Декемврийски бебета 2022!!!

• 34 137
  • 707
  •   1
Отговори
# 450
Копирам си поста от фейсбук групата и тук за мамите, които не са там.
Момичета,
Споделям направо сега какво намерих като за начало в България откъм пренатални тестове. Бая има да се чете, за да се избере между тях май( а сигурно има и други)...ако имате желание да допълните с мнения, опит, по-подробна информация и т.н. ще бъде безкрайно полезно за всички ни!

1. Harmony - американски - в болница Щерев. Цена не пише. В момента не е наличен.
2. Veracity - кипърски - не го харесват май (някаква АГ казала, че няма нищо общо с "нормалните тестове") - В Синево, с отстъпка, най-разширеният пакет е 872лв. Има го и в Щерев, Бодимед.
3. Prenatest - немски - Много е харесван. 650 - само Даун. 1480 - Даун, Едуардс, Патау. 1680 - Д, Е, П + най-чести дефекти в половите хромозоми. 1920 - Тризомии и монозомии на 1-22ра хр. 2099 - Пълен хромозомен анализ (всичко до тук).
4. NIFTY Pro - китайски - с процент, а не с вероятност като другите - 1173.49 в nutrigen.bg, в Геника 1300лв - Д, Е, П, полови, делеции. Има го и в Щерев (там нищо няма цена).
5. Panorama - американски - 1200 в лаборекспрес (и на официалната страница също, имат сайт), включва всичко по-горе. Има 995 само за Д, Е, П, триплоидия. И 1400 - много неща. Има го и в Щерев. И в Цибалаб!
6. Verifi, Iliumina на cells4good - американски, Калифорния - 1250, 1680, 1880, 2080 - в зависимост колко пълно изследване.
7. Vision - в Лондон -  1150, 1580, 1780,  1980 (всичко). Една мама беше казала, че не е успял да открие правилно аномалия, която би трябвало да изследва, а се е видяла чак на ФМ.
8. VeraGene - кипърски май - 1000 в Синево
9. Prevista - prevista.bg - 1040(Е, Д, П) ,  1740 - по-особено, вкл. муковисцидоза, 1750 (някакви други гени)
10. Cell genetics - MaternIT - Не пише цена за отделен пакет, трябва да се направи запитване на сайта. В сайта на лабораторията им пише 1600 само.
11. Cell4life - нищо не пише
12. Имало вариант във Варна и в София да се направи тест за 320 лева, за който ще чета по форума повечко.

# 451
Преди час получих кървене.. цялото ми бельо в кръв все едно ми е дошло... Доста се притесних, звънях на моя АГ предписа ми нош па, бусколизин, естрофем, дуфастон.... И само ако се засили кървенето да постъпя в болница.. засега уж спря, но ми е доста притеснено и страх.....

Само лежане и почивка! Ако кървенето продължи и се включат и болки, тичай в болницата, за да те видят!

# 452
Здравейте момичета Simple Smile Днес и аз бях на преглед и се видя само плоден сак с жълтъчно мехурче. Докторката каза, че съм в 5 г с и 3 дни и е още рано според нея да се види ембрион. Записа ми час за след 2 седмици. На ехографа също се видя и "евентуална" миома, но каза, че това ще го потвърдим на следващия преглед. По нейни думи всичко изглежда нормално на този етап, но аз не знам защо излязох по-притеснена от кабинета, отколкото преди да вляза.

И при мен на 5г.с и 3д се видя само мехурчето, но два дни след това имаше ембрион и пулс. Не се тревожете, всичко с времето му. Пазете се и всичко ще е нормално.

# 453
И аз днес на прегледа се видя само плоден сак а съм 5.6 г.с докторката каза следващата седмица отново да отида qgodka22 link=topic=1427428.msg44623736#msg44623736 date=1650043941]
Здравейте момичета Simple Smile Днес и аз бях на преглед и се видя само плоден сак с жълтъчно мехурче. Докторката каза, че съм в 5 г с и 3 дни и е още рано според нея да се види ембрион. Записа ми час за след 2 седмици. На ехографа също се видя и "евентуална" миома, но каза, че това ще го потвърдим на следващия преглед. По нейни думи всичко изглежда нормално на този етап, но аз не знам защо излязох по-притеснена от кабинета, отколкото преди да вляза.

