🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 6 (27.03 - 03.04) 🌴

• 33 472
  • 934
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofia
Ми не се хващайте за името на шоуто, а за правилата и може да го разберете по-добре. То може и "Тралала" да се казва, но е за едни хора, които се надиграват всякак и накрая изгонените решават кой да е победител. И да, при тия правила един от най-важните аспекти се явяват взаимоотношенията, ако не и най-важният, а на това му се вика социална игра. Не знам как по-кратко и ясно да се обясни.
Мартинов не е харесван, защото не беше избран от конкурентите си. Той изобщо не победи въпреки тях, а благодарение на публиката.

# 691
Време е за обзор и плюсове и минуси.

След шеста седмица

два плюса - Анелия, Бо
плюс - Мила, Карин, Ганка, Зоран, Ванко
равно - Драго, Джулиана, Александра, Денис
минус -  няма
два минуса - няма

Предходните седмици
Скрит текст:
След четвърта седмица

два плюса - Анелия
плюс - Мила, Карин, Ганка, Бо, Зоран, Йо
равно - Иван, Драго, ПъмпРън, Георги
минус -  Александра, Денис
два минуса - Джулиана

И резултата при мен след едно дълго обмисляне след пета седмица

След пета седмица

два плюса - Анелия
плюс - Мила, Карин, Ганка, Бо, Зоран, Йо
равно - Драго, Ванко
минус -  Александра, Денис, Джулиана
два минуса - няма

Доста промени при мен след две тихи седмици.
За първи път в реалити предаване зоните с минус и два минуса при мен остават празни. Това е доста сериозен атестат за качеството на продукта, който гледам с огромно удоволствие три пъти в седмицата.

Започвам с най-важното.
Бо е вече в зоната с два плюса след тази бурна и пълна на събития седмица. Отиде там да прави компания на Анелия Simple Smile Както се случи и в играта. Двете имат страхотна игра до момента и за мен лично напълно си заслужават местата в челото. Бо е мислеща, в труден момент за нея взе последователно две много важни и правилни решения, които я изстреляха в челото.
Анелия с играта си през отминалата седмица затвърди позицията си, нямаше грешно отиграване. И напълно съм съгласен, че е време да се отдели от Ганка.
Ванко - Извървя пътя до плюса. Отлична седмица и за него. Спази дадената дума към Йо,Бо и Зоран. Имам усещането, че и той, и Зоран знаеха какво се готви на Йо, но това са само мой подозрения. Изгонването на Йо не му донесе никакви негативи, напротив - играта му с Зоран и Карин изглежда нарисувана към момента.
Зоран - продължава да е в зоната на плюса, но е вече с един крак в равното. Написах го и по-горе - мисля, че  той също знаеше за заговора срещу Йо, но умно остави Карин да свърши мръсната работа и да обере негативите. Гривната на Карин и лъжата, че Бо му е забила нож в гърба са нещата, за които единия му крак отива в равното. Продължавам да смятам, че няма да е сред финалистите.
Ганка - получи шанс да стреля към Алианса на Йо и Бо и се възползва. Шанса и го осигуриха Алекс и Джулиана. Успя да проведе достатъчно срещи и да консолидира вота срещу Йо, за което има адмирации от мен. Принципно това е тип ход, който би могъл да доведе до зоната с два плюса, но имам резерви за играта и в бъдеще и ще се въздържа към момента. Водя я с един крак в двата плюса, за да бъде честно.
Мила - Остава си в зоната с плюса. В момента е там, където ми се струва, че е най-добре. Провали малко или много социалната си игра. Има огромен шанс да е сред четиримата полуфиналисти точно от позицията на острова. Борбена е и няма да се предаде. Хареса ми как реагира на изгонването от племето и как посрещна Йо на острова. Имам резерви само как би посрещнала Алекс Joy
Карин - продължава да е в зоната на плюса. На нейна сметка са негативите от изгонването на Йо. Носи негативите и на Зоран и Ванко. Започва да губи ритъм, липсата на храна започва да я изнервя. Все още позицията и в играта е достатъчно силна, но очакванията ми са към влошаване на ситуацията, след максимум два съвета. Подозирам, че Ванко може би ще опита да прехвърля негативите от определени постъпки и действия към нея. И тя в класацията ми е с един крак в равното.
Денис - Единствената причина да го извадя от минуса е борбеността му в игрите. Иначе бих го засилил с удоволствие към двата минуса. Персонално не ми допада играта, която играе. Но я разбирам. И истината е, че с мишкуване понякога се стига много далеч. Мисля, че с мишената която му залепи Зоран ще мишкува още два или три съвета преди да се срещне с Мила.
Джулиана - ЖДНБ! Джулиана напълно си заслужи местенето от минуса в равното. Много силна седмица за нея. На партито агитираше срещу Мила, провали плановете на Йо и Бо, като разказа на Алекс и Ганка за тях, спечели персонален имунитет, направи много добра и точна оценка на Карин. Даже се опита да сондира мнения в посока изгонване на Карин. Просто през изминалата седмица се появи една друга Джулиана, която няма нищо общо с предходните пет седмици. Но според мен се появи късно, вече е на прицел и персонално аз не виждам как ще оцелее.
Алекс и Драго - ами, още са в играта. Това е достатъчно да се каже. Драго ми стана симпатично-смешен как обикаляше като цветарка и сключваше пактове за негласуване един срещу друг. Ще отбележа постъпката на Алекс, която предупреди Ганка, че е мишена. И двамата играят играта както им го диктува вътрешния им морален кодекс. Уважавам ги за това, но в Сървайвър това е много далеч от умно и оптимално.

