За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 102

• 27 915
  • 767
  •   1
Отговори
# 450
Никога не съм я будила за хранене. Тя се будеше и Ме будеше 🤷🏼‍♀️ Пак казвам, при нас изчисляването просто не работеше. Към момента продължавам да се съобразявам с нея. Аз съм наспана, тя е наспана, аз съм спокойна, тя е спокойна. Най-важното - здрава е и расте.

# 451
Малката има заден секрет , тоест сополи и хърка , понеже не текат . Расте и зъб , лима Мураксела , която лекуваме , но секрета се появи след като разбрахме за муракселата и започна да се показва зъба . Тоест , според мен не е свързан с бактерията .
Не и издърпвам сополите постоянно , защото изпада в ужас , а и без да пръскам стеримар нищо не излиза , а пръскането е същия ад като издърпването .
Та въпросът ми е много прост , ако тя ги понася тези секрети да стоят там , опасно ли е ако не ги издърпвам ?

# 452
Здравейте. Мога ли да заместя АМ преди лягане с прясно мляко на 1г 4м.? Вечеря си, но му е навик да цокне и малко мляко преди сън. 100-150мл. Нали няма да е проблем да давам прясно?

# 453
Здравейте. Мога ли да заместя АМ преди лягане с прясно мляко на 1г 4м.? Вечеря си, но му е навик да цокне и малко мляко преди сън. 100-150мл. Нали няма да е проблем да давам прясно?
Може. Аз започнах с прясното мляко вместо АМ след годинката. Съгласувах го с педиатъра и с консултант по детско хранене.

# 454
Бебо е 6+++ другата седмица става на 7 месеца. От 3 дни не спира да плаче по цял ден през нощта е спокоен и спи но през деня е просто нещо страшно вече не е болен няма температура... Дали не е от зъбки??

# 455
Секретите от носа ги гълтат.

# 456
Тоест според Вас не е проблем  ?
Секретите от носа ги гълтат.

# 457
Бебо е 6+++ другата седмица става на 7 месеца. От 3 дни не спира да плаче по цял ден през нощта е спокоен и спи но през деня е просто нещо страшно вече не е болен няма температура... Дали не е от зъбки??
Съвсем наскоро беше писала, че бебето е с Ковид. Пуснете му пълни изследвания (кръв и урина) и се уверете, че няма здравословен проблем. 3 дни плач по цял ден не знам дали може да се оправдае със зъби. Зъбите никнат на тласъци, тоест болката не е съвсем постоянна, за да оправдае неспирен плач. И какво значи плаче по цял ден? Дере се като от болка или просто е кисело детето? Ако е второто, пробвай с разходки, промяна в ежедневието, ако го държиш в кошара/шезлонг, остави го на пода с играчки, за да оглежда наоколо и да се разнообразява. Ако е като от болка, консултация с лекар.

# 458
  • Варна
Синът ми е на 11 месеца и преди три дни повърна няколко пъти на фонтан. Сутринта беше си чукнал главата няколко пъти(както всеки ден, докато лази и вършее наоколо, но нищо сериозно без цицина или нещо такова). На обяд хапна супа, но зеленчуците ми вече бяха на няколко дни(осъмниха ме картофите, които бяха тръгнали да поникват и средата на тиквичката). Сега вече ме е яд, че ги дадох, ама на...
Хапна супата, излязохме на разходка, доста мрънкаше и спа малко навън. Когато се прибрахме повърна при преобличането и после още веднъж, след това спа, събуди се и отново върна, при което го заведохме в спешното - прегледаха го и щяха да му правят снимка, но след като разказах всичко през деня се отказаха, отпратиха ни с лекарство за повръщане и толкова. Той вече си беше жизнен след последното връщане и повече не е имало.
Сега, обаче като всяка майка сигурно не ми дава мира - от какво може да е било това повръщане....
Извинявам се за дългия пост.

# 459
Няма дете, което да не е повръщало Simple Smile. Успокойте се и няма какво да го мислите повече.

# 460
На 11 месеца предполагам лапа каквото докопа. Може да е облизал нещо мръсно, да се е разтроил корема и от там повръщането. Спряло е като е изчистил каквото го е дразнило. Ако беше вирус, нямаше да спре до 3 пъти, ако беше от удар, щеше да има и други признаци като замаяност, сънливост и тн. Според мен е от храна или нещо, което лапал.

# 461
Съвсем наскоро беше писала, че бебето е с Ковид. Пуснете му пълни изследвания (кръв и урина) и се уверете, че няма здравословен проблем. 3 дни плач по цял ден не знам дали може да се оправдае със зъби. Зъбите никнат на тласъци, тоест болката не е съвсем постоянна, за да оправдае неспирен плач. И какво значи плаче по цял ден? Дере се като от болка или просто е кисело детето? Ако е второто, пробвай с разходки, промяна в ежедневието, ако го държиш в кошара/шезлонг, остави го на пода с играчки, за да оглежда наоколо и да се разнообразява. Ако е като от болка, консултация с лекар.
Не е от болка кисел е и то много слагам го на люлка-шезлонг спира за 10 15 мин и почва на ново днес стават 8 дни от както в болен и утре ще ходим при педиатъра да го прегледа на вън спи хапва си спокойно смее се но приберем ли се се почва отново... От 4ти месец венците му са подути бели и за това се съмнявам в зъбките

# 462
Забелязах че от сутринта има течен секрет от нослето...
Също така ту иска да яде ту почва да плаче

# 463
Eli, разбирам, че се притесняваш. Трябва да се успокоиш. Детето усеща, ако си неспокойна. А на тази възраст си е нормално да мрънка по цял ден, и нещо да му е криво. Моят беше така, затова стоеше по цял ден на гърда Simple Smile сигурно му е скучно вкъщи. В нослето слагай физиологичен разтвор, ако нещо те притеснява отивай питай лекари. За да си ти спокойна.

# 464
Eli, разбирам, че се притесняваш. Трябва да се успокоиш. Детето усеща, ако си неспокойна. А на тази възраст си е нормално да мрънка по цял ден, и нещо да му е криво. Моят беше така, затова стоеше по цял ден на гърда Simple Smile сигурно му е скучно вкъщи. В нослето слагай физиологичен разтвор, ако нещо те притеснява отивай питай лекари. За да си ти спокойна.
Да утре сме при педиатъра надявам се всичко да е наред..
Обаче АМ отказва а пюрето го оправя за 5 мин

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 15:45 от Eli Queen 702083

Общи условия

Активация на акаунт