Декемврийски бебета 2022!!!

• 34 081
  • 707
  •   1
Отговори
# 195
Аз не мисля да казвам за тази бременост на никого освен на родителите ни... Засега знае съпруга ми и очаквам свекървата да дойде след 20 дена да си ни гледа малко🤣🤣 А на нашите ще кажа след преглед. първата бременност с радост с фоеверки и т.н Д отпразнува каза се на всеки не е било за добро . Мисля че ако се случи отново ще имат друго мнение нз много е трудно после да обясняваш на всеки ще си крия докато не ми проличи

# 196
Здравей, ddd29 и добре дошла!
Сега ще ви разкажа нещо, заради което ще ме сметнете за тотално изперкала! (Особено забременелите по естествен път!)
Заради изчерпания ми яйчников резерв тези два замразени бластоциста за последния трансфер, ги "събирахме" година и половина!
Едва намерихме лекар, който да се захване да се мъчи с тази задача! Всички други лекари казваха "донорски яйцеклетки" и това е! Кауза пердута!
Ако, не дай боже, нещо се случи няма да имам друг избор освен да се запиша в донорската програма! Със съпруга ми имаме 10г разлика, няма за къде повече да чакаме! Това е последния ни влак за дете с моя яйцеклетка!
След предишните два трансфера, следвах препоръката на лекаря-почивах ден-два и се връщах към нормалното ежедневие! Резултата ви го казах и двата пъти нямаше дори опит за имплантация! За това сега се върнах вкъщи след трансфера, легнах на леглото и до теста (14ти ден) ставах само до тоалетната, да се изкъпя или да се храня! След теста започнах да ставам, да посвършвам по нещо в къщи (за да помогна на съпруга ми, който пое всички домакински задължения) и прокървих!
Върнах се в леглото и реших, че каквото и да ми коства, (тъй, като съм изключително активен човек) аз от тук няма да мръдна до 12г.с.
В крайна сметка има жени, които прекарват на легло цялата бременност, по медицински причини, ще се издържи!

# 197
Елито, супер.Значи има и други мами като мен .Ще имаме големи каки на помощ.
При нас просто нямаше много желание.Ту само единият искаше,ту нито един..Бебешкият период ми беше най-труден. Дано сега имам повече спокойствие и търпение-болести,зъбки,ходене по спешните и т.н.бяха ужасно стресиращи за мен.Иживявях всичко много и затова  исках почивка,ама тя си стана навик(10години).

Кестенче, точно тези два часа го нямаше в нас .После като мина една нощ и малко  ми притъпи огромното желание.Първият път веднага му казах.Тогава бях и малко шокирана,че стана от опит 1.Тестът му го метнах докато лежи на дивана .Сега искам да измисля нещо интересно .Дано се зарадва много,че само пита когааа? 🤣

Nayla, дано всичко е наред! Повече да не се тревожиш за нищо  , а само за здраво бебче  .През първата бременност  бях 6месеца плътно на легло.Не можех да ВЦ да отида от болки.Времето мина ужасноооо бавно.Ставах само да пусна прахосмукачка веднъж седмично.Живеех при нашите.ММ беше в чужбина.Заслужава си лежането за хубав финал 🥰

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 17:01 от Edelvais123

# 198
Днес и аз бях на първи преглед. Сутринта имах леко като зацапване, едни малки кафеникави жилки и се стреснах, направо събрах багажа за болницата. Все пак зад гърба си имам 4 неуспешни бременности и ми е до болка познато .. Уж засега всичко е Ок, има си малка точица. Но и киста в ляв яйчник. Според доктора не е притеснително, но за мен е. Само дуфастон ми изписа по 3 таблетки на ден и на преглед чак след 3 седмици.. На никой още не искам да казвам... Как ще се "крия" от колегите не знам, защото отсега коремът ми е голям.. но до 12-13 седмица ми се иска да работя. След това ако всичко е наред ще ми правят серклаж и ще трябва повече да се лежи.
Някоя от вас запозната ли е с киста по време на бременност дали е проблем?