# 692
  • София
Пусната е нова анкета!

за Ники Мартинов се е изписало много.
Нека все пак имаме предвид, че тогава времената бяха други. Първоначалния Сървайвър (американския) наподобяваше много точно това. Първите ни два, три сезона. Ясно е, че в момента такива като Ники биха имали нулев шанс. Но малко и се спекулира с този вот на публиката. Да, скандално е, факт, НО имахме все пак равенство в гласовете. Т.е. не е съвсем Ники да не е имал симатизанти сред журито.
Няма 100%ва гаранция, че ако нямаше публика щеше да загуби. Да, по-вероятно, но не е и 100% сигурно.

# 693
  • Другата България
Алекс и Драго - не играят добре. Не може да търсиш съюз с хора, които с искал ида те гонят и е ясно, че те използват. Напротив, отиваш в другия лагер и търсию нов съюз на всяка цена, пък каквото сабя покаже. Оставят си няколко седмици повече в играта, но не мислят в перспектива за голямата цел - място на финала.
Усетих злобни подмятания от Драго към Бо и Ани, едва ли не са виновни, че са на масаж и ще хапват хубава храна.
Именно, затова и поясних одеве за Алекс, че заради това, че именно социалната игра ѝ куца, и Бо го вижда, защото така е удобна за Ганка и ко /което пък Ганка също го вижда/, е мишена №1 за нея. За Бо. Поради същата причина цел №2 е Драго. А същевременно и двамата са силни играчи. Физически.
Ганка и Ванко играят добре играта, особено Ванко. Но някак си Ванко няма вид на човек, на който да имаш доверие. От всичко видяно до тук в играта. Малко е извърти гъзица, а и специално към него, Карин и Зоран имам едно наум, че се познават малко или много отпреди формата, което е голям минус и за тримата. Зоран е по-нагоре в класацията само защото направи много смели ходове и просто прави шоу каквото и да значи това. Докато Ванко си мисли, че контролира играта. Не, него го контролират и местят като пешка, а той си мисли, че е харесван от всички. Харесван, но не е взиман сериозно. С такова впечатление оставам аз поне.
Ганка е лидера на коалицията, сивия кардинал, но можеше да е по-смирена и снишена.
Затова и казах, че Ванко си мисли, че той "командва", ама и Кари, и Ганка всъщност го въртят милия. Просто го използват за личните си цели, а той се връзва, на едната от лоялност, на другата от хормони. Тук прибавям и това, че с Кари се познават от преди формата, което е минус за самия формат и би следвало да е и за останалите, но към момента поне аз не го забелязвам. Никой до момента не говори за това. А е много силна сигнална светлина за ходовете на двамата и тези около тях напред до финала.

