиция (а такава почти винаги има) и тя прави така, че винаги да има неин човек при преговорите на посланиците? Ами по този начин се намалява още повече шансовете на набелязаните цели. Или ще изберат свой човек за арбитър, който да отнеме глас (защото това е по-важното в случая, а не самото 'спасяване') или ще саботират, няма да има избор на арбитър и така и двамата няма да имат паво на глас, но този 'пат' е в полза пак на болшинството.
Т.е. в момента все едно имаме два съвета. Първия съвет е борбата в колибата, а втория съвет е истинския племенен такъв. С една дума - шансовете на свободните електрони или по-малките коалиции силно се ограничават!

Моля, от продукцията, ако има нов сезон догодина, премахнете този елемент (но само при обединеното племе)! А и при скрит идол в играта е излишно. По-добре пуснете два идола в обръщение вместо това.

# 709
Те Йо и Бо нямаше ли да гонят Зоран, когато Анелия го спаси на съвета? Имам някакви спомени, че той искаше подкрепа от тях, но те играеха с Мила и Доктора и не искаха да гонят Мила и Бо тогава му беше подметнала, че ще се опита да го спаси, но не мислеше наистина да го прави. После той ги убеди да се обърнат срещу Док, Денис и Мила и да играят с него?

# 710
Та, не е ОК това. И веднага се аргументирам. Хипотетично какво би станало ако има една силна и здрава коалиция (а такава почти винаги има) и тя прави така, че винаги да има неин човек при преговорите на посланиците? Ами по този начин се намалява още повече шансовете на набелязаните цели. Или ще изберат свой човек за арбитър, който да отнеме глас (защото това е по-важното в случая, а не самото 'спасяване') или ще саботират, няма да има избор на арбитър и така и двамата няма да имат паво на глас, но този 'пат' е в полза пак на болшинството.
Т.е. в момента все едно имаме два съвета. Първия съвет е борбата в колибата, а втория съвет е истинския племенен такъв. С една дума - шансовете на свободните електрони или по-малките коалиции силно се ограничават!
Контрата на колибата е загуба на гласовете на двамата преговарящи принципно. Можеш да отидеш на преговори с ясната цел да няма арбитър, ако примерно имаш идол и си в малцинство. Сам си го отбелязал. Иначе и на мен не ми стои никак добре във втора фаза на играта този елемент. А проблема идващ от колибата ще става все по-голям с намаляването на играчите в играта.

# 711
  • София
Направих си равносметка как ми се промени мнението за хората, които знаех преди предаването и сега като ги видях тук.
Йоана я следвам от много време, правила съм тренировки с нея, но в инстаграм не я следвах, така че нямах никакво лично наблюдение, харесах я.
Ванко, него също го следвам от повечко време, той в инстаграм е много деен, екзалтиран, клипчетата, които пуска са тип мотивиращи, но в играта не се държи така. Много е различен и си мисля, че по-скоро това е истинското му лице, а другото му е фалшиво за пред последователи и клиенти евентуално. Това не ми допада, малко все едно Юли Тонкин, но в залата.
Мила, нея я следвам от няколко години, пуска и интересни неща понякога, в предаването ми е безумно скучна, само повтаря колко е различна, аз такова нещо не виждам.
Карин, извън Сървайвър ми беше много симпатична, вътре в играта допусна някакви грешки, но не ме дразни.  Много е симпатична като се усмихне. Разбирам защо дразни с глада си, но някои хора наистина ядат повече.
Зоран, него го знаех само като име, нямах наблюдения. Изглеждаше ми на повече години.
Ганка, нея я последвах два месеца преди старта, в началото ми беше симпатична, вече - не, особено след това с достойните. Тя все трябва да се сравнява с другите и че е повече. Имаме общ приятел, който е с добро мнение за нея, но не ми е любимка на мен на този етап.

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 14:14 от Niya-

# 712
  • София
Така е, ама само ако имаш идол, иначе и ти гърмиш.
Не знам, за мен по-голямата бройка получава ненужно предимство, дори и да е малко, но е напълно достатъчно, за да им е по-лесно да контролират нещата.
Единствения шанс е някак си Бо да наложи Ани за арбитър и по някакъв начин да им тръгне играта, но в момента Борислава колкото и да е добра в играта, не е в печеливша позиция за мое съжаление.
Още едно доказателство, че трябва и шанс и наредба на звездите понякога. Не е само до сила или социални умения, но това е друга тема за разговор.

# 713
  • Другата България
Дано Бо наистина е намерила идола, а това не е заигравка на монтажистите.
Че ми мина през ума.

# 714
Така е, ама само ако имаш идол, иначе и ти гърмиш.
Не знам, за мен по-голямата бройка получава ненужно предимство, дори и да е малко, но е напълно достатъчно, за да им е по-лесно да контролират нещата.
Единствения шанс е някак си Бо да наложи Ани за арбитър и по някакъв начин да им тръгне играта, но в момента Борислава колкото и да е добра в играта, не е в печеливша позиция за мое съжаление.
Още едно доказателство, че трябва и шанс и наредба на звездите понякога. Не е само до сила или социални умения, но това е друга тема за разговор.
Според мен Карин и Бо трябва да се споразумеят да стрелят по един от тримата от запаса. Не мисля, че е добра идея Анелия да стане арбитър. Светлината от прожекторите може да изгаря, ако си прекалено близо до тях.

Има още един важен момент, който пропуснахме да обсъдим.
Арбитъра няма право на глас, това не го споменахме и двамата и това също е основен момент.
Това балансира колибата - ако арбитъра е от водещата коалиция и отнеме глас от малцинството то крайния резултат е по един загубен глас в алианс.

# 715
  • Другата България
Че то точно това - че арбитъра няма право на глас, ще е водещото при определянето му.
Или така трябва да бъде, ако се мисли стратегически.
И смятам, че Бо ще го направи.
Иначе....

# 716
Че то точно това - че арбитъра няма право на глас, ще е водещото при определянето му.
Или така трябва да бъде, ако се мисли стратегически.
И смятам, че Бо ще го направи.
Иначе....
И да, и не Simple Smile Ще зависи много от конкретния момент и ситуация в алиансите.
Но първата част на стратегията на алиансите ще започва точно с отнемането на гласа на арбитъра.
Бо не трябва да натиска Анелия да е арбитър със сигурност в конкретната ситуация в племето.

# 717
  • Другата България
И няма да го направи.
И Анелия не беше съгласна за това.

# 718
  • София
Анелия по-скоро каза, да не е първи избор (за да не се набиват на очи), а не че не иска да е арбитър.
Всъщност има луфтове както казвате, не е съвсем лишено от логика. Но със сигурност прави играта по-сложна и завъртяна за самите зрители...

# 719
Не харесвам Мила и Карин.
Искам на финал Зоран, Драго и Бо.

Мила ще се задържи на острова (за съжаление)

Общи условия

Активация на акаунт