# 199
Nayla изобщо даже няма да те сметна за изпяркала. Аз 10 минутки след трансфер отидох до WC защото вече щеше да ми се пръсне пикучния мехур. И при положение, че сестрата ми каза че няма да изпишкам ембрионите, аз все пак като си свърших работата се взирах дали аджаба ще видя нещо и дали няма все пак да съм ги изпикала Neutral Face. Аз 1 седмица след трансфера се пазих повечко. Е излизахме на кратки разходки, ходихме на гости (съответно шофирах), но както казах аз нямах никаква надежда да се получи и си казвах "айде да минава времето да видя негативния резултат да направим после  ЗЕТ и да пристъпваме вече към нова стимулация". Според мен е който както го усеща. Ако искаш да лежиш няма лошо, ако се чувстваш добре и имаш нужда от раздвижване пак няма лошо.

# 200
Altaya, аз също като теб много го мислех преди да пиша тук, но се осмелих и видях, че тук намирам повече подкрепа и спокойствие, отколкото с някои от приятелите ми - и може би е нормално, защото сме хора, с някои от които преминали през подобни трудности и продължаваме да вървим в една посока (моля се най-щастливата 🙏),.
И аз като теб съм с мисед в края на мин. година и сега съм доста често притеснена, но се опитвам да се занимавам с различни неща, за да се разсейвам - излизам на разходки, готвя, чета някой роман и т.н.
И аз имам дефицит на вит. Д и всеки ден си го приемам. Ако това ще те направи по-спокойна, пускай ЧХГ, за да виждаш, че нещата се развиват. Симптомите ми са същите като твоите, нищо като гадене, повдигане и т.н. и по-нагоре бях писала, че понякога дори си мечтая за такива, за да “усещам”, че всичко е ОК.
Първият път бяхме казали на близките ни и после обясненията бяха много тегави, затова този път и ние сме решили да изчакаме 12 г.с. и тогава да споделим прекрасната новина живот и здраве.

Здравейте! Дълго мислех преди да пиша, но се реших. Бременна съм в 5гс, след мисед през септември миналата година. В сряда бях на ранен преглед, има плоден сак в матката, но е рано за другите неща. АГ дори се чудеше дали да не ме върне, но пък ми е близка и се смили над мен. Пия Фемибион 1, водорасли и 1 комплекс с омеги. Споделих пред АГ, че за сега симптоми на бременност нямам -само липса на цикъл, леко чувствителни гърди, малко придърпвания в корема(за последното май забравих да кажа от вълнение). Разбрахме се, ако нямам симптоми да се чуем следващата седмица, а ако имам -по-следващата. Снощи се събудих посред нощ с малко по-силни болки от обикновено, пих но-шпа и си легнах. Страх ме е да не се случи пак същото и тихичко се моля за всякакви симптоми за бременност. Миналия път казахме на всички, после трябваше да обяснявам  наново...затова сега ще мълча, дори и да питат . Стискам палци само са хубави новини от прегледи! Дано всички да имаме пухкав финал.🙏

# 201
Момичета, днес бях на преглед - много се вълнувам, защото съм 5гс.6д и изобщо не очаквах да се види нещо...а освен ембрион видяхме и чухме пулс!!! Явно по-рано от очакваното се е заченало Simple Smile Много яко и май чак сега осъзнах, че съм бременна и все пак съм с 2ра бременност и не се вманиачавам толкова като с 1вата. А и аз си гледам все още младежа на 1г8м. и не ми остава много време Simple Smile

# 202
Момичета, днес бях на преглед - много се вълнувам, защото съм 5гс.6д и изобщо не очаквах да се види нещо...а освен ембрион видяхме и чухме пулс!!! Явно по-рано от очакваното се е заченало Simple Smile Много яко и май чак сега осъзнах, че съм бременна и все пак съм с 2ра бременност и не се вманиачавам толкова като с 1вата. А и аз си гледам все още младежа на 1г8м. и не ми остава много време Simple Smile

