🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 6 (27.03 - 03.04) 🌴

• 33 447
  • 934
  •   1
Отговори
# 915
В Сървайвър обаче игрите не са водещия елемент, а само един от елементите на играта. Затова зрителският интерес не е задоволен, защото не се набляга на битките, както зрителя очаква.
Когато разберат играта ще видят красотата на социалната игра, на способността да оцеляваш не просто в битките, а сред групата, което е много, много по-трудно.
 Точно това е красатата на Сървайвър, който веднъж я е усетил остава запленен докрай.
Трябва да се образова публиката, така смятам.
Разберат ли я играта, ще я заобичат.
Точно се канех да пиша пост за същото.

# 916
  • София
Синева (все те чета като Шева, любим мой бивш футболист от Милан),
много точно казано.
Иначе аз съм твърдо за студия, изобщо дайте повече!
Да, особено по-младия зрител изобщо не може да разбере за какво аджеба става въпрос.
Уникалното на Сървайвър е във факта, че това е единственото предаване в което изгонените от теб (които се предполага, че са обидени) ти дават и парите! Grinning
Сървайвър е световен социален феномен и за него са зашитавани хиляди дисертации. И майката и бащата на всички познати и популярни нам днешни реалити формати.

# 917
Още малко от Йо

# 918
Не подценявам бг зрителя, но не бива и да бъде надценяван.
Всеки формат в бг в началото залагаше на образоването на зрителя, да научи правилата, тънкостите на играта, да я усети.
В предните постове пропуснах на добавя и ИВ започнаха първия сезон с такива Студия.
Фермата например продължават да носочват вниманието на публиката с глас зад кадър. Не казвам че това е приложимо тук, но исках да кажа, че зрителя има нужда от някакво водене докато схване играта и да започне не просто да гледа, а да й се наслаждава. Фермата ловко използва култови участници, любимци от предни сезони, които подгряват публиката, я като гости във Фермата, на финала и по-активно, като гласуват.
Искам да кажа, че не оставят нищо на самотек. Използват всяка възможна реклама, всякаква презентация, която ще фокусира зрителското внимание.
А сега Сървайвър е като нова игра след цял век пауза. Забравени са героите от предните сезони. Има цяло едно  поколение, което за първи път гледа Сървайвър . А всяко ново нещо трябва да бъде асимилирано, за да се пристрастиш към него.
Ами кажете ми, ако има Студио с гости част, от които герои от предни сезони, които да обяснят тактиките, стратегиите, дали ще пише някой, че тоя или оня е интригант. Хората просто не разбират играта. Защото или са много млади и не са я гледали, или дори тия, които са я гледали са я позабравили. Отделно в предните сезони елементът със стратегиите беше на заден план и се залагаше на физическите битки.

Толкова силен сезон, срамота е да има толкова нисък рейтинг. При тая динамична и с такива обрати игра рейтингът щеше да е до небесата, ако хората знаеха за какво иде реч.

Образовайте публиката!

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 23:14 от sineva 1

# 919
А не ви ли омръзва че всеки път в колибата на преговорите (и дори на съвет) правилата се четат/обясняват все едно тия там и ние тука ги чуваме за първи път?   Wink

# 920
  • София
Изобщо не е за учудване рейта.
След толкова години прекъсване даже си е приличен.
Поколенията се менят и имат други интереси.

# 921
А не ви ли омръзва че всеки път в колибата на преговорите (и дори на съвет) правилата се четат/обясняват все едно тия там и ние тука ги чуваме за първи път?   Wink
Мда
Има неща за чистене. Това е едно от тях. По- интересно е ще да пуснат повече от това, което  си говорят двамата пратеника, отколкото да се чете едни и същи правила, които всички научихме наизуст.

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 23:15 от sineva 1

# 922
  • София
Survivor зад кадър: Епизод 24 - Ваня тества игрите

Сигурно е голям кеф да си се пускаш така на игрите. 😎 Аз лично всичките бих ги пробвал с голямо удоволствие, дори и да нямам шанс.

