Какъв крем за лице използвате? – 22

• 97 332
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Препоръчайте ми дневен и нощен крем за зряла кожа /+50/. Нямам много бръчки,но кожата ми е отпусната и е с с неравен тен. Ползвала съм козметика на Корес и Нукс, без видим ефетк. В момента привършвам Lancôme Génifique- дневен и нощен и околоочен Vichy Mineral 89 също без видима промяна. В голямо чудене съм с какво да ги заменя?
Доста години ползвах Ланком, ЕЛ, Клиник, Филорга и подобни,  но откакто започнах да ползвам корейски брандове направо се родих.
Препоръчвам ви тези три крема, който и да изберете, мисля, че няма да сгрешите. Аз съм на 45г със суха кожа и в момента съм с Ginger 6 и съм изключително доволна. Преди все имаше нещо, което не ми харесваше или не ми достигаше.
Първият крем, може да се ползва и за околоочен и за шията, което го прави още по-любим.
https://kocos.bg/bg/Krem-za-Litse-Protiv-Brychki-d-Alba-Ampoule- … -Cream-50-g.p2403 има го и в по-лек вариант, но за 50+ мисля, че този е прекрасен.
https://kocos.bg/GINGER6-Energizing-PEPTI-cream-1-1674 -  с пептиди, които буквално събуждат кожата
https://kocos.bg/LAGOM-Cellus-Deep-Moisture-Cream-1-1633 - този е доста дълбоко овлажняващ, но предните два имат по-добър стягащ ефект и мисля, че са по-подходящи за 50+

Много благодаря за изчерпателният отговор!

# 196
В момента използвам на Kiehl’s-Ultra facial cream (spf 30), засега съм много доволна. Попива бързо и хидратира добре ( с комбинирана кожа съм ).

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 17:11 от Galya_Dimitrova

# 197
  • Бургас
И аз съм хвърлила око на този крем на d‘Alba, за в бъдеще живот и здраве, че имам и много неотворени.

# 198
  • София
Здравейте, искам само да попитам за крема на clinique moisture surge intense 72 H, дали и вие усещате някакъв по-специфичен мирис при него? (някяк не много приятен) Вчера го отворих и сравнение с др. кремове при него мирис се усеща доста повече - повече от clinique all about eyes rich да речем, при който почти не се долавя никакъв мирис. Само исках да проверя.

# 199
ani_d, наистина ли първите два крема имат ефект стягане? Нямам предвид на видимо отпусната кожа, а за кожа в добро състояние? А ефект захлаждане на фини линии?
Ползвам Lift Structure Filorga и има ефект наистина откъм стягане. Под него слагам серум Shiseido Ultimune.
Вечер ползвам същия серум с крем Renergie Lancome нощен.

# 200
  • Бургас/Пз
Мариголд, според мен да. Аз също ползвах Лифта на Филорга, обаче от Албата съм по-доволна. Просто реших, че за лятото Джиндър е по-добър вариант и затова Албата ще я ползвам зимата. А в комбинация със серум отдолу резултатът е още по-добър.

# 201
ani_d, a какъв серум използваш? Аз досега не съм използвала серум. Зарибих се с този крем джинджър и може би ще си го купя. Аз съм на 46 години и със суха кожа.

# 202
  • Бургас/Пз
ani_d, a какъв серум използваш? Аз досега не съм използвала серум. Зарибих се с този крем джинджър и може би ще си го купя. Аз съм на 46 години и със суха кожа.
В момента ползвам ампулата с Бифида https://kocos.bg/Ampula-za-litse-Isntree-Tw-Real-Bifida-Ampoule-50-ml-1-1217, като ми свърши мисля да взема серума от същата серия на крема https://kocos.bg/GINGER6-Like-white-snow-Serum-1-1671

# 203
Здраейте, мацки.
Имам нужда от малко помощ по един въпрос -
по принцип се радвам на почти безпроблемна кожа, след като родих обаче нещата малко се промениха - от нормална по-скоро мина към суха през по-голяма част от времето.Когато температурата навън е под 25 градуса всичко е наред , обаче стане ли ми топло се омазнява , а ако вече е много топло и се изпотя просто е страшно.Има и склонност към зачеряване над тази температура, което допълнително ме вбесява.Всичко което ползвам е подходящо за всякакви типове кожа, за когато е суха си използвам хидратиращи продукти .Имам ( и съм минала ) през всякакви кремове, флуиди, серуми и прочее - Payot, Lancome, NuXe,  Avene, Clinique, Clarins и какво ли не( по принцип ме гони манията за колкото се може по-съвършена кожа , гримове не познавам от години).За излизане ползвам едно слънцезащитно кремче на SVR с 50+ фактор , с което решавам проблема с почервеняването на кожата като с вълшебна пръчка.Но в големите жеги, като ми се омазни кожата и се изпоти лицето става страшно гадно и досадно.Какво да взема , имате ли идея?

В момента (освен този за излизане, който споменах) съм се спряла на Lancome Renergie Multi Lift ultra с spf20 (дневния), и от същата серия нощен и околоочен.🙄
Ползвам пилинг на Saffee(той е 1 мисля), Lancome Rose маската за лице.
Почиствам с двуфазната мицеларна също на Saffee - единствено тя ми маха спиралата без драма.

Последна редакция: сб, 16 юли 2022, 16:10 от KristinaZ

# 204
Продуктите с Cica (Centella asiatica) започнаха много да навлизат и е възможно да й влияят наистина добре. Аз не съм ползвала все още такива.
Ще си позволя да ви поправя. Продукти, които съдържат Cica в името, означава, че имат възстановяващ ефект върху кожата, използват се много често след лазер, пилинг, за лечение на белези. Cica идва от цикатрикс ( лат.) - белег. Давам пример: Цикалфат на Авен, Цикапласт на Ла рош не съдържат центела. Четете етикетите.

# 205
Може би ако вие прочетете точно какво съм написала ще видите разликата. Цика в името или цика в съдържанието😉

# 206
Кристина, моята кожа също има склонност да се омазнява лятото и не търпи много продукти. Ще споделя това, което работи за мен, като се надявам да има нещо полезно и за вас.
Това лято открих, че ID + желето на Клиник работят чудесно за кожата ми. В момента използвам оранжевия бустер, но скоро ще взема лилавия, който е за бръчки. Имат и зелен, успокояващ кожата, мисля, че би ви паснал добре за зачрвяванията . Върху него нанасям или Eucerin oil control 50 фактор или СС крема на Клиник. Това са единствените слънцезащити, които кожата ми търпи.

# 207
Здравейте, някой ползва ли продукти на др.дерм,козметичка ми препоръча

# 208
Здравейте, някой ползва ли продукти на др.дерм,козметичка ми препоръча

В момента ползвам продуктите от кутията на кибрит - слънцезащитен, околоочен и нощен крем. Харесват ми, обмислям и втора кутия да купя. Цената на кутията е мн изгодна.

# 209
Ех, че хубава тема, как съм я пропуснала досега.😀
В момента ползвам крем за лице на Embryolisse - Lait creme concentre, за горещините ми е перфектен. На 40 години съм, добре хидратира. Ползвам го и вечер, за след Ретинола.
За около очи ползвам на Lierac Hydragenist, леко е лепкав, но близките ми забелязаха, че тъмните ми кръгове са по-светли.

Общи условия

Активация на акаунт