Поздравления, mbel! Днес само добри новини!
Все това да се чува! 🤞🍀

# 203
Поздравления ,mbel, за хубавите новини!
-Flame-, нищо няма да пускам, защото имам склонността да чета, мился и анализирам прекалено много, а това ме изнервя и стресира.  С АГ по план вървим бавно : първо установяваме дали има плоден сак с жълтъчно мехурче, после ембрион и, дай Боже, сърдечна дейност. За сега на прегледа в (4гс и5дни) имаше сак с малко мехурче, което по предположения на АГ, е добре. Ако продължа да нямам изразени симптоми, ще мина следващата сряда на преглед в 5,6гс, за да видим дали се формира ембрион. Ако издържа на напрежението, ще съм на преглед на 20април за сърдечна дейност - тогава ще съм края на 6гс.  Това,че ми пусна цветни снимки,ми даде кураж, въпреки че АГ не сподели нищо. Просто каза, че не зависи от нас, само трябва да чакаме и тихичко да се радваме.🙏
Иначе си шофирам с кеф, разхождам се, даже до миналата седмица и на йога ходех, но реших да спра за малко, че практиките не ми се струват подходящи за бременни, а и не искам да разпитвам все още инструкторката, кои от практиките мога да посещавам.

# 204
  • София
Mbel , чудесни новини, и аз съм 5с.6д. Но при мен само сак се видя. Разбирамо, предвид че оплождането е на 18 ден от МЦ.

# 205
Аз май съм най-желязна 😀 за първи път в живота ми съм бременна, като видях положителен тест на 12ти ден след ову-31.03. Готвя се за преглед на 15 април когато ше започна 7г.с Засега знаем аз с ММ и няколко приятелки. Не съм суеверна и мисля, че хубавите неща трябва да се казват. Ако се случи нещо след това няма да е защото съм споделила, а защото така е станало. Просто не се чувствам бременна още и ми се иска да видя дали се развива и има пулс, тогава ще кажа на всички. Два дни крих от ММ докато събера смелост да кажа 😀😀 очаквам прегледа и за да мога да кажа на работодателя ми и така. Голямо вълнение, защото опитвахме 4-5 месеца. Понеже сме млади мислехме че става бързо 🤷♀ Аз съм на почти 26, а ММ на 25г.

# 206
Аз май съм най-желязна 😀 за първи път в живота ми съм бременна, като видях положителен тест на 12ти ден след ову-31.03. Готвя се за преглед на 15 април когато ше започна 7г.с Засега знаем аз с ММ и няколко приятелки. Не съм суеверна и мисля, че хубавите неща трябва да се казват. Ако се случи нещо след това няма да е защото съм споделила, а защото така е станало. Просто не се чувствам бременна още и ми се иска да видя дали се развива и има пулс, тогава ще кажа на всички. Два дни крих от ММ докато събера смелост да кажа 😀😀 очаквам прегледа и за да мога да кажа на работодателя ми и така. Голямо вълнение, защото опитвахме 4-5 месеца. Понеже сме млади мислехме че става бързо 🤷♀ Аз съм на почти 26, а ММ на 25г.

Blondy23 Как си удържала да криеш 2 дни от мъжа ти? 😃 Аз нямах търпение да се прибере, че да му кажа. Доста ни е сходна историята. Ние също опитвахме повече от 8 месеца и вече започвах да се шашкам и притеснявам, че нещо има проблем. За щастие най-после видяхме 2те черти и сега нямам търпение и аз да чуя сърчицето живи здрави! Не знам за останалите момичета, но аз лога да кажа, че съм по-скоро суеверна и предпочитам тихичко да се радвам първите няколко месеца и чак след това да споделим на близките ни.

# 207
Здравейте!

Искам да кажа на момичетата след трансфер, че разходки, шофиране и каквито и да е леки, нормални дейности са абсолютно нормални. Не се притеснявайте, че ембриона ще изпадне или нещо подобно. Аз след моя трансфер лежах само в клиниката и малко вкъщи. На следващия ден не се спрях, насам, натам, друсах се с кола по едни калдъръми. И пак си имаше имплантация и бременност. За съжалание завърши с мисед в 18 г.с, поради други причини. А относно споделянето на родители, приятели, близки, както го почувствате. Което е писано, ще го бъде.

