Декемврийски бебета 2022!!!

• 34 200
  • 707
  •   1
Отговори
# 300
Добре дошли на новите момичета! 🤗

Аз също доста изчетох за пренаталните тестове и възнамерявам да пусна такъв като стане време, живот и здраве. Четох, че най-рано може да се пусне в 10 г.с., като шансът да не може да се извлече достатъчно ДНК на бебчето е по-голям в сравнение с 11, 12г.с., но ще видим дали нетърпението ще надделее.

Astinedd, моя прогестерон беше 50ng/ml преди седмица, което е супер, но АГ ми каза да продължавам да приемам Утрогестан, защото в 7г.с. нивото рязко може да започне да пада и да така го подпомагам, така че добре си решила да го започнеш.

Момичета, радвайте се, че не качвате кг, явно е при тези от вас с гаденето… защото при мен е зверски апетит, но пък коремът ми се подува много бързо и по 2-3ч след хранене ми е ужасно тежко… което пък не ме спира после пак да си хапна хубаво.

И накрая да попитам тези от вас, които са спортували преди да забременеят - продължавате ли с тренировките (по-леки, разбира се) или ще се пазите?

# 301
Ще почна гимнастика за бременни след като ми минат критичните три. Така или иначе се гледаме с малкия и постоянно съм в движение, това ще е достатъчно на този етап. После вече ще гледам и да правя допълнителни.

# 302
Аз ходех редовно на плуване, но прекратих. Ще изчакам да минат първите три месеца и живи здрави след това ще правя леки тренировки вкъщи +разходки в парка. За сега съм се ограничила само в разходки.

# 303
Аз ходех на йога, но сега не мога. Разговарях с инструкторката, споделих й за това, че съм бременна и я помолих да ме насочи към практиките, които мога да посещавам. Каза, че предвид предишната ми загуба, е добре да изчакаме да мшнат първите 3 месеца и после няма проблем да ходя, ако се чувствам добре. Залагам на разходки повече, но идва момент, в който почва да ме придърва, ако ходя повече.

# 304
Аз също много ходя, после мисля да правя гимнастика или йога за бременни. Аз също съм в Орион😁 пренатест ще правя в 10г.с. На 29 април влизам в 10г.с.

# 305
На мен ми изглеждат супер! Даже ми се струва, че сте на повече от 4+2

Как са 4+2 съм по калкулатор
Еми последен Цикъл на 12.03 28/29 ден..

Честито! Според калкулатор сте 4 г.с. , обаче според ЧХГ сте поне една седмица напред. Т.е може да сте имали ранна овулация или да са две. За тази гестационна седмица нормата е от 5 до 426 mlU/L. При ЧХГ над 1000 би трябвало да може да се види плоден сак. Отидете на второ мнение.

# 306

Честито! Според калкулатор сте 4 г.с. , обаче според ЧХГ сте поне една седмица напред. Т.е може да сте имали ранна овулация или да са две. За тази гестационна седмица нормата е от 5 до 426 mlU/L. При ЧХГ над 1000 би трябвало да може да се види плоден сак. Отидете на второ мнение.
на 19 съм при моя гинеколог който следя първата бременност той п.п гледа вагинално първите седмици миналя месец си пусках два пъти ЧХГ и бяха категорични отрицателни не мисля че ще има извън маточна при такива високи стойности а дано да са ми двечки....много се притеснявам ще си пусна чхг на 14 и ако нямам болки няма да се влача където и да е и да се стресирам само....

# 307
Здравейте, аз родих миналата година и тъй като през бременноста пиех утрогестан ми останаха 2 неотваряни опаковки и 1 с един блистер 15 хапчета. Трайността им е до 2023г. Ако на някой му трябват ще ги изпратя напълно безплатно, евентуално само за доставката.

Здравейте, аз имам изписан Утрогестан 3*2 , все още ли важи предложението?

# 308

Момичета изобщо не ми е ясно с тези кръвни изследвания, аз предната бременност не съм си ги правила. АГ ли трябва да ги пусне .Явно съм с по стари разбирания 😅 Някоя мама да ми обясни

# 309
Elitooo K въобще не е задължително да ги правиш. Аз ги пускам заради един мисед в миналото и защото имам леко зацапване. Искам да проверя как се развиват нещата и дали имам нужда от терапия нещо.

# 310
Elitooo K въобще не е задължително да ги правиш. Аз ги пускам заради един мисед в миналото и защото имам леко зацапване. Искам да проверя как се развиват нещата и дали имам нужда от терапия нещо.
Ами чета ,чета и си викам аз защо не съм пуснала 😁 ще чакам задължителните от АГ

# 311
Да не ти се налага да пускаш и безпроблемно да си я минеш. ☺

# 312
И аз ги пускам поради абсолютно същите причини като astinedd. Ако не бях преживяла мисед, надали щях да се занимавам да ме бодат толкова често… Но пък сега така ми е по-спокойно и затова Simple Smile

# 313
Аз също не съм правила, въпреки миседа.😔 Специално попитах АГ, дали е нужно нещо допълнително, изписа ми комбинирани витамини и да не го мисля много.
Мислех си,че ЧХГ е само за установяване на Б и ако се удвоява, значи е в матката тази Б. Ако не се удвоява, че е възможно извънматочна да е. Затова никога не съм пускала кръвни. Правя бърз тест, после на АГ да потвърди, че е в матката. Явно съм чела диагонално... Sad А за прогестарона съм си мислела, че ако прокървиш е необходимо...🤔
Та сега според вас, утре да ходя до лабораторията и да пусна двете неща? Необходимо ли е да е рано, че преди обяд ми е малко трудно.

# 314
Няма значение по кое време се пускат, но веднъж пуснати нищо не означават. Прогестерона изследвах точно заради зацапване. Не е ярка кръв, но всяко зацапване си е притеснително за мен. Иначе не е задължително, че ще пометна. Просто от горчив опит, такава асоциация.
Със сина ми, пусках само чхг през ден. Видях, че се удвоята и се успокоих и повече драми не съм имала. Ако нямаш някакви притеснения, няма никакъв смисъл да се боцкаш.

Общи условия

Активация на акаунт