🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 6 (27.03 - 03.04) 🌴

• 33 475
  • 934
  •   1
Отговори
# 900
  • София

Но и нещо друго - забелязала съм от много години насам, че българите просто не харесваме женските образи. Не си го обяснявам с някаква народна мизогиния, а по-скоро, че емоционалността не се приема добре на екран, а жените естествено са по-склонни да демонстрират чувствата си. Много ми е интересна темата и много съм разсъждавала по нея. Ако учех психология, щях да пиша дипломна работа за това, честно Grinning

Аз съм много горд, че не попадам в тази категория Simple Smile

В Бг Сървайвър най-любимия ми участник е Нели Иванова, след нея - Яна Маринова (макар че не я понасям като човек, защото е мутреса) и Жоро Дренски.

В американския С. - Аманда Кимел, Стефени ЛаГроса, Ози, Кортни Йейтс, Ким Спрадлин и Челси Мейснер.

Във френския С. (който гледам основно и редовно от доста години), почти без изключение любимите ми участници са жени...

Изобщо в Сървайвър жените са ми много по-интересни, особено такива, които не падат по-долу от мъжете нито в стратегиите, нито в оцеляването, нито в състезанията...

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 19:40 от assenovt

# 901
btw: от монтажната на bTV обаче според мен можеха да се постараят малко повече, защото имам усещането, че масово хората не могат или не искат да повярват на всичко това и си мислят, че ги лъжат (защото така са научени от ИВ основно). Ето защо тези въпроси се задават отново, отново и отново... Едни умни продуценти щяха така да подберат някои кадри и монтаж, че зрителя да бъде убеден в това. Че пак ще има съмняващи се е ясно, но щяха да са по-малко.

Именно, именно. И аз редовно пиша за реализма. Това което е разказала Анелия е една голяма дупка оставена от режисурата. И пак да добре, че не са им забранили да ги разказват тия неща.
Не съм фенка на Милошев, но появяването му в "зад кадър" където се показа като доста нормален човек, беше един силен ход в тази посока. 
Но има още много какво да се подобри.

# 902
Една купичка ориз? А тия мекици, дето си ги пекат, сигурно идват от дедо господ, точно както хранеше евреите с мана 40 години в пустинята...

LaughingLaughingLaughing

"Във френския С. (който гледам основно и редовно от доста години), почти без изключение любимите ми участници са жени..."

Френския Survivor  Koh-Lanta ли е .

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 20:33 от razorr

# 903
Добре де, като няма кокоси... Защо току намират някой кокос?  Хем няма хем има. Излиза че на Драго са му го донесли, пък да излезе че той намерил а Ивана не намерила.

Друго - имало опасни хора, затова зоната била обезопасена. Как точно е обезопасена - с граничари Wink или с бодлива тел по която тече ток Wink   И какво става ако напълно безопасни хора (туристи) дойдат с лодка на "Острова на изкуплението"? 
Аз ако съм от тези туристи и намерим някакъв играч на острова, гладен и изпусталял, примерно Драго, ще му дам шоколад, сокове и там каквото имаме в лодката.

# 904
А ако други туристи намерат примерно Мила сценария може да е по различен.

# 905
Вярно е това за масовото предпочитане на мъжки образи пред женските. Аз дори в себе си съм го забелязвала поне в миналото, сега искам да вярвам, че съм помъдряла 😁. Общо взето едни и същи неща са ме дразнили при мъжете, и при жените, но някак съм била по-склонна да позволя на мъж, който ме е дразнил да се реабилитира, а жените сякаш като не направят позитивно впечатление още в началото ги отписвах.

Но така е и в живота. Има един пол, който убива в пъти повече, насилва в пъти повече и прави всякакви посегателства в пъти повече, но въпреки това на другият пол му се носи славата на най-злобен и отмъстителен. 😁 без разбира се по някакъв начин да искам да обидя мъжете в темата, само мои лични разсъждения защо в предавания мъжките образи доминират в предпочитанията на зрителите.

