Декемврийски бебета 2022!!!

• 34 085
  • 707
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ех че хубаво Heart
Дай боже всичко да е наред и да си бременеем заедно до гушкането на пухкави бебета.
Flame, да с вагинален.
Аз казах, на 2-3 приятелки,  на мама и на свеки и на шефа Sunglasses То нямаше и как да не кажа, все пак те знаеха за опита и чакаха резултат и ме питаха, а на мен си ми и личи щастието Heart

# 181
Аз казах на мама, на родителите на мъжа ми, на роднините споделих днес (баби, дядовци, вуйчо, чичо и т.н.) на братята ми и жените им споделих още от теста, просто не се държах жените им са ми като сестри и с тези бледи черти веднага ги набрах. Племенниците ми също разбраха. Казах на две близки приятелки и на евентуално бъдещата кръстница🥰

# 182
Isi-andi ❤️❤️❤️ поздравления! Дай боже само такива новини в тази група!
Кестенче3453 аз направих нещо, което не се прави- четох много за първия триместър! Сега съм ужасена и докато не избутам 12т г.с. няма да кажа на никого! Знаем само аз, съпруга и майка ми!
Дори в момента свекърва ми е при нас за 2 седмици, но аз съм железна! 🤫
Без друго съседите започнаха да надушват и разпитват съпруга ми! (горкия се чуди как да увърта) Не ме виждат, не излизам с кучето! Кажа ли на един, новината ще се разпространи светкавично!

# 183
Nayla правя същата грешка като теб и много се ядосвам на себе си, че чета толкова много за първи триместър. Ужасява ме мисълта, че ще кажа на бабите (над 70додишни) и ще се случи нещо лошото. Айде нашите родители някак ще го преглътнат, не че няма да е тежко и за нас ще е много гадно. Но по възрастните.. Аз съм много близка с баба ми мога да кажа, че тя ме отгледа и не искам да й причинявам този стрес. Но пък нямам търпение да споделя новината. Получихме голяма подкрепа от родителите, макар че не ни разбираха напълно. Свекърва ми си мислеше едва ли не от първия път и хоп бебето ще е в ръцете ни. Като ме видя след пункцията (аз бях като от сериала Живите мъртви) доста се беше стреснала жената. На шефката ми също се наложи да кажа още от ден първи. Работя доста тежка физическа работа, разплака ме още на първия ден след положителния тест Rage . Сега се чудя как  допуснах да се разстроя толкова ама на... Хормони явно.

# 184
Здравейте! Дълго мислех преди да пиша, но се реших. Бременна съм в 5гс, след мисед през септември миналата година. В сряда бях на ранен преглед, има плоден сак в матката, но е рано за другите неща. АГ дори се чудеше дали да не ме върне, но пък ми е близка и се смили над мен. Пия Фемибион 1, водорасли и 1 комплекс с омеги. Споделих пред АГ, че за сега симптоми на бременност нямам -само липса на цикъл, леко чувствителни гърди, малко придърпвания в корема(за последното май забравих да кажа от вълнение). Разбрахме се, ако нямам симптоми да се чуем следващата седмица, а ако имам -по-следващата. Снощи се събудих посред нощ с малко по-силни болки от обикновено, пих но-шпа и си легнах. Страх ме е да не се случи пак същото и тихичко се моля за всякакви симптоми за бременност. Миналия път казахме на всички, после трябваше да обяснявам  наново...затова сега ще мълча, дори и да питат . Стискам палци само са хубави новини от прегледи! Дано всички да имаме пухкав финал.🙏