# 694
Защо псуването на Зоран минава под графа "колоритен играч", а изказването на Драго и подсмихването на Ганка ги прави неприятни?

# 695
  • Sunshine state
Нахална ми е Карин и на мен- тя на преговори, тя на храната, абе как не се усещат толкова, страх ли ги е от нея, какво още я бавят, не знам.. Тя и Ванко са най-хлъзгавите.
По-скоро има авторитет Карин. Не мисля, че е .... хлъзгава. На нея обикновено й е нужно просто да каже нещо с тих и спокоен глас и това да се приеме. Strong personality.

Смятам, че просто виждат, че с Ванко и Зоран се познават, съответно тя има силен гръб. Тук почти всички са със силен характер.

# 696
Значи мислите, че Йо понеже е фен на играта и Карин я е надиграла би си дала гласа за нея? Не го вярвам. Тя призна, че Ганка я е надиграла като човек от друга коалиция. За Карин мисли, че я е предала.
Както ако утре Анелия заедно с Бо реши да гони Ганка, Ганка може да гласува за Бо на финала, но никога за Анелия.
Всички имаме емоции и някои неща не се преглъщат. Само Драго и Алекс за мен биха простили на всеки, че ги е изиграл.
Искам финал с Анелия, Бо и Драго. Анти са ми Карин, Ванко и Ганка.

# 697
  • София
Защото са прикрити, а Зоран открит.
И Зоран ми е интересен за наблюдаване. Все още...
Но още една, две подобни опашати лъжи като с това как Бо му забила нож гърба и бързо ще излети към равното поле, че и минуса дори. Почна да прекалява вече. Бенгън също го е посочил.

И още нещо, говорим за лични симпатии все пак. Няма как да харесвам всички еднакво. Моите плюсове/минуси никога не са били прогнозни, а комбинация от лични симпатии + представяне в играта, като аз се държа като зрител повече и като обективен критик по-малко.
Същото е и със сериалите и филмите. Винаги трябва да си обективен и критичен, но пречупвайки тази обективност през собствената си призма и разбиране, иначе ще бъдеш само един робот, който няма емпатия, а е само една машина за пресмятане. Т.е. ако нещо те хване си склонен да простиш някои слабости (но не големи) и обратното.

# 698
Какви са класическите правила на Сървайвър?
От победителите в българските сезони на Сървайвър - няма двама идентични победители. Или бъркам?!?
Много бих се радвала, ако Мила успее да оцелее, като Беър Грилс/Ники Мартинов!!!
Обезценявайки острова, не виждам смисъл тогава и от физическите игри - за награда, за имунитет, от скрития идол.

# 699
Diavolo, респектирам мнението ти и благодаря за отговора ти Simple Smile

# 700
  • Другата България
Значи мислите, че Йо понеже е фен на играта и Карин я е надиграла би си дала гласа за нея? Не го вярвам. Тя призна, че Ганка я е надиграла като човек от друга коалиция. За Карин мисли, че я е предала.
Както ако утре Анелия заедно с Бо реши да гони Ганка, Ганка може да гласува за Бо на финала, но никога за Анелия.
Всички имаме емоции и някои неща не се преглъщат. Само Драго и Алекс за мен биха простили на всеки, че ги е изиграл.
Искам финал с Анелия, Бо и Драго. Анти са ми Карин, Ванко и Ганка.
Йо все още е обидена от отпадането си. Точно обидена.
Тя /поне веднага/ изобщо не е осъзнала, че сама се прецака със своята си игра.
Визирам това с "Ще гоним Алекс, но ще кажем, че ще гоним Ганка". Да, в американския Сървайвър това вАжи, така си отиде Ози с идол в джоба, но на друг етап, при други отношения. Сега просто беше прекалено рано, много рано Иоана изигра този американски похват, и сгреши. Та те току ща се бяха обединили, Кари толкова време беше заедно с Ганка, логично беше да играе с нея, не срещу нея. Логично за Кари имам предвид, ако Йо я беше преценила правилно.
Просто на Йоана компютърът наистина прегря, тя толкова е гледала, анализирала, мислила, пресмятала, че накрая се обърка сама.