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 21:01 от Oliboo

# 906
Може би само на острова ги има. Освен Драго и Мила не съм виждала друг с кокосови орехи.

Там  снимат от различни държави и сигурно си има място, периметър който е ограден и външни лица нямат достъп. Бедна държава, сигурно има висока престъпност. Нормално е да се измисли нещо кардинално за сигурността на участниците. А и е важно да нямат достъп до външния свят, до телефони и интернет, ако всеки с лодка ходи да раздава шоколади и сокове, каква е гаранцията, че няма и до телефон и нет да се доберат.
Все пак говорим за оцеляване и без това този сезон им е по-широко около врата в сравнение с предишни сезони.

По отношение на жените този сезон мисля, че те са по-харесвани от мъжете. Само Карин и Ганка правят изключение. Бо, Йо, Анелия , а дори и Мила се радват на доста фенове.
Лично на мен фаворити от останалите участници твърдо са ми Бо и Анелия, а най-харесваният от мен играч от всички участници безапелационно е Йо. Искам да спечели жена , не от някаква женска солидарност, а защото жените този сезон са по-добрите стратези, по-смели са и играят по-сърцато от мъжете.
 За рейтинга наистина жалко, че е толкова нисък. Явно е по-трудно смилаем за зрителя от другите бози.  И си е нужна една сървайвър култура, за да се разбере формата. Първо паузата беше дълга и после досегашните сезони без тоя се залагаше на силата на мускулите , а не силата на акъла. На силовата игра, а не на социалната. Трябва си време да се създаде фенска маса от разбирачи, а не от лаици, за които мислещият и комбинативен играч  е интригант. Дано ниския рейтинг не откаже продуцентите и догодина пак да ни зарадват с нов сезон.Доста време чакахме да се завърне формата и ще е жалко, ако е само за един сезон.
Колкото за бТВ някак са консервативни в рекламата . Виж за Капките няма кой да ги стигне. Предаването си има  огрoмна фенска маса, участват популярни личности , образите които се имитират са на  световни и наши звезди, нямат стигане. Дори тази година, когато им е най-слабия сезон, според мен .
Но едни ИВ тази пълна пародия трябва да дишат прахта на Сървайвър. Съгласна съм, че трябва да са по-смели в каста. Видя се че не е нужно да са някакви атлети, а си трябва и акъл. След тоя сезон сигурно ще имат повече кандидати и по- голям избор.

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 11:27 от sineva 1

# 907
  • София
Синева, радват се на фенове тук, във фб групата падат страшни обиди към жените, само към Мила няма толкова, точно, защото е силна в игрите.
На мен рейтингите не ми изглежда реални, да, хората не гледат масово Сървайвър, но е много показателно тук България търси талант примерно колко е гледан. Според мен има спад във всички предавания, само Ергенът наистина избухна, другите са по-слаби от очакваното.

# 908
Нали не забравяш че говорим за "добри" туристи. Щото ако са лоши може да изпитат как се изпълнява душене в бразилското жиу жицу!
Wink

Oliboo, старомодна си - единия пол това, другия пол онова. В наши дни има МНОГО полове.
 Wink

# 909
Нали не забравяш че говорим за "добри" туристи. Щото ако са лоши може да изпитат как се изпълнява душене в бразилското жиу жицу!
Wink

SmileSmileSmile

Oliboo, старомодна си - единия пол това, другия пол онова. В наши дни има МНОГО полове.
 Wink

# 910
По отношение на жените този сезон мисля, че те са по-харесвани от мъжете. Само Карин и Ганка правят изключение. Бо, Йо, Анелия , а дори и Мила се радват на доста фенове.
Да, но в този сезон отрано останаха повече жени, отколкото мъже.
Този сезон е абсолютно парадоксален! Явно затова не го гледат хората... Grinning

