За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 102

• 27 910
  • 767
  •   1
Отговори
# 480
Хубаво но аз не разбирам защо не иска АМ

Защото не им стига само АМ не ги засища на тази възраст. И вечерно време настоява за твърда храна, защото иначе не може и да заспи... Или поне така беше при нас

# 481
Ако може един въпрос към Birdie, вентолина може ли да се използва за инхалации на дете с шум в сърцето? Физиологичен е, ще го израсте каза кардиолога . Детето е на 1г и 10 м

# 482
Момичета , както вече споделих детето има Мураксела в нослето , има и лишейчета на крачето отдавна , които не минават с козметика и педиатърът вече ги свърза с нея . Днес детето за първи път ги разчеса и разкърви , лекуваме още с мупироназал . Някоя сблъсквала ли се е с подобно нещо.?

# 483
Ако може един въпрос към Birdie, вентолина може ли да се използва за инхалации на дете с шум в сърцето? Физиологичен е, ще го израсте каза кардиолога . Детето е на 1г и 10 м
По принцип- да.
Но все пак зависи от вида на сърдечният проблем.
Моля да отбележите, "Вентолин" не е медикамент за дълго приложение- той е само за овладяване на "остър момент", късо приложение- ден, два.

Цитат
Дават ми го 6 дни след като съм го спряла след 5 дневно приложение, заедно с пулмикорт. Изписаха ги заради изострено дишане. Сега пак за същото го дават, за още 5 дни заедно със зинат .
И сега видях обрив по целия корем на малкия, дали може да е от зината?
Да, може да е алергия към Зинат, а може и вирусно заболяване с подобен обрив. Зависи от вида на обрива.
"Пулмикорт" не е първи избор за деца... течни инхалации за деца са само за спешно приложение, болница, ден до два. После децата минават на сухи инхалации.

"изострено дишане" не е индикация за инхалации.

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 22:55 от Birdie

# 484
По принцип- да.
Но все пак зависи от вида на сърдечният проблем.
Моля да отбележите, "Вентолин" не е медикамент за дълго приложение- той е само за овладяване на "остър момент", късо приложение- ден, два.
Дават ми го 6 дни след като съм го спряла след 5 дневно приложение, заедно с пулмикорт. Изписаха ги заради изострено дишане. Сега пак за същото го дават, за още 5 дни заедно със зинат .
И сега видях обрив по целия корем на малкия, дали може да е от зината?

# 485
Мамита здравейте, имам едно бързо въпросче свързано със спиране на АМ след годинката и замяната му с пълномаслено прясно мляко. Днес бяхме на преглед преди навършване на годинка и ме посъветваха да спра АМ и да давам прясно мляко. Живея извън Бг, доколкото знам в Бг си продължават с АМ , дори и след навършена годинка.

# 486
Мамита здравейте, имам едно бързо въпросче свързано със спиране на АМ след годинката и замяната му с пълномаслено прясно мляко. Днес бяхме на преглед преди навършване на годинка и ме посъветваха да спра АМ и да давам прясно мляко. Живея извън Бг, доколкото знам в Бг си продължават с АМ , дори и след навършена годинка.
Навсякъде, където има нормална Педиатрия, АМ се сменя с пълноценно на 12м възраст.
Така че-правилно са ви посъветвали.
НО, ако вие желаете, може спокойно да си му давате подходящо АМ и над 12м възраст. Не пречи- но по причина цената, не си струва усилието.
АМ за след 12м възраст е повече за страни, където няма качествено прясно. И тези АМ (за след 12м възраст) не предлагат нищо особено.

# 487
Синът ми е на почти 11 месеца. От вчера се изправя в кошарата и стои прав ,но е доста нестабилен ,като локум се клатушка. Дали ще заякне и трябва ли да му помагам?

# 488
Разбира се, че ще заякне, що за въпрос 😀 Всички са нестабилни в началото.

# 489
  • Германия
Няма с какво да му помогнете, просто го оставяте на земята и да се оправя. С всяко изправяне ще заяква все повече и ще става по-стабилен

# 490
Аз се притеснявах, понеже едва сега започна да го прави (по назад бях писала в темата ) ,но май наистина си ги прави нещата когато е готов.

# 491
Щом успява сам да се изправи и да стои прав, значи всичко е наред. Като с всяко ново умение, е необходимо време и много повторения, за да се усъвършенства.

# 492
Момичета, при бебе на 5 месеца със Хемоглобин на долна граница и Желязо на долна граница, ако се започне захранване с пюре от телешко месо дали ефекта би бил скорошен? И проблем ли е ако бебето е захранено само с два зеленчука преди телешко пюре? Или да се започне с Малтофер капки? Педиатъра съветва профилактично да се започне с 2-4 капки Малтофер. Какво е вашето мнение?

# 493
Момичета, при бебе на 5 месеца със Хемоглобин на долна граница и Желязо на долна граница, ако се започне захранване с пюре от телешко месо дали ефекта би бил скорошен? И проблем ли е ако бебето е захранено само с два зеленчука преди телешко пюре? Или да се започне с Малтофер капки? Педиатъра съветва профилактично да се започне с 2-4 капки Малтофер. Какво е вашето мнение?
Ниво на хемоглобин и серумно желязо, са недостатъчни за да заключите за "железен дефицит".
Нужни са нива на феритин, желязо-свързващ капацитет и трансферин.
И тогава може да решите... .

Цитат
Благодаря д-р Бърди! Освен тези показатели в кръвната картина има отклонения на показателите свързани със хемоглобина - червените кръвни клетки. От там идва и заключението. ЖСК също е на долна граница.
Феритин и трансферин нива може ли да вземете?
Внимавайте- лабораторните стойности на бебе на 5м СА МНОГО СПЕЦИФИЧНИ- ако гледате стойности за възрасти? сте в грешка. Не е зле да напишете стойностите ви тук...

Последна редакция: сб, 30 апр 2022, 14:54 от Birdie

# 494
Благодаря д-р Бърди! Освен тези показатели в кръвната картина има отклонения на показателите свързани със хемоглобина - червените кръвни клетки. От там идва и заключението.ЖСК също е на долна граница.

Общи условия

Активация на акаунт