# 923
Недоепизод се е получил.
Но със сигурност е огромно удоволствие да се пуснеш като тестер на игрите, аз също бих се пробвал с голямо желание. И със сигурност на доминото ще ми е по-лесно Joy

# 924
  • София
Ганка не е харесвана тук не заради играта си до момента, а заради думите с магазинерката и историята с бала.
Няма нищо общо със Сървайвър мнението на болшинството списващи за нея. Поне аз така мисля.
Каква е тази история с бала? В предаването ли я е споделила (защото за нея знам единствено и само това, което е споделила в "Сървайвър")?

# 925
  • София
Надкаст среща Ауткаст!

# 926
  • Sofia
Каква е тази история с бала? В предаването ли я е споделила (защото за нея знам единствено и само това, което е споделила в "Сървайвър")?

Да, в предаването. Разказваше как на бала си умишлено е избрала рокля с дълъг ръкав, прикриващ изгорената ѝ ръка. Защото дори най-близките ѝ приятели правели коментари за начина, по който изглежда, и не проявявали разбиране.
Всъщност, това беше сценката, в която Карин се жалваше от расизма, на който е била подложена като дете, когато Ганка най-безцеремонно я прекъсна и обърна темата към себе си, започвайки да споделя това за бала.

# 927
  • София
Да, в предаването. Разказваше как на бала си умишлено е избрала рокля с дълъг ръкав, прикриващ изгорената ѝ ръка. Защото дори най-близките ѝ приятели правели коментари за начина, по който изглежда, и не проявявали разбиране.
Всъщност, това беше сценката, в която Карин се жалваше от расизма, на който е била подложена като дете, когато Ганка най-безцеремонно я прекъсна и обърна темата към себе си, започвайки да споделя това за бала.
Чух и двете истори и не мисля, че нито една се е "жалвала". Просто аз историята на Ганка я възприех като история за белега ѝ, а не за бала. Не виждам как подобна история може да предизвика нехаресването ѝ, нито защо беше спомената в същия контекст като това, което каза за "магазинерките". Не мисля, че това, което е разказала за белега си е повлияло на гласувалите за нея в анкетата.

# 928
В мен остави негативно отношение този разказ. Вече не съм комплексирана, ама не изглежда така погледнато и пречупено през страничен поглед. И като цяло ситуацията, в която прекъсна Карин и се наложи на слушащите не стоеше добре. Затова я споменах.

Иначе аз лично нямам негативно отношение към Ганка, напротив. До момента играе играта добре и без да допуска груби грешки в стратегията си. И никога не е получавала от мен негативен глас в анкета тук на страниците на форума, както и при плюсовете и минусите ми.

# 929
Според мен Ганка е дълбоко комплексирана, но бих я извинила за това. Без да ви занимавам с лични драми, но наскоро имах разговор със сестра ми, че и двете сме имали късмет да минем през училищните години без да сме основната цел на тормоз, но все пак сме имали някои премеждия, имали сме сблъсъци с неприятели, които са правили кофти подмятания за неща за които всеки тийнейджър е доста чувствителен, та това неминуемо е оставило някои комплекси, които и до днес афектират живота ни, било и с малко (за щастие 🙂). Така че не съм някой социопат, разбирам защо Ганка все още чувства нуждата да говори за тези неща, че вероятно все още много я афектират, няма как, но определено оставам и с впечатлението, че при нея тези белези (психически, не физически) са я превърнали в доста неприятен човек. При някои хора подигравките от миналото ги правят по-грижовни, по-състрадателни, накратко те искат да предпазят околните от същото, което те са изпитали. При Ганка и други като нея, май е по-скоро обратното. Подигравките са я превърнали в доста студен човек, желаещ да има силата да кара други да се чувстват така, както тя се е чувствала в миналото - подигравателния смях, липсата на особена загриженост за "аутсайдера" Александра;, желанието тя да бъде големият съдник, който ще определя кой е достоен и кой не. Подобни неща 🙂

Общи условия

Активация на акаунт