# 911
Синева, радват се на фенове тук, във фб групата падат страшни обиди към жените, само към Мила няма толкова, точно, защото е силна в игрите.
На мен рейтингите не ми изглежда реални, да, хората не гледат масово Сървайвър, но е много показателно тук България търси талант примерно колко е гледан. Според мен има спад във всички предавания, само Ергенът наистина избухна, другите са по-слаби от очакваното.
Имам чувство, че там пишат само хора, които въобще не разбират играта. Не искам да звучи претенциозно, тук коментарите са доста компетентни и хората разбират концепцията на формата, а там пишат пълни лаици, които се кефят само на силови играчи и интелигентния играч е подценяван.
А винаги и във всичко силата на ума е по-голяма от физическата сила.
 Нужно е време за да се възпита сървайвър култура.
Трябва според мен да има Студия с коментатори на живо в студиото, след епизода или веднъж седмично, които да правят анализи на стратегиите, коалициите, социалната игра. За да се гледа формата с разбиране, трябва да се вникне в концепцията на играта, някой трябва да го обясни на зрителите.
Започнат ли да разбират формата хората ще се зарибят и фенската маса ще стане голяма и вярна, както е в цял свят.

# 912
Аз не съм убедена че трябва да има студиа с коментатори. Почва малко да ми бие на "анализ на литературно произведение"  - тоест насила, като в училище.  А тук си чатим само за удоволствие.

# 913
Изтървах ви в началото на седмицата и сума ти време не мога да ви настигна.

Outcast, субтитри не съм правила никога, но в превода бих се включила с удоволствие.

Много силна седмица за Бо и Джулиана - и докато за Бо не съм изненадана, то миската наистина ме хвана неподготвена. Не мога да повярвам, че предаването е преполовено, а освен Джулиана, все още никой не си е задал въпроса "кого мога да бия на финал". Особено пък в нашия формат, където класирането за финал е с игри.

За Мила не съм убедена, че ще издържи до край на острова. Физически може би има качествата, но психически е лабилна. Та тя още със стъпването си на острова започна да говори колко самотно било там.
За Кари също имам някакво усещане, че няма да остане много дълго в играта. Гладът и тежките условия като че ли я смазаха и ми се струва, че направо играе без желание вече.

Голямо браво на Йоана за реакцията и при отпадането, и сега. Има нещо снизходително и поучително в маниера и, което понякога остава неприятно впечатление, но вероятно самата тя не го осъзнава, а реакциите и за мен показват, че не е кофти човек.

Гледам, че Драго тук е много харесван и смятан за достоен, ама аз не мога да забравя нито приятелството му с Пейо, нито тънките фитили, дето пуска пред останалите и така фино и неусетно създава настроения против някого.

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 22:21 от Дидичка

# 914
Хахахаха
Е няма да е литературен кръжок.
Сериозно, за да се хареса играта трябва да се вникне в концепцията, а сега повечето хора гледат повърхностно и затова не им харесва, защото тук битките не са толковаа силови , както в ИВ например.
Първите години на ББ имаше Студия с гости, които коментираха епизодите. Мисля, че това помогна да се зариби зрителя. Създаде се вярна фенска маса и следващите години нямаше нужда от тия студия.
Така беше и с Къртицата, и с Фермата, когато  стартираха. Имаше Седмични студия , така зрителя лесно научи правилата, спецификите на форматите.
 Сигурно са разходи, но ще имат образователна цел и ще възпитат тая сървайвър култура,която сега липсва. Зрителят търси физически игри и силоваци, които мачакат на терена или пък интелигентни играчи, които разбиват на пъзели, като Дечето. В Сървайвър обаче игрите не са водещия елемент, а само един от елементите на играта. Затова зрителският интерес не е задоволен, защото не се набляга на битките, както зрителя очаква.
Когато разберат играта ще видят красотата на социалната игра, на способността да оцеляваш не просто в битките, а сред групата, което е много, много по-трудно.
 Точно това е красотата на Сървайвър, който веднъж я е усетил остава запленен докрай.
Трябва да се образова публиката, така смятам.
Разберат ли я играта, ще я заобичат.

Общи условия

Активация на акаунт