# 208
Здравейте и от мен!
От 1ви април има два положителни теста и честно казано цяла седмица ходя като "муха без глава". Това ми е четвърта бременност, имам едно момченце на 9 г, палав за трима.
До преди месец чистихме бактерии с мъжа ми, заминахме на почивка и ей, на! Класика, щом се отпусне човек! Аз забременявам лесно, но износването е тежко и сложно при мен.
Имам доста драматизми във времето, но няма да Ви занимавам сега.
Нека се порадваме дружно на новините!

# 209
Честито на всички нови! dimi,  mebl много се радвам за вас❤
Аз също съм забременяла на почивка, нашата беше в Доминикана и уж се пазехме, но днес имаше много ясно доказателство, че не сме се опазили. Аз не му казах дори, ние заедно направихме теста. Аз ревах, той ме успокоява, че няма защо да плача, мисли, че е от радост, а аз патката, защото няма да обръщам внимание на бъдещия батко. Сега съм по-добре и мисля варианти. Много ми става тъпо като чета колко желани бебета има тук, колко опити, а аз как реагирах и ми става гадно, но минало заминало. Аз попринцип мога да пазя тайни, ко не мои. Ако някой ми сподели, да, но моя никакъв шанс. Бях решила да кажа на всички след прегледа с изключение на мама, родителите на мъжа ми и самия той. Разбира се и братята ми със семействата им. Е да ама не. Отивам аз ден след като съм разбрала да се видя с най-добрата ми приятелка, казвам ви едва дочаках да си кажем здрасти и го изръсих. Тя седи и пищи, хората ни гледат….лудница. С друга моя близка приятелка ме помоли да види нещо в телефона ми (някакъв сайт искаше да ми покаже, нещо нямаше на нейния телефон възможност) отвори телефона и гледа, че съм отваряла калкулатор термин, само като ме погледна и каза ,,ти си бременна!” И аз вече нямаше какво да отричам.

Майките с малки дечица казали ли сте им? Аз имам син на 1г и Попринцип бих му казала, но не знам как ще го разбере и дали. Умен е доста, но за такова нещо ми се вижда прекалено рано. Може би като имам корем и бебето вече рита по-лесно ще го разбере. За сега нищо не съм му говорила, смятам малко по-късно да започна да му говоря как ще ми помага да го гледаме заедно. Аз така и така съм си още една година в майчинство и те просто ще ми се съвпаднат, така че работодателите ми не знаят, ще разберат когато съм много бременна.

Момичета групата се пълни истински бързо. Направо предлагам да мислим вече за следващата да си я направим хубавка. На синът ми има като снимка с ,,нашите термини” и изброени според мен е много сладко, но нямам идея как се прави такъв тип, през телефон съм, чувала съм, че през компютър се правят новите теми и подобни. Може да си измислим и готино име😋

Просто много съм щастлива и колкото повече чета толкова по-щастлива ставам, няма толкова емотиконки с които да го опиша🥰🥰🥰

Между другото нещо интересно да разкажа. Племеницата ми беше на две когато на 5.09 започна да крещи из цялата стая: ,,ще ставам кака” и много щастлива обяснява на всички, че ще става кака. Майка ѝ и баща ѝ много искаха второ и честно казано всички се натъжих е малко и казахме ,,разбира се, че рано или късно ще станеш” седмица и половина по-късно жената на брат чи звъни и ни казва , че днес е видяла двете чертички. Всички бяхме в шок! Някъде четох, че душите на бебетата се въртят около майките си около месец два преди зачеването, независимо дали естествено или ин витро вярвам, че не е случайно, та около месец и половина преди предполагаемата дата на зачеване докото майка ѝ приспивала госпожицата тя казала ,,мамо виждаш ли?” И сочила тавана. Майка и казала ,,не миличка, какво има” и тя казва ,, бебето” пак казвам тя беше малка никой не и е говорил за опити и подобни, а тук бебето дори не е било заченато. Просто ми се стори интересно да го споделя😊

Общи условия

Активация на акаунт