# 701
Аааа.. при мен в плюсовете и минусите също има личен момент, няма  как да е иначе Дяволче.

Хубава анкета.
Не успях да маркирам трима, които не харесвам. Гласувах за Карин и Зоран. Денис не си струва даже и да се гласува за него Joy
Моя финал е илюзорен в голяма степен, но тук става дума за пристрастия - Анелия, Мила, Ванко.
Мисля също, че можеше да няма колиба във втора фаза и това би била по-чиста игра. Но не подценявам важността и, особено когато останат по-малко хора.
И вярвам, че Мила може да се пребори с всички на острова. Но това си е чиста фенска оценка, въпреки, че има аргументация във физическата подготовка на Мила. Но игрите са най-различни, винаги има нещо, в което не си толкова добър/силен/сръчен.

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 14:10 от Bengun

# 702
Да кажа и аз за Ники, понеже си ми е любимец от едно време.
Според мен се подценява социалната игра на острова. Ако си силен в битките играч, това си е топ оферта. Там можеш да спечелиш страшно много без да си в племето, ако имаш подход. Никого не си изгонил ти, идват при теб хора на върха на емоциите, предадени, разочаровани, ако ги посрещнеш добре и го предразположиш, после и да го отстраниш в битка, този човек ще е склонен да те подкрепи. Някак и в битката всичко е обективно и честно. Просто единият е бил по-добър. Не може да му се сърдиш.
Доколкото си спомням Ники точно на острова обърна мнението на много играчи и им спечели симпатиите и наистина имаше равенство. Не беше въобще аутсайдер.
Дренски пък беше човек с лоша игра на острова - супер целеустремен да ги бие, колекционираше си "глави", нахъсан и дистанциран.
Та от тази гледна точка искам Драго скоро да иде на острова и да остане до финалните битки. Само това му е шанса на него да спечели подкрепа.

# 703
Ще отбележа постъпката на Алекс, която предупреди Ганка, че е мишена. И двамата играят играта както им го диктува вътрешния им морален кодекс. Уважавам ги за това, но в Сървайвър това е много далеч от умно и оптимално.

Извинявай, но какъв по-добър ход, когато самият ти си основният кандидат за изгонване , да убедиш главатаря на противниковия отбор , че той ще е мишената. За това и Ганка събра цялата мощ на "звездата на смъртта" и този който ти точеше ножа е аут (Йо иска да гони Алекс, Алекс подшушва на Гани и Йо е вън ) Simple Smile

# 704
  • Другата България
Когато писах за острова, имах същите мотиви за Драго, освен другото за физическото поизпотяване.

За анкетата.
Нямам трима анти герои, дори двамата - Карин и Ванко, не са ми съвсем такива.
Но да, тях двамата не ги харесвам още от самото начало, и съм го писала доста. И съм се аргументирала защо. Освен това, че се познават предварително, което отново казвам, е минус за останалите участници.
На едно ниво са ми и двамата по антипатичност, до скоро към тях се числеше и Джу, обаче тя така "блесна" последната седмица, че направо извадих Sunglasses, и пак да питам риторично - къде беше до сега? Сега с билет в джоба се сети да играе....
Обаче и двамата ми анти според мен ще са в тройката, дано съм сгрешила - поне за единия.
За фаворити е ясно - Анелия на прима виста, Борислава, и Драго, като последния го слагам там просто защото няма кой друг да сложа от останалите. Осъзнавам, че Драго стратегически и социално изобщо не е за финалист, обаче пък чисто човешки....
За колибата не съм ок, въпреки че ще внася още интрига.
За Мила, от една страна ми се иска да остане на острова.
От друга, ми се иска там да отиде именно Драго. За да се върне накрая.

Общи условия

Активация на акаунт