И при мен на 5г.с и 3д се видя само мехурчето, но два дни след това имаше ембрион и пулс. Не се тревожете, всичко с времето му. Пазете се и всичко ще е нормално.
[/quote]

# 454
Sadizu, последният тест, който си посочила е Invitae, аз към него съм се насочила. В сайта им има повече информация.

Dimi1987, стискам палци да е нещо безобидно! 🍀

# 455
Препоръчайте нещо за гадене, защото не се трае. Пробвах вода с лимон, газирана вода, кока кола и всякакви други! Вашите АГ какво ви изписват?

Ще ти помогнат солети, крекери, чай от джимджифил. Намали протеини - месо и млечни.

# 456
Дими стискам палци всичко да е наред🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Аз също имах зацапване, но АГ каза, че ако не е кръв, а само зацапване няма проблеми. По препоръка на приятел мисля да го пусна в cells4life.

# 457
Здравейте момичета, днес ми е първия преглед и се надявам всичко да е наред, защото вчера ми зацапа малко розовеещо 🥺

# 458
Hristin не всяко зацапване означава проблем. Дано всичко е наред! Ако зацапването продължава дълго, попитай за профестероновите препарати. Обикновено се изписват точно за това. Въпреки, че много лекари разчитат на естествения подбор на нещата.

# 459
Минах прегледа, 8 дни след закъснение не се вижда още нищо, има удебелена стена, в матката и точица и след 10 дни отново на преглед Simple Smile

# 460
Добро утро днеска се събуждам с главоболие но мисля че е защото спрях кафето от раз...дами как минават първите седмици имате ли желание за с....с аз мисля да говоря с АГ и ако ми каже че няма опасност за сега така сме решили..

# 461
За секс нямам жаление, за сега. Или ми се гади, или ми се спи 😀 А и с това зацапване, което имах.. страх лозе пази 😀 Пък и моя си го е шубе заради първия път, тъй че..

# 462
За секс нямам жаление, за сега. Или ми се гади, или ми се спи 😀 А и с това зацапване, което имах.. страх лозе пази 😀 Пък и моя си го е шубе заради първия път, тъй че..
и при мен е така страх го е било заради първия път аз нямам повръщане за сега леко ми се гади но се чувствам много добре и нз дали е добро

# 463
Добро утро.За кекс засега нямам никакво желание,но се случва тук-там.Не се чувствам особено добре и либидото го няма.Като ми порасне коремът съм убедена,че ММ няма да има особено желание  и ще го е страх,но пък аз може тогава да имам.
Започна една тъпо гадене без порив за повръщане ,но постоянно.Също съм все нервна,на кой хормон  скочил рязко се дължи това?Дано във втория триместър  се успокоят нещата.

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 14:05 от Edelvais123

# 464
И аз нямам никакво желание за такива активности... Предполагам, че ММ не най-щастлив от това, но влиза в положение и ми казва, че разбира, че сега не ми е до това. Освен че заспивам най-късно в 22ч., от два дни ми се гади постоянно и имам позиви за повръщане и то най-вече когато стомахът ми е празен. Не смея да излизам много, защото позивите са "от нищото" - както съм супер, изведнъж се изпотявам и бягам към тоалетната. Аз също имах зацапване предните 2 дни и звъннах на АГ, тя поиска да ме види за да сме спокойни. За щастие всичко е ок, даже сме пораснали с 2мм.Yellow Heart Макар че ми каза, че е нормално да има леко зацапване, аз го свързвам с моя мисед и си имам едно наум, затова ще си се следя често до 12 г.с., а дано Бог да е с всички нас и да нямаме проблеми. Hands Pray

Общи условия

Активация на акаунт