# 185
Здравейте! Дълго мислех преди да пиша, но се реших. Бременна съм в 5гс, след мисед през септември миналата година. В сряда бях на ранен преглед, има плоден сак в матката, но е рано за другите неща. АГ дори се чудеше дали да не ме върне, но пък ми е близка и се смили над мен. Пия Фемибион 1, водорасли и 1 комплекс с омеги. Споделих пред АГ, че за сега симптоми на бременност нямам -само липса на цикъл, леко чувствителни гърди, малко придърпвания в корема(за последното май забравих да кажа от вълнение). Разбрахме се, ако нямам симптоми да се чуем следващата седмица, а ако имам -по-следващата. Снощи се събудих посред нощ с малко по-силни болки от обикновено, пих но-шпа и си легнах. Страх ме е да не се случи пак същото и тихичко се моля за всякакви симптоми за бременност. Миналия път казахме на всички, после трябваше да обяснявам  наново...затова сега ще мълча, дори и да питат . Стискам палци само са хубави новини от прегледи! Дано всички да имаме пухкав финал.🙏
Добре дошла и до пухкав финал Hug. Аз също имам тук таме придърпвания, но мисля че е нормално. Аз пия освен фолиева киселина Омега3 и витамин Д 2000мг 2 пъти в седмицата. Преди 2 години имах сериозен дефицит (изследва го след отпуската, на която стоях само на слънце бяхме на море) въпреки това беше под долна граница. Тогава бяха ми го предписали. Сега си викам с това мрачно време е хубаво да започна да приемам пак.

# 186
Радвам се за хубавите новини . 😇
Аз сигурно ще отида  6 или 7 г.с. на преглед да потвърждение.После чак 12г.с за записване при АГ и в 13г.к. за скрининг(МЦ Фемина).
Иначе все още не знае ММ.Чакам утрешния ден.Ще оставя теста в колата му преди работа,може би с някакво послание Simple Smile
Казала съм на най-добрата си приятелка и на едни други момичета, които са ми като сестри.Засега си остава моята сладка  тайна 🥰   Не искам да давам после излишни обяснения ,ако нещо стане Sad  Имам си само  останала баба и тате по-близки.Особено баба ще е на седмото небе.Ще й дам глътка  живот на тези години,особено след загубата на нейното дете Sad
Иначе за краткото време ,в което разбрах новината и вече си намерих АГ за раждане и следене. Започнах  даже да разглеждам колички,кошари,люлки... Отдавна съм била мама и вече всичко съм забравила .Ще ми е като за първи път. Има ли други мами чакащи  второ с голяма разлика?

# 187
Имам дъщеря на 6г. Тя също очаква новината, но засега мълча. Придърпванията са нормални, през първата бременност си спомням, че пих Но-шпа, през втората отказах, уж щях да търпя, сега пак уж отказвам, но пък се плаша тези придърпвания дали не вредят... не съм се консултирала с АГ дали да пия. Може би като се чуем, ще споделя.
Изследвах след миседа вит.В9,В12 и Д, в референтните съм ,Д е  47 от 50, но пия 1 коктейл с Омега 3,6,7 и9+Д3, така че мисля, че е добре вече.

# 188
Добре дошла Altaya! Дано и други последват примера ти и се престрашат да пишат! Виждам, че доста се чете темата, а сме малко записали се!
Дори голяма част от момичетата, които се представиха, не пишат как се развиват нещата при тях!

В крайна сметка дали сме казали на някого или още пазим в тайна, никой няма да ни разбере в момента, както тук, защото сме в едно положение! Дори в много близки или еднакви седмици!
Незнам какво е това притеснение да се пише! Та нали сме "анонимни" тук!
Бъдете активни, момичета! Колкото повече споделяме, толкова сме си по-полезни една на друга!

П.п. Altaya но-шпато успокоява контракциите на матката! Незнам кое те притеснява, че го отказваш, но е важно да го вземаме в този период!
Не случайно го изписват на всички, и на нормално заченалите, и след ин-витро!
И друго да кажа, по повод на търпенето на болка!
Физическата болка повишава кортизола, както стреса! Всяка болка, която опитваме да търпим в този период ни вреди! Защото организма разпознава високите му нива, като опасност и започва да се бори! А, какво атакува, когато нещо го заплашва? Всичко, което разпознава, като чуждо тяло!

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 15:23 от Nayla

# 189
По принцип съм човек, който не обича да пие лекарства, даже ги избягвам.  Примерно, ако съм болна предпочитам 1 инжекция силно лекарство, отколкото да пия витамини и парацетамоли и т.н. Не, че съм отрекла но-шпа, но не е болка, която да изисква хапче, по-скоро усещане, но ако е по-силно, пия. Дозата, която пиех през първата бременност беше 3×1, сега пих, при нужда 1. Ако се наложи пак да пия, ще звънна на лекаря, за да ми  посочи конкретна доза, но за сега няма нужда(може би и затова забравих на прегледа да споделя).
 Още нещо интересно се случи на прегледа за установяване: пусна ми и цветни снимки на екрана, огледа плодния сак/матката от всички страни. Досега не ми се беше случвало толкова рано да оглежда с цвят( 3д/4д или там както се води). Ама аз нали съм си лаик, нищо не разбрах от това, което вижда.
Чета ви от първия ден на положителния ми резултат. Просто не писах, защото се притеснявам от споделянето на щастието ми, да не го изпусна. Този месец е труден за мен, трябваше да съм в очакване да гушкам бебче, но не било писано. Утешавам се с положителния резултат, който имам сега. Тихичко се радваме с ММ и чакаме да чуем сърчице,  да мине този триместър и да се поуспокоя. Тези дни чета много за неинвазивните пренатални тестове, очаквам да мина 10гс и да обсъдя с АГ идеята. Този път  съм неспокойна

# 190
Аз сигурно ще отида  6 или 7 г.с. на преглед да потвърждение.После чак 12г.с за записване при АГ и в 13г.к. за скрининг(МЦ Фемина).
Иначе все още не знае ММ.Чакам утрешния ден.Ще оставя теста в колата му преди работа,може би с някакво послание Simple Smile
Казала съм на най-добрата си приятелка и на едни други момичета, които са ми като сестри.Засега си остава моята сладка  тайна 🥰   Не искам да давам после излишни обяснения ,ако нещо стане Sad  Имам си само  останала баба и тате по-близки.Особено баба ще е на седмото небе.Ще й дам глътка  живот на тези години,особено след загубата на нейното дете Sad
Иначе за краткото време ,в което разбрах новината и вече си намерих АГ за раждане и следене. Започнах  даже да разглеждам колички,кошари,люлки... Отдавна съм била мама и вече всичко съм забравила .Ще ми е като за първи път. Има ли други мами чакащи  второ с голяма разлика?
Честито 😁Дъщеря ми е на 14г., а аз съм в 5.г с още не сме й казали. На 21 първи съм на АГ дано всичко е наред ще я зарадвам 😋

# 191
Здравейте момичета, включвам се плахо бременна след ЗЕТ на 2 бластоциста. Трети ин витро опит и първи трансфер. От утре ще бъда в 6 г.с., но записан час за първи преглед имам чак за 18.04. Чета, че повечето от вас вече са били на преглед, че и пак ще ходят, а аз все още не съм, но ми казаха, че няма смисъл да записвам за по-рано час...
Не знам какво да правя, да отида ли все пак и другата седмица да ме види АГ? Да не би пък да е вредно за бебето да се ходи често? За сега единственото,което имам като симптом са подути и болезнени гърди и придърпвания ниско долу,но не са болезнени и нямам предписан но шпа. Имам апетит все още 😁 Аз съм болничен сега,но се случва всеки ден за нещо да изляза с колата и да шофирам, все още не съм попитала репродуктивният ми дали е редно,та въпросът ми е вие шофирате ли? Пътувате ли, предвид друсането в колата от дупки ?

# 192
Аз сигурно ще отида  6 или 7 г.с. на преглед да потвърждение.После чак 12г.с за записване при АГ и в 13г.к. за скрининг(МЦ Фемина).
Казала съм на най-добрата си приятелка и на едни други момичета, които са ми като сестри.Засега си остава моята сладка  тайна 🥰   Не искам да давам после излишни обяснения ,ако нещо стане Sad  Имам си само  останала баба и тате по-близки.Особено баба ще е на седмото небе.Ще й дам глътка  живот на тези години,особено след загубата на нейното дете Sad
Иначе за краткото време ,в което разбрах новината и вече си намерих АГ за раждане и следене. Започнах  даже да разглеждам колички,кошари,люлки... Отдавна съм била мама и вече всичко съм забравила .Ще ми е като за първи път. Има ли други мами чакащи  второ с голяма разлика?
Ауу как не си казала на ТМ, аз едва 2 часа  изтърпях да не му кажа. Joy  И то в тия 2 часа си пуснах кръвен, взех кутия, залъгалка, и чаках резултата от кръвния, за да му съобщя официално. Изобщо нямаше да мога да изчакам повече от 2 часа, то и без това в момента в който се прибрах той ме гледаше подозрително и ми повтаряше, че крия нещо Joy
Здравейте момичета, включвам се плахо бременна след ЗЕТ на 2 бластоциста. Трети ин витро опит и първи трансфер. От утре ще бъда в 6 г.с., но записан час за първи преглед имам чак за 18.04. Чета, че повечето от вас вече са били на преглед, че и пак ще ходят, а аз все още не съм, но ми казаха, че няма смисъл да записвам за по-рано час...
Не знам какво да правя, да отида ли все пак и другата седмица да ме види АГ? Да не би пък да е вредно за бебето да се ходи често? За сега единственото,което имам като симптом са подути и болезнени гърди и придърпвания ниско долу,но не са болезнени и нямам предписан но шпа. Имам апетит все още 😁 Аз съм болничен сега,но се случва всеки ден за нещо да изляза с колата и да шофирам, все още не съм попитала репродуктивният ми дали е редно,та въпросът ми е вие шофирате ли? Пътувате ли, предвид друсането в колата от дупки ?
Добре дошла и честито за хубавата новина Hug. Според мен нямаш място за притеснение. Аз и Nayla също сме след трансфер. За шофирането, мен това ме разтоварва и ме прави щастлива така че изобщо не съм си помисляла да спирам, а и все пак след трансфер също пътувах. Тук в Германия след трансфер не те оставят да лежиш, най-много 2 минутки имаш и то докато слезеш от магарето Grinning после си продължаваш нормално живота. Е аз категорично отказвам да вдигам повече от 5-10кг. Но шофиране, разходки не мисля че пречат.

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 15:58 от Кестенче3453

# 193
Защо да не може ,на мен работата ми е свързана само с шофиране има няма по 150 ,200 км на ден 😁 Ако се чувстваш добре шофирай

# 194
İşi-andı немога да си представя дори, как хвърчиш от щастие в момента, много се радвам за теб . Дай Боже всеки му такива хубави новини. Момичета вие казвали ли сте на някой (освен на половинките ви разбира се) че сте бременна? Ние казахме на родителите на ММ и на моите родители, когато бях в стимулация. Те изобщо не знаеха, че имаме проблем и ще правим инвитро. Сега и те очакват новини, казахме им че още не е сигурно дали е станало или не. Смятам, ако понеделник живот и здраве след прегледа всичко е наред да им съобщим. Казахме на едни приятели, които не са ни чак толкова близки (именно предпочетохме да кажем на, не чак толкова близки хора) защото щяхме да се пръснем вече. Вие споделихте ли вече на някого?

Все още на никого не сме казали и предпочитам да изчакам да мине първия триместър и тогава да кажа на роднини и приятели. И аз като някои от момичетата тук изчетох доста информация и истории и честно да ви кажа малко се наплаших. Предпочитам да изчакам първия триместър да мине и чак тогава да споделя новината. Живи здрави надявам се при всички ни нещата да са наред и да изкараме до края.

Общи условия

